pondělí 1. srpna 2016

Novinky prvního pololetí roku 2016 aneb Nakročeno do kategorie Zázraky 2016 (DEKORATIVKA, část I. )

Ahoj kamarádi!


Dnes je na pořadu dne další díl ze série Zázraky a přízraky 2016, tedy o nových produktech, které jsem v letošním roce vyzkoušela  (předchozí článek Novinky začátku roku 2016 aneb Nakročeno do kategorie Zázraky 2016 je ZDE a článek Novinky prvního pololetí roku 2016  aneb Nakročeno do kategorie Zázraky 2016 /péče o pleť, tělo, vlasy a doplňky/ je ZDE).
Věnuji se výrobkům pořízeným v letošním roce a mnou poprvé  (ať už se jedná o skutečnou novinku roku či produkt, který na trhu již třeba byl,  ale já ho dosud neměla).
Tento článek se bude věnovat dekorativce s přídomkem #tetaštempl a opět produkty rozdělím do kategorií pro lepší přehlednost.
Druhý díl s dekorativkou  (stíny, rtěnky, konturky apod.) bude vbrzku následovat.

I. PODKLAD

1) Rouge Bunny Rouge míchací kapičky Skin soul drops 
Objev roku, totální láska. 
Podrobnou recenzi naleznete ZDE a další výrobky Rouge Bunny Rouge i ZDE.
S dalším časovým odstupem nemám důvod vůbec měnit své původní názory, líbí se mi jak koncept, tak provedení a zejména efekt na pleti. 
Nejraději přimíchávám do denního krému 2 kapky (skvelé výsledky mám s Filorgou Time-Fillerem i Clinique Moisture Surge).


2) Bourjois makeup City Radiance 
Opět nebudu zbytečně dlouhá, podrobnou recenzi naleznete ve článku ZDE
Shrnuji, že  pro můj typ pleti a potřeby je to bezvadný makeup, který může směle konkurovat mnohem dražším kolegům. 
Teď mi přišly domů slevové kupóny do DM na vybrané produkty Bourjois, tudíž kdo makeup nemá a chce ho, ušetří 25%.
Kvituji rovněž,  že  v mezidobí od mé recenze  (psala jsem ji už v březnu a já sama kupovala ve Fannu), je Bourjois sortiment dostupný i v DM síti,  což je fajn hlavně pro ty, co nemají po ruce Fann a Marionnaud
Znovu apeluji, kupujte u oprávněných prodejců, jen tak je jistota originálu, neprošlého zboží, správného skladování atd.atp. (Viz článek Prapodivný způsob podnikání v kosmetice ZDE).
U Bourjois jsem například našla na jednom eshopu sypké oční stíny, které se neprodávají a nevyrábějí bambilion let, já sama je měla snad před patnácti lety.
Ano, na některých prodejnách Fannu a Marionnaud je nepořádek, zmatek a poloprázdno ve stojanech  (bez ohledu na značku), nicméně mají na distribuci a prodej smluvní oprávnění a není to žádný šedý či černý prodej.  Tam už je to o lidech a vedení pobočky. Jako všude ve službách. 


II. KOREKTOR 

Zůstávám v Bourjois vodách a vybírám Radiance Reveal Concealer (viz samostatná recenze ve článku ZDE).
Já ho kupovala v Polsku, páč u nás jsem  odstín 1 nemohla pořád sehnat.  Nyní už tu je. 


III. PUDRY A ROZJASŇOVAČE

1) O matujícím kanónu Stay Matte Universal Blotting Powder od Clinique jste si již mohli přečíst samostatnou recenzi ZDE.
Dodávám, že zejména teď v létě za teplého a/nebo vlhkého počasí je mým věrným a spolehlivým společníkem a ač mám suchou pleť a on opravdu matuje a fixuje jak ďas, nedělá  neplechu.  Žádné srážení, zvýrazňování suchých míst a podobně. 

2) rozjasňující pudr Bobbi Brown Nude Finish Illuminating Powder jsem zakoupila po líčení v Douglasu (mám odstín Porcelain). 
Po nabrání lehounkou ručkou prostřednictvím MUFE 130 dodává jen decentní šimřík.  V horkých dnech, kdy potřebuji více matu, ho úplně malinko nanesu po pudru od Clinique  (viz bod 1)). 
Tímto produktem se mi Bobča trefila do vkusu. 
Občas ho použiji i pod obočí. 

3) Rozjasňovač od Kosmetika Moje (zván rozjasňujícím pudrem, já ho beru a používám jako rozjasňovač a také pod obočí i jako základní stín přes celé víčko). 
Můj nejmilejší a nejhojněji užívaný produkt značky.  Za 79 korun luxusní obsah  (výtku mám stále pouze k vachrlatému obalu, odpouštím však mávnutím ruky).
Celkovou recenzi na výrobky Kosmetika Moje naleznete ve článku ZDE (Levné a dobré aneb Kosmetika Moje).

