čtvrtek 21. ledna 2016

Štětce na oči aneb ŠTĚTKOPOST II.

Ahoj kamarádi! 

Dnes pokračuji ve Štětkopostu druhou částí o štětcích na oči.  Úvodní článek naleznete zde  a článek o štětcích na tvář zde.

Typ All over shadow - plochý a  větší na celé víčko 

Jeden ze základních tvarů štětců na líčení očí.  Jeho větší varianta se dá dobře použít i například na rozjasňovač. 
Tak je tomu i v případě MUFE 144 nebo fialového sephoráckého 237 (označeného sice jako blending, ale to bych zrovna neřekla). Oba miluju a že jsou to štětkoví Golemové,  mi nevadí, naopak osobně to vítám.
Sigma Soft Focus shader E52 a Zoeva 220 Luxe Grand shader se typově velmi podobají a oba mají tutéž neřest - jsou tužší a víčku se poněkud nepřizpůsobují. Což je velká škoda, neboť tento tvar mi osobně vyhovuje  (holkám s menším okem nebude). U této Zoevy alespoň na rozdíl od ostatních Zoev připisuji k dobru, že se nerozčepýřila jako většina zoeváckých kolegyň. Nedoporučím ani jeden.
Sephora Must have powder shadow 60 ze základní řady je menší placák, velmi dobrý, není to pecka sezóny, ale svou práci odvede dobře.
Kryolan číslo 14 je takový nijaký, chce dost přesný pohyb při nabrání stínu,  aby byl poté přenos na víčko optimální, což mě jednoduše nebaví. 
Clinique základní štětec na stíny mám už hodně dlouho, je to tvarově zcela neobjevný štětec, leč někdy nemá smysl hledat finesy a prověřené  věci fungují nejlépe.  Jeden z mých nejoblíbenějších štětců na víčko. 
Stínovací štětce  (Blending, Crease)
Nezařadím sem shora uvedenou fialovou Sephoru 237, protože mně osobně funguje daleko lépe jako  All over shadow. 
Nenašla jsem zatím  lepší stínovací štětec než MAC 217. Četla jsem dost hejtů, že je pichlavka. Nesouhlasím. Z důvodu materiálu logicky nemůže být tak jemný jako třeba taklonové  štětce, to je jasné. Vzhledem ke tvaru  (není v průřezu úplně kulatý) taky dost záleží, jak si ho k oku přiložíte.  Nejvíce mám  na něm ráda rychlost a přesnost a v neposlední řadě snadné čištění, což je obecně výhoda MACu. Na fotce je moje úplně první 217, mám ho snad sedm let.  Mám dva, budu potřebovat ještě jeden.
Tvarovou obdobou 217 od MACu je Sigma Blending E25 a Zoeva 227 Luxe Soft definer (mám dvě verze -  "obyč" a Vegan).  Stručně řečeno: kvalit 217 nedosahují.
E25 od Sigmy oproti MACu pomaleji a méně přesně stínuje. 
Zoeva 227 je pro mě jedním z největších zklamání ze zoeváckých štětců. Růžová 227 se roztřepila snad už po třetím čištění. Nejde o vizuální stránku,  ale má to za následek rozmetadlo. Nejen rozrytí stínů přímo v paletě, ale mnohem větší prášivost či v horším případě drobivost při přenosu na oko.  S mnoha měkčími  stíny si nerozumí,  a to ani s Marečkem. S ysl rovněž ne. 
Jeho veganská variace sice není takový Přemysl Oráč, ale zase není pořádně schopen nic nabrat.
Sephora PRO Blending 27 je ostřejší než MAC 217, více kulatý po celé ploše.  I zde MAC vítězí. 
Sephora PRO Crease 10 je pro mě vhodnější než Blending 27, protože je přesnější.  Desítka je má oblíbená. 
Sigma E37 All over blend je tuhoň, se kterým se nepracuje dobře a nedoporučuji. 
Sigmu E40 nedoporučím rovněž,  štětiny jsou příliš dlouhé a dělá to nepořádek  (štětec je ve dvojici s placákem E55 /pěkný název :)/ z palety Paris, ten použitelný je, byť mám plošiny lepší).
Tyrkysově modrý sephorácký 230 Crease ze zrušené barevné řady je ideální na nasesení klimakterického stínu  (stínu na přechod; )) či na stínování v ohybu.
Menší placáci a zkosenci 
Tady za mě vede Sephora PRO a MUFE.
MUFE 234 je pro mě ideální na zvýraznění vnějšího koutku. Opřu, v podstatě "otisknu", pak jen lehce rozmažu a je to. 
Zkosený Sephora PRO Angled shadow 13 miluju, jeho tvarová obdoba od Zoevy mu nesahá ani po rukojeť.  Angled štětka sice asi nemusí být v základní výbavě, ale já ji hojně využívám. Do vnějšího koutku.  Pod obočí.  S tímto sephoráckým se dá i stínovat . Jeden z mých nejmilejších z PRO řady.  Mám už dva.

