sobota 3. prosince 2016

By Terry & Terry de Gunzburg aneb Výběrová dekorativní kosmetika a vůně

Ahoj kamarádi!


Dnes navazuji na článek "By Terry v L'Eclat salon et boutique" a zrecenzuji dva produkty z dekorativní kosmetiky a poté udělám krátký exkurs do niche  vůní Terry de Gunzburg, které jsem měla možnost vyzkoušet ve zmiňovaném salónu a následně ze vzorečků.


I. IMPEARLIOUS VOILE DE PERLE  (z vánoční kolekce 2016)


Překrásný rozjasňující pudr v sobě ukrývá tři barevné varianty - světlou vanilku, broskvičku na lehký bronzing a nahoře a dole jemnou růžovku.

Když jsem byla na návštěvě v salónu, uchvátila mě celá kolekce. Že si koupím tento rozjasňovač, bylo nasnadě. 

Jemňounká konzistence zabezpečuje perfektní přilnavost k pleti, aniž by produkt jakkoli prášil.
Je kompatibilní s různými typy štětců. 
Roztíratelnost je bleskurychlá.
Drží,  netvoří shluky ani mapy. 

Výsledným finišem je nenásilný glow efekt.  Nikoli třpyt, spíš odlesky perleti. 

Impearlious Voile de perle používám nejen jako klasický rozjasňovač, ale rovněž jako oční stíny. 

Pro decentní look použiji vanilkovou část jako základ na celé oko, poté definuji oblouk tmavší částí   (v mém případě kousek nad přirozeným klenutím - opticky tak pozvednu víčko, které již podléhá gravitaci :)), tmavší část aplikuji rovněž na spodní linku a finálně použiji růžovou perleť na víčko. Řasenka a hotovo. 
Sofistikované, rychlé, snadné a efektní. 
Pro větší dramatičnost stačí přidat linku či ztmavit vnější koutek.


Při klasickém použití pro rozjasnění je tedy na  výběr ze dvou odstínů, které samozřejmě můžete smíchat a získat tak třetí. 

Barevnost sedne prakticky komukoli, až na vysloveně tmavé typy.

Tmavší část lze krom bronzingu použít u bledších tváří i jako tvářenku.
Zároveň tato část vypadá hezky i jako topper přes jinou tvářenku

Jasný Tetaštempl. Bez jakýchkoli diskusí. 
#topotřebujete. 


II. ROUGE-EXPERT CLICK STICK  (v odstínu 23 Ping Pong)


Úzká rtěnka v peru s klikacím systémem výsuvu je v L'Eclat salon et boutique k dostání ve všech existujících 25 odstínech (rozdělených dle barevného spektra od neutrálních tónů přes jemně narůžovělé k  oranžovým a červeným až po berry a vínové). Vybere si opravdu každá žena dle svých potřeb a typu. 

Ergonomický tvar perfektně vykreslí rty i bez konturky, respektive tvar zároveň poslouží ke konturování. 

Já jsem dostala darem odstín 23 Ping Pong

Jedná se o intenzivně pigmentovanou a plně komfortní semimatku, jejíž finiš je sametový s lehkým akcentem do pudrova. 

Výdrž je nadstandardní.
Barva  ke rtům přilne se samozřejmostí.  Po prvním otěru  (například na hrnek) už při dalším pití prakticky k otisku nedochází,  barva je vpita. 
Po jídle se jen lehce doupraví.

Odchází bez nerovnoměrností.

Jsem naprosto nadšená a s radostí uděluji Tetaštempl



III. Niche vůně TERRY DE GUNZBURG 


Čtyři odstřiky popíšu vždy tak, že zakomponuji do textu oficiální složení a poté sdělím,  jak vůně působí na mě a co z ní na mě vyzařuje  (i bez přihlédnutí ke složení).


1) Rêve Opulent


Óda na gardénii podpořená egyptským a indickým jasmínem a esencí z růží, osvěžená bergamotem, v níž nádech orientu obstará skořice ze Srí Lanky.

Za mě mohu říci, že má-li se definice luxusu převést do vůně,  je to právě tato. Vůně nonšalantní jízdy kabrioletem s vlajícími vlasy. 


2) Terryfic Oud L'Eau


Tato vůně existuje ještě v intenzivnější verzi.

Oud je vzacné dřevo, které je nazýváno "černým zlatem".

Orientální vůni započne bergamot z Kalábrie, k němuž se posléze přidají výtažky z růže a kosatce, aby nakonec zazněl výrazný akord dřeva oud následovaný santalem a pačuli.

Moje smysly vnímají tuto vůni jako bohatou, plnou a smyslnou,  vyjadřující majestátnost.
Pro mě by to byla vůně pro zvláštní příležitosti, které zasluhují podtrhnout. 

Celkově ji mohu charakterizovat jako vůni pro sebevědomé ženy, které kolem sebe šíří auru exkluzivity a tajemné záhadnosti.


Zcela si mě podmanila. Ačkoli níže uvedená Flagrant Délice je se mnou sžita nejvíce, měla-li bych volit jen jednu z těchto čtyř,  byla by to právě Terryfic Oud. 

