neděle 15. května 2016

Nejoblíbenější neutrální paletky aneb Nude není nuda

Ahoj kamarádi!

Dnes Vám představím své nejoblíbenější nude (dražší paletky) a jako bonus jednu velmi slušnou drogerkovou. 

Nude barvy jsou pro mě absolutním základem v líčení očí, ani jedna omítka se bez nich neobejde. 
I když použiji barevnější spektrum, vždy je doplněno nějakými neutrálními stíny.

Výhodou neutrálních paletek je jejich univerzálnost, vhodnost pro různý věk, příležitost, podtón pleti i barvu duhovky
Každý si najde to svoje.  A matnými se dá i vyplnit obočí či konturovat, lesklé světlé zastoupí rozjasňovač. 

Pokud byste si někdy připadaly jako myška a měly náladu na větší a neformálnější odvaz, stačí přidat barevnou linku a hned to má jiné grády.

Pro hodnocení kvality níže uvedených paletek platí to, co jsem popsala ve článku Co jsou pro mě "dobré stiny" ZDE.

Rozdělím pět paletek z dražší kategorie na TOP 3 (bez určení pořadí) a doplním je dvojicí od Too Faced. 

I.
Estée Lauder z LE Bronze Goddess (2014)

Dokonalá skladba stínů - pětice matných stínů a trojice shimmerových.
Celoroční paleta.  V matné části je to to nejlepší, co ze zcela matných stínů vlastním.
Ty se shimmerem jsou velice dobré,  konzistenčně jsou gelovitě pudrové, leč klidně bych brala zmenšenou variantu palety bez nich. 

Jestli na tuhle paletu ještě někde narazíte, berte. Anebo obdobu z LE léto 2015. 

Bronze Goddess je každoroční letní limitkou EL v různých obměnách. Letošní paletka mě nechala chladnou a z kolekce nemám nic.


II. 
Clinique Pretty easy eye palette 

Osm perfektních stínů v neutrálním duchu s různými finiši.  Ty matné nepráší vůbec. Což je u matných stínů z říše snů.

Paletku bych nazvala To nejlepší z Clinique osmiček (Wear everywhere...), a to  z variace Greys a Nude - kombinuje v sobě šedé tóny, chladnější neutrál a klasické ňudky.

Blíže paletku najdete například ZDE (Zázraky a přízraky 2015 - palety očních stínů) a ZDE.

Mám k ní  jedinou výhradu  (krom toho, že už ji asi neseženete) - vyšší cenu kvůli dvěma tužkám, které by pro mě byly zbytné, protože vlastním x Clinique tužek.


III.
Rouge Bunny Rouge Antigo 

Ach! Objev letošního roku.
Celá recenze je ZDE.

Paletku hodnotím jako to nejlepší pro starší oko kvůli finiši jemného decentního sheenu.

Pro všechny věkové kategorie je její největší předností extrémně snadná a rychlá stínovatelnost.  Stíny se rozetřou do požadovaného efektu ihned. 

Dle mých informací je momentálně na skladě v brněnské Vaňkovce a do Prahy se znovu vbrzku dostane taky (u příležitosti poradenství s líčením - viz FB stránka českého RBR). 
Toto je jediná paletka ze všech v tomto článku uvedených, kterou jsem neplatila - dárek od českého zastoupení značky.  


IV.
Too Faced Natural Matte 

Jedná se o matnou verzi původní Naturalky

Předesílám, že TF neřadím do High End, proto ani nečekám výkon jako u "pravého" HE (viz článek Co pro mě znamená High End ZDE).

Ani jedna z mých aktuálně sedmi TF palet nedosahuje (z mého subjektivního pohledu) kvalit shora uvedené trojice, a to zejména  z hlediska komplexnosti a bezvýkyvosti v kvalitě stínů, z nichž je složena.  Některé  jednotlivé stíny TF jsou skoro až slabé. 

Nemám ani jednu čoko (původní verzi jsem věnovala), bonbóny ani Peachu - netoužím, nejspíš jsem za ta léta TF nasycena a poslední dobou mi obaly přijdou jako infantilní fórovka, resp. hraná roztomilost a nic inovativního vevnitř nenacházím  (což je věcí osobního vkusu). 

V tomto článku zmíněné paletky mám však hodně ráda - i přes určité výhrady. 

Natural Matte je využitelná paletka pro všechny. Při náběru na štětec poněkud práší, při přenosu na oko již prakticky  ne.
Shora uvedená Bronze Goddess od EL je v matných stínech kvalitativně ale o stupeň výše.
Seženete v Sephoře a vychytáte-li rozumnou akci  ("neuvěřitelné" desítky v to nepočítám), dostanete dobrý poměr ceny a výkonu.

V.
Too Faced Naked eye

Poněkud nostalgie, moje první TF paleta,  kdy ceny byly ještě úplně jinde  (výrazně níž, tuším 650,- Kč  v základu, maximálně 700,- Kč).

