středa 30. března 2016

Obóčopost aneb Co zatočí s obočím

Ahoj kamarádi!

Dnes tu mám své pomocníky na úpravu obočí.

Obočí věnuji v rámci své omítkové rutiny nejméně času, neb žehrám na přírodu, která mi nadělila poměrně hustý porost, v relativně dobrém tvaru a ve tmavé, až skoro černé barvě.
Úplně pominout úpravu nemohu - byla bych trčivka, potřebuji alespoň fixaci.

Vlastně skoro nedokresluji, jen zvýrazňuji přirozený tvar s pokusem o lehkou korekci.

Předesílám, že nejsem zastánce geometrie v obóčoprostoru, ani ombre efektu. Nelíbí se mi to a s mým obličejem to nekoresponduje.

Nejzákladnějším pomocníkem je pro mě pinzeta na udržení tvaru  (nejlepší zkušenost mám s Tweerzemannem, ale poslouží mi i Ebelin z DM).


I. Fixační gely v řasenkách

Pro úpravu  jsou pro mě nepostradatelnými fixační produkty - "řasenky".
Nemám ráda beton-efekt, preferuji pružné zafixování.

Dlouhou dobu miluji průhledný gel od MACu, který vám ale nevyfotím, páč mám zcela zčuněný zbytek.

Nejlepším GELEM v řasence je pro mě Collistar.

Prodává se v Douglasu v setu s malou rozjasňující tužkou.
Fixuje bez nánosů a zatrvrdlin,  má velmi dobrou výdrž. Přirozeně "dokresluje", respektive doplní nerovnoměrnosti.

Jeho velmi významným bonusem pro můj barevný typ je odstín - používám trojku Bruno Silvana, což je tmavá hnědá se studeným šedým  podtónem. Většina gelů v tmavohnědé je totiž na mě teplých,  byť se tak zprvu netváří.

Gelů v řasenkách  jsem zkusila mraky, ať už transparentních či zabarvených.

Profláklý Gimme Brow od Benefitu nemohu označit za špatný, to vůbec.
Je fajn, nicméně mám tu tři ale: 1) cena je brutální, akceptovala bych bez reptání tak šedesátiprocentní úroveň, 2) životnost je poměrně krátká, vysychá, respektive zahušťuje se, 3) malá škála odstínů  (dva), ten tmavší je pro mě světlý a teplý. Jeho hlavní předností je super kartáček.

Na obdobném principu jako Gimme Brow funguje gel od Essence Make Me Brow, jehož bonusem je kromě přátelské ceny fajn kartáček.

Benefit shledávám o něco lepším,  nikoli však tolikrát, kolik je násobek ceny.

Alverde ze základního sortimentu ráda nemám.  Kromě (pro mě) nevyhovující světlé a teplé barvy (i ve tmavším odstínu) má  řídkou náplň, uživatelsky nepříjemný kartáček, slabou výdrž a mému nosu nelahodící odér.  Použít se dá,  ale momentálně se v drogeriích už  dají najít obdobné lepší produkty.

Naproti tomu puntíkatá verze z Alverde  limitky je ve všech směrech oproti verzi ze stálého sortimentu kvalitnější. Pomiňme mou vášeň pro cokoli puntíkatého:)
Nedá se už koupit, tudíž se nebudu příliš rozepisovat, nicméně mě náplň uspokojila natolik, že jsem si ještě po prvním nákupu barevné verze stihla dokoupit průhlednou. 

Catrice průhledná varianta s poměrně nevhodně dlouhým štětečkem (na jedné straně delší štětiny) mi nevyhovala a už ji nemám.  Hlavním minusem byla struktura, divně lepící - což mi způsobovalo vytrhávání chloupků. Největší drogerkový výtržník. Již nikdy.

Barevná varianta gelu Eyebrow Filler od Catrice je sice o dost lepší, ale znovu si ji nepořídím. Aplikační štěteček není žádná výhra a náplň mě rovněž nepřesvědčila - zejména ohledně výdrže. 

