úterý 10. května 2016

Budu Star s Collistar aneb Italská kosmetická kantiléna

Ahoj kamarádi!

Dnes je na pořadu dne recenze na dva produkty italské značky Collistar.

Moje první seznámení se značkou proběhlo někdy počátkem milénia, kdy byla značka k sehnání v Praze v malé parfumerii na I.P.Pavlova (v té době jsem měla kancelář na Legerce, tudíž jsem měla blízko ke zdroji:)).

Tehdy jsem začala s jejich přípravky péče o tělo, následovaly výrobky péče o pleť a průzkum jsem zakončila dekorativní kosmetikou. 

Značka po nějaké době zmizela z trhu  (změnil se distributor), vrátila se poté na trh ČR do sítě parfumerií Douglas, kde je k dostání pro naše teritorium exkluzivně.

Pár výrobků jsem rovněž zakoupila na dovolené v Itálii. 

Měla-li bych určit své stálice za několik uplynulých let, je to bezpečně gel na obočí  (v opravdu studeném hnědém odstínu s šedým nádechem 03 Bruno Silvana - viz článek "Obóčopost aneb Co zatočí s obočím" ZDE) a odličovací přípravky (ty najdete na mém IG a v budoucnu v odličovacím speciálu tady na blogu).


Vlastním pochopitelně rovněž pár kousků z dekorativky a od dalšího nákupního běsnění v dekorativce mě "uchránilo", že mnou vybrané kousky z LE k výročí Fiatu (Ti amo 500) nebyly při mé návštěvě Douglasu k dispozici. 

Objevem poslední doby je CC krém na vlasy (viz můj Instagram). 

Přiznám se, že jsem aktuálně neměla komplexní přehled o sortimentu pečující kosmetiky v rozsahu, kterým vládnu u jiných značek, o to raději jsem tedy byla,  když mě oslovila milá paní Romana z PR českého zastoupení značky, neboť moje kosmetická zvídavost mohla být ukojena pomocí  dalšího načerpání informací. A to mě ba!

Obdržela jsem - krom několika vzorků - plné balení krému na tělo a plné balení nového séra z řady Nero Sublime plus jeho cestovní verzi.


Pojďme se tedy společně podívat, jak se u mě zabydlely. 

I.
Collistar Nero Sublime - Siero Prezioso Nero Sublime  (Sublime Black Precious Serum)


Řada Nero Sublime je novinkou v sortimentu značky obsahující kromě séra i krém a masku.

Všechny tři výrobky mají černé zabarvení, nemusíte se však  obávat, po nanesení sérum i krém zprůhlední (maska černá zůstane).

Sérum konzistenčně charakterizuji jako lehčí gelík s velice dobrou vstřebatelností. Nezanechává lepkavý pocit  (což některá séra dělají).

Musím přiznat, že jak je můj čenich vycvičen na převážně neparfemované produkty, prvních pár aplikací jsem parfemaci poměrně intenzivně vnímala, již jsem zvyklá.Toto je zcela subjektivní.
Nedokážu rozeznat, které květiny cítím - zda je  vůně odvozena od černé orchideje  (jejíž extrakt sérum mj.obsahuje) či bílé gardénie  (která je rovněž součástí složení) či se jedná o další vonné složky.

Sérum se dá dle oficiálního popisu použít buď samostatně či klasicky pod krém či jako maska  (ve větší vrstvě).
Držím se svého osvědčeného postupu, že na sérum krém přijít má, aby se tak "uzamkly" účinné látky a mohly naplno působit. Proto jsem jej používala dvakrát denně, ráno pod denní krém a večer pod krém noční. 

Jeho kompatibilita s krémy je zcela bezproblémová. 

Proklamovaný účinek je popsán jako protivráskový, obnovující, rozjasňující a detoxikační.
Po měsíci používání za sebe říkám, že rozjasnění a sjednocení barvy vidím.  

Žiji v Praze (čistota vzduchu nic moc a vysoká prašnost), pracuji v centru (a moje práce je ze své podstaty stresující), jsem insomnická sova  (a navíc ty čudky - děti, teď nečtěte :)).

Tudíž se neradno divit, že pleť má nárok zašednout, působit mdle a unaveně. A to už nemluvím o tom, že rok od roku mě na stále delší dobu rozhodí změna času. 

Po zimě s jarním rozpukem proto s železnou pravidelností přichází do mého obličeje ještě více zelené barvy než po zbytek roku. Co potřebuji, je sjednotit a rozjasnit, a to jsem dostala prostřednictvím séra v dostatečném množství z hlediska celkového dojmu. 

Bezprostředně po aplikaci je pleť příjemně vypnutá a na omak hladká. I proto tak snadno snese následné produkty. 

Aplikuji jemnou masáží.  Následně použiji rozevřené dlaně na jemné  "zatlačení" produktu do pleti.

Na obličej a krk mi postačí tři kapky.  O správné dávkování se postará praktická pumpička

Co se týká detoxikace - nestačí mi vzdělání na hodnověrné posouzení účinku na pokožce. (Bráno obecně bez ohledu na konkrétní produkt).  Primárně je to dle mého (laického) názoru v těle práce jater a ledvin a na povrchu těla věcí důkladného čištění pleti vhodnými přípravky.  Beru proto jako bonus, uměl-li by pečující  kosmetický produkt zbavit pleť toxinů. Pokud je eliminace zašedlosti a nezdravé barvy znakem detoxikační činnosti, pak to funguje. 

Btw v neděli na Vyšehradě Charlie pravil, že vypadám nějak odpočinutě a že je to divné vzhledem k tomu, jak vypadal můj uplynulý týden  (tedy - přesněji řečeno: použil výrazu vyválená jak palouk:)). A zas tak často mě nechválí.

