úterý 15. srpna 2017

Couleur Caramel aneb Francouzská přírodní dekorativní kosmetika

Ahoj kamarádi!


Dnes bych Vám ráda představila značku Couleur Caramel a tři její produkty.


Couleur Caramel je francouzská profesionální značka dekorativní kosmetiky.
Na trhu je od roku 2003.
Produkty mají certifikáty kontrolované BIO kosmetiky Eccocert a Cosmebio.


Couleur Caramel je například oficiálním partnerem Filmového festivalu v Cannes, francouzské verze StarDance, pařížského Fashion Weeku nebo hudebních cen NMA.


Kromě poměrně širokého sortimentu dekorativky naleznete u značky i část péče - zejména čistící a odličovací přípravky.


Bližší informace o značce a o ingrediencích ve výrobcích si můžete přečíst na www.couleur-caramel.cz. Dočtete se například,  všechny pudrové produkty Couleur Caramel jsou na minerální bázi a neobsahují mastek. Zároveň si můžete nastudovat pečující složky v produktech této značky.


A nyní již podrobněji ke třem mnou testovaným produktům:

Zleva: stíny ad 3), rtěnka ad 1) a konturka ad 2)

1) Matná rtěnka ODSTÍN 120 Dark Red


Prodejní balení je kartonové, mému oku lahodící.
Já jsem obdržela tester, tudíž balení jiné a bohužel jen s malým plastovým víčkem nahoře, což mi komplikuje nošení s sebou v kabelce  (vršek nedrží úplně pevně a obávám se znečištění kabelky.  Vyřešila jsem to obalem na rtěnku).

Dark Red je tmavší červená se spíše teplejším podtónem a vyniká výbornou pigmentací. Snadno přilne ke rtům.


Na rozdíl od mých ostatních mattek je strukturou poněkud rozměklejší, což jsem původně přičítala vedru, při ochlazení to sice nebylo tak výrazné, ale pořád je nejměkčí z mého bohatého arzenálu matných rtěnek. Pro chladnějším počasí je to výhoda, protože se lépe opravuje  (a nedrhne na rtech a netáhne jako bývá u matných rtěnek častým jevem).
Při horku je potřebná opatrnější manipulace  (nic se sice nestalo, ale měla jsem poněkud obavy, abych jí neodřela hrany či nenalomila. To ale může do jisté míry být i testerovým balením).


Výdrž je výborná. A doplnit či opravit ji lze snadno. 
Finiš je opravdu plně matný.

Nevysušuje, netvoří cucky ani hrudky. 
Dodávám však, že  pravidelně peelinguji a o rty se starám více než bedlivě.


Suma sumárum:

Velká spokojenost.
Doporučuji ji jak vyznavačkám matu a intenzivní barvy, tak i těm, které jsou naladěny na čistě  přírodní vlnu. 
Školní známka je čistá jednička.


2) Konturovací tužka 


Typově jsou tužky Couleur Caramel určeny jak na oči, tak na rty.

Klasická ořezávačka je konzistenčně tvrdší, což umožňuje precizní aplikaci (a bezproblémové ořezávání), na druhou stranu malinko drhne na rtech, žádné drama.
Pigment je sytý, výdrž velmi slušná.

Bez problémů kooperuje se rtěnkou ad 1) i se rtěnkami jinými.

Rtěnka ad 1) s konturkou ad 2)

Suma sumárum:

Nadstandard, doporučit mohu.
Školní známka: 1-.


3) Mono oční stíny - odstín 044 (Pearly Plum Braun)


Ze všech tří mnou zatím vyzkoušených produktů jsou stíny nejslabší. 

Pearly Plum Braun je stín s jemnou perletí, který se mi barevně spíše jeví jakou taupe, s lehkým náznakem mauve do fialova.
Krásná barva, přesně moje. 

Poměrně špatně se mi nabírá i přenáší štětci, přičemž syntetická vlákna spolupracují hůře než přírodní štětiny, což přičítám tvrdšímu povrchu stínů, kdy je prostě jemný synťák nemá moc jak nabrat. 

Nakonec se mi nejvíce osvědčil bionástroj :), tj.prst.
"Vtlačím" nejprve postupně do víčka, poté lehce ještě prstem rozetřu a finálně si pomohu MACem 217 či Diego dalla Palma číslo 15 (tyto štětce se mi na blending obecně osvědčují nejvíce).


Je zajímavé, že ač stín je vlastně pigmentován nadstandardně, nebo se to tak aspoň jeví, nakonec nevydá to, co vypadá, že vydá. A jak víte, pigmentace ale pro mě není zásadní hledisko.