Sephora PRO Shadow 14 je střední plochý štětec ideální na nanášení stínu na víčko. Snese  pohyb jak tah jedním směrem, tak i vtlačování.

Sephora PRO Small shadow 15 je malý plochý štětec na detaily. Do vnitřního koutku, doprostřed víčka atd. Je to můj velký oblíbenec, byť on sám  je pinďa.
 
Tužkové štětce a smudge 
Miluju Sephora PRO Precision smudge číslo 29. Můj nejmilejší tužkáč do špičky (MAC 219 nemám). Zejména na spodní linku stínem je pro mě ideální. 
Tužkáč do kulata 216 od MUFE je výborný, špičáka Sephora PRO 29 mám však radši. Obdoba od Zoevy 223 Petit eye blender má mouchy, je poměrně nepoddajná, tím pádem se s ní stráví více času.
Tužkáč do špičky Sigma Pencil E30 z palety Flare není špatný, nicméně zas tak dlouho ho nemám, nepoužívám ho často  (je v kanclu) a vykazuje už dost opotřebení. 
Osobně radši používám tužkové štětce na definici linky a detailů než smudge typ.
Tyrkysově modrý sephorácký Smudge shadow ze zrušené barevné řady je ze všech mých štětců z této linie nejslabší.  Funguje, ale odvařená z něj nejsem. Sephora ze základní černé řady 19  je lepší, suverénně nejlepší je MUFE 210

Aplikátory 
Jak už jsem psala ZDE  a ZDE ,  aplikátory jsou velmi dobrým pomocníkem a jejich odsuzování jedním šmahem je podle mého názoru virální mýtus.
Vždy si zkusím i přiložený aplikátor v té které paletce, občas jsou obstojně či velmi dobře použitelné (např. v Gerlain paletách)
Aplikátor v dobré kvalitě je velmi přínosným sluhou pro drobivější stíny  (např. typu Estyle z důvodu jejich nadbytečné pigmentace). Osvědčuje se mi i na měkčí stíny, metalické stíny či větší třpytky a na slisované pigmenty. Do jisté míry eliminuje prášivost a poslouží vám tehdy, kdy by se se jinak mohly použít už leda prsty.
Zkuste a nenechte se zmást bez vlastní zkušenosti.  Zapomeňte ovšem na molitan či jiný rozpadavý a trhající se materiál.  Aplikátor by měl lehce pružit.  A je logické, že  na blending je na nic, používám jen k nanášení. Dostínuji štětcem.  
Obra z The Body Shop mám několikrát, drží, neničí se (se štětci z TBS mám ale zkušenost špatnou,  i když musím konstatovat, že už dlouho jsem nic nekoupila).
Klasická velikost z Yves Rocher zvládá celé víčko v pohodě, mám ho určitě aspoň dva nebo tři roky. 
No a pencil verze ze Sephory Sponge tip shadow 27 je ideální na spodní linku či orámování oka. 

Na krémové stíny a korektor 

Sigma 3DHD Precision Round P82 (fotka je u Štětkopostu I. ZDE) je fajn štětec na opravdu přesné a důkladné zapracování, z mé vrozené netrpělivosti ho poněkud zanedbávám, protože preciznost rovná se čas. Na stíny je vzhledem ke tvaru použitelný těžko, můžete s ním však nanést třeba i bázi pod stíny. 3DHD verzi mám radši než klasickou verzi - Sigma Precision Round P82  - mám pocit, že mi tahá oční okolí. Ještě silnější pocit téhož typu mám u Zoeva 142 Concealer buffer, což je tvarově totéž. Nemám ráda ani jeden, Zoevu ještě míň.

Da Vinci syntetics 967 byl přehmat. Na stíny nic moc, na korektor nic moc, špatně nabírá, tím pádem špatně přenáší.

Fialová Sephora Cream Shadow 235 je můj nejoblíbenější stětec na krémovky. Škoda, že se už nevyrábí.

Sephora Concealer 100 (růžový) mám hodně ráda, třeba i na CT od Maybelline.

