středa 17. února 2016

Chanel aneb Komu se nelení, tomu se šanelí

Ahoj kamarádi! 

Po článcích o Dioru ZDE a mém vnímání HE ZDE dnes přichází na řadu značka zvučného jména: Chanel.


Chanel je pro mě symbol ženskosti v ryzí podobě  (vzpomeňte na Marylin a pár kapek Chanelu číslo pět místo pyžamka), symbol tradice, Lady looku,  výjimečnosti a luxusu

Jednoduché čisté linie černého obalu se dvěma tulícími se Céčky geniálně vyjadřují filozofii značky, jak ji vnímám já.  Stačí to dvojité Cé jen vidět - a slov netřeba. 

S Chanelem jsem začala až jako s poslední HE značkou na našem trhu - ve 35 letech. Nějak jsem cítila, že musím definitivně "zlejdovatět" (aspoň navenek, páč švihlá jsem doposud). První oťukávačka počala u mě klasicky: rtěnkami. Následně jsem se rozjela :).

U péče u mě platí totéž, co jsem napsala u Diora - nejsme na sebe napojeni. Ne, že bych toho zas zkusila tolik, koneckonců v péči jedu dlouhá léta hlavně EL a Clinique,  nicméně mým největším přehmatem byla série noc - den - víkend.  Stojí to ranec a nějak nic to neudělalo. Možná je to typem mojí pleti, protože například Pavla @ohmybeautifullife byla spokojená. 

Mými největšími láskami jsou lehounký makeup Vitalumière Aqua, řasenka Volume de Chanel, laky na nehty a tvářenky. Zvláštní místo má Camelia  rozjasňovač.

Chanel má z mnou vyzkoušených obdob nejlepší krémovopudrové stíny kalíškovky Illusion d´Ombre. 


Ostatní sortiment je za mě nahraditelný odjinud z HE kategorie, což mi ovšem nebrání beztak ty rtěnky nakupovat kontinuálně; ).


Určitým zklamáním je sortiment řady Les Beiges - pudr je vlastně jen průměrný, vezmu - li v úvahu jeho cenu a výdrž.  Krásný efekt po nanesení, v průběhu dne lumpačí. Ani trio pudr - tvářenka - lehká kontura mě neposadilo na zadní část.  Tekuté produkty této řady jsem nakonec nikdy ani nekoupila,  nesedly mi už vzorky. 


Rtěnky jsou pro mě kategorií, kde jsem nejvíce náročná (co považuji za "dobrou rtěnku" jsem popsala ve článku ZDE ).
A s těžkým srdcem píšu, že Chanel ve rtěnkách v HE kategorii zaostává. Ovšem hned na další nadechnutí mu to odpouštím. Ale hlásit se to musí:).

Původní krémové Rouge Coco zas tak komfortní nebyly, ty nové, co přišly na trh loni zjara, jsou sice příjemnější, ale výdrž mají slabounkou. S pigmentem nové verze Rouge Coco to taky není na medaili - původní byly sytější a více krycí. Přesto říkám, ať žije Emilka a Dmíťa! (Neboli odstín 452 Emilienne a 442 Dimitri).

A doznávám, že původní odstín Le Baiser mám už podruhé - Polibek má totiž geniální barvu  (o důležitosti zachovat v názvu člen Le už jsem psala na mém Instagramu - bez členu je to kopulační sloveso;)).

Rouge Allure v původní variantě  (semimatky) mě kdysi okouzlily jako první na českém trhu klikacím systémem obalu  (až Vám zas někdo bude vnucovat, že s tím přišel Dermacol, tak vskutku nemluví pravdu - nadto se nedá ani z rychlíku srovnat provedení klik-systému, to jen tak na okraj. Možná úplně první byla jako klikací Helča). Jejich obal je geniální, obsah po půlce dne nošení přeci jen vysušuje.  Žádné drama, ale u litránkové rtěnky je to na černý puntík. Stran obalu jsem si ho vyhodnotila jako subjektivně nejkrásnější obal a na IG popsala pod hashtagem #vybalNEJobal, s nímž přišla Magda @ma.ceska. 

Inovovaná verze Allurek, která se u nás objevila s loňskou jarní LE, je lepší (mám odstín 49 La Pétillante a 50 La Romanesque).  Obě verze v podstatě miluji, ačkoli mám rtěnky s tímto finišem lepší. 

