neděle 13. března 2016

Moje největší stálice od Clinique aneb 20 let se značkou

Ahoj kamarádi!

Vzhledem k tomu, že se blíží moje dvacáté výročí používání Clinique výrobků, rozhodla jsem se podělit o své největší stálice (článek Jak se ze mě stala #cliniqueteta naleznete  ZDE ). 

Oblíbených produktů mám mnohem víc, vybírám ty, u nichž jsem spotřebovala v průběhu let dvouciferný počet balení

Jedná se o produkty péče o pleť a tělo (a jednu vůni) s jedinou výjimkou - řasenkou High Impact Mascara v klasické verzi, protože byť mám či měla jsem dekorativky dva vagóny, například jeden odstín rtěnky jsem si víc jak desetkrát přeci jen nekoupila :).

Dnešní článek je koncentrovaný #píárzpřesvědčení. 

I. Odličovací přípravky 

Miluji řadu The Take Day off, speciálně odličovací mléko pro jeho vysokou odličovací schopnost v úsporném množství a nedráždivost a odličovač očí a rtů, který bez zbytečného dření a tření odlíčí nejen kompletní oční makeup, ale i matné rtěnky s dlouhodržícími konturkami.


II. Krémy 

Moisture Surge ve verzi gel - krém na pleť a All About eyes ve verzi gel - krém na oči (najdete to ho i ve článku o péči o oční okolí ZDE ).

Když řeknu, že si bez nich nedokážu představit svůj pečující rituál, nepřeháním ani trochu. 
Oba jsou mými denními společníky  (když jsem byla mladší, na noc jsem používala intenzivní verzi Moisture Surge a na oči k tomu All About eyes ve verzi Rich).
Moisture Surge dávám na sérum. 
Oba mají vysokou hydratační schopnost.

Oba jsou za mě ideálním podkladem pro následné kosmetické produkty - Moisture Surge pro makeup a All About eyes pro korektor.  
Oba mohou použít jakékoli věkové kategorie a jakýkoli typ pleti

Oba mají velice rychlou vsakovatelnost a perfektně splynou s pletí. 
Na oba jsem napěla spoustu ód i na IG (najdete je mj.pod hashtagem #tetčinapopelnice). 

Moisture Surge lze použít v silnějším množství i jako rychlou hydratační masku


Já mám v sobotu dopoledne takový rituálek, že než si stoupnu k plotně, nejdřív ho nanesu v normální první vrstvě.  Jakmile se vsákne  (u mě hned), přidám ještě jednu.  A protože se k plotně nemaluji, pleť se v průběhu mých tanečních kreací s vařečkou perfektně zhydratuje. Toto je jediný případ, kdy ho dávám bez séra.

A teď jedna vynikající zpráva: Moisture Surge (v obou variantách) bude od 1.4.2016 trvale zlevněn z 1.450,- Kč/50 ml na 750,- Kč/50 ml.
To je pecka a skvělá zpráva nejen pro nás - pravidelné uživatele, ale i pro všechny z Vás, co jste ho chtěli(y) zkusit a brzdily Vás finance. 

Ještě se dostane na trh ve verzi 30 ml (tam cenu zatím nevím).
Je zcela bez parfemace a rovněž bez oleje. 

III. Péče o rty a podklad pod rtěnku  - All About lips  (viz též článek o péči o rty ZDE).

Neexistuji bez něj. Jednou jsem si ho zapomněla vzít na týdenní dovolenou a úplně mi to rozhodilo sandál.  Pro tyto účely už má jedno balení své stálé místo v cestovním neseséru. 
Vyživí, vyhladí, připraví rty na rtěnku, prodlouží její výdrž. 
Velké holky ocení,  že eliminuje rozpíjení rtěnky nad rty do drobných vrásek.  Udrží ji na místě.

Pumpičkové hygienické balení výdrží dlouho. 
Další výhodou je vstřebání vzápětí po aplikaci. Ihned se můžete nartěnkovat.

Vyzkoušela jsem i další podklady pod rtěnku - MAC, Too Faced, nově  Clarins. ..nemají na něj. 

Některé z vás mi psaly, že jim z pumpičky leze zbytečně velké množství. Pokud se to děje, zkuste přidržet zlehka prst na hubičce pumpičky, vyleze jen malinko, a to stačí.

