pondělí 22. srpna 2016

GOSH Rebel Eyes versus GOSH Catchy Eyes aneb Řasenkopost

Ahoj kamarádi!


Vzhledem k probíhající akci ve Fannu na novou řasenku Rebel Eyes od Gosh  (99 Kč) přináším - na moje poměry - brzkou recenzi  (mám ji doma teprve od minulého týdne).
Nicméně jsem názoru, že právě vzhledem k cenové akci  by Vám recenze mohla přijít vhod už teď.

Již jsem ji představila na mém Instagramu spolu s prvními dojmy,  dnes své uživatelské pocity rozvedu a srovnám ji rovněž s Catchy Eyes od téže značky, neb obě k sobě přirovnává sám výrobce. 
Berte prosím do úvahy, že Rebelku mám doma krátce, zatímco Catchy právě načínám třetí balení.  

Nicméně Rebelka se mnou zažila dvě velké zatěžkávací zkoušky, a to fyzioterapii  (kdy jsem dlouhou dobu obličejem k lehátku a třu celé oko o prostěradlo) a Bejbinčinu svatbu teď v sobotu, kde jsem byla dle očekávání za želvu  (byť jsem se držela a neronila potoky, nicméně ta sůl mi z očí přeci jen tekla).
Rebelka přežila obě zkoušky v podstatě bez ztráty květinky. Po fyzio stačilo jen ve spodním koutku setřít malé drobečky suchým papírovým kapesníčkem.
Po svatebním obřadu jsem pouze osušila oči a nebylo nic poznat.
V obou případech jsem měla jen jednu vrstvu. 

Pro nově příchozí pro přehlednost zopakuji, jaké jsou moje řasy (neboť řasenka je hodně individuální záležitost): řasy mám vcelku bez problémů, přirozeně otočeny vzhůru, kleštičky nikdy nepoužívám. Hustota byla dříve lepší, s přibývajícím věkem jsou  řasy slabší, tím pádem působí méně objemným dojmem než dříve. Mám řasy černé, tudíž výhodu, že nemusím obalovat řasenkou horní řasy i shora.

Na řasenky mám své nároky  (jsou popsány ve článku,  stačí do vyhledávače tady na blogu zadat "Co jsou pro mě dobré řasenky").


Před pár lety jsem byla v podstatě "odpůrcem" plastových kartáčků, moje předsudky zlomila až Diamante od GS a od té doby se jim nebráním, byť i nadále používám rovněž řasenky s kartáčkem klasickým.

Konec předehry:), dále se budu věnovat porovnání jednotlivých parametrů obou řasenek a v závěru provedu shrnutí. 

I. KARTÁČKY

U obou jsou plastové.
U obou nejsou zcela rovné, jsou zahnuty do oblouku. 
Catchy Eyes  (dále jen Catchy) má kartáček oproti Rebel Eyes  (dále jen Rebel) kratší a více vypouklý  - více "tlustý" ve středu zakřivení. 
Rebel ho má delší a objem je na koncích i v oblouku v podstatě shodný.
Rebel má na rozdíl od Catchy více "geometrický" tvar, Catchy je více oblá.
Štětiny má Catchy v globálu kratší a byť nejsou všechny stejně dlouhé, rozdíl v délce není tak výrazný jako u Rebel.
Rebel má štětiny poskládány v pravidelných uskupeních, v nichž se střídají kratší a delší. Štětiny jsou zakončeny "kuličkou" ze štětinkových hrotů ("husitská zbraň), což napomůže zejména při aplikaci ve vnitřním koutku. Pro mě je to bonus navíc, bez něhož by to užitné hodnotě nic nevzalo. 

II. KONZISTENCE

Nevidím zásadní rozdíl
U obou mi konzistence plně vyhovuje - náplň není ani mokrá, ani příliš hutná.
Prostě akorát
Ani jedna z náplní nezpůsobuje slepení a udrží řasy v pozici, do níž byly aplikací uzpůsobeny.
Za mě pro obě velké plus.

III. APLIKACE 

Horní řasy:
Catchy bude dle mého názoru více vhodná pro menší oko a/nebo kratší řasy. 
Naopak pro střední velikost oka a pro oko větší se bude hodit Rebel,  neboť kartáček krásně "přilehne" skoro k celému oblouku horních řas, což má za důsledek aplikaci naráz po celém obvodu  (úspora času! ).

Dolní řasy:
S oběma to jde zhruba stejně dobře a ve shodném časovém úseku. 