Maybellinne Brow Drama
Spousta holek nemá tento výrobek v lásce, já naopak mohu projevit spokojenost v poměru cena výkon.  S neobvyklou štětkou je třeba se sžít, ale jde to. Co oceňuji, je právě mnou chtěná pružná fixace bez tvrdého nánosu.  Ideální do horkých dnů, kdy cokoli, co je na obličeji navíc, překáží.

Chválený L'Oréal nemám.  Nějak jsem nikdy nevychytala akci a plnou cenu se mi nechtělo dát.  To už si připlatím a koupím si Collistar.

V této kategorii je pro mě Collistar jednoznačný vítěz. 

Z drahých řasenek jsem měla ještě NARS, vzhledem k ceně nic přesvědčivého. 

Chtěla jsem si pořídit EL,  když jsem teď nedávno v butiku měnila skoro 4000 bodů - a zapomněla.  Tak někdy příště. 


II. Paletky se stíny

Dobře poslouží i jakýkoli slušný nepříliš prášivý matný oční stín v korespondující barvě.

Aktuálně mám speciální paletky jen dvě.
Obě naleznete podrobněji na mém Instagramu.

1) Pretty Easy Brow Palette od Clinique

Začnu jedním minusem, pak už budou následovat klady. 

Minusem je existence jen jedné barevné verze. 
Paletka obsahuje stín na dotvarování obočí, vosk na fixaci, rozjasňující stín a velmi dobře použitelné náčiní (speciálních štětců netřeba). 
Oběma stíny lze bez problémů nalíčit i oči.  

Oceňuji kvalitu stínů,  nepráší, dobře se nanáší,  pohodlně se zapracují a barva během dne drží.  Fixační vosk nepoužívám pokaždé, přeci jen je pro mě rychlejší použít některou z "řasenek". Nicméně vosk doplňuje set, což je rozumné.

2) Estyle Fine Beauty Set.

Poměr cena výkon je více než v symbióze. 
Paletka obsahuje světlejší a tmavší stín na dokreslení tvaru, vosk a náčiní.
Osobně bych uvítala, jak už jsem psala na IG, namísto jednoho ze stínů,  případně vosku, rozjasňující stín pod obočí. Tím by paletka mj.získala multifunkční výhodu - i na líčení očí, protože stíny na oči dobře použitelné jsou. 
Osobně bych dále uvítala nižší pigmentaci pro snazší práci, ale není to nic, co by bylo uživatelskou zábranou. A rovněž bych snesla sofistikovanější aplikátor - houbičkový je zbytečně široký, užším delším by to šlo snadněji a rychleji. Zkosený štětec na druhé straně je na mě příliš masivní.

Nicméně to jsou překonatelné záležitosti; kdo nechce investovat do dražšího produktu, v klidu může pořídit tento. 


III.  Tužky

Profláklou Catrice jsem vyhodila.  Nevyhovovala mi výdrž,  přišlo mi, že v průběhu dne má tendenci namísto nanesených jednotlivých tahů tvořit shluky, jako kdyby se barva "zdrcla".

Levnější ségra od Essence Eyebrow Designer  mi osobně přijde lepší, popsané vady Catrice produktu  nedělá. Vytkla bych v podstatě jen barvu a to koště na víčku.  Tmavě hnědá je na mě krapet světlejší a teplejší, ale do černé verze nejdu.  Už takhle jsem typ Mrs. Morticia od Addamsů.

Kiko Milano Eyebrow Sculpt se zkoseným hrotem je fajn v preciznosti, hezky se mi s tužkou pracuje.  Vytkla bych něco, co se na první dobrou může jevit jako tvrdost, ale spíše je to poněkud složitější přilnavost barvy ke kůži. Výhodou je automatická varianta bez nutnosti ořezat. 

Anastasia Beverly Hills Brow Wiz (odstín Dark Brown mi barevně sedí).
Tenounká tužtička, na druhé straně velmi kvalitní pročesávátko. ABH je na našem  na trhu nedostupná a po pravdě si nejsem jistá, zda vynaložené úsilí na její pořízení nakonec odpovídá výsledku.