Určitý problém se objevuje  u některých třpytivějších stínů, což je pravidlem i u ostatních TF paletek, co mám či jsem měla - jednak v paletách tak divně "zatvrdávají", skoro až "krustičkují". A jednak mohou při použití  (pro ně) nevhodného štětce opadávat. 

Nicméně ji mám hodně ráda. 


VI.
Drogerkový bonus - Gabriella Salvete ve verzi Nude

Už jsem o ní dvakrát psala na mém Instagramu.

Zodpovědně prohlašuji, že je to za mě ta nejlepší drogerková paleta,  co jsem kdy zkusila (Catrice,  L'Oréal, Essence, Estyle, Nyx, Bourjois,  IQ Cosmetics...).

Její mušky jsem popsala na IG a můj názor zůstává shodný. 
Co se týká třpytivých, ubrala bych na pigmentu a "mokrokrémovitosti", lépe by se s nimi pracovalo. Můžete samozřejmě před nanesením přestříknout štětec fixátorem - to už ale na mém věkem poznamenaném víčku udělá příliš intenzivní efekt.  Pro mladší to bude bez potíží.  U matných je nutno opatrnější aplikací eliminovat prášivost. 

Vzhledem k základní ceně 189,90,- Kč (já ji koupila v Tetě se 40% slevou) jí  odpouštím všechny vrtochy a v klidu mohu doporučit.
Jen pozor na příliš huňaté štětce. Drží mi v pohodě celý den i jen s korektorem,  poněkud ztratí akorát na inzenzitě barev  (to lze vychytat fixátorem, viz výše).

Její velkou předností z mého pohledu je velmi hezké poskládání barevných tónů, zajistí totiž poměrně vysokou variabilitu líčení a možnost vytvořit různorodé looky

Mám neutrálek ještě tak dvě kila, ale snažila jsem se vybrat ty nejlepší/nejmilejší.

Jaké jsou Vaše oblíbené nude paletky?  A máte některou ze mnou vzpomenutých? A jak jste spokojeny?  Ráda si počtu, jako vždy.

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta 



Estée Lauder z LE Bronze Goddess (2014)
Estée Lauder z LE Bronze Goddess (2014)
Clinique Pretty easy eye palette 
Clinique Pretty easy eye palette 
Clinique Pretty easy eye palette 
Rouge Bunny Rouge Antigo (foto ještě ve zcela neporušeném stavu)
Too Faced Natural Matte 
Too Faced Naked eye
Too Faced Naked eye (chudinečka vymletá:))
Gabriella Salvete ve verzi Nude

30 komentářů:

  1. Musím povedať, že na tvoje doporučenie som akurát mamči k narodkám kúpila tú Gabiku v Nude verzii. Aj keď mamča moc na šminky nie je (neviem po kom teda som, že by po tatovi? :D:D), ale myslím, že s touto paletkou si v pohode vystačí a bude spokojná a nalíči sa na každú príležitosť :).
    Moje obľúbené nude paletky (moc ide síce nie je) sú Naked 2 od UD (kupovaná pod dvojročnom premyslení, že naozaj z nej využijem všetky tiene) a momentálne ešte u mňa vedie moje nové quattro od Chanel Tissé Rivoli.

    OdpovědětVymazat
  2. Nude od YSL, byť je v ní poměrně hodně stínů se shimmerem a Naturals od Zoevy. Gábinku mám v Rose verzi, která je ale v podstatě taky v základních barvách, jen víc do studena.S TF souhlas a řekla bych, že ty menší paletky jsou u nich lepší než ty velké, mám od nich dvě a další nechci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi ty menší plechovky či papírovky TF přijdou globálně lepší. Ysl mám Tuxedo a miluju.

      Vymazat
  3. Já zas tolik paletková nejsem, vyloženě "nude" mám jen Zoevu (ta je super) a pak Essence, která ale teda rozhodně není špatná a sahám po ní dost často! UD On the Run mě úplně nenaplňuje, ani skladba stínů, ani jejich výkon. Mám ráda "nude" části Gwen paletky a teď hodně tu Tarte. Z tvých mě dostalo to Antigo, to jsem tehdy dost prošvihla na SF :( ale vzhledem k intenzitě mého stínování ji dokupovat nebudu, i to, co mám, mi stačí asi na deset životů...navíc teď poctivě používám mona a ráda bych nějaké dodělala, je-li to vůbec možné :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Další nude paletku ted neplánuju,ikdyž bych chtěla nějakou matnou,tak mrknu na TF až budu mít cestu zas do Sephory a nebo Clinique,která pokud nepráší,tak je pro mé citlivé oči ideální. Jinak dík za článek,ráda jsem si početla :)
    PS: kliknu na odkazy recenzí ,,ZDE" a píše mi to,že nemám přístup :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aplikace strašně zlobí. Píšou mi holky, že se nedostanou ani na komentáře.

      Vymazat
    2. Aha,no dobrá,zkusím to později,jestli se články načtou.

