pátek 4. března 2016

Novinky začátku roku 2016 aneb Nakročeno do kategorie Zázraky 2016

Ahoj kamarádi!

Dnes to bude pozitivní a směřující až k lehkému výskotu:).
Rozhodla jsem se Vám představit výběr mých jedenácti novinek pořízených od začátku letošního roku, kde je velká pravděpodobnost, že se stanou Zázrakem 2016 (viz kategorie Zázraky a přízraky).

Vybírala jsem pečlivě. Na některé produkty budu ještě potřebovat více času na důkladné prozkoumání  (péče), u jiných už jsem si jistá. 

Všechny produkty v tomto článku popsané (až na jednu prozatímní výjimku) zasluhují #tetaštempl.


1) Glejzina neboli Glaze Pop od Clinique  (popsala jsem ji detailněji mimo jiné ve článku ZDE  a najdete ji i na mém IG).

Neskutečně příjemná balzámortěnka.  Co do komfortu předčí i EL Pure Color Envy Shine  (která má ale více pigmentu a byla mým objevem v této kategorii za loňský rok). Jmenované dvě jsou moje nej v této kategorii (balzámortěnka, Sheer - jak chcete).
Odstín 03 Fireball Pop jsem dostala jako dárek na jarním školení Clinique. 

Bude stát 640,- Kč. 
Potřebuji ještě růžovku 08 Sprinkle Pop:).


2) Pastelky REVLON Colorburst v obou verzích (Matte balm i Lacquer balm; lesklý Lacquer  mám ještě radši. Naleztete je i ve článcích ZDE a ZDE,  rovněž i u mě na IG).

Nejvíce jsem si oblíbila odstín 135 Provocateur Femme Fatale a odstín 120 Vivacious Exubérante. Tyto dva odstíny jsem dostala od Revlonu k recenzi.
Plnost pigmentu, snadné nanášení, odchod bez neplech.

Ve Fannu stojí v pultové ceně 239,- Kč (pro Fann kartaře minus 10% plus různé akce).

3) laky na nehty Kosmetika Moje s gelovým efektem  (viz též můj Instagram).

Za 49 korun rozhodně dostanete víc muziky než investovaných prostředků. 
Mám odstíny 02, 04 a 06.  S dvojkou a šestkou jsem velmi spokojena, se šestkou ještě o kousek víc  (déle vydržela). Čtyřka čeká na nalakování.

Jen bych uvítala méně hutný a široký štěteček, což naopak u rovných nehtů může být plus.
Celkově mám laky Kosmetika Moje v oblibě, jak klasiku, tak matné.
Seženete na www.kosmetikamoje.cz (v eshopu či v kamenných obchodech, jejichž seznam je na webu).
Tři gelové  laky jsem od Kosmetika Moje dostala,  vše ostatní z jejich sortimentu, co mám, je za moje peníze.

4) Jarní kolekce Dior Glowing gardens.  

Rozjasňovátko Diorskin Nude Air v odstínu 001 Glowing pink z jarní kolekce je boží.  Miluju na něm naprosto všechno.  Akorát pigment, efekt, aplikaci, výdrž, balení.
Miluji celou jarní kolekci a všechny produkty, co z ní mám - paletku stínů,  tvářenku, tužkostín, lak a koneckonců i  Rouge Dior Pimpantku, která je ale konzistenčně jiná než permanentní kolekce.

Při těžké volbě jedné věci z kolekce tedy volím rozjasňovač. 
Článek věnovaný Dioru naleznete ZDE.


5) EL nové tužky dlouhodržky vysouvačky Double Wear Infinite Waterproof Eyeliner. Mám dva odstíny - černý s holografickými částečkami číslo 10 Blackened Onyx (při tenké lince u linie řas se není třeba bát přehnaného třpytu, jen odlesk) a tmavou švestičku odstín 06 Deep Plum.

Všechny tužky z řady Double Wear (myslím tím předešlou ořezávací verzi) byly a jsou perfektní, novinka rovněž.  Drží a drží a drží.  Kreslí pěkně. Na konci je skryté ořezávátko a ve víčku i houbička k eventuálnímu rozmazání.
Cenu nevím už přesně,  kupovala jsem je spolu s novými laky na rty PCE, které byly v akci. Tužky v akci nebyly. 