U obou musím rovněž vyzdvihnout plus spočívající v možnosti aplikovat je v podstatě ihned po vysunutí kartáčku, není třeba otírat a zkoumat, jaké množství barvy je třeba.  Lehce otřít je vhodné "husitskou zbraň" u Rebel. 
Nabírají náplň tak akorát. 

Dalším aplikačním plusem obou je eliminace vychytání techniky - lze vést jakkoli rozmáchlý či úsporný cik cak pohyb, u Rebel lze i jen pročesávat.

IV. EFEKT

Obě na mých řasách působí již v první vrstvě a v pohodě si s ní vystačím. 

Catchy má  (nejspíš z důvodu tvaru kartáčku) v první vrstvě na horních řasách  větší objemový efekt než Rebel (více řasy obalí u kořínků), zatímco Rebel ve vrstvě číslo jedna více prodlužuje (a to opravdu masivně). Rebel navíc  první vrstvou dodá "učesaný look", neboť perfektně odděluje (výrazněji než Catchy).

V druhé vrstvě na horních řasách docílím u obou jak objemu, tak délky, aniž by došlo ke slepení.

Na spodní řasy stačí u obou bohatě jedna vrstva. 

V. VÝDRŽ A ODLÍČENÍ

Ani jedna z nich není voděodolná, přesto však drží skvěle.  Mně obě. 
Sám výrobce uvedl, že u mastných víček mohla Catchy působit obtisky na horních víčkách. Mně se to neděje  (mám oční okolí sušší).
Ani jedna z nich se mi nedrolí, nepandí, nedělá neplechu.
Výdrží mi celý den. 

Odlíčení je u mě snadné, rozpustí je i běžná micelárka.

VI. SUMA SUMÁRUM 

Tetaštempl. 

Obě stojí i za plnou cenu.
A za momentálních 99 Kč si pro Rebelku doběhněte.
   
Kdo má podobné řasy jako já a vyhovuje mu z řasenek s plastovým kartáčkem kupříkladu z drahých Volume de Chanel od Chanelu či Cils d´Enfer od Guerlainu, případně i Chubby Lash od Clinique (byť ta má kartáček masivnější) nebo z levných Diamante od GS či Senza od Kosmetika Moje, bude spokojen i s Catchy a Rebel.

Ženám a dívkám s krátkými a rovnými řasami či s menším okem bude více vyhovovat, dle mého názoru, Catchy. 
 
Ostatní mohou vybírat z obou dle libosti.

Na závěr ještě zmíním, že při uvedení Catchy na trh, byla tato marketingově přirovnávána k Rollerlash od Benefitu. S tím nesouhlasím, protože Rollerka byla pro mě jeden z největších řasenkových průšvihů. Ano, pro krátké a rovné řasy asi relativně ok, ale za osm nebo kolik stovek?  Můj názor je, že Catchy toto srovnání spíše uškodilo (porovnání kartáčků Catchy a Roller mám na Instagramu ze září 2015, a to spolu se Senza od Kosmetika Moje).


Máte některou z těchto řasenek?  Jaké jsou Vaše dojmy? Plánujete případně koupi? Ráda si počtu, jako vždy. 

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta 

P.  S. : Nejedná se o PR produkty, vše bylo zakoupeno mnou. 



8 komentářů:

  1. Ta rebelka me laka. Kdyz ji dnes budou mit ve Fannu v Letnanech, o cemz pochybuji (tam nikdy nic nemaji), tak je moje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus, Marti, za necelou stovku fakt stojí za vyzkoušení.

      Vymazat
  2. Nemám ani jednu, domíňavam Tebou odporučenú fialovú od nemenovanej nanovo doplnenej značky do Fann a tá sadla skvele. Ale určite mať budem, nenechalo ma chladnou toľko skvelých recenzií. Ale netuším ktorú, tak asi obe :). Minú sa.

    OdpovědětVymazat
  3. Náhoda tomu chtěla, že jsem šla před týdnem kolem Fannu... a pořídila jsem Rebelku. A jsem moc spokojená. Teď jen odolávám nekoupit ještě jednu do zásoby. Takhle jsem v akci pořídila do zásoby High impact řasenku od Clinique a mé prvotní nadšení opadlo. Nutno dodat, že Clinique byla podstatně nákladnější investice :-D Nějak jsem se nedočetla, dokdy akce na Rebelku potrvá... ještě tomu chvíli nechám :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Už jsem si Rebel taky koupila, ale otevřu ji až vyhodím nějakou ze současných otevřených řasenek, abych jich neměla otevřených moc najednou. Každopádně to vypadá slibně, a děkuji za super recenzi :)

    OdpovědětVymazat