Rouge Coco Shine je obarvený balzám,  sice označovaný za rtěnku, ale já to tak neberu, barví jen nádechem.  Je velmi příjemný.  Pro mě letní záležitost, nejraději mám odstín Monte Carlo (jsem skoro na dně).

Lesky jsou lepivky a už žádný nemám.
Tekutka není žádná extratřída zejména ohledně výdrže, jinak je ale velmi příjemná a sytá.

Tekutý makeup Vitalumière Aqua (mám odstín 012 Beige Rosé) je mým favoritem v makeupech s lehkým krytím  (spolu s ysl Touche eclat - jeho novou verzi jsem ale ještě nezkoušela). Před použitím opravdu hodně třepejte, hodně.  A zapomeňte na husté kabuki štětce. Ideální pro normální a suchou pleť.  Sušinky, vyhněte se obloukem Perfection Lumière VELVET. Je to sameťák, ale než řekněte "proč není nikdy v ČR vánoční limitka", udělá paseku. Pro smíšenky a mastňošky může být ideální. A finiš jménu odpovídá. 

Tvářenky jsou mými stálicemi. A ta vůně!
Nejpoužívanější je číslo 65 Espiègle, broskvovka s jemným shimmerem, která dodá tvářím barvu a lesk tak akorát.
Číslo 86 Discretion je krásná barva zejména na zimu pro sněhurkovské typy.
Číslo 63 Revelation je krémovka, mám ji ráda hlavně v létě. 
Loňská jarní kytičkovka Blush Camelia Rosé je úchvatná něžnost s velmi decentním efektem.
Následuje fuchsiový Vitacit neboli 88 Vivacité, i s ním lze vytvořit barevně nepřehnaný vzhled, přesto výrazný. 

Kdybych si měla v životě vybrat jen tři řasenky, bude to Volume de Chanel, High Impact od Clinique a Sumptuous ve verzi Extreme od EL. Zásadní výhody má Volume de Chanel dvě: za prvé důrazný efekt v první vrstvě (za sprinterský čas) a za druhé výdrž náplně  (v nezměněném stavu mi vydrží přes 3/4 roku, tudíž při rozpočtu ceny na měsíc je to snesitelné. V Sephoře bez slev 990. Ale kdo by kupoval bez slev...). Právě jsem neodolala a přinesla si fialovou variantu z aktuální jarní limitky Ardent Purple.

Laky na nehty jsou spolu s ludřími laky mými favority v HE lacích. Miluju je všechny.  Jediné, co je na nich zvláštní, je nekompatibilita se Sèche Vite. Divné, neboť s jinými top coaty si rozumí, včetně levných od Essence. 
Výborný je LeTop coat - lesk jako blesk a sucho raz dva. 

Rozjasňovátko Camelia de Plumes  z (u nás nesehnatelné) vánoční limitky 2014 jsem dostala darem od Hanky @sofastars_nuf a je to jeden z největších klenotů mojí sbírky. Chameleon. Umí to rozparádit, ale pořád v mezích elegance. 

Pudrové čtyřky stínů Les 4 Ombres prošly rovněž inovací, k lepšímu, neb získaly na snazší nabíratelnosti a lepší přilnavosti. Stejně ale nejvíc používám původní 93 Smoky eyes (viz foto, jsou už dost vymleté:)).  Osvědčily se mi na ně štětce s přírodním chlupem, synťáci jsou zejména na původní verzi zbytečně jemní ohebníci. Popasujete-li se s aplikací  (tzn.najdete vhodné náčiní), odvděčí se vám mírou vrchovatou.  Nejsou to ale moje nejlepší HE stíny. 

Co Vy a Chanel? Co milujete, co Vás zklamalo a co plánujete v budoucnu pořídit?  Jako vždy si ráda počtu. 

Děkuji, že mě čtete. Dnes jsme spolu přesně tři měsíce.

