pondělí 12. března 2018

Zeman podruhé, Okamurova chřipka a Ondráčkova ubohost aneb Příkop je zase o něco hlubší

Ahoj kamarádi! 


Pod vlivem čtvrteční inaugurace a pocitu zmaru, který mnou cloumal, jsem se Vás v Insta Stories ptala, zda byste zase po čase chtěli "politický" článek.
85% odpovědělo ANO, ta patnáctka mi doufám promine, že se do toho tedy pustím a přečte si třeba něco z "Maskovacího předjaří" nebo o šminkách.

 
(Ten Respekt je synův. Je tu kvůli názvu a kvůli útokům na něj. Sama ho čtu zřídka, je na mě moc levicově intelektuálský)

Ta inaugurace...
I když pominu, že:
- se nekonala vojenská přehlídka  (prezident je vrchním velitelem ozbrojených sil);
- nepoložil věnec na počest TGM
(což je v osmičkovém roce minimálně zvláštní);
- nedala se pracka na Ústavu;
- v sále se vyskytla opravdu zvláštní tlupa lidí 
(Nejedlý, Hrdlička, Soukup, Mynářova prcilinda a spol.);
- udělala se selekce pozvaných 
(například hejtmani vyjadřující podporu protikandidátovi pozváni nebyli, zatímco ti ostatní ano);
- první dáma s první dcerou se stále neumí upravit vhodně k situaci 
(obě nehezký účes a makeup, šaty sice od Ponerů, ale první dámě bylo sako malé v oblasti břicha a psaníčko s mega logem a tvarově nelichotivá obuv provinčnost jen dokonaly; dcerka v kozačkách (!) s kamínky by se dala považovat za promo nočního klubu),
projev byl natolik hanebný, že jsem zírala.

Člověk je od něj zvyklý na ledasco, ale naivně jsem si myslela, že aspoň v tu slavnostní chvíli a na slavnostním místě použije autokorekci a nebude tak žlučovitý.
Útoky na nezávislost a svobodu médií jsou neomluvitelné.
 
Beru to tak, že když chodí exhibovat do té Soukupovy tupotelevize, tak už obtížně rozeznává, jak by mediální scéna měla standardně fungovat.
On už vůbec obtížně rozeznává.
Čekají nás napínavé chvíle. 


Co se týká Ondráčka, nedá se to označit jinak než jako ostuda.
Demonstrovat jsem ale nebyla a hned vysvětlím důvody. 

Byť jsem ono pondělí měla náročný a dlouhý pracovní den, původně jsem měla v plánu se na demonstraci alespoň na chvilku zastavit, nakonec jsem však usoudila, že to není ta nejlepší cesta.
- jako Student '89 jsem se nademonstrovala až až;
- pořád máme zastupitelskou demokracii, své postoje a názory bychom dle mého názoru měli primárně vyjadřovat ve volbách a ne na transparentech na náměstí.

Nicméně děkuji všem, co šli.
Občanský odpor je naprosto legitimní a v dané situaci žádoucí, byť by neměl být tím hlavním nástrojem.

Nevím, jestli si občané dostatečně uvědomují, že když volili ANO, v podstatě zároveň volili SPD a komunisty a obráceně.
Z Babišových postojů hluboko před volbami to bylo více než patrné.
A pokud volili Zemana, platí to rovněž.
Konglomerát Hradu plus grupy kolem trestně stíhaného agenta coby premiéra v demisi, který je nad míru přiměřenou poměrům v souladu se dvěma extremistickými stranami, je takový úkrok stranou z demokratického systému, že nám bude trvat dlouho, než se z toho oklepeme.
A všichni tito představitelé vzešli ze standardních voleb, nikdo nám je nedosadil.
Můžeme si za ně sami.
A nemáme to na koho svést.  

