čtvrtek 26. listopadu 2015

Jak se ze mě stala #cliniqueteta

Ahoj kamarádi!

Znáte tu normalizační odrhovačku od Michala Davida, kterak jeho imaginární děvče sbíralo céčka? Tak já "sbírám" céčko s velkým C. CLINIQUE.

Poté,  co jsem v květnu 1996 přičichla k Estée Lauder,  jsem se v červenci 1996 jala ozkoušet i další značku z koncernu, tedy Clinique.

Můj první nákup proběhl v prodejně ve Vinohradském Pavilonu (v přízemí byl několik let butik) a byla to tvářenka v klasickém zeleném žíhaném obalu v odstínu růžového dřeva. Financoval ji Charlie jako dárek k svátku.  Tehdy byl na drogerkovém trhu akutní nedostatek tvářenek.  Tato Clinique se mnou strávila dlouhý čas až do úplného dna.

V průběhu let se mým stěžejním Clinique zázemím stala malá prodejna v Myslbeku, kde jsem postupně blíže zkoumala sortiment a zejména  opakovaně kupovala řasenku Naturally Glossy (tehdy v drogeriích za něco stála akorát 2000 Calories od Max Factor, která byla dost drahá, následně Great lash od Maybelline. Jinak to byla slepencová  bída).

Na konci devadesátých let jsem si přivezla z dovolené novinkovou vůni Clinique Happy  (k nám se dostala cca o rok později). Pamatuji ty kontinuální dotazy i zcela cizích lidí v tramvaji, na poště, v obchodech, čím to voním.

Poté jsem v průběhu let zkusila všechny mutace Happy a zakotvila u verze Bloom, kterou kupuji dodnes a pořád ji "musím mít". Evokuje mi dlouhé letní večery v ovocném sadu.


Z péče jsem začala, jak jinak, systémem 3 kroky.  Vzhledem k tomu, že nerada čistím mokrým způsobem, to pro mě nebylo to pravé, byť jsem si mnohokrát koupila samostatně vodu (číslo 1) a žluťáka DDML (na dekolt).

V průběhu let jsem vyzkoušela všechny pleťové řady až na Antiblemish a Even Better (s ohledem na typ mojí pleti).

Dlouhá léta miluji řadu Moisture surge,  zejména krém-gel a oční All About eyes  (ve verzi gel-krém). U obou jsem určitě na dvou desítkách prázdných kelímků a oba (co do hydratace na den) dosud nepřekonalo nic. Tyto dva pomocníci jsou mou neotřesitelnou stálicí a budou jí i v budoucnu.


Letos jsem se v péči zamilovala do inovované Turnaround řady  (s tou původní jsme extra kámošky nebyly). Zde mi inovace sedla, oblíbila jsem si hlavně olej a noční krém.  Řada je primárně projasňujicí, mně osobně nejvíce prospěl účinek sjednocení tónu pleti.

Ze řady Smart jsem kromě denního krému zkusila rovněž vše a objevem roku je noční verze a olej. Chystám se i na denní krém.

Co se týká dekorativky, těžko bych našla něco, co jsem ze sortimentu neměla či nemám. Nejspíš  (stejně jako u EL) jen tekuté linky. Dále tužky na obočí a "strouhací pudr".

Stálicí je High Impact Mascara v obou verzích.  Tužka Cream Shaper. Long Lasting rtěnky.  Čubičky (Chubby sticks) v Intense variantě.  Podlak a nadlak v jednom. A zejména All About lips, bez něhož si už  nedovedu představit aplikaci rtěnky.  Používám každé ráno pod jakoukoli rtěnku.  Vyhladí, připraví,  ochrání,  prodlouží výdrž.

V dobách, kdy jsem se ještě aspoň částečně opalovala, se mým zachráncem stala sluneční řada včetně balzámu po opalování  (trpím solární alergií).

Nedám dlouhou řadu let dopustit na The Take Day off odličovací přípravky, zejména na mléko a odličovač očí a rtů.  Spotřebovaná balení nejsem schopna spočítat.

Bezmezně miluji Deep comfort tělovou péči.  Mléko je okamžitě vstřebatelné, moje citlivá kůže je jím ihned zklidněna po holení či po jakémkoli podráždění.  Máslo hluboce vyživuje bez mastného pocitu.  Krém na ruce a nehty je dlouhodobě na vrcholu mých mazadel rukou.  Objevem letošního roku je olej z této řady.

Co se týká dekorativky v současné době, zvlášť za poslední rok, Clinique "jede". 
Paletky stínů, Popiny (rtěnky Pop lip), Čikyny (tvářenky Cheek pop; autorem české mutace názvu je Verča @maybeitsbaby) koneckonců milujete všechny, že  (#cliniquevirus řádil jak černá ruka).
U mě hovoří  za vše počty: 4 - 9 - 7 (dalších komentářů netřeba). Letos jsem si rovněž hodně oblíbila barevné řasenky Chubby lash a pěnu na obočí Just browsing.

Za těch skoro dvacet let jsem samozvaným zákaznickým maskotem značky. Prostě #cliniqueteta.
Mým Clinique revírem je od jeho otevření butik v Palladiu s nejlepšími konzultantkami ze všech parfumerií.

Kdybych nebyla zarytý heterák a kdyby paní Míša nebyla vdaná, vezmu si ji za ženu.
S Luckou jsme už na tykačku a nejspíš spolu vbrzku zajdeme na nádraží. 
Teskním po všech konzultantkách, na které jsem byla zvyklá a již tam nepracují.
Chodím si tam odpočinout, poklábosit a (ve velkém) plenit zásoby. 
Je mi potěšením, že jsem tam byla i s řadou z Vás osobně.