IV. Péče o tělo - řada Deep Comfort 

Mám ve velké oblibě i máslo a nově olej, nicméně nejvíce balení jsem spotřebovala v sekci tělového mléka a krému na ruce a nehty. 

Tělové mléko se vstřebá dřív, než se mi načte stránka americké Sephory. Vůbec nelepí a nemastí. To oceňuji zejména ráno, kdy si pak oblékám punčocháče.
Vynikající je po holení, protože nejenže nedráždí, ale zároveň zklidní.  Eliminuje zarudnutí a pupínky. 
Krém na ruce a nehty mohu doporučit všema deseti. Výživa, péče, rychlá vstřebatelnost.


V. Vůně Clinique Happy in Bloom

Mladší sestra klasické Happy a jedna z jejich mutací  (jako třeba Happy Heart).

À propos - klasická Happy byla mou úplně  první Clinique vůní a přivezla jsem si ji na sklonku devadesátých let z Kanárských ostrovů - ještě se tu neprodávala. Vidím před sebou doteď tu parfumošku, to byl ráj  (přesahující mé možnosti). Láska na první očuch. A navíc jsem k nákupu dostala plný kosmetický kufřík s miniaturami :).

Už jsem  ze základní verze  "vyrostla". Od doby příchodu verze Happy  in bloom na trh jsem přesedlala.

Každý  (nebo skoro každý) rok dostává jinou verzi obalu. Nejinak je tomu i letos. 
Schválně jsem si neotevřela oficiální popis, abych mohla napsat, jak ji vnímá můj čenich:
Květinovka v kombinaci s ovocem.  Spíše lehká, ale zapamatovatelná. Jiskřivá jako rozednívání na jaře, jemně opojná jako letní louka, veselá jako prázdniny, stydlivě smyslná jako první rande.  

V posledních letech je to moje jarní a letní záležitost, ale občas ji vezmu i v chladných dnech, pro dobrou náladu. 

Velmi vhodná i pro mladé dívky. Není to žádná dryáčnická Femme Fatale, spíš bezstarostná dívka, která si je ale dobře vědoma své ženskosti.

VI. Řasenka High Impact Mascara v klasické verzi 

Nikdy mi doma nechybí, alespoň v miniatuře. 

Řasenka, která dle mého názoru sedne většině řas. Dělá vše,  co očekávám od dobré řasenky - má fajn konzistenci, snadno se nanáší, vydrží, nedráždí oči. Kartáček je klasický. 

Primárně bych ji označila jako objemovou. Prodlužuje tak akorát, bez efektu muších nožek. Vrstvit lze, ale není nutno,  na denní look do kanclu či školy postačí jedna vrstva. 
Voděodolnou verzi mám taky ráda. 

Máte taky nějaké stejné oblíbence z mého přehledu? Nebo nedáte dopustit i na něco jiného z Clinique sortimentu?  Ráda si počtu v komentářích. 

Děkuji, že mě čtete.
Konec hlášení.
Pusu teta 

P. S.: Už brzy se těšte na GA, mám velkou radost, že mi Clinique pro tři z Vás věnoval plnou verzi Moisture Surge. Juch!
Tento článek jsem pochopitelně napsala ze své vlastní vůle bez jakéhokoli zadání  (prostě moje standardka).

40 komentářů:

  1. K nákupu popiny rtěnky + tvářenky jsem dostala taštičku miniatur :). Samozřejmě jsem se OKAMŽITĚ zamilovala do Moisture Surge gelu, který jsem si teď objednala v Marionnaud a zpráva, že tato cena zůstává, mi zvedla náladu! :) Další láskou byla High impact řasenka, zatím čekám, až ji ulovím za lepší cenu, miniaturka však dochází a já budu rozhodně další potřebovat :). Stejně tak mám na svém wishlistu díky Tobě All about lips. Oficiálně se přiznávám, že jsem se taky nakazila Clinique virem :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clinique virus není zdraví škodlivý :))), ba naopak.

