sobota 26. března 2016

Makeup Bourjois City Radiance aneb Nenápadný půvab buržoazie?

Ahoj kamarádi!

Dnešní článek bude shrnutím mých uživatelských pocitů z novinkového makeupu od Bourjois City Radiance, který jsem již ukazovala na svém IG.

Jedná se o makeup s rozjasňujícím efektem v praktické kompaktní tubičce.

Mám odstín 01 Rose Ivory s podtónem do růžova (02 Vanilla je nejsvětlejší se žlutým podtónem).

Hodně jsem se na něj těšila, protože oficiální popisek udává to, co hledám, tedy jas a nijak přehnané krytí. Obojí  splňuje.
Krytí je tedy střední,  respektive při běžném množství nižší střední. A to je přesně to, co chci (přílišné krytí je u starší pleti většinou ke škodě).

Jako bonus: má SPF 30.


Na mém obličeji se v reálu chová a působí následovně:
- Nanášení a rozetření je snadné.
- Nejlepšího výsledku jsem dosáhla kupodivu prsty.
- Nejspíš vzhledem ke krémové konzistenci hustý rovný kabuki štětec zanechává lehce viditelné tahy, což lze ale bez potíží doladit rukou. 
- Domnívám se, že nejvhodnějším ze štětců by byl plochý, rovnoměrné jednosměrné tahy by nejspíš docílily kýženého vzhledu, leč já ploché štětce na makeup nemám v oblibě, takže je to opravdu jen nepodložený názor. 
- Stiplík sice udělá pěkný efekt, ale přijde mi, že "sní" podstatnou část produktu. 
- Beauty Blender je zbytečně pomalý v aplikaci s ohledem na strukturu tohoto makeupu. 
- Zkosený kabuki  (Sigma 3 DHD) má  finální výsledek lepší než klasický kabuki. 
- Nevidím podstatné rozdíly v použití bez báze a s bází  (zkusila jsem ho s YSL Touche Éclat Blur Primer, s Guerlain D'Or a se vzorkem sephorácké, která mi připadá jako odlehčenější verze Dermacol Satin base - tu nemám ráda, "dusí" mě).
- Pokaždé jsem ho po zapudrování fixovala sprejem od MUFE.
- Pudrovala jsem YSL sypkým Souffle d'Éclat,  guerlainským slisovancem a Clinique kompaktním transparentem Stay Matte Universal Blotting Powder (v tomto případě jen T-zónu. Recenze nového Clinique pudru bude brzy). 
- Výdrž je jeho hlavní  (a vlastně jedinou) slabinou.
- Nezvýrazňuje sice sušší místa ani necuckatí, nicméně v neporušeném stavu  (i s bází a fixátorem) dá cca 6 hodin. Poté se začne v okolí kořene nosu trochu srážet  (v nosoretní rýze naštěstí ne), totéž dělá mezi obočím (ale to je věkem, mám tam rýhu jak Grand Canyon). Není však problém na uvedených místech dvouvteřinovou prací opravit - rozetřít do ztracena. Na zbytku obličeje se ztratí bez neplech, ale po cca 8 hodinách tam prakticky není,  zmizí po anglicku.
- Nejdelší výdrž má v okolí nosu se zmíněným Clinique pudrem. Ten je však hodně matující, tudíž sebere část rozjasňujícího efektu. Což by se naopak mohlo stát plusem pro děvčata a ženy se smíšenou pletí, kde je na mastnějších místech přílišné rozjasnění nežádoucí.



Finiš je nejpodobnější Sheer Glow od NARSu.  

Rozdíly jsou následující:
- Cena. Bourjois  399,- Kč  v základu v Marionnaud versus NARS 1.300,- Kč v základu v Sephoře, tudíž víc než trojnásobek. 
- Konzistence. NARS je tekutější, Bourjois krémovější.
- Aplikace: NARS má suverénně nejlepší výsledek po aplikaci pouze prsty, Bourjois se s určitými štětci snese  (viz shora).
- Finiš. Je obdobný,  rozjasnění až glow efekt, dle typu použitého pudru. NARS se s ohledem na tekutější konzistenci  tváří více fluidně, zatímco Bourjois si více na pleti sedne jako krém. 
- Typ pleti. Domnívám se, že se NARS dobře snese i se smíšenkami, Bourjois bych osobně doporučila suškám a normálkám. Smíšenkám jen s více matujícím pudrem  (viz výše).
- Výdrž.  V této kategorii NARS vítězí.