Ostuda jménem Ondráček je jen viditelná špička ledovce.
Pojďme se kouknout i na jiné exempláře jakožto funkcionáře ve Sněmovně:
-  místopředseda sněmovny Tomio Okamura jakožto popírač romského holocaustu, což následně svedl na chřipku;
- předseda komise dohlížející na činnost NBÚ Miloslav Rozner jakožto proslulý zabrušovač a vybrušovač;
- předseda bezpečnostního výboru Radek Koten jakožto exot;
- předseda školského výboru Václav Klaus mladší, kterého sem řadím rovněž,  protože se minul stranou a víc by mu slušela SPD (a já doufám, že se ODS probere a když už nic, tak aspoň využije "Mirčin efekt").

Takže Ondráček je sice fuč, ale tihle všichni ve funkcích zůstávají.  A v důležitých funkcích. 

Vůbec nevylučuji, že do ulic vyrazím.  A možná už velmi brzy.
Mám toho jednoduše dost.
Pokud budou osoby jako Ondráček označovat lidi v ulicích jako demokratickou žumpu, ráda budu její součástí.
Pokud budou lidi jako Ondráček prohlašovat, že by tedy jako Horákovou na smrt úplně neposlali, ale dali by jí doživotí, protože se přeci přiznala  (!), pak nechápu, že stát nezakročí. Tohle už spadá pod trestní zákoník. 

Andrejovi navíc hodně záleží, co si o něm lidi myslí.
Tak mu to trochu znepříjemním.


Zajímalo by mě, jestli se někomu inaugurační projev líbil.  Anebo jak jste ho vlastně vůbec vnímali? Ráda si počtu, jako vždy.


Děkuji, že mě čtete. 

Konec hlášení.
Pusu teta


P.S.: Čtvrteční Zeman mě stál z rozrušení spoustu peněz v Marionnaud. I přes uplatnění slevy a šeku :).

P.S.2: Ostatní mimošminkové články naleznete pod štítekm "Tetalife".
Ten  přechozí byl o migračním strašáku a pravomocích prezidenta KLIK .

16 komentářů:

  1. Ne, inaugurační projev se mi nelíbil a nezvládla jsem jej do konce. To, že mlátička odstoupil (sice ten oficiální důvod je trapný) je dobře, ostuda ovšem je, že se vůbec do takové funkce hlásil. Co už, od takového člověka asi soudnost nelze očekávat. Pitomio a jeho sebranka, to je asi bez komentáře. Tam je to všechno špatně, od základu. Celá tahle politická situace se mi nelíbí, nelíbí se nikomu z mého okolí a přijde mi tak trochu jako ze špatného snu. Články toho typu klidně častěji, ráda si počtu. (I když bych byla radši, kdybys mohla napsat pozitivní článek o politické situaci o nás, což se asi v dohledné době nestane... :-/ )

    OdpovědětVymazat
  2. Můj první komentář zde, už jsem musela :) ačkoliv ve spoustě politických názorů se neshodneme - např.pro mě je Topol, o kterém jsi dříve psala, absolutně nevolitelný, nicméně základy přesvědčení máme naprosto stejné. Teď nejnověji se snaží SPD či ANO rozšířením fejkového "inzerátu" na placený kompars v ulicích během demonstrace - údajně by minulé pondělí tolik lidí nepřišlo, nebýt placeného komparsu. Mně už se z toho chce opravdu brečet. Jediné, co mě mírně utěšuje je, že má snad Babiš tolik západních zájmů, že nás proboha nenechá vystoupit z EU. Co se týče pana prezidenta, škoda mluvit. Milá Alex v první řadě s tím můžu-mít-bezpečnostní-prověrku-kdykoliv-se-mi-zachce - to už je úplně na blití. Ovčáček, Nejedlý...to je, obávám se, jen špička ledovce. Nejhorší je, že se s tím nedá nic dělat a nějak se s tím neumím smířit. Uf, ulevilo se mi aspoň trochu :D

    OdpovědětVymazat
  3. To že Ondráček působil jako vyšetřovatel v Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality nikomu nevadilo? Proc jste neprotestovali uz pred tím? Proc az ted na popud těch, co se jim to hodí "do krámu". A víte, kolik takových lidi s takovouto minulosti je? To byste je opravdu museli v 1989 veset.... A nebyli byste stejní, jako komunisté? Smí se vůbec nyní kadrovat lidi dle minulosti? Nepřipomíná nam to něco? Opravdu to máme zapotřebí? Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak "hodí do krámu"? Nerozumím. Leda Babišovi, i když ten pak zas otočil. Takoví lidi mi ve funkcích vadili vždycky. A vadit budou.