6) Clinique Sculptwear contouring massage cream mask.
Velké holky, zbystřete.

Posilovač a zpevňovač kontur. Na tento její efekt ještě potřebuji delší čas, ale vypadá to hodně nadějně. Nicméně už teď vím, jak perfektně hydratuje a vyživí. Velký adept na sesazení Moisture Surge Overnight Mask z piedestalu Clinique masek. 1.440,- Kč butik v základu, kupovala jsem na Valentýnskou dvacku dolů.   
Na trhu je od loňského podzimu, tuším.

Na její aplikaci existuje i speciální masážní nástavec na sonický kartáček.  Zatím ho nemám, vážně uvažuji o pořízení. Prozatím aplikuji ručně masážními pohyby odspodu krku nahoru, pak nahoru a do stran ven.


7) Clarins řasenkový (a obóčový) Top coat pro voděodolnost Double Fix Mascara. Funguje to.
Teď v zimě větrem a vlhkem slzím jak stará vesnická plačka. Eliminace rozmazání,  resp.pojistka pro klídek.  Nemusím hlídat panďátko. Kupovala jsem přes eshop Fannu s dvackou dolů (základní cena bez slevy je 510,- Kč).  
Náplň je skoro čirá, vidím v ní ale "mléčný" nádech.

Na obočí používat nebudu, nechci si náplň kontaminovat barvou  (tužka na obočí, zbytky makeupu, byť ho vyčesávám).

Mám dvě připomínky: kartáček by mohl být sofistikovanější a náplň zcela bezbarvá.  Ta určitá mléčnost zbarvení vyžaduje důkladné odstranění přebytků,  jinak je na černých řasách viditelná.

Obdobný typ produktu jsem měla od EL - Little Black Primer (brzy bude v #tetčinapopelnice). Třeba by se vám hodilo stručné srovnání:
EL náplň je černá  (viz název :)).
Bez ohledu na slovo Primer v názvu, řasenka slouží třem účelům.  Za prvé samostatně pro přirozený look (nedoporučuji, efekt skoro žádný). Za druhé jako Primer, podklad pro řasenku  (nic světoborného nedělá. EL má dlouhá léta lepší produkt - Lash Primer, ten je výborný, ale většinou jsem na tento krok buď zapomněla nebo nestíhala nebo se projevila vrozená lenora či se tomu  může říkat logistická  úspora:)).
Jako top coat je to ovšem skvělý produkt.  A má fajn kartáček do půlkruhu, manipulace je lepší než u Clarins.  Clarins je levnější. 

Tento typ produktu je zbytný, ale na druhou stranu z jakékoli řasenky udělá voděodolnou, tak nemusíte kupovat speciálku. 

Zde zatím #tetaštempl neudělím, počkám, jak se bude chovat v dalším období. Vzhledem ke konzistenci si nejsem jistá, zda bude stále ve stejné kondici  (mám obavy z hrudek při pozdějším vysychání, ale nepředbíhejme).

8) linky Ink Liner od Kate von D (dárek od Hanky @sofastars_nuf z USA).

Na staré čéšky jsem se dala na linkování i jinak než tužkou nebo stínem.  Nejradši mám fixkovitá udělátka.

Kačka z Déčka linky umí. I dřevopodnik jako já s ne zcela hladkým povrchem víka (velmi mírně řečeno; )) to s nimi dá prakticky jedním tahem. Výdrž celodenní. Barva intenzivní, žádné opravy nerovnoměrnosti barvy. 
Mám krásný modrý odstín Baudelaire.


9) Rtěnka Tom Ford v odstínu 10 Cherry lush.

Vysněný Tomík. Luxus. Ve všech směrech. Krémovka s finišem saténu  s náznakem velmi decentního lesku. 

Kryvost v první vrstvě,  jedním tahem.  Není nutno vrstvit. Výdrž velice pěkná.  Odchod bezproblémový, opravy během dne bez potíží.