      Vymazat
  5. Mám možnost od kamarádky koupit skoro nepoužívanou Clinique Pretty Easy a po tvojí recenzi do ní asi půjdu, je fakt nádherná! Nemám vůbec, ale vůbec žádnou nude paletku ... vlastně nemám vůbec žádnou paletku :-D tak něčím musím začít :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám nude jen od Sleek, není to zázrak, ale dá se, používám párkrát do roka, a pak tu Gábinu rose, ta je supr. Ale nejsem moc stinovací, radši mám linky, nude líčení vlastně moc nevedu :) Neutrální je u mě spíš na očích tmavě šedá (linka). A pak si užívám barevné linky :) Už se těším, až se zmátořím ze stavu nemocných a budu se moct někam namalovat... Vlastně ale mám nový stín - Colour pop Lola, ten mě dost nadchl!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čoveče, mně Color Pop nesedí. Mám tři už delší čas, urvaná z nich nejsem.

      Vymazat
    2. Já ho zkoušela jen jednou, ale moc se mi líbí, výdrž ověřenou nemám, uvidíme...

      Vymazat
  7. Všechny jsou krásné, ale ty od Estee Lauder a RBR vedou!!!! No a Gabriela Salvete je příjemný bonus za super cenu:) mrknu na ni v tetce:) díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, počkej si u GS na akci, v Tetce už je za plnou. Možná Rossmann či DM. EL ale v plné ceně stojí cca devítinásobek Gabrielly, já jí tehdy chytla v ludří akci minus 25 procent. Původně jsem ji nechtěla, a jak jsem ráda, že mě konzultantka přemluvila :).

      Vymazat
  8. Já nemám žádnou paletku, ale mám dotaz mimo téma, který mně nedá spát :D Proč říkáte pivu nádraží?? Předem díky za odpověď. Jinak v dnešním světě jste asi jediná normální blogerka, ještě s Černou Mooorou. Hlavně se neměňte!! :) M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, to vzniklo před x lety, namísto Na zdraví. Naučil mě to exšvagr, možná to původně pochází od Cimrmanů (bez záruky). Dík a prosím tykačku.

      Vymazat
    2. Díky za vysvětlení :) Furt jsem si říkala, jestli třeba chodíš na pivo do nádražních hospod, ale podle IG to neodpovídalo :D

      Vymazat
  9. Nemám z těchto ani jednu, hodně se mi líbila ta Clinique ale cenově byla mimo můj rámec...moje velmi oblíbená nudka je Naked, i když samozřejmě má mouchy tak jsem s ní opravdu spokojená (navíc k ní mám citový vztah jelikož byla můj první nákup v Sephoře a to italské kdysi kdysi, když tu UD ještě nebyl)...a pak mám teda moc ráda Kat von D Shade & Light eyes,dle mě opravdu velmi kvalitní matné stíny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdražily to ty dvě tužky. Na Kačku jsem koukala - a plácla se přes pazour ;).

      Vymazat
  10. Som úplne bezpaletková, pretože si na oči vystačím s ceruzkou a maskarou. Očné tiene si sama neviem poriadne naniesť - moja chyba.
    Ale z týchto tebou prezentovaných by som hneď brala 3 a 6.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stačí stín v odstínu pleti na celé víčko pro sjednocení a jeden na vykonturování záhybu a je to:)

      Vymazat
  11. Díky za článek, moc pěkné srovnání - neutrální paletku mám od TF (Natural Eyes), tu mám hodně ráda a je to na ní vidět, a pak již zde zmiňovanou Zoevu (Naturally yours) a překvapivě mě víc baví En Taupe - nevím, zda by se řadila do neutrálního spektra, asi jo, barvy na oku nevypadají stejně, jak se u některých paletek děje. Moc se mi líbí tebou zmiňovaná Antigo, tak třeba jednou.... Hezký den přeji:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zoevu jsem neutrální neměla. Po špatných zkušenostech s Love is a story nemám chuť zkoušet další :(

      Vymazat
  12. Všechny tvoje ňudky jsou boží. A hodně jsem se pobavila, jak si sledovatelka myslela, že chodíš na pivo do nádražních hospod, hi, hi :)) :)) :))

    OdpovědětVymazat
  13. Och, mé srdce plesá od radosti, jak je Tvůj blog dokonalý. Nude paletky mám ráda - mám Antigo od Rouge Bunny Rouge, kterou řadím mezi top s ohledem na snadnou práci s obsaženými stíny :-) Dále mám doma všeobecně vychvalovanou UD Naked - no nevím, není to žádná hitparáda. Uznávám, že stíny jsou máslové a hodně pigmentované - bohužel to je pro mě málo. Mám i další paletky, dražší i levnější, moje srdcovka je quatro od L´Orealu, které už snad ani nedělají, ale byla to první paletka, kterou jsem si pořídila.:-)
    Přeju mnoho úspěchů v další tvorbě blogu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Základní Naked už jsem dala pryč. A nejspíš totéž udělám s trojkou. Moc děkuji za povzbuzující komentář.

      Vymazat