středa 6. března 2019

Dermalogica INTENSIVE MOISTURE BALANCE aneb Župánek pro suchou pleť

Ahoj kamarádi!

Dnešní článek bude určen zejména pro majitelky suché pleti a blíže rozebere krém Intensive Moisture Balance od značky Dermalogica.
Dermalogica uvedla na trh jeho inovaci.


Charakteristika:

Intensive Moisture Balance je vysoce výživný hydratační krém, který je  nyní obohacen o BioReplenish Complex pro intenzivní hydrataci, posílení ochranné bariéry pokožky a obnovu rovnováhy lipidů v suché pleti (ať už je suchost dána  geneticky či "získaně" v důsledku chybějících živin a vitamínů) a v pleti vyčerpané (například chladem, smogem, mlhou).


Intensive Moisture Balance obsahuje komplex ochranných lipidů, čímž   pomáhá zvýšit přirozenou odolnost pleti a podporovat regeneraci ochranné bariéry pokožky.

Dále obsahuje prebiotický komplex řasy Chlorella Vulgaris pro navrácení rovnováhy přirozenému mikrobiomu pleti tím, že pečuje o tzv. dobré bakterie jako je S. epidermidis a oslabuje bakterie S. aureus, které zvyšují míru vysušování.


V této souvislosti je vhodné učinit zmínku,  co to vlastně mikrobiom je, neboť se tento termín v poslední době poměrně často vyskytuje.

Nastudovala jsem, že mikrobiom je společenství mikroorganismů v těle, které je jedinečné u každého z nás.
Mikrobiom (dříve označovaný jako mikroflóra) je souhrnem genů všech mikroorganismů v lidském těle a je chápán i jako "druhý lidský genom".

Jedná se o nepatogenní mikroorganismy v lidském těle, které se vyskytují na pěti místech v těle (nosní sliznici, ústní dutině, kůži, gastrointestinálním a urogenitálním systému), přičemž každý z nás má svůj unikátní mikrobiom.
Bylo objeveno už  více než 500 bakteriálních druhů na naší kůži.

Kůže plní funkci bariéry a chrání  organismus před patogenními bakteriemi. Pokud je bariéra z nějakého důvodu narušena, může docházet k poškozením, a to například  ve formě zánětu.

V Intensive Moisture Balance se dále nachází kyselina hyaluronová, která ve spojení s třapatkou nachovou, pupečníkem asijským a aloe vera  uzamyká v pleti hydrataci.



Pro koho:
Primárně pro pleť suchou.
Nicméně jsem názoru, že velmi dobře poslouží i nesuchým - ať již jako krém noční či jako péče o dekolt anebo jako "napravovač a posilovač" ochranného pláště pleti.


Aplikace:
Dá se použít jako denní i noční krém. 
Nanáší se jemnými pohyby odspodu směrem vzhůru.


Moje uživatelské dojmy:

Ač je Intensive Moisture Balance vysoce výživný, má nezatěžující texturu. 
Některé výživné krémy jsou až příliš těžké a hutné, což není tento případ. 


Výborně se roztírá i vstřebává a oproti jiným hydratačním krémům mi stačí menší množství. 
Při použití na den je bez problémů kompatibilní s makeupem. 

Při použití na noc pod něj (po vyčištění a tonizaci) aplikuji ještě Dermalogica Phyto Replenish Oil (což je jeden z mých nejmilejších pleťových olejů vůbec a najdete ho v Tetčině ročence za rok 2018).
Při použití na den pod něj dávám sérum. 

Nanáším ho vždy i na krk a dekolt. 

Největší výhodu pro mou pleť spatřuji ve funkci, kterou bych označila jako "župánek". Pleť je tak nějak příjemně a relaxačně "oblečena", nikoli ve smyslu hrubého svetru, ale ňuchňacího županu - vyživená a chráněná proti nežádoucím vnějším vlivům.  
Po aplikaci krému mám proto pocit plného komfortu
Zároveň Intensive Moisture Balance skvěle hydratuje a hydrataci mi udrží.


Kde koupit:

Krém seženete na eshopu obchod.dermalogica.cz  a u vybraných pleťových terapeutů.
Můžete si vybrat ze tří velikostí (15, 50 a 100 ml - vše v tubičce).


Intensive Moisture Balance má k sobě do dvojičky i čistící mléko Intensive Moisture Cleanser (to jsem zatím nezkoušela, ale mám ho na wishlistu).

Recenzi na další hydratační krém značky Skin Smoothing Cream (který je vhodný pro všechny typy pleti) si můžete přečíst TADY.

Ačkoli stojí Skin Smoothing Cream na poněkud jiném základě, je pro mě velmi těžké určit "vítěze".
Oba jsou to vynikající krémy.
Oba velmi doporučuji. 
V rámci Sophiiny volby pro sebe jako majitelku suché pleti volím Intensive Moisture Balance.
Tetaštempl.


Setkali jste se už s termínem "mikrobiom"? Ráda si počtu v komentářích.

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení. 
Pusu teta

Žádné komentáře:

Okomentovat