Suma sumárum:

Školní známka: trojka, a to z důvodu určité rozporuplnosti.  
Vyzdvihuji pro vyznavačky přírodní kosmetiky absenci Talcu.

Pro širší veřejnost je třeba počítat s komplikovanějším náběrem a následným přenosem - co se ale na oko dostane,  to už tam zůstane do odlíčení;  naopak mi přijde, že si stíny přes den tak nějak "sednou", samy se zapracují do víčka a jakoby se samovolně zafixují, lhostejno, zda použiji bázi či ne (použitá báze byla by Terry). 

Pochopitelně hodnotím jen tento jeden jediný odstín a nevím tudíž,  jak jsou na tom jiné finiše a další odstíny.

Co očekávám od stínů si můžete detailněji připomenout ve článku z prosince 2015 Co jsou pro mě "dobré" oční stíny , abyste měli přehled, jaká kritéria jsou pro mě osobně důležitá.


Moje výhrady, které jsem se snažila co nejpoctivěji subjektivně objektivním způsobem sumarizovat, mohou pramenit i z typu balení. Kartonová "obálka" s gumičkou na zadní straně vlastně funguje i jako refilové balení do prodávaných prázdných paletek k libovolnému sestavení a mě napadlo, zda se třeba nemohl dostat ke stínu vzduch.
Je to však jen moje domněnka.

Anebo prostě moje výhrady mohou být dány mnohem menší zkušeností se stíny čistě přírodními na rozdíl od monstrózního arzenálu,  který jsem vyzkoušela na poli stínů konvenčních. 


Konzultovala jsem své poznatky se zastoupením značky (čímžto děkuji za ochotu a vstřícnost) a zjistila, že ani speciální vizážistka značky se nesetkala s jevy, které popisuji jako minus. Musím holt zkusit další odstíny:).

Stíny se vyznačují patentovanou technologií mikronizace (co je mikronizace se dočtete na uvedených www stránkách) a obsahují bambucké máslo.



4) Shrnutí


Značka má velmi zajímavý koncept, který mi zase o něco rozšířil kosmetické obzory.
Cenová hladina je plně odpovídající.
Co bych uvítala, by bylo značení odstínu na produktu nejen číslem, ale i názvem (názvy jsou dohledatelné na eshopu).

Popsané produkty jsem obdržela barterem od českého zastoupení značky,  láká mě však několik produktů ke koupi za vlastní.  Zejména čistící a odličovací přípravky a další stíny, abych měla stran nich větší přehled. 


Neboť české stránky sleduji jak na IG, tak na FB, zjistila jsem, že až do konce srpna probíhá slevová akce - přidávám tedy z vlastní vůle printscreeny pro nákup produktů značky Couleur Caramel na eshopu www.milujubio.cz:



Pro FB:


Pro IG:



Znáte Couleur Caramel?  A máte pro mě nějaká doporučení, co bych měla koupit?  Ráda si počtu, jako vždy. 


Děkuji, že mě čtete. 

Konec hlášení. 
Pusu teta 

9 komentářů:

  1. Značku jsem předtím vůbec neznala, ale vypadá velice zajímavě! Díky za recenzi a slevovy kód, prozkoumám co by se mi mohlo hodit :) Ale mají teda pěkny balení, tak už jen to mě láká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář, jj balení je rozkošné, takové až retro. Nápadité, přitom nepřeplácané. Musím zkusit další stíny.

      Vymazat
  2. Díky za tip! Pomalu prozkoumávám přírodní značky a nějaká osvědčená se mi fakt hodí. Nezkoušela jsi nějakou dobrou přírodní řasenku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi jen dvě od Alverde - děs. A Terra Natura z Müllera -rovněž děs. Ale chystám se na Avril, až se dostanu do NuSpringu.

      Vymazat
  3. Moc hezky napsaná recenze!
    Doporučuji BIO rtěnku v tužce Couleur Caramel, na rtech dlouho vydrží, nevysušuje, navíc rty obohatí a hydratuje.

    OdpovědětVymazat
  4. Znaku poznám a mám aj vyskúšanú, dostala som vzorky v Biobeauty boxe z rovnomennej stránky (od majiteľky si písala, že mávaš sviečky).
    Bolo to fajn, ale že by ma to tak moc zaujalo, aby som si ju sama kúpila a dala tak prednosť pred inou kozmetikou, tak to nie. Za mňa to bol taký priemer.

    OdpovědětVymazat
  5. Očný tieň, ale viac do okrova, a myslím, že aj rúž (ružový). Nebolo to personalizované a farby mi nesadli, i keď všetko ostatné bolo ok. Jednoducho, nesadli sme si :).

    OdpovědětVymazat