pondělí 28. března 2016

PUDR Stay-Matte Universal Blotting Powder od Clinique aneb Matující kanón

Ahoj kamarádi!

Dnešní recenze se bude týkat novinkového kompaktního transparentního pudru s matujícím efektem Stay-Matte Universal Blotting Powder od Clinique.

Pudr seženete za cenu 900,- Kč v základu (8,4 g).

Pudřík je vybaven aplikační houbičkou a zrcátkem - vnější obal poslouží jako zrcátko rovněž. Je poměrně tenký, takže nezabere v kabelce příliš místa. 

Konzistence je velmi zdařilá a uživatelsky příjemná.
Pudr je jemně namletý a přilne k obličeji v neviditelném "závoji".

Vzhledem ke svému typu pleti  (u Clinique mezi 1 a 2) nejsem kandidátem na použití přes celý obličej, vskutku dobře mi však slouží na T-zónu. (Pokud bude v létě vedro jako loni, přes celý obličej ho nejspíš využiji i já).

Z popsaného důvodu ho proto nenanáším houbičkou  (pro mě by vytvořila zbytečně silnou vrstvu), ale velkým štětcem na pudr  (MUFE 130, MUFE 128 a Sephora PRO 60). 
Jen lehce "smočím" štětec v produktu a zlehka vpracuji (poťupkáním) do pleti. 

Tímto způsobem pudr poslouží i suché pleti.

Vyzkoušela jsem ho v kombinaci s makeupy Even Better od Clinique,  City Radiance od Bourjois, Sheer Glow od NARSu, True Match od Rimmelu a Lingerie de Peau od Guerlainu. Velmi oceňuji kompatibilitu. Se všemi jmenovanými makeupy dělal svou práci prakticky shodně.

Matující funkce je ohromující.
Fixační funkci plní rovněž na výbornou. 
Výdrž je velmi dobrá. 

Spotřeba je malá, balení vydrží dlouho. 

Jeho velkou předností  (i pro mou sušší pleť) je přirozený vzhled bez nánosů a moučného efektu  (na rozdíl například od transparentního sypkého od Dermacolu či kompaktu od Essence, kdy se na mém typu pleti objevil i při veškeré aplikační obezřetnosti viditelný povlak).

Jsem přesvědčena, že pro ženy a dívky se smíšenou či mastnější pletí je to zásah do černého a vzhledem k transparentnosti ho navíc mohou mít všechny barevné varianty pleti.
Jsem přesvědčena, že ženy a dívky se smíšenou či mastnější pletí se jeho používáním zbaví matujících papírků odsávajících nadbytečný maz.

Suma sumárum: doporučuji.    

Přehled jarních novinek Clinique naleznete v článcích ZDE  a ZDE.
Recenzi na několik produktů z jarních novinek najdete ZDE

Plánujete si pudr pořídit?  Případně už ho máte?  Ráda si počtu. 

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení. 
Pusu teta


P. S.  Děkuji českému zastoupení Clinique za poskytnutí produktu k recenzi.

32 komentářů:

  1. Tak po tvé recenzi, se moc těším, až ho zítra vyzkouším. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Opět vynikající recenze! :) a opět produkt, který pořídím. Mám mastnější T-zónu a nějaký transparentní kompakt hledám už dlouho. Díky! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja ho asi tiež vyskúšam po minutí mojich zásob. A pre baby zo Slovenska u nás vo Fann ho majú za 31 euráčov, myslím, že v butiku to asi bude podobne.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to já do něj taky půjdu,díky moc :),zatím co jsem si na tvé doporučení pořídila,vždy maximální spokojenost.

    OdpovědětVymazat
  5. To mě moc těší. Díky za zpětnou vazbu.

    OdpovědětVymazat
  6. Díky za recenzi! Pudr vypadá dost zajímavě a mně se cokoliv matujícího vždycky hodí, takže určitě ho minimálně omrknu, až budu mít cestu kolem :). Akorát jsem nedávno dodělala jiný matující pudr od Clinique a ten se mi zas tak zázračný nezdál (i když propadák to taky nebyl), no ale jak říkám určitě se na tenhle půjdu podívat a doufám že ještě potkám nějakou jinou věrohodnou recenzi :).

    OdpovědětVymazat
  7. V půlce dubna jedu do Prahy takže píšu na seznam :-) I když jsem myslím vhodnou péčí pleť z mastné redukovala na smíšenou, tak na Téčko bude skvělý

    OdpovědětVymazat
  8. Pudrik mam, a zatim jsem spokojena. Cim si ziskal me neni az tak matujici schopnost, i kdyz i ta je fajn, ale hlavne fakt, ze neucpava pory a nezhorsuje zbytecne stav problematicke pleti, nebo jsem alespon zatim nezaznamenala. U Essence i Dermacolu bohuzel ano :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super! (Tebou zmíněné bonusy se u mě neprojeví, páč mám jiný typ pleti. A oblibu Dermacolu jsem nepochopila, vypadám jak moučný a po čase i flekatý červík ).

      Vymazat
  9. To zní dobře, moučný efekt nesnáším, takže o něm budu vážně uvažovat... :)

    OdpovědětVymazat
  10. tak som bola odskúšať počas obednej pauzy, zatiaľ drží a matuje. Uvidím do kedy ho to bude baviť, na mne má čo robiť. Keď tak si poň zajtra dojdem

    OdpovědětVymazat
  11. Myslím, že na léto budu potřebovat, píšu si na seznam.Díky za tip ☺

    OdpovědětVymazat
  12. Urcite ho vyzkousim! Me se masti jen nos a tak mi vydrzi az do důchodu!!! Dekuji za Vaše tipy, vzdy se mi vyplatí držet se Vašich rad. Dekuji!

    OdpovědětVymazat
  13. A nevíš Marti, zda je jen v butiku, nebo bude i v parfumkách. Jak jsem psala u jiného článku - Praha je mimo mé možnosti. Dobrý matující pudřík se hodí vždy ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Sephoře jsem ho zatím neviděla. Jinde se ti kouknu. Anebo Clinique butik zasílá na dobírku.

      Vymazat
    2. Ahoj. Ja ho koupila v pondeli v Sephore. Koukala jsem i v Marionnaud, tam ho jeste nemeli.

      Vymazat
    3. Dík, Sabi. V Palladiu jsem si ho včera nevšimla.

      Vymazat
    4. Díky ženy - až budu mít cestu kolem nějaké parfumky, určitě to omrknu.

      Vymazat
    5. Ja ho koupila v Letnanech. :)

      Vymazat
  14. Další super tip na nákup, děkuji moc! Jsem smíšenka a hledám něco, co by mi krásně zmatnilo T-Zónu a hlavně, aby chvíli zmatněná vydržela :D Ani jsem netušila, že Clinique butik zasílá na dobírku, toho bych využila a objednala jej spolu s krémem Moisture Surge, jak jsi v dřívějším článku psala, že by měl být za akční cenu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ali, děkuji. Moisture Surge je zlevněn trvale; )

      Vymazat