      Vymazat
  2. Gratuluju k výročí :) Já zatím s péčí od Clinique tolik zkušeností nemám, mám hlavně dekorativku, a zrovna minulý týden jsem dopotřebovala pudr a make-up. U té podkladové báze pod rtěnku se mi taky občas stane že mi vyleze moc, tak děkuju za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, brzy bude na trhu nový pudr - ten transparentní Stay-Matte Universal Blotting powder. Myslím, že by se ti mohl hodit :).

      Vymazat
  3. Hezké počtení. Pro mě je Clinique aktuálně nejoblíbenější značka. Osobně nedám dopustit na gel Moisture Surge, určitě se shodneme i na řasence High Impact mascara. Já bych do své TOP 3 ještě doplnila vzhledem ke své problematické pleti makeup Anti-blemish solutions - jediný makeup, který mi vyhovuje, takže kupuji opakovaně a v průběhu roku měním jen odstín. Co se týká ostatních produktů, děkuji za inspiraci, některé určitě brzy vyzkouším. 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Blani. Až se dostane na trh nový transparentní pudr (viz komentář nahoře), myslím, že by se ti mohl hodit :).

      Vymazat
    2. Moc děkuji za tip, určitě vyzkouším 😍

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek,jako vždy:-) all about eyes chci taky uz zkusit.Díky za tipy!

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluji ke krásnému výročí.Gel krém mě dostal stejně jako tebe a jeho snížená cena je pro mně velmi milou zprávou. Řasenku jsem neměla, ale láká mě zkusit. Dvousložkový odličovač, mi vyhovoval, ale raději mám privátku z Marionnaud. Děkuji

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Pár produktů Clinique jsem již na Vaše doporučení vyzkoušela a spokojenost, ještě se chystám na all about lips. Když mě něco zaujme, hledám, zda jste to někde nezmínila a jaká byla zkušenost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík a prosím o tykačku. Co se týká Clinique, prakticky není skoro nic, co bych nezkusila;). Až na řadu na problematickou pleť. A tekuté linky.

      Vymazat
  9. Tyhle recenze z vlastního přesvědčení jsou nejhorší totiž! Víc mě láká přírodnější kosmetika, ale to na rty už jsem okukovala, no a na pořánou hloubkovou hydrataci je někdy přírodní kosmetika možná krátká - ta cena mě asi o vyzkoušení přesvědčí, abych to zjistila :-). Dík za péči o nás! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, zkusila jsem i různé přírodní krémy, Bio a já nevím co. A ano, nikdy jsem z nich nevymáčkla tolik hydratace, co potřebuji. Takže se držím osvědčeného :).

      Vymazat
  10. Po moisture surge jsem uz take pokukovala, jestli bude o polovinu levnejsi, tim vic me laka. Pouzivam totiz komplet anti blemish radu, ale obcas mi chybi troska hydratace - myslite, ze by moisture sirge mohl byt vhodny i jako obcasna druha vrstva pres ucinny, ale ne dostatecne hydratacni anti blemish kremik ? A nevite, jaky je rozdil tohoto kremu od dramatically different moisturizing gelu ? (Jeho miniaturku jsem dostala prave k anti blemish sade a predevcirem mi dosel - jako dodatecna hydratace byl moc fajn a hlavne - nemastny:) ) diky za rady i za pekny clanek !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, v první řadě děkuji. DDML je základní hydratace. Součást 3 kroků a ještě by se měl kombinovat s krémem. Moisture Surge se dá použít dokonce i přes makeup, na lokální místa třeba. Tudíž popsaný postup by podle mého názoru šel.

      Vymazat
  11. Ja asi musim mit to na ty rty. No jo no, uz se tam ty vrasky objevuji. Fujky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozrejme jsem v premysleni, kdy a kde si ho koupim, zapomnela napsat, jak skvely clanek ...referat... jsi nam poskytla. Diky za vsechny tipy!

      Vymazat
    2. Díky moc, Marti. All About lips zkus, pod rtěnku na den ideál.

      Vymazat
  12. All about lips musím vyskúšať :)

    P.S. vďaka Tebe som si kúpila pastelku Revlon a ludrí rúž Pure Color Envy. Hneď som ťa musela označiť na instagrame :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, já to asi na IG neviděla :(. Strašně to blbne, spoustu označení nevidím.