Je to bez diskuse nejlepší tužka na obočí, co jsem kdy měla.  Pominu-li složitost pořízení a náklady, nejsem nadšená, jak strašně rychle ubývá náplň. U ABH by jeden čekal, že ho to hodí do kolen a ono je to "jenom" velmi dobré.  Asi jsem čekala nějaké WOW, co nepřišlo. Nicméně produkt je to opravdu fajnový.


IV.  Pomády a pasty 

ABH pomádu nemám a netoužím po ní. 

Makeup For Ever Aqua Brow (mám odstín 40) je nepřekonatelný ve výdrži a je voděodolný. Je s ním však poněkud crcárna, takže v běžném ránu mi nezbývá čas. Nanáším MUFE štětcem 274, který je skvělý.

MUFE prostě voděodolné věci umí. 

Too Faced Bulletproof Brow jsem zapomněla vyfotit.
Jedná se o set  štětce  (velmi dobrého) a  pastičky v dózičkovém kelímku.  Rovněž velmi dobře drží a rovněž aplikace trvá vcelku dlouho. Nicméně doporučit mohu. 


V. Pěna

Můj milovaný Clinique Just Browsing.

Ódy jsem napěla na IG.
Mám odstín 4, nejtmavší.

Dost děvčat mi psalo, že jim produkt rychle vyschl, zjistila jsem, že se to týkalo odstínu 3. U čtyřky s tím problém nemám, mám ji určitě více než půl roku a stále v pohodě. 

Skladuji ji v organizéru svisle štětinami dolů.

Nejvíce oceňuji efekt pružné přirozenosti, přičemž je ovšem mnou požadovaná  fixace poskytnuta. Vzhledem k jeho struktuře nemusím použít již nic jiného.
Při dobře mířených tazích provede bezproblémově i výplňovou práci


VI. Pudrový prášek 

Tento Brow Thickener od Sephory s úzkým "kopím" je v podstatě sypká variace na slisované stíny, se mi zdá.
Dvě výtky: práší a aplikace taky není nejpohodlnější.  Kdyby byl na konci mini pěnový aplikátor, nejspíš by to šlo lépe  (a možná by se eliminovalo i prášení). Po vypořádání se s nanesením se mi efekt líbí.

Velmi mě zajímají Vaši obóčoví oblíbenci, ale i produkty, které Vás zklamaly.  Ráda si počtu v komentářích. 

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta 

P. S. Všechny zmíněné i vyobrazené produkty jsou pořízeny za moje peníze, až na paletku Estyle  (dárek k nákupu za věrnost) a Clinique paletku  (předvánoční dárek od českého zastoupení,  když jsem si pro Vás vyzvedávala dárky do GA).
Fotky stojí za nic i na moje děsivé poměry - byla tma, tak mi to promiňte.

Collistar odstín Bruno Silvana
Gimme Brow od Benefitu
Alverde
Eyebrow Filler od Catrice
Estyle Fine Beauty Set
Pretty Easy Brow Palette od Clinique
Essence Make Me Brow
Maybellinne Brow Drama
Anastasia Beverly Hills Brow Wiz
Kiko Milano Eyebrow Sculpt
Essence Eyebrow Designer
Makeup For Ever Aqua Brow
Clinique Just Browsing
Brow Thicknener od Sephory

23 komentářů:

  1. Ja teda obočo skoro žiadne nemám, takže pre mňa je základ niečo čo má dobrý odtieň a je to vodeodolné a dlho drží. V tomto som si našla favorita a je to CT Permanent Taupe od Maybelline, aj keď primárne na obočo nie je. Fixovať veľmi nemám čo, takže potrebujem len dofarbiť tie moje neviditeľné chĺpky a na to je skvelý pre mňa ,farbou aj kefkou, práve spomínaný Essence. Mala som aj Catrice Eyebrow Filler ale ten mi tiež nevyhovoval obrovskou kefkou, na tých mojich 5 obočových chlpov bol proste veľký.