V budoucnu se výrobkům zde na blogu budu věnovat detailněji,  nicméně mé oblíbence, ať už z kategorie stálic či z kategorie objevů, naleznete na mém Instagramu pod hashtagem #cliniqueteta. 

Ráda si v komentářích přečtu, co jsou Vaši Clinique oblíbenci a na jaké nákupy se chystáte.


Díky,  že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta.


P. S. Foto je pouze pro ilustraci, doma toho mám vagón; ).


33 komentářů:

  1. Tvá sbírka je obdivuhodná 😊 já mám Clinique pop rtěnku v odstínu plum a je to moje nejoblíbenější rtenka. Chystám se casem na péči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plumka byla moje první Popina. Miluju ji. Je decentní a přitom není nudná. Péči zkus!

      Vymazat
  2. Teto, tobe dekuju za "nakazeni" #cliniqvirus -em... sice se to prodrazi, ale to co mam je bomba ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Klobouk dolů i s vlasama. Já jsem zkoušela takovou tu UFO řasenku (nenadchla), All about eyes mám už třetí kelímek a pokukuju po tvářenkách a tělové péči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvářenky jsou skvělé, nejen cheek pop. I ty "konturovací " jsou fajn, teď mají i ve výhodném vánočním setu.

      Vymazat
  4. Hlásí se další "nakažená" ;). Od Clinique miluju stejnou dekorativku jako ty. Chystám se koupit pěnu na obočí a nějakou tu konturku. Tři kroky jsem taky zkoušela a nevyhovují mi. Zato Moisture surge řadu miluju na den.
    Marti, další skvělý článek. Jeden z nejlepších počinů tohoto roku je, že sis blog založila. :) Jsem ráda, že jsem tě mohla v Clinique butiku poznat osobně. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, moc děkuji. Snad se brzy zas uvidíme. O konturkách ještě určitě budu psát, buď tady nebo znovu na ig. Jsou fakt skvělé.

      Vymazat
  5. Co miluji nejvic? Těžko rict! Asi Cheek pop odstín nude, lepsi a univerzálnějsi tvarenku jsem nikdy nemela. A ted jsem se zamilova do nove paletky :) a samozrejme telove mleko, ktere mam diky tobe! Clinique celkove zlepšil dekorativku a zatim vse, co je letos nove, je super. Jo a abych nezapomnela - to co ty nemáš, nejlepsi tužka na oboci!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ňudku mám díky tobě, říkalas, že ji potřebuji :). Ano! Moje druhá nejpoužívanější po Heather. Tužku na mě myslím nemají v dostatečně tmavém a studeném odstínu. Už jsme s paní Míšou koukaly. Juknu znovu zítra, když je za sleva.

      Vymazat
  6. Já si tedy dovolím napsat, že nic od Clinique nevlastním. Ovšem ráda si o této značce přečtu. Třeba se mi v budoucnu poštěstí vlastnit něco z té nádhery. Máš moc krásnou sbírku :-).

    OdpovědětVymazat
  7. Teto, super clanek ;-) Ja chci videt ten vagon :-) :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Krásný večer, jsem nakažena péčí, můj obličej nebyl lépe nasycen než moisturge surge gel cremem a all abaut eyes mi zesvětlily kruhy ze vstávaček k M. sice jen miminka, ale až si budu moci koupit plné balení, bude plné. Nebýt tebe neznala bych. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  9. Další krásný článek. V péči jsem zakotvila u jiné značky, ale miluju Pop Lip rtěnky, milované Popinky, mám čtyři. Teď utrácím za vánoční dárky, ale v lednu se chystám na další kousky z nových podzimních odstínů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adri, koukni pak na Party pop:)

      Vymazat
    2. Díky za tip. Už jsem koukla, je super. Přesně moje barva.Ty jsi prostě úžasná. Časem do ní určitě půjdu :))

      Vymazat
  10. Teto, super clanek ;-) Ja chci videt ten vagon :-) :-D

    OdpovědětVymazat

  11. Perfektní článek, Clinique také sem tam kupuji, ale po sletování tetina IG a i nového blogu nevím nevím, zda ze mě nebude také závislák :0).

    OdpovědětVymazat
  12. Od Clinique mám pár kousků péče - all about eyes, overnight masku a moisture surge gel-créme a pár vzorků z taštičky k nákupu, dekorativky všeobecně moc nemám, ale popince v odstínu plum jsem neodolala, bohužel se mi zlomila :( .. známka toho, že se vyplatí v mém případě investovat do péče :)), plánuji vyzkoušet pěnu na obočí, tak statečně čekám, až k nám dorazí... zatím v marionnaud nevědí, o čem jim to povídám :))

    OdpovědětVymazat
  13. Pěkný příběh, super článek a krásný fotky! Taky se ráda podívám na kompletní hromádku Clinique :) Já mám ráda rtěnky♥, make-upy, tvářenky... Jediné co mi moc nesedlo je CC krém.. Ale jinak super!

    OdpovědětVymazat
  14. Vážně hezký příběh. Zvlášť, když si srovnám, že já jsem teprve letos začala značku více zkoumat a stojím tedy na začátku. Popiny i čikynu už jsem si oblíbila a chci další. A hlavně bych ráda zkusila all about eyes a pěnu na obočí. A kdo za všechno může? ;) Teta z Prahy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. All About eyes je moje láska. Zkus, je pro každý věk.

      Vymazat
  15. Moc toho nemám ale co mám, to miluju. Z péče čistící pěnu a hydratační krém (i když vůbec neni pro můj typ pleti)... no a uplně miluju pop rtěnky a fíkovou tvářenku. A pořád mi vrtá v hlavě ta Heather co sem s tebou zkoušela 😊

    OdpovědětVymazat