Splňuje mé požadavky na "dobrou rtěnku" (viz článek ZDE). 

Konzistencí a chováním je to hybrid Rouge Dior, Pure Color Envy od EL  (v krémové variantě) šmrncnutý Rouge Interdit od Givenchy  (těch "ocáskových rtěnek", ne semimatek v koženém pouzdře).
Oproti Rouge Dior víc jakoby po rtech klouže  (myslím klasické Rouge Dior, ta z jarní limitky je jiná).
Oproti PCE od EL dělá menší nános produktu, není tak "sytě hutný".
Oproti Rouge Interdit od Givenchy je přilnavější a má delší výdrž. 

Barevnou alternativou s obdobným vizuálním finišem je odstín Hollywood Red od Maybellinne  (informace pro ty, co chtějí obdobný odstín a nechtějí/nemohou investovat do Tomíka.  Mám ráda Maybellinne rtěnky,  Tomáš je ale kvalitativně jinde. Barva a efekt se dá nahradit, zbytek ne).

Mám ji chvilinku, ale u rtěnky mi na celkový názor za ta léta rtěnkování stačí dva dny celodenního nošení a vím. 


10) Havlíkův přírodní zázrak od  Havlíkova přírodní apotéka.

Mastičku jsem dostala darem od Hanky @hani_jani a miluju  (viz samostatný příspěvek na mém IG). Univerzální použití - záděry, nehtové kůžičky, lokty, paty, odřený nos z rýmičky, koutky. 

11) Sonický kartáček od Clinique.

Velká spokojenost přetrvává.
Nebudu se opakovat, mám na něj speciální článek ZDE
Velmi se těším na novinkový nástavec a čistící mýdlo na  suchou a citlivou pleť. 

Máte už nějaké favority, které jste si pořídili(y) letos? Zaujalo Vás něco z mých?  Ráda si počtu. 

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta 


Glejzina 03 Fireball Pop od Clinique
Pastelka REVLON Colorburst
Pastelka REVLON Colorburst
laky na nehty Kosmetika Moje s gelovým efektem 
laky na nehty Kosmetika Moje s gelovým efektem (02 a 06)
Jarní kolekce Dior Glowing gardens
Clinique Sculptwear contouring massage cream mask
Clarins Top coat pro voděodolnost Double Fix Mascara
linky Ink Liner od Kate von D
Rtěnka Tom Ford v odstínu 10 Cherry lush
Rtěnka Tom Ford v odstínu 10 Cherry lush
Havlíkův přírodní zázrak od  Havlíkova přírodní apotéka
Sonička Kartáčková od Clinique 

12 komentářů:

  1. Kat von D snad taky někdy vyzkouším. Na linky slyším samou chválu a láká mě i konturovací paletka. Líbí se mi o novinky od Clinique, jejich rtěnky mám ráda :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, linky jsou super. Ale lze sehnat i obdobu - Aqualiner od MUFE.

      Vymazat
  2. Ta rtěnka od Toma je fakt bomba 😍

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. ¨Tak myslím že neodolám té balzámové rtěnce od Clinique, a nejspíš k tomu přihodím i makronku.. :) A asi i ten topcoat na řasenku od Clarins. Mně se řasenka někdy docela obtiskává, tak by to u mě našlo uplatnění :). No a ještě že tady není Tom Ford, hned bych pro něj letěla :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný článek. Líbí se mi samozřejmě Tomíkova rtěnka a Kate von D linky :)) Přesně to, co si tady nemůžeme osahat. Proto jsou tyto recenze také důležité, pro ty, které si objednávají, nebo nechávají dovézt ze zahraničí:))

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Marti,

    neměla bys nějaký návod na použití toho top coatu Clarins? Jsem totiž levá jak turecká šavle - ať to dělám, jak to dělám, vždycky skončím s omatlanou řasenkou všude kolem a slepenými řasami. Prostě jsem asi debil :D Děkuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, nech tu řasenku zaschnout. Až pak nanes top coat. Dobře setři přebytky z kartáčku, než to dáš na oko. Takto mi to funguje :).

      Vymazat
    2. Díky, využiju velikonoce na trénink :)

      Vymazat