MUFE 230 je můj nejlepší štětec na korektor (uvidíme, zda ho porazí Sephora PRO 57, který jsem koupila včera, viz IG).

Sephora Concealer 46 ze základní řady mám už dlouho. Dobře funguje i na drobivé pudrové stíny typu Estyle.

Na obočí a linky

Gelové linky nepěstuji. 
Na obočí používám hlavně fixační gely  (můj nejlepší je Collistar), pěnu Just Browsing od Clinique a momentálně nejvíc paletku od Clinique Pretty easy brow palette, kde náčiní je a je velmi dobré. 

V této kategorii tu mám levný a použitelný od Essence a výborný MUFE 274. Kdo jste linkařka, Mufíka potřebujete. 

Na vyčesání makeupu z obočí  (makeup nanáším v líčení jako první krok) často používám vymyté kartáčky ze starých řasenek. 

Závěr

Tento článek mi dal zatím ze všech nejvíce časově zabrat. Snad Vám tedy bude k něčemu.
Sérii zakončím Štětkovým epilogem, kde popíšu své štětkotouhy, shrnu oblíbené značky a budu se věnovat i svým přípravkům na čištění.
Nově zakoupenými štětci se následně budu zaobírat na svém  Instagramu.

Budu ráda, když mi dáte vědět své štětcové zkušenosti.

Konec hlášení.

Děkuji, že mě čtete.
Pusu teta

P.S: Omlouvám se, teď jsem nestíhala odpovídat na Vaše komentáře, vbrzku napravím.

Sigma Soft Focus shader E52, Zoeva 220 Luxe Grand shader, Sephora Must have powder shadow 60 a MUFE 144
MUFE 234
Sephora Blending 237 a Crease 230
Sephora PRO Shadow 14, Sephora PRO Crease 10, Sephora PRO Blending 27 a Sephora PRO Angled shadow 13
Zoeva 227 Luxe Soft definer - vegan verze
Sephora PRO Precision smudge číslo 29 a MUFE 216
Da Vinci syntetics 967 a Sephora Cream Shadow 235
Kryolan číslo 14 a Clinique (číslo nemá)
Zoeva 223 Petit eye blender,
Sephora PRO Precision smudge číslo 29 a
Sephora PRO Small shadow 15
Sigma Blending E25 a Zoeva 227 Luxe Soft definer a MAC 217
Sigma Precision Round P82 a
Zoeva 142 Concealer buffer
Sigma Pencil E30, Sigma E37 All over blend a SIgma E 55/E40
Sephora záklandí řada číslo 19, MUFE 210 a Sephora Smudge shadow
Yves Rocher, Sepora Sponge tip shadow 27 a The Body Shop
Sephora Concealer 100, MUFE 230 a Sephora Concealer 46
MUFE 274 a Essence

8 komentářů:

  1. Sephora štětce na oči ze základní řady mám taky a jsem spokojená,mám už je víc jak 5 let :)

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, opět skvělé a přínosné, jen se v těch tvých štětkách teda ztrácím. 😂😂😂 musím už konečně vyzkoušet nějaké ty MUFEíky 😄 já mám na oči nejradší placák s přírodním chlupem z dávno zrušené řady Marionnaud, mám ho už tak 8 let... A pak spoustu solitérů různých značek.

    OdpovědětVymazat
  3. Zase velmi užitečný článek!
    Do budoucna bych ráda zkusila hlavně MAC 217, protože slavnější štětec asi neznám. :)
    Já mám na rozmazávání přechodů ráda štětec od Real Techniques, je to takový malý zkosený huňatec, snad angled shadow brush, odřel se mi z něj nápis.
    Štětců na oči mám hodně, ale využívám je víceméně všechny, tak myslím, že další ještě budou následovat. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý článek, chci si nakoupit nové štětce tak děkuju za tipy!:)

    Natálie.
    NATALIEHOLZ

    OdpovědětVymazat
  5. Teti, těch štětců je na mě moc :-D :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Krásnou neděli, děkuji za přínosný článek, tři štětce které tu zmiňuješ mám a zkosenec od Sigmy E70 byl můj první dražší štětec a odstartoval potř ebu obnovy na to se začly ježit a plešatět starší kousky. Sabča mi poslala své vyřazené kousky a mě se díky tomu zcvrk seznam z dvanácti na Oči na šest + dva na tvář a dvě latexové udělátka. Moc děkuji,že jsi tak obsáhlý článek sepsala. Daniela

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek, Sephoru Profi a Sigmu také miluju:))

    OdpovědětVymazat