sobota 21. listopadu 2015

Drb s tetou

Ahoj kamarádi!

Vzhledem k pro mě neuvěřitelnému číslu 2000 zobrazení blogu za 4 dny existence tu mám formát Asku, který jsem nazvala Drb s tetou.

Budete-li chtít, můžete se mě zeptat pod tímto příspěvkem na cokoli, co Vás zajímá, odpovím prostřednictvím komentáře. 

Uvítám i Vaše nápady na budoucí články, abych si udělala představu, co by Vás nejvíce zajímalo.

Děkuji.

Pusu teta.

41 komentářů:

  1. Martino, byl by moc fajn clanek ohledne pece o plet: odlicovace, masky atd...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markéto, to určitě bude. Prozatím je vcelku dost mých pečujících příspěvků už na IG. Masky doporučuji na výživu a anti age Revitalizing supreme od EL a na hydrataci noční Overnight Moisture surge od Clinique. Bohužel EL zrušila Hydrationist.

      Vymazat
  2. Ahoj Martinko,chtela bych pozadat o clanek o pecujici kosmetice vekove kategorie 40+. A take jak vybrat odstin tmave rtenky,s tim bojuji neustale. A otazka? Treba,co vas privedlo k tomu, zabyvat se dekorativni kosmetikou tzv. v IG stylu. Je to uz spise sberatelska vasen? Diky Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pečující článek určitě bude. Včetně odličovacích přípravků. Jen ty fotky jsou potíž. Neumím a nemám výbavu. Tmavší či výraznější rtěnka závisí na podtónu pleti. Nicméně nic se nezkazí pravou červenou bez přívlastků, bez podtónů. Např. Ysl Rouge Pur Couture odstín 1. Pro začátek třeba jen poklepat prstem pro nádech barvy a postupně přitvrdit. Miluju kosmetiku, je to můj relax a koníček, spíš kůň. Ano, jsem i sběratel. Ale pořád hlavně uživatel.

      Vymazat
  3. Dobry den Teto, ja mam par otazek....1. Da se Voldemort dobre kombinovat s tilkem?Popr.jake barvy 2. Oblibeny fondejsn? 3. Proc si nebyla zvolena k sireni dobra? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1) Voldemort k tílku sedí ba přímo lahodně, chce to však podprsenku.
      2) Gerlajn Lingerie de Peau a Vitalumière Aqua od Šanelíka.
      3) Neb mám na tričku a placce "Jsem zlobivá holka.
      (Ty bejkuuuuu)

      Vymazat
  4. Milá teto, budeš kandidovat na prezidentku? A poradíš, jak vybrat rtěnku? Čmáráš si v parfumerii na ruku, na bříška prstů, do kapesníku, prostě jak – jestli vůbec – zkoušíš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnku už kupuji pouze impulsivně, vím, co chci a jestliže přeskočí jiskra. ....je to tam. Stíny však zkouším vždy štětcem. Swatche jsou jen úplný základ. Nanesu aspoň na ruku a jedu :). Zkouším tak, jak se chovají při stínování. (Kandidaturu tedy zvážím, neb Hrad bude pravděpodobně jediným místem, kde si člověk může dát čudku kdekoli:)))

      Vymazat
  5. Mám neskutečnou radost, že tento blog vznikl :). Ačkoliv jsem omladina a ocením spíš tipy na dekorativku, tak hltám vše, co píšeš, jedním dechem :). Moc se těším na další články a obdivuji, že píšeš z mobilu, jak to děláš? :D Já bych se ráda optala, zda nějak pravidelně třídíš svou kosmetickou sbírku, nebo jak to děláš, kam skladuješ všechny kousky? :) A taky doufám, že třeba i prostřednictvím tvého blogu konečně získám odvahu nosit odvážnější rtěnky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Skladuji v pracovně v šuplících. Další arzenál mám v kanclu. Makeup, korektory a péči mám v koupelně.

      Vymazat
  6. A já chci vidět tvou kosmetiku. Když vidím tvoje posty na IG, tak bych to ráda někdy viděla všechno :D Ale asi se z toho po.... závistí :D Papa teto a těším se na další články :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco na ig už je. Napiš mi ig nick, označím tě. A dík moc!

      Vymazat
    2. A já vím Marti :) Ale stejně bych to někdy chtěla vidět dohromady všechno. To asi ani nejde že? Ta moje taky ne :) Taky to po mně pár lidí chtělo, ale nedá se :) @hatko82 :*

      Vymazat
    3. Péťo, já tě nepoznala! Promiň 🙈

      Vymazat
  7. Tak teď se mi zrovna tenhle "článek" hodí☺ Chci napsat Ježíškovi o nějaký oční krém od EL nebo Clinique. Můžeš nějaký doporučit pro starší indiánku 40+. Díky

    OdpovědětVymazat
  8. Tady doporučím Clarins. Zone regard, tmavě červený flakón. Sice je pro pade, ale funguje i na mladší. Dávám na noc. Na den hydrataci. All About eyes od Clinique verze gel - krém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, mrknu na ten Clarins. Ten od Clinigue jsem zkoušela ve vzorku.

