pátek 5. ledna 2018

TETČINA ROČENKA - Propadlíci 2017 aneb Díl V. Hejtpost

Ahoj kamarádi!


Tetčina ročenka pokračuje produkty z opačného spektra, tedy mými největšími kosmetickými přízraky roku 201.
Naštěstí jich letos tolik nebylo. 

V tomto článku vyberu čtyři největší výtržníky, z nich tři jsou vůči mojí pleti škodiči a jeden je velké zklamání  (řasenka).


Ostatní přehmaty najdete v článcích pod štítkem "Hejtpost". Produkty,  které jsou na pomezí (ani ryba ani rak - škoda peněz), naleznete pod štítkem "Zavřená peněženka".

I. ZKLAMÁNÍ

Řasenka L'ORÉAL Paradise Extatic (rakouská verze)




Napsala jsem "časosběrnou" recenzi KLIK,  v níž mj.popisuji, jak se tato řasenka vyvinula v průběhu používání a jak se změnil můj postoj k ní (od nadšení k hejtu).
Ve zmíněném článku se můžete podívat i na srovnání kartáčků téže řasenky z různých zemí Evropy.

Co se týká "české" verze, tam se nadšení nekonalo ani na začátku  (oproti rakouské mi přišla náplň rozředěnější, tudíž ani zpočátku nedělala tak hezký efekt jako rakouská a navíc se mi i při maximální obezřetnosti obtiskávala).

Česká verze již je rovněž po smrti. 

Tohle je prostě nakonec příšerně drahá řasenka při zohlednění, jak málo dnů je funkční (i za těch 249 z DM, co jsem ji kupovala já; v Tetě jsem ji teď viděla za 329).
A není to dupe BTS, nesouhlasím,  leda tak v rychlém vysychání.  Ve ztrátě funkčnosti BTS hravě předčí.

Škoda, kartáč má pro moje řasy boží tvar  a těch pár krátkých dnů nám to spolu slušelo.


II. PRO MĚ ŠKODLIVÉ


1) LIRENE peeling a maska na ruce



Kupovala jsem produkt v DM za nějaké stopáďo. To je docela drahé, na drogerku.
Nicméně rukavicové masky miluju, byla jsem proto hnána touhou zkusit i tuto  (k souhrnnému článku o tomto typu masek na blog jsem se ještě nedokopala, byť mám matroš za cca rok a půl).

Nejprve se cca minutu peelinguje  (první pytlík), poté se z pytle č. 2 aplikuje rukavicová maska  (psáno je na 30 min; vydržela jsem cca 20).

Potíže:
Podrážděná pokožka, zejména na prstech a kloubech; poslední článek prsteníku a malíčku na pravé ruce opuchlý (zbytky masky jsem dle návodu  nerozmasírovala, ale letěla umýt a chladila ledovou vodou a následně pantenolem).

Abych byla objektivní - moje pleť sklony k citlivosti geneticky má a zároveň je uvedeno, že obsažené AHA kyseliny mohou podráždit.
Nevím, jestli to bylo AHA kyselinami či něčím jiným, ale za mě totální průšvih. 

Navíc jsou rukavice tak nějak humpolácky udělané, nedrží a jsou z tvrdého nepříjemného materiálu.



2) CATRICE  Liquid Lip Powder


Mám krásný Rose Gold odstín 020 Frame of Roses, čímž veškerá krása končí.
Po nanesení za vlhka cajk, při zasychání vbrzku, cca do tří minut stáhne rty, jak kdyby vám je někdo oblepil izolepou menšího rozměru.

Poté začne hrudkovatět (efekt ostrého písku).

Odchází nerovnoměrně a na typ produktu i rychle, zatímco nepříjemný pocit zanechá. 

Po odlíčení jsou rty vysloveně rozrajbované, to nelze říct jinak.

Moje nejhorší tekutka, co jsem kdy měla.  S rozběhem předčila i tu hrůzu od NYXu, co má tak pěkný název Prague.

Kupovala jsem na rakouské dovolené v Müllerovi  za 3,95 eur, a to jsem si radši měla dát pivo nebo kafe.


3) 100% Pure oční krém 


Podrobně viz Hejtpost ZDE.



Co Vás v roce 2017 v kosmetice zklamalo?  A zkoušel někdo Lirene masku?  Zajímaly by mě Vaše dojmy.  Ráda si počtu, jako vždy. 


Děkuji, že mě čtete. 

Konec hlášení. 
Pusu teta

8 komentářů:

  1. Ďakujem za ďalšie tipy ako ušetriť moju peňaženku a nebyť sklamaná.
    Neviem čím to je, ale minulý rok som nejak extra nebola sklamaná zo žiadneho kozmetického produktu. Jááj, už vlastne viem. Kupujem overené a odporučené produkty :)))).
    P.S. Ďakujem za Tvoju záslužnú prácu !

    OdpovědětVymazat
  2. Tu rasenku Loreal jsem si ted koupila a jsem z ni nadsena. Dela krasne rasy a vubec se mi neobtiskava nad oko, coz mi delaji snad vesechny rasenky. Takze zatim jsem s ni spokojena. Uvidim, co casem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli mohu doporučit, pořádně ji zavírej a otírej hrdlo, je moc velká štětka na úzký vstup. Pokládám to za jeden důvod rychlé ztráty funkčnosti. Škoda. Cca 3 týdny jsem měla fajn pocit. Ale to je málo :(

      Vymazat
  3. O Paradise Extatic jsem uvažovala, po dlouhé době zase vyzkoušet L´oreal, ale nakonec díky recenzím nekoupila. Popravdě řasenky z drogerie nepoužívám již řadu let. Ještě někdy na střední jsem vyzkoušela kde jakou drogerkovou řasenku, ale už tehdy ve chvíli kdy se mi do ruky dostaly miniaturky řasenek jako Estee lauder a Clinique, jsem viděla, že tam je prostě rozdíl. Ne v efektu, ale ve výdrži a době použitelnosti. Efekt mi může drogerková řasenka udělat sebelepší, ale výdrž tam prostě není a opadávání je něco, co nestrpím. Za sebe můžu doporučit řasenky Estee lauder nebo Bobbi Brown, nově i Collistar a velmi mile mě překvapila přírodní řasenka Phyt´s. A v roce 2017 mě zklamala řasenka Too Faced, BTS „voděodolná“ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EL Sumptuous Extreme používám x let :), Bobčiny řasenky miluju taky. Collistar jsem vyzkoušela asi taky všechny; ). Phyt's neznám, dík za tip.

      Vymazat
  4. Od Lirene jsem měla kdysi vzorek CC krému a ten byl hrozny, tak už vůbec nemám touhu tuhle značku pokoušet. Od Catrice mám ten všemi vychvalovany make-up a ten je fajn, ale měla jsem i rtěnku a ta byla nic moc. Mě loni naštěstí moc věci nezklamalo, ale dostala se tam například nová rtěnka Bourjois Rouge Velvet the lipstick, to už je několikátá věc od Bourjois která mě zklamala, už bych to měla přestat pokoušet (ale moc se mi líbí balení i barva, jinak ovšem nic moc)..

    OdpovědětVymazat
  5. Moji propadlíci jsou řasenky od RBR (všechny 3)- za tu cenu dlouho nevydrží a nic moc kvalita; L'occitane oční krém slaměnka - dráždil oči i oční okolí;Alterna moisture šampón -děsně mastil vlasy, to stejné šampón od Kloráne. Doufám tento rok bude kosmeticky úspěšnější :)

    OdpovědětVymazat