      Vymazat
  13. Já si život neumím představit bez tužek na oči - všechny ostatní (včetně EL) mně dráždí až k zánětu spojivek...řasenka je bezkonkurenční :-). Určitě mi poradíš, jaký je rozdíl mezi All about eyes v těch dvou verzích. Koupila jsem si verzi Rich (chtěla jsem na otoky) a úplně odvařená bohužel nejsem :-( Jinak super článek, na Deep Comfort se chystám a Moisture surge jsem už jednou měla a ráda se k němu vrátím - vastně vůbec nevím, proč jsem ho přestala používat. To asi to moje věčný hledání krému, který mi bude 100% vyhovovat ;-) Pěkný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rich je vysloveně krémovitý. Gel -krém mám radši. I kvůli tomu, že je pleť vyžehlená pod korektor. A nejvíc miluji z tužek typ Cream Shaper;).

      Vymazat
  14. Ahoj, moj prvy komentar na tvojom blogu (na insta komentujem castejsie) symbolicky pri clanku o mojej top znacke. Ja teda tento rok oslavujem len 10 rokov s nou, ale favoritov mame podobnych - Take the Day Off ocny odlicovac, Moisture Surge obe verzie, All about eyes, High Impact mascara (jedna z mala, ktoru si kupujem opakovane a nepocitam, kolke kamaratky alebo citatelky si ju na moj popud kupili).

    Dalsi moji oblubenci - Superbalm Moisturizing Gloss, Chubby Stick v odtieni Super Strawberry, Bottom Lash Mascara, DDML+, licenka Berry Pop, ruz Raspberry Pop, BB krem, 7 Days Scrub, krem Turnaround Overnight, korektor Airbrush Concealer, Anti Blemish Spot Treatment Gel.... a urcite som na nejakych zabudla.

    Chystam sa na All about Lips, uz som vyskusala balzam z radu Repairwear, ktory ma ocaril, len ta cena je proste z inej dimenzie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Repairwear je pecka. Ovšem opravdu z kategorie #balzámzaraketu :))). Nicméně si ho pořídím, až bude dárková akce; )

      Vymazat
  15. Ahoj Marti, tak jsem se odhodlala k nakupu all about lips :-) ....myslis, ze je mozne, ze by ho zrovna nemeli ani v jednom ze 3 parfumerek ( eshop fann, douglas, marionnaud) ...mas tip na nejaky eshop, kde se nemam bat fake produktu? Dekuji za odpoved :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenom butik a zmíněné parfumerie mají právo prodávat na našem trhu. Všechny ty vedlejší eshopy nemají distribuční oprávnění pro náš trh a nevím, kde berou zboží. Ofiko cestou to asi nejde, já tam nenakupuji.

      Vymazat
    2. Marti, dekuji za odpoved. Ja prave nakupuji jen na zminenych 3...skoda, ze v tuto chvili nemaji:-(

      Vymazat
  16. Moisture surge je geniálny asi naozaj pre každého. Pleť je krásne hydratovana ale navyše aj krásne vYzera(a to si len nenahovaram dostala som komplimenty :-D ) prirovnanie driv než sa mi nacte stránka americkej sephory pobavila. Ďakujem za prínosný članok (opäť)

    OdpovědětVymazat
  17. To je skvela zprava s tou cenou moisture surge! Achjo musim ten All about lips konecne koupit :-) Super clanek opet :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, dík. A na All About lips opravdu nedám dopustit :).

      Vymazat
  18. Moisture surge používám přes den přes make up jenom lokálně. Místo krému je pro mě málo. Snížení ceny je super zpráva. All about eyes používám taky ráno pod korektor. Na večerní rutinu jsem si na Tvé doporučení koupila ten Clarins. All about lips mě láká vyzkoušet. Jinak díky za super članek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji. Btw pod Moisture Surge dávám pokaždé sérum, potřebuji anti-age; )

      Vymazat
  19. Clinique je dobrá volba,krém Moisture surge je v hydrataci absolutně nedostižný. Já osobně mám raději MS intense, tedy gel-krém. Bez něj ani jediný den. Škoda že není také v ceně jako MS Gel. Alespoň tak jsem to pochopila. Hezký den všem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, trvalá sleva se vztahuje na oba typy MS, tedy jak na můj oblíbený gel - krém, tak i na Intense verzi, co je krém.

      Vymazat