      Vymazat
  9. Dekuji za moznost se zeptat - mam otazku ohledne nejakeho trideni kosmetiky, stale uplne nevim, jak se k tomu postavit. Vyhazujes po nejake dobe produkty proste jen pro to, ze uz je mas nekolik let, a tedy "by se asi melo", nebo jen pokud nejak zmeni konzistenci a jinak to neresis? Mam treba paletku stinu od HR, je stale fajn, ale mam ji uz cca 8 let a hloda ve me, jestli by proste prece jen nemela do kose...to same nejake tvarenky od MAC.. Dekuju moc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pudrové věci až tak neřeším, maluji se tím jen já. Pravidelně očišťuji a skladuji uzavřené v šuplících. Co jde nemilosrdně z domu po uplynutí doby použitelnosti, jsou makeupy a korektory (snažím se však spotřebovat). Z péče mám otevřeno jen to, co vím, že dopoužívám. Pokud bych náhodou taky nestihla, vyhodím. Změna struktury čehokoli by byl rovněž důvod pro popelnici.

      Vymazat
  10. Ahoj Marti, poprosila bych o článek o štětcích, a tebou vybraných ,,must have,, bez, kterých už si své zkrášlovací chvilky nedovedeš představit. Nejen o štětcích. Děkuji Daniela
    PS. tvé paragrafí domácí kalhoty jsou perfektní.

    OdpovědětVymazat
  11. Mě zajímá úplně všechno;-) za článek EL jsem mooooc ráda, uvažuji nad kufříkem ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Zajímalo by mě, kdy u tebe poprvé vzešla na povrch být právničkou :-). Mělas jiné alternativy, co by tě bavilo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brambůrko, já chtěla být novinářka. Od dětství. Práva byla čistě pragmatická alternativa. V roce 87 bych se na žurnalistiku nedostala ani omylem (kádrový profil), na práva už šance byla (přestavba). Přihláška mohla být jen jedna. Zužitkuji tedy svou ukecanost a rychlost. Byť bych jako novinář měla mnohem méně stresu a odpovědnosti a taky mnohem méně celoživotního vzdělávání.

      Vymazat
  13. Marti dotaz naprosto mimo kosmetický spektrum-jaký je tvůj postoj k tématu muslimské uprchliky? Mě toto téma hodně zajímá a jelikož ochazim z města kde je už cca 70% obyvatelu muslímu mám docela velké obavy o budoucnost Evropy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, a jsem to já- Ludrach :)

      Vymazat
    2. Lidu, to by bylo na dlouhou debatu. .. ve zkratce : Angela to zmastila. A Evropě už pár let chybí hrdost a vztyčená hlava.

      Vymazat
  14. Mám z toho podobný pocit a jestli se ta lavina nezastavi bude zle:(

    OdpovědětVymazat
  15. Ahojky :) já taky kvituju vznik blogu! a chtela bych se zeptat, jaky to je mit vlastni advokatku, vyhody a nevyhody oproti praci v advokatce normalne (kde jsi, predpokladam, delala koncipienturu minimalne:) Diky :)

    OdpovědětVymazat
  16. Devět let jsem byla v AK, z toho tři roky jako koncipa, pak jsem se trhla do vlastní firmy. Říkám s oblibou, že jsem si koupila svobodu. Provoz je šíleně drahý a nezastupitelnost znamená nemít volno déle jak deset dní , ale pořád pozitiva převažují. V mém nastavení. Vždycky je to o kompromisu. V této práci bude pokaždé nejistota.

    OdpovědětVymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  18. Milá Marti, dotaz nemám, ale děkuji za vznik blogu a za čas, který mu věnuješ - ráda se vracím:) Magda (ma-ceska)

    OdpovědětVymazat
  19. Marti, teto :-) chtěla bych se zeptat, co si myslíš o nákupu kosmetiky/parfémů přes e-shopy? Parfums, krasa atd. Většina věcí se tam dá sehnat o dost levněji než v kamenných prodejnách, což mě osobně odrazuje. Trochu se ve mně bije, jestli jsou výrobky opravdu "pravé" a nebo jestli si nižší cenu mohou dovolit proto, že třeba nemají náklady na nájem prostor apod? Zajímal by mě Tvůj názor. Děkuji! Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, dražší kosmetiku kupuji jen v kamenných obchodech. Jednak mám záruku pravosti, jednak chci i zážitek ze samotného nákupu (když už je to tak drahý) a jednak se v mém okolí objevilo spousta nespokojenosti s eshop nákupem co do vůní. Nižší intenzita minimálně.

      Vymazat
  20. Dobrý den,
    Chtěla bych se zeptat na Váš názor na kosmetiku The Balm. Dostala jsem paletku k Vánocům(5stinu, 3Tvářenky, 2lesky a bronzer) a jsem z ní nadšená, ale nadruhou stranu jelikož jsem nikdy neměla kvalitnější stíny/tvářenky než drogerkové, nevím jestli to za ty penize stoji nebo je mezi touto značkou a např. Clinique rozdíl:) díky za odpověď, teto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, z The balm nadšená obecně nejsem. Je to průměr, drahý průměr. Všeho jsem se zbavila, mám jen rozjasňovač, který je fajn a pudr Sexy mama (průměr) kvůli obalu a názvu :). Stíny mě zklamaly hodně, intenzita při blendingu v čudu, suchá konzistence. Ale měla jsem jen jednu paletu - The Balm Voyage. Jiné palety ty ženy, jimž názor věřím, chválily (tuším Auto balm a Meet Mat). Já už nic zkoušet nebudu.

      Vymazat