4) Guerlain meteoritky z limitky Carousel.
Co k tomu dodat: miluju kulky a tyto se mi barevně trefily do noty.
Pěkný kousek do sbírky.

IV. TVÁŘENKY 

1) Roztomilá sypká růžovka od Erborian  (koupena v Marionnaud)
Je s ní poněkud zdržující manipulace, nicméně nejspíš ji miluji naprosto nekriticky.
Efekt dělá pěkný, má skvělý finiš a drží. 

2) Catrice z limitky Denim Divine 
Za pár peněz moc dobrý produkt. 
Jednolitost při i po aplikaci, obstojná výdrž. 
Mám ráda Catrice tvářenky a tato je jedna z mých nejlepších od značky. 

V.TUŽKY NA OČI 

U tužek tu mám zástupce z finančního protipólu - levňoučké od p2 a Diora za raketu.
1) p2 jsem koupila v Polsku v Drogerii Hebe (jak vím, mnoho žen a dívek plení stojany v Merkellandu).
Všechny tři  (viz fotka) jsou fajn, nejlepší je ta trojhranná vysouvačka. Měkká, snadno aplikovatelná a s obstojnou výdrží. 
2) zkoseného Diorečka Diorshow Pro Liner Waterproof bych mohla stručně charakterizovat ve třech bodech  takto: a) je to Dior, b) tužka je konzistenčně skvělá a perfektně drží a c) je to prostě Dior ;). (Celkový článek o značce s názvem DPH aneb Diorova přidaná hodnota je ZDE).


Jaké jsou Vaše letošní objevy v dekorativní kosmetice? Ráda si počtu, jako vždy.

Děkuji, že mě čtete.
Konec hlášení.
Pusu teta 

P. S. Pudr Stay Matte Universal Blotting Powder jsem dostala k recenzi od Clinique.  Ostatní produkty jsou za cenné papírky z mojí šrajtofle. 

Korektor Bourjois ve fázích rozetření
Pudr je výborný, bohužel řasenka cenové hladině neodpovídá

12 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj teto,
    mam dotaz spíš mimo, na fotce je rasenka od BB- nevyhovuje Ti? Ja ji právě mam a uz nic jineho nechci, nadherne mi udela objem ras a drzi pekne, tak me jen zajima v cem ti nesedla.;)
    Jinak ctu rada kazdy clanek. Zitra se akorat chystam do PeMi na Olsanskem namesti, taky to mam kousek a mamince jsem koupila k Vanocum na tvoje doporuceni znacky EL- EL kufr a od Clinique- Smart v darkovem baleni:))
    Hezky zbytek dne!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Matující pudr od Clinique je aktuálně moje denní nezbytnost. Jsem holt smíšenka, takže využiju maximálně. A po korektoru od Bourjois se určitě taky podívám, tuhle kosmetiku jsem dřív dost používala a vlastně ani nevím, proč jsem přestala. Hezký den a díky za fajn tipy 😉

    OdpovědětVymazat
  4. Mezi mé stálice patří linky ve fixu od Catrice a řasenka Lash Sensational od Maybelline. Jako objev roku považuji zatím transparentní pudr od NYC. Za pár kaček hooodně muziky. Bohužel se teď vyhýbám jakémukoli make-upu, protože moje pleť si dělá co chce. Dost mě však zaujaly kapičky od RBR. To musím vyzkoušet, až najdu nějaký pleťový krém, který mi bude vyhovovat. Bohužel jsem ještě ve fázi hledání :( Ale jako vždy skvělé počtení! :)
    Poznámka mimo: Bohužel mi nefungují odkazy v článku. Nešlo by s tím něco udělat? :(

    OdpovědětVymazat
  5. Doufám, ze ty kupony mám ve schránce taky :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem čekala dlouho a ani přesto mi kupony na slevu do DM na Bourjois do schránky nepřišly,asi se hodily paní pošťákové :D

      Vymazat
    2. Tak to už jsme dvě okradené pošťačkami..tak tenkrát nepřišly..:-D

      Vymazat
    3. Tak to mě nepřekvapuje,že v tom nejsem sama,docela mě to štve,protože na Bourjois slevu čekám dlouho ,už jen proto,že když něco k dostání bylo,tak zbytky co se neprodaly :/

      Vymazat
  6. Já snad tem kapickam a pudru neodolam :) Oblibenych produktu mam strašne moc, za letošek např. make-upy Clinique, pudry a tužky na oci Urban Decay, vosk (nebo jak to mam nazvat:)) na obočí od TF..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš Bullet proof? Ten je fajn. A kapičky si kup; )

      Vymazat
  7. Tento rok to bolo s novinkami bieda, som zakonzervoavná v roku minulom, kedy som si našla svoje stálice a nič som nemenila.
    Ale určite pôjdem vyskúšam Bourjois, obe vecičky a doplním si meteoritky ak ešte nájdem túto kolekciu.

    OdpovědětVymazat