středa 13. prosince 2017

Hyaluronové sérum aneb Renovality podruhé

Ahoj kamarádi!


Dnes budu pokračovat v recenzích produktů české značky Renovality.


Tato recenze bude pojednávat o Hyaluronovém séru.



Padesátimililitrovou skleněnou lahvičku s dávkovací pumpičkou seženete na www.renovality.cz za 349 Kč.


Charakteristika produktu:

Hyaluronové sérum obsahuje kyselinu hyaluronovou a růžový hydrosol.

Kyselina hyaluronová přispívá k regeneraci a ochraně pleti a zároveň má velkou schopnost zadržovat vlhkost v pleti.

Růžový hydrosol slouží k hydrataci, osvěžení a zklidnění.
Navíc propůjčuje produktu velice příjemnou a nevtíravou vůni růží.

Konzistence:

Vodičkový průhledný gel se vsakuje prakticky okamžitě.


Pokud chcete, můžete vzápětí aplikovat další produkty.

Lehoulince v prvních vteřinách lepí na dotek, není to cítit, to opravdu úmyslně musíte otlapkávat tvářičky (při testování jsem důkladnější stran všech aspektů než při běžné spotřebě).

Pro koho:

Hyaluronové sérum je vhodné pro všechny typy pleti a pro jakoukoli věkovou skupinu

Vzhledem ke schopnosti vázat vodu má silný hydratační efekt.
A jak víme, hydratovat musíme všichni bez ohledu na to, jakou pleť máme.

Hydratace je základní stavební kámen veškerého antiagingu.

Použití:

Výrobce uvádí, že se má nanést několik kapek séra ráno a večer na odlíčenou a očištěnou pleť a jemně vmasírovat konečky prstů.

Sérum můžete také použít na dekolt a krk.

Zároveň výrobce uvádí, že je produkt vhodný i jako báze pod makeup.

Jak používám já:

Navykla jsem si produkt používat na den (na obličej a krk), a to jako "hydratační booster" pod krém.

Bleskurychle mi pleť napumpuje vláhou, čímžto se pokožka samovolně vypne a "ozdraví". 

Lehce vmasíruji, poté špičkami prstů vtlačím a poklepu.

Jako majitelka suché a zralé pleti na něj krém nanáším. Zvlášť teď v chladném počasí si moje pleť žádá další výživu (pro doplnění uvádím, že přes něj aplikuji Teaology Matcha Tea Ultra-Firming Cream).

Jsem názoru, že mladším a/nebo ženám, jejichž pleť není suchá, bude stačit i jen samostatně. Mastnější pleť ocení absenci mastného filmu.

Mám jedinou připomínku: Po otevření se má spotřebovat 3 měsíců, což se mi při 50 ml a dvou (maximálně třech) pumpnutích na jednu aplikaci bezpečně nepodaří. Proto bych se přimlouvala ke zvážení menšího balení, třeba 30 ml.


Suma sumárum:

Výborný produkt.
Masivně hydratační účinek kyseliny hyaluronové ve spojení s růžovkou pro zklidnění, harmonizaci a osvěžení dělá mé pleti velmi dobře. 

Navíc miluji autentickou vůni růže. 
Jsem proslulá svou náklonností k růžím, a to ve všech podobách. 

Doporučuji všem. Tetaštempl.



Poznámka laického chemika na závěr:
Růžový hydrosol je synonymem pro růžový hydrolát i to, co je označováno jako růžová voda.

Kyselina hyaluronová je pro kosmetiku a kosmetické přípravky přínosem proto, se jedná  molekulu nacházející se v lidském těle, tedy nic cizorodého.
Ne nadarmo bývá označována jako "molekula mládí". 



Máte už něco od Renovality? A jak jste spokojené? (Co jsem si všimla na Instagramu, dost jste nakupovaly;)). Ráda si počtu, jako vždy.