      Vymazat
    2. A co na to Jan Tleskač? :D

      Vymazat
  4. Je mozné, ze demonstraci iniciovali lidé, kterým vůbec nejde o Ondráčka, hájí jen své zájmy, a ostatní takto vlastně zneužili. Ja nikdy nevolila komunisty, uz z principu, ale pokud svobodný občan komunisty volil, máme právo proti tomu demonstrovat? a ohledne útoku na svobodu slova- znamená to tedy to, ze člověk muže házet špínu na ostatní? Lhát, pomlouvat a manipulovat ostatními? Je přece svoboda slova. S tím tedy nesouhlasím. A to, ze někdo poukazuje na zkorumpovaná média, za to se stydím. Ne za to, ze na to někdo poukáže, ale ze se to děje. Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tím "je možné, že" znamená, že svoje tvrzení nemáte čím doložit? Odkud čerpáte tyto informace? Můžete rozvést, jak něčím zájmům prospěje, když přijdou desetitisíce lidí na demonstrace po celé republice, a přitom organizátorům nejde o Ondráčka? Děkuji.

      Ano, máme právo demonstrovat - máme právo svobodu projevu, právo shromažďovat se. Dále přece sama píšete, že máme svobodu slova a tím si rovnou odpovídáte. B.

      Vymazat
    2. Zkorumpovaná média? Která?

      Vymazat
  5. Ahoj Martino, tvoje shrnutí se téměř shoduje mým náhledem. Projev jsem vydržela jen chvíli. Už základem mi vadí porušování protokolárního chování, slušného chování... Já i ty se také musíme chovat dle slušných norem našich povolání a nelze se schovávat za to, že když je vulgární a hulvátský politik, my můžeme taky .... K obsahu --- mám pocit, že prezident zapomněl, že není na besedě v horní dolní, ale na inauguraci. V Anglii by ho královna rozcupovala.... Ano a stydím se za něj .... Lenka Brab.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Hrad není knajpa na Vysočině. A to nemám nic proti knajpám; )

      Vymazat
  6. Přiznám se, že se nedonutím toho starého ožralu vůbec poslouchat, takže jsem si ho jen přečetla v přepisu. Katastrofa. Nemám slov. Demonstrovat klidně půjdu, protože volit zřejmě nestačí. Z celé skvadry kolem Miloše je mi šoufl už hodně dlouho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V přepisu je to strašný taky. In natura to však bylo na úrovni sebemrskačství.

      Vymazat
  7. Marti díky za článek! Já jsem se na ten projev nedívala, bohužel vidím že o nic nepřicházím.. Utěšuje mě ale že jsou stále lidi kteří to mají v hlavě srovnany a šíří osvětu jako třeba ty, za což děkuju!

    OdpovědětVymazat
  8. Marti,
    pod vplyvom toho, čo sa u nás aktuálne deje už takmer tri týždne, zisťujem, že sme si veľmi veľmi podobní a nástrahy demokracie sa nevyhli ani vám, ani nám. Bohužiaľ.
    My u nás máme počúvateľného prezidenta, aspoň, tak to vyzerá, pre väčšinu, zatiaľ čo pri moci je už 10 ! tá istá strana s tým istým človekom, len v rôznych kombináciách.
    Ja keď počúvam všetky tie právne nezmysly (naposledy demisia vlády s 3 podmienkami), rozmýšľam či som vyštudovala to isté právo na tej istej fakulte ako súčasný predseda vlády.
    Je mi smutno, veľmi smutno. Obe moje dcéry sa už od malička učia skvele angličtinu, majú už pridaný druhý cudzí jazyk. Vyzerá to, že ak to takto bude pokračovať, na Slovensku nezostanú, dúfam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, vy to máte taky výživný. A ten Mečiar jr. - škoda slov :(

      Vymazat