Na mé kůži je její výdrž ze všech čtyř nejdelší, byť se jedná o toaletní vodu, zatímco ostatní tři jsou Eau de Parfum. 


3) Parti Pris 


Vůně vášně rozpoutané díky výtažkům z tuberózy.

Nejprve se o slovo hlásí mandarinka.  Srdce se probudí pomocí tuberózy a turecké růže, základ ozvláštní vanilka, ambra a vetiver.

Pro mě je to vůně odhodlání, vůně smělých cílů a nadšení.  Vůně radosti být žádoucí ženou. 

Ze všech čtyř jde tato k mojí podstatě nejméně a na mé pleti po rozvonění není tak sofistikovaná jako ostatní.  Také na mě nejméně drží. 


4) Flagrant Délice



Květinově-ovocná.
Z ingrediencí nejprve rozehraje svůj tanec bergamot s akcenty citrusů, poté se v srdci rozezní fíky a svěží květy, aby se nakonec rozprostřel základ pomocí lehce nahořklé mandlové esence, fazole tonka, vanilky a pižma. 


Na mě působí jako harmonie hezkých zážitků, takové to duševní nasycení jako třeba z hezkého filmu, který vás obohatil nebo jako když jste na kafi s dobrou a chytrou kamarádkou, vedete nějakou debatu, cítíte v srdci klid, ale máte jen tak mimoděk vystrčené tykadélko na lov nějakého statného jinocha :). Jste koketní, ale s grácií


Ze všech čtyř vůní tato se mnou koresponduje nejvíce,  jak uvedeno výše  (ale tykadlo mám zasunuto, jsem přeci zaCharlieovaná  ;)).


Všechny čtyři vůně jsou unikátní. 

Jak člověk jednou přilne k niche parfémům, parfumerkový mainstream mu pak přijde jako čajíček pro školáky.  To je vývojem a zráním.


Terry de Gunzburg vůně jsou vůněmi poučených fajnšmekrů.
Vůněmi, které s nositelkou utvoří jeden celek poté, co podtrhnou její individualitu. 


Vbrzku půjdu ozkoušet i další varianty, neskutečně mě to baví. 


Stojíte i o články s vůněmi?  Byť se jedná o pocity ještě více subjektivní než u jiných kosmetických kategorií? Ráda si počtu, jako vždy.


Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta 


P. S.: Podle informací z Instagramu Sephory míří By Terry do Sephory, z kamenných prodejen nejprve do Prahy do pobočky Václavské náměstí a do Karlových Varů.  A pro mimopražské a mimokarlovarské bude přínosem, že značka  bude i na eshopu. 


Na umělém světle

9 komentářů:

  1. Rozjasńovač je nádherný, rtěnky mě taky velmi zaujaly a teda ty popisy vůní! Ano, chci víc článků o vůních, máš na to talent :) tykadlo mě pobavilo... přiznám se, že co se parfémů týče, tak jsem vcelku nenáročná a držím se ozkoušených. Většina na mě divně voní, mám radši klidně i těžší... momentálně mám EdP Miss Dior (klasické), na Vánoce si přeju černé DKNY jabko, už se moc nedá sehnat, je to dokonalá zimní vůně, podobná již nesehnatelnému DKNY Black Cashmere.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tykadlo mohu používat již jen v teoretické rovině :)

      Vymazat
  2. Ja nevim, ale asi uz by stalo za to vydat prirucku Tetinych hlasek, protoze jako ty me pobavi malokdo. "Mimodek vystrcene tykadelko" a "tykadlo mam zasunuto" me naprosto dostaly! Popisy vuni tvymi slovy jsou skvele, oslovi me 100x vic, nez oficialni verze, takze castejsi recence parfemu bych uvitala, nebot jiz nekolik let zoufale hledam tu svoji na podzim a zimu. Peknou nedeli :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :). (Btw, příručky přenechám jiným, viz předchozí článek; )).

      Vymazat
  3. Skvělý článek a ještě jednou děkuji za upozornění na značku! Já už jsem byla v tebou zminovanem salonu a odnesla jsem si rtěnku (číslo 9) a štětec na make-up. O vůni taky docela uvažuju, me zaujala nejvíce asi ta fikova. A pak ještě řasenka v takové tmavofialove barvě, takovou jsem nikdy neměla a asi ji časem fakt zkusím. Jinak článek o tvých oblíbenych vůních si taky ráda přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuji za recenzi pudru. Byla jsem na něj nalomená hned jak se objevil na webu, ale po přečtení recenze vím, že už není cesta zpět. Bude můj! Mám super zkušenost i s jejich Cellularose Brightening CC Lumi-Serum. Mám to růžové a dělá takový ten efekt "má sotva dvacet a nikdy nespala méně než 8 hodin".
    Vzorky vůni jsem také měla, tuším kromě první uvedené, a jsou nádnerné. Sice ne všechny pro mně, ale všechny krásně seskládané.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Určitě kupuj, je perfektní. Vzorek CC mám, skvělé; )

      Vymazat