    OdpovědětVymazat
  2. Fotky jsou dobre a hlavne dostacujici.A fajn clanek.dik

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marti, opět další skvělý článek se super tipy. Určitě se chystám na Collistar a časem možná i na MUFE a TF. Dlouhou dobu jsem používala stín z paletky UD Basics 2, ale před nedávnem jsem pořídila tužku od Sephory a od té doby nepoužívám téměř nic jiného. Aplikace je mnohem rychlejší a výsledný efekt se mi zdá přirozenější. Je ale pravda, že tolik toho vyzkoušeného nemám, mohu porovnat jen s tužkou Catrice a Essence a oproti těm je mnohem lepší. Na zafixování používám pěnu Clinique, musím předtím ale právě ještě doplnit, na to mi pěna nestačí. Mám odstín 2 a problém s vysycháním taky nemám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu tužku dosud nemám :). Stíny z Basics používám taky. Collistar je bezva. A dík moc!

      Vymazat
  4. Ja jedu uz dlouho ve stinech Essence a pres to Essence gel 😉 Pomadu mam zatim jen od Ilovemakeup (bo jak se ta znacka jmenuje) na vyzkouseni jestli mi to bude vyhovovat...jako je to super ale jak rikas, to crcani...no a ten Sephora prapodivnej pudr sem si ted moc oblibila na cesty...chce to cvik ale vykouzlim s nim supr oboci, lepsi nez s tuzkou 😊

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj :) já používám ze Sephory Retractable brow pencil waterproof (je podobná tužce od UD) a jsem spokojená. Díkybohu (nebo spíš rodičům) mám taky husté tmavé obočí, takže s touhle tužkou je to pár tahů a můžu jít :)) jinak zase jednou skvělý článek :) po Collistaru pokukuji už dlouho, asi přestanu odolávat :)

    OdpovědětVymazat
  6. Gel na obočí od L'Oréalu teď mají v Rossmannovi s 25% slevou. Celý sortiment dekorativní kosmetiky L'Oréal je v akci :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jakožto člověk bez obočí (no dobře, jen skoro, ale vyjde to nastejno), navíc studený světlý typ, s tím bojuji neustále, buď se to dobře nanáší, nebo je to má správnou barvu... Ale teď jsem narazila na tužku od Etude House v krásně hnědo-šedém odstínu, se kterou jsem spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ja pouzivam na dofarbenie Color Tattoo od Maybelline (jedno obocie mam menej huste ako to druhe) v odtieni Permanent Taupe a funguje perfektne, dokonca aj podrzi chlpky na mieste a zvladne cely den. Nanasam ho pomocou stetca Eye Brow Brush od Bobbi Brown, ktory bol sice nehorazne drahy, ale nelutujem jedine euro. Mam aj ospevovany gel na obocie od L`Oreal (transparentny) a je fakt dobry. Urcite chcem vyskusat Just Browsing od Clinique, ak najdem vhodny odtien.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clinique má 4 odstíny. Pokud musíš více dokreslovat, sám o sobě asi nebude stačit, ale jako "top coat" bude fajn;)

      Vymazat
  9. díky za přínosné informace ... na Collistar určitě mrknu.., hezké jaro ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Taky mám v merku Collistar, plánuju si ho pořídit na Shopping fever, tak doufám že bude :). Clinique paletka i pěna jsou super, pěnu mám v odstínu č. 4, snad chvíli mi vydrží :). Loreal pro mě nic moc, docela tvrdne.. A EL by mě taky zajímala, doufám že brzy pořídíš a podáš nám info :). Každopádně mně by teda občas neuškodilo, kdybych pro něco šla a nakonec na to zapomněla :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, tak jsi další, co z Lorealu není na větvi. Tudíž kupovat nebudu, dík.

      Vymazat
  11. Parádní článek! Nalákala jsi mě na ten Collistar, asi si pro něj půjdu. Tužka od Catrice byla katastrofa, ale ten gel od Alverde mám docela ráda a stejně tak tužku (odstín blond). Pro mě je top produkt na obočí Benefit Gimme Brow, před pár měsíci mi došel a musím si už koupit nový, ale nejprve omrknu ten Collistar :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. S Gimme Brow mám problém s vysokou cenou, která neodpovídá době, po kterou je funkční. Alverde tužku jsem nezkoušela, kouknu na ni. Měj se hezky.

      Vymazat