Sérum není zdaleka jen pro stařinky.

S mojí sušší pletí si rozumí, ale dle mého názoru si bude notovat i s ostatními typy pleti.

Cena je i vzhledem k použitým surovinám příznivá.
Zmíněný extrakt z černé orchideje, bílá gardénie či hydrolyzovaná černá perla jsou výběrové složky, tudíž jsou logicky vstupy finančně nákladnější.

Ano, séra jsou drahá.  Nicméně obdobné produkty stojí i dvojnásobek. A některé ještě víc. 
Doporučená cena séra pro náš trh je 1.595,- Kč/30 ml (na doplnění uvádím, že krém stojí 1.750,- Kč a maska 1.190,- Kč).

Závěrem oceňuji i elegantní a oku lahodící balení, které je zároveň velmi kompaktní a díky aplikační pumpičce uživatelsky praktické.

Suma sumárum:

Vážení přátelé - aspirant na objev roku.
Horký adept do mé kategorie Zázraky a přízraky 2016 (do rubriky Zázraky).

A koupím si k němu krém ze stejné řady. 

Doporučuji vyzkoušet. A nesušky nechť zcela jistě kouknou i na masku.

Za mě #tetaštempl.

Závěrečné shrnutí provedu po dopotřebování v sekci #tetčinapopelnice na Instagramu. 

Prozatím jásám a volám: Ti amo Nero Sublime

II.
Crema Intensiva Antismagliature (Intensive Anti-Stretchmarks Cream)

- tělový krém primárně určený pro období těhotenství a období po porodu (zejména pro eliminaci strií a údržbu/navrácení elasticity kůže) a rovněž pro zpevnění v případě, že dochází k výkyvům váhy  (zejména při dietních opatřeních) a kůže je tak více námahaná.

Předesílám, že jsem rodila před více než 23 lety :), diety nedržím, 30 let mám totožnou velikost džínů (vyjma těhotenské doby) a hodlám takto setrvat (dokud nás přechod a nádraží nerozdělí :)). 

Což nic nemění na tom, že podpora a zvýšení elasticity kůže se zvlášť vzhledem k mému věku vážně hodí. 

Krém má příjemnou strukturu, nepříliš hutnou, ale ani ne mlékovitě vodovou.
Vstřebává se velmi dobře.

Parfemace je jemná, nevtíravá, můj nos by ji označil jako něžnou.

Po cca měsíci používání  (jedenkrát denně na noc na celé tělo vyjma dekoltu) shrnuji svoje dojmy:
- ohledně strií nemohu říci nic, neboť nemám ani jednu. 
- s celulitidou to nejspíš principiálně nezamávalo  (ale k tomu ani neslouží), zpevnění však pozoruji, čímž pádem se i celulitida zdá být menší, "vyhlazenější" (nakolik je to optická záležitost a nakolik reálné potlačení,  si zatím netroufnu říct).
- kůže je pružnější, zvlášť v oblasti zadní strany stehen.

Suma sumárum:

Nastávajícím a čerstvým maminkám by neměla ujít pozornosti existence produktu, stejně tak lidstvu na a po dietě. 

Pro nás ostatní vždy bude platit, že bez správné stravy a přiměřeného pohybu žádný krém není samospasitelný a bez zvednutí pozadí od TV a skoncování s řešením životních strastí zajídáním a přejídáním se postava sama o sobě jedním namazáním  nevylepší.

U věkově pokročilejší skupiny přírodu sice neošálíš, lze jí však poněkud zatnout tipec. A každý pomocník budiž vítán. 

Collistar má velmi propracovanou sekci péče o tělo čítající množství produktů dle jednotlivých potřeb  (přípravky anticelulitidní, formující, hydratační, scruby, oleje, sluneční ochranu. ..), tak to v Douglasu prozkoumejte; ).

Co Vy a Collistar?  Máte své oblíbence či plánujete nákupy?  Ráda si počtu, jako vždy. 

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta 

P. S. Collistar má (stejnojmenný) kanál na YouTube, jak jsem zjistila.  Můžete například kouknout na všechny produkty řady Nero Sublime,  na jejich názornou aplikaci anebo se pokochat roztomilou fiátkovou dekorativkou. 

ŘADA Collistar Nero Sublime
(pozn.: tento obrázek je přejat z materiálů od zastoupení značky, zbylé obrázky jsou moje)
Collistar Nero Sublime - Siero Prezioso Nero Sublime
Collistar Nero Sublime - Siero Prezioso Nero Sublime
(aplikováno pumpnutím)
Collistar Nero Sublime - Siero Prezioso Nero Sublime
(po rozetření)
Collistar Nero Sublime - Siero Prezioso Nero Sublime

Crema Intensiva Antismagliature (Intensive Anti-Stretchmarks Cream)

Crema Intensiva Antismagliature (Intensive Anti-Stretchmarks Cream)

6 komentářů:

  1. tak sérum mě dost zaujalo a taky je černé, že ano. takže jsem si vyjela inci... týjo a mi z toho snad vyskočil pupínek už jenom z toho přečtení. tak nic no. ale je mi to fakt líto. bych to chtěla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvůli silikonu myslíš? Mně to naštěstí neva v ničem, akorát nemám ráda hutnější primery. Já naopak nemohu většinu přírody, zalergizuji se.

      Vymazat
  2. Za pokozku pruznejsi! Asi kouknu, co vsechno zpevnujiciho nabizi.

    OdpovědětVymazat
  3. Já určitě začnu gelem na obočí. Ale sérum taky vypadá moc dobře.

    OdpovědětVymazat