úterý 12. dubna 2016

Zavřená peněženka aneb Co si (už) nekoupím

Ahoj kamarádi! 

Dnešní článek nebude chválící, ale nebude to ani Tetahejt.

Představím pár produktů, u nichž jsem měla vyšší očekávání, než jaký se nakonec dostavil výsledek. 

Jedná se o produkty, u nichž by bylo bývalo lepší, kdyby moje peněženka zůstala zapnutá a na dně kabelky.  O produkty, u nichž po vyzkoušení vzorků prkenici neotevřu.

O produkty,   které za sebe nemohu doporučit a které si znovu nebo vůbec  nepořídím.

I.
 
Začnu jedním ultrafňukem, produktem, na který jsem se hodně těšila a díky milé @sjuloves se ke mně dostal z dánské Sephory.

Jedná se o tekutou rtěnku Kat Von D v odstínu Mother, neboli o Katku matku Everlasting Liquid Lipstick.  

Je krásná, aplikuje se fajn, pigment se sytý, ale.....ona mě vysušuje a stahuje.  A nepříjemně. To nemám ráda a neskutečně mě to mrzí.  Nosit ji budu,  nicméně nikoli jako celodenní.
Sice se to nedá označit za průšvih a popsané výhrady nejsou až tak intenzivní, ale čekala jsem pecku, zvlášť po perfektní  zkušenosti s klasickou rtěnkou Studded Kiss


II.
 
Masku Peter Thomas Roth ve verzi Rose Stem Cell jsem sice použila teprve párkrát a budu ji zkoušet ještě dál, nicméně už teď vím, že to není žádný zázrak.

Má to být všeobecný napravovač, v tomto případě se zatím zdržím komentáře (na to je brzy). Nicméně už nyní mohu říci, že vbrzku po aplikaci mi není příjemná. 
Jedná se sice o na první pohled a na první nános přívětivý gel,  leč po chvilce od nanesení lepí a bohužel mě  jakoby stahuje.
Nikoli však vypínacím dojmem, ale jako kdyby mi byl mi malý obličej.  Není možné, abych ji po uplynutí doby aplikace jen rozetřela do ztracena, musím ji opláchnout a použít ještě termální vodu. I poté zanechá divně prosušený pocit a já požaduji přesný opak. 


III.

Na Clarins bázi pod rtěnku Instant Light Lip Perfecting Base jsem se hodně těšila.

Je to tyčinková záležitost, která by měla zlepšit stav rtů, vyhladit je, připravit na rtěnku a prodloužit její výdrž.  Hmm, to nedělá. Bohužel.
K jistému vyhlazení sice po aplikaci dojde, ale jakmile se nanese rtěnka, je to pryč.
A hlavně - "odpuzuje" konturku, konturka se špatně kreslí. A to jsem zkusila i delší dobu nechat vstřebat.
Prodloužení výdrže jsem si nějak nevšimla.

Za další - s některými rtěnkami se nesnese. Je to divné, ale třeba s Marc Jacobsem je v rozporu,  zdrcne ho. Naopak třeba Giorgia Armaniho nechce pustit vydat barvu, klouzavě ho odmítá.  Zkusila jsem různé variace, pořád zůstávám bezradná.
Použití samostatně doma bez ničeho je fajn, to je příjemné a rty jsou hezčí.  Jenže to není hlavní úkol. 

Milý All About lipsíku od Clinique,  slibuji Ti, že už Ti nebudu nevěrná.


IV.
 
Estée Lauder maska NightWear Plus 3-Minute Detox Mask

Víte, jak miluji EL,  ale u tohoto produktu nevím, k čemu vlastně je. Budu ještě zkoušet, nicméně zatím netuším, co  chtěl tou údajnou detoxikační funkcí básník říci. 

Dostala jsem 15 ml vzorek v rámci dárkové akce v butiku  (páč jim došla moje milovaná Revitalizing Supreme mask).

Maska má nejprve konzistenci krému až mléčka, po aplikaci zaschne do bílého povlaku. Nechává se na pleti 3 minuty a opláchne (opláchnout lze snadno).