Mám oba. Je na Vaší preferenci, zda si vyberete ten nebo ten.
Pokud máte vhodný typ pleti a u Bourjois zvolíte pudr, který s ním bude kompatibilní, nespletete se ani s jedním.
Navíc se domnívám, že ani holky s mastnější pletí se City Radiance nemusí vzdát - mohou si ho pořídit za účelem míchání s oblíbeným makeupem, pro dodání jasu.


Pokud bych měla srovnat s mým oblíbeným CC od Bourjois,  tak sice budu trochu srovnávat hrušky a jablka, ale tuším, že by na to dotazy přišly :)).

CC je méně krémový a chybí mu to rozjasnění (u mě na blogu ho blíže najdete ve článku Abeceda ZDE). City Radiance  (na mojí pleti) celkově více sjednocuje. 

Bourjois City Radiance jsem viděla prodávat v Marionnaud i ve Fannu

Korektor k němu  byl bohužel všude v nejsvětlejším odstínu vyprodán (nebo nezavezen) - chci ho v budoucnu rovněž.

Suma sumárum: jsem spokojená.


Máte už někdo City Radiance?  Jaké jsou Vaše dojmy?  Respektive - plánujete si ho pořídit? Ráda si počtu.

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta


P. S. Makeup mám chvilku.  Nicméně vzhledem k dlouholetému omítkování a mým přesným a jasným nárokům na výkon nepotřebuji na úsudek delší dobu. A taky mi na moje zkušenosti s ním přišlo poměrně dost dotazů.  Akorát ho v budoucnu ještě vyzkouším s dalšími pudry. Pokud by se můj názor změnil nebo vyvinul,  dám vědět na IG.

Nahoře vlevo silná vrstva po vytlačení z tuby, nahoře vpravo po rozetření nahrubo,
dole rozetřeno prsty do ztracena. Bez úprav a filtrů, na denním světle,

19 komentářů:

  1. Díky za článek, Marti, přesvĕdčil mě :) Sheer Glow zbožňuju, takže i tento by mi měl sedět :)

    OdpovědětVymazat
  2. Takhle si představuju ideální recenzi! Já se ho teda nechystám pořizovat protože make-upů mám tunu, ale ráda si počtu jak je na tom :).

    OdpovědětVymazat
  3. Skvela recenze! Zatim neplanuji. Mam radeji stredni kryti nebo jen les beiges pudr, kdyz mam plet uplne v poho. BB a CC mi tak nejak zvyrazni pihy a to ja nerada.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marti, recenze velmi nápomocná, dekuju za tvůj čas, že sis s tím dala tu práci. Já jako silný t-zone mastňák do něj radši nepujdu ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný den, moc mě láká. CC už mám sotva tak třetinu, asi jej nahradí. Děkuji za recenzi. Daniela

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji Marti za článek. Mám pocit, že má aktuální makeup s bb sbírka je absolutně nedostačující. I když používám krém, na pleti mi každý makeup dělá neplechu a zvýrazňuje suchá místa, takže se zkusím podívat po tomto. Díky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je hodně krémový, paseku by ti dělat neměl. Zkus ho nejprve nanést prsty. A děkuji :)

      Vymazat
  7. Podla popisu ma dost laka, ale obavam sa tych odtienov.... ze ten najsvetlejsi bude moc ruzovy a ten nasledujuci moc oranzovy, to je moj vecny problem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta Vanilla číslo dva mi pod umělým světlem v parfumerii přišla žlutobéžová.

      Vymazat
  8. O tomhle CC jsem přemýšlela ale s tou výdrží jsi mě nalomila a asi ho oželím. Může skvěle vypadat na pleti, ale pokud mi nevydrží ani jedno odpoledne, tak to je pro mě zbytečná investice. Díky za recenzi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je makeup, CC funguje trochu jinak, vyhovují mi oba.

      Vymazat
  9. Používám Sheer Glow už nějaký ten pátek a za tu dobu jsem ani jednou nezkoušela nanést prsty, ostuda! Budu muset vyzkoušet. Ale je pravda, že Velvet Matte Skin Tint dělá úžasný efekt jedině při nanesení prsty. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Zkus a uvidíš :). Velveta nemám, páč jsem sušina.

    OdpovědětVymazat
  11. Super díky za recenze a článek :)

    OdpovědětVymazat