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta


P.S: První článek o čtyřech olejích naleznete ZDE a Opunciový olej zároveň jako objev roku v Díle I. Tetčiny ročenky

10 komentářů:

  1. Ahoj Marti, čo sa týka veľkosti lahvičky nemôžem hovoriť za výrobcu, ale nazdieľam, čo mi odpovedali na podobnú pripomienku k opunciovému oleju. Vraj vydrží oveľa dlhšie, ale z hladiska legislatívy tam musia písať 3m. Tak možno to platí podobne aj u tohoto séra. Mirka

    OdpovědětVymazat
  2. Budu muset vyzkoušet, vzhledem k velikosti bych asi klidně používala i na tělo, taky si zaslouží.

    OdpovědětVymazat
  3. Tedy, moc díky za tip na tuhle pro mě neznámou českou značku! Rozhodně vyzkouším! Pokud jde o péči, inklinuju v kosmetice té, která si říká přírodní (ačkoliv kupříkladu Ryor nevyznávám... :-) Ale ne bezvýhradně. Nemáš zkušenosti s hyalorunovým sérem od Nobilis Tilia? Pro mě je to moc sympatická záležitost hodná ozkoušení (na rozdíl od jejich krémů...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, mám. Měla jsem ho před časem. I Hádka. Tohle je z nich nejlepší.

      Vymazat
    2. Já teď to sérum od Nobilis Tilia používám a taky jsem spokojená, jestli je tohle lepší tak to ho budu muset prozkoumat :). Děkuji za recenzi Marti ;)

      Vymazat
    3. Baru, já bych dala pořadí 1. Renovality, 2. Hádek, 3. Nobilis. Je ale pravda, že jsem Hádka a Nobilis měla už před časem, takže na úplně objektivní srovnání bych je musela mít ve stejném čase.

      Vymazat
    4. Firma Nobilis mi nevyhovuje. M.

      Vymazat
  4. Já jsem teď objednala poprvé - do teď jsem používala hyaluronové sérum od ATOK ale dost mi vadí jeho výrazná levandulová vůně a kapátko. Pro mě je super super nepraktické. Ale právě 50 ml je pro mě naprosto super velikost - protože já sice používám tahle séra na noc (ráno používám rozjasňující od Nuance + teda používám už snad 2 roky celou tuhle jejich řadu) ALE používám ho hlavně před a po každým cvičením. A zachránilo mi to spoustu místa v tašce :-D ... Tím, že se séra rychle vsakují mi usnadnila život o 200%, nerada cvičím a potím se do makeupu ale taky jsen vždycky nenáviděla, že s sebou tahám věci na odlíčení, ampulky s krémy a ještě jsem pak hned mastná.. A po cvičení totéž - očistím pleť a mám jít mastná domů.. Tahle séra to pro mě totálně vyřešila, žádná mastnota a přitom mě odlíčená pleť nikde nepne.. Boží. Snad teda bude tohle tak boží, jak všichni říkáte :-D.. Protože 50 ml já mám při tomhle přístupu tak max. na měsíc a půl..Možná 2 měsíce :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Používám toto sérum (a i jiné výrobky od Renovality) už delší dobu a jsem naprosto unesená. Naučila jsem na ně už asi další 4 lidi a objednávají opakovaně. Velikostí mi naprosto vyhovují. Sérum používám pod krém ráno a večer. Svůj krém střídám s oleji nebo je do krému přimíchávám.Serum mi tedy ani tak dlouho nevydrží😉Oleje (neboť jich mám několik) při správném uchovávání vydrží mnohem déle než je uvedeno 👍Sice velmi málo piju, ale přesto nemám vrásky, pleť je krásně hydratovaná. Za mě jsou výrobky Renovality a hydratační sérum obzvlášť, úplně nejlepší👍💯. Teď jsem si objednala opuncii, tak jsem zvědavá. Zuzana

    OdpovědětVymazat
  6. Používám cca 7 mesicu, je zazrak co to udela s pleti ve 42 letech..Řekla bych,že moje pleť je už zavisla 🤭.

    OdpovědětVymazat