Má poměrně silnou parfemaci, která mi vadí. Oproti původnímu příjemnému a svěžímu okurkovému příčmuchu krému Day Wear toto sice z okurky vychází,  ale je to hodně silné a chemické.

Detoxikace? Může vůbec kosmetický produkt detoxikovat v pravém slova smyslu, tzn.zbavit toxinů? Pokud se nepletu, na to slouží potní žlázy a uvnitř těla játra a ledviny.  Za mě zavádějící název.  

Chápu, že řada Day Wear i Night Wear  je primárně pro nekomplikované mládí  (sama jsem Day Wear používala dlouho, byl to před těmi dvaceti lety můj první EL krém), ale nejsem si jistá, zda by se nemalá investice vyplatila i výrazně mladším. Samozřejmě beru v potaz obsah jílu v masce, tudíž spíše pro jiný typ pleti, než mám. Ale....prostě nevím.
Na póry bezpochyby funguje, na ty však  lze najít něco mnohem levnějšího.


V.
 
Zklamání z očního krému Estée Lauder  New Dimension je velké. 


Mám hodně  ráda sérum z této řady  (viz článek o sérech ZDE), proto jsem se velmi  těšila na oční krém a hodlala si ho pořídit za body.


Je to nákladná záležitost, proto jsem měla třikrát vzorky v kelímku. 


Jedná se o dvoufázovou péči, nejprve sérum a na něj taková "hutnější hmota", co má výplňovou funkci pro stařinky. 


Důkladně jsme to s konzultantkami probraly, načetla jsem oficiální popis i postup a viděla aplikační video.  Byť jsem úzkostlivě dodržela velmi malé množství i přesný způsob aplikace, ten rošťák krok číslo dvě se absolutně nesnese s jakýmkoli korektorem ani i jen s projasňujícím perem - srazí se s nimi a vytvoří něco opravdu nevzhledného.
 

Velká škoda, koncepce je výborná. 


VI.
Do této kategorie článku ještě spadá odličovací hadřík Makeup Eraser ze Sephory. Charakteristiku a moje výhrady v případě zájmu najdete na mém Instagramu,  neb jsem stále názoru, že na blog nebudu psát ságu o utěrce; ).


Máte nějaký zmíněný výrobek?  A jaké jsou Vaše zkušenosti? Či máte nějaké jiné vyrobky, co nestojí za vynaloženou investici?

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení a konec fňukání.
Pusu teta 

Kat Von D v odstínu Mother (Everlasting Liquid Lipstick) 
Maska Peter Thomas Roth ve verzi Rose Stem Cell
Clarins báze pod rtěnku Instant Light Lip Perfecting Base
Estée Lauder maska NightWear Plus 3-Minute Detox Mask
Makeup Eraser

31 komentářů:

  1. Hadra mě neláká, přesně kvůli tomu pocitu tahání, brr... Odličuju oči mickou na tampónku, zbytek olejem, dočistím tonikem (teď mám Mixu, bez alkoholu). Škoda Matky, ale odstín je tak krásný... A ty Roth masky mě nějak nelákají, co jsem slyšela i od holek, tak asi nic moc, zůstanu u levnějších variant a občas zajdu do Lush, ty mi taky sedí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Mixy mi sedí mléko. Hadru budu vozit na cesty. U Matky roním slzy. .. Rotha budu plácat na kozooblast, ono je toho kotel. 150 ml.

      Vymazat
  2. Tak hned první dva body se mi vůbec nelíbí.. masku jsem chtěla zkusit, tak uvidíme no.. A Mother-to jsem myslela, že je sázka na jistotu a moc jsem ti ji zavidela :D odstín vynikající

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U Mother vážně fňukám. Čekala jsem komfort. Není.

      Vymazat
  3. Néé! 😢 Já mám Mother teď objednanou od kamaráda. :( Takže rychle zrušit a raději vybrat rťěnku z běžné řady?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Průšvih to není. A třeba ti sedne. Nevím, máš třeba od Nyxu Soft Matte tekutku? Ta je pro mě mnohem mnohem horší, přitom se nad ní některé holky rozplývají. Trend mám jen náročnou tlamu:)

      Vymazat
    2. To Trend má být třeba :)). Můj telefon mi nerozumí

      Vymazat
  4. Mňa teda naposledy sklamal Chanel Perfection Lumiére Velvet. Miniem ho, ale znova nie. Je príliš suchý aj na moju mastnú pleť. Plus zvýrazní všetky chĺpky na pleti, tak potom vyzerám ako vlkodlak :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za užitečný článek! Tu masku Peter Thomas Roth jsem zkoušela včera taky, mě sice na obličeji nepne, ale ten divný lepkavý pocit z ní mám taky. Na druhou stranu po smytí jsem měla pleť moc pěknou... Co mě překvapilo, je tak Kat Von D rtěnka... Všude se na ní pějí ódy, také jsem ji chtěla, tak teď nevím, jestli to za to stojí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas bývají ódy či naopak hejty výsledkem řetězové reakce :). Jedna řekne a už to jede. Osobní zkušenost je nepřenosná. I v tak banální kategorii, jako je matladlo na pusu:)

      Vymazat
  6. Já nevím proč, ale odličovací hadřík mě ani trošku nezaujal, ale opravdu že vůbec i když se o něm psalo jak úžasný, dokonale odlíčí atd. Rtěnky Kat je celkem škoda, ale asi by mi také vadilo kdyby stahovala, to mi na rtech hodně vadí
    Co mě zklamalo, tak např. taková prkotinka jako všemi vychvalované Baby Lips. Sice to bylo pár korun, ale pro mě to je téměř nepoužitelný produkt. Připadá mi, jako bych si na rty dávala voskovku a hydratace nula nula nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baby Lips řadím do vyšší kategorie. Tetahejt. Hrůza.

      Vymazat
    2. Tak to je zajímavé, já mám baby lips hrozně ráda :) a pocit voskovky z nich určitě nemám... Ale na hojení mám alterru.

      Vymazat
  7. No jo, no. Není každý den posvícení :-) Mě utěrka neláká ani trochu. Z ostatních jsem pokukovala po rtěnce a EL, ale nejspíš ušetřím:-)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  8. Z vymenovanych nepoznam ani jeden. U mna v poslednej dobe zaostala za ocakavaniami mascara Volume de Chanel. Nesadla mi ta kefka a objem som uz videla aj vyraznejsi. Je fajn, ale za tu cenu proste ocakavam viac nez "fajn".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řasenky - věčné téma a individuální potřeby. Já třeba Volume de Chanel miluji a jsem ochotna se občas plácnout přes kapsu a akceptovat tu hroznou cenu. Naopak nesnáším chválenou Perversion od UD a Roller Lash od Benefitu.

      Vymazat
    2. Taky volume de chanel miluji. Moje třetí balení v šuplíku asi mluví za vše :) Perversion od UD též nesnáším s tou štětkou a od benefitu Roller lash nechápu tu cenu, když mi za dva týdny vyschla a neudělala nic :/

      Vymazat
  9. Kazdymu holt vyhovuje neco jinyho .. Ja mam KVD tri, včetně Mother a objednanou dalsi a nemuzu si je vynachválit. Nic jiného jsem nezkousela, co ukazujes. Ta hadra, to me prijde jako pekna blbost teda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristy, já jsem z Mother nešťastník. Tak moc je krásná, ale prostě si úplně nerozumíme. Není špatná, to ani omylem nemohu říct, jen prostě na mojí puse není TOP a já to čekala. Třeba je to mou starou tlamou.

      Vymazat
  10. Nic z toho nemám a clinique all about lips si plánuji pořídit neb jej chválíš kudy čtu :))))) clarins teda ne-e

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clarins modrý v tubě je na noční regeneraci bomba. Ale tohle pod rtěnku. ..škoda, u mě nefunguje. AAL - bez něj ani ránu :).

      Vymazat
    2. Modrý Clarisn mám a pokud jsou rty ok, tak účinky jdou. Nedávno jsem ale měla pusu opravdu hodně bolavou a nepomohl ani za mák. Nakonec nejvíc pomohl úplně obyčejný