Konec hlášení.
Pusu teta 

P. S. Většinu fotek jsem si stáhla z mého IG, když byly novější z produktů ještě takřka netknuté.  

Les Beiges pudr - velký a pinďa verze od Hanky
Tutti Frutti
Pudřík z LE, Les Beiges trio a Vitalumière Aqua
Camelia de Plumes
No comment (část mojí kolekce)
65 Espiègle, 86 Discretion, Kytičkovka Kamélie, krémovka 63 Revelation a 88 Vitacit
Chanel laky miluju
557 Morning Rose
Rouge Coco (nová verze) 452 Emilienne a 442 Dimitri
Rouge Allure Velvet - odstín 49 La Pétillante a 50 La Romanesque(přesně pamatuji, jak jsem je i s šaty koupila po vyhraném soudu)
Rouge Coco Shine na Mácháči s nádražím:)
643 Desirio
Desirio a Emilka ve  společnosti Tosca Blu a rukavic z Marks and Spencer
Tekutá rtěnka spolu s punťa hrnky z Manufaktury
Prostě Vibrato(r)
Obskurník (Vert Obscur)
Makronkové klišé (inside joke - je to plechvka z Butlers) . Na plechovce lak Écorce Sanguine 671 ve společnosti ludří PCE
Écorce Sanguine 671 na nehtech s krémem z Manufaktury
Nejkrásnější obal dle Tetky - Rouge Allure Velvet
Volume de Chanel (fialová, letošní jarní kolekce)
Le Top coat

20 komentářů:

  1. U mě Aluure Velvet rtěnky a Vitalumiere Aqua jsou top produkty! A trochu mimo téma- To psando ToscaBlu! Jsem takový blb že jsem ho tenkrat prošvihla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidu, to psando by ti sedlo :)

      Vymazat
    2. Však právě! A je nesehnatelné:( Mám stejnou Chanelinu na pusinu a i gellak v tomto odstínu akorát to nejpodstatnější chybi :)

      Vymazat
  2. Ja od Chanel nedám dopustiť na makeupy, či už ide o širokú škálu odtieňov, rozdelenie makeupov na ružový a žltý podtón, rôzne typy makeupov na každý typ pleti. V tomto u mňa Chanel vedie a vždy keď mi príde z Fann 10 eurová zľava letím po makeup od Chanelu :D.
    Čo sa týka Rouge Coco, keď som si ju kúpila, tiež som z nej nebola až taká odvarená, aj keď nevysušovala ale zároveň aj celkom držala, ale prišlo mi že ten pomer cena/výkon nie je úplne odpovedajúci (aj keď cena 24 euro, za ktorú som ju mala aj so zľavou je už celkom v pohode). Ale viac mi vyhovujú asi rúže od MAC.
    A čo sa týka Les 4 Ombres tak ja som zatiaľ s nimi spokojná. Áno nie je to bombová pigmentácia, že by som si sadla na prdel, ale štetcom pekne človek naberie tieň a nanesie na viečko. A skvele sa strácajú a zároveň, mne ako človeku s totálne mastnými viečkami vydržia.
    A najbližšie sa chystám na nejakú tvárenku.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marti.
    Krásná sbírka. :) Já mám od Chanel jen rtěnku a 2 tvářenky. Rtěnku mám sice ráda, ale v poměru cena - výkon si radši koupím další Estee Lauder a ještě ušetřím. :) Tvářenky jsou skvělé, chci další. Měla jsem i makeup Perfektion lumiere velvet, ale mojí smíšené pleti nesedl. Vitalumiere aqua bych chtěla vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  4. Parádní článek, jako vždy. Od Chanelu nemám zatím nic, do budoucna určitě plánuji a určitě se tu nechám inspirovat. Zatím se na něj ale necítím :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mam rtenky, tvarenku a nedam dopustit na les beiges, protoze je bajecny jak samotny tak na makeup. Jsem s nim i z neho takova rozzarena. Koupim si jej znovu...necham si jej koupit k svatku.

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní fotky! Já mám od Chanelu jen jednu Rouge Coco a jednu Rouge Coco Shine, a tu mám dost ráda. Do budoucna bych si ráda pořídila tvářenku. A gratuluju k tříměsíčnímu výročí, a jen tak dál :)!

    OdpovědětVymazat
  7. Le Top Coat je proste super nazev 😄 ... ja mam jen stiny a jsou perfektni...ale nejak me tahne vic Dior...chlap no 😉 ... ale urcite chci zkusit nejakej lak 😊

    OdpovědětVymazat
  8. Ja se Chanelem jeste zadnou zkušenost nemam, ale kdo vi. Treba se to brzy zmeni ;).
    Jinak diky za super clanek! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezký článek a máš krásnou Chanelí sbírku. Já mám zatím jen jednu rtěnku a rozjasňovač. Nějak mě to vždy víc táhlo ke Guerlainu a Dioru, ale nějakou Chanel tvářenku a lak na nehty si určitě pořídím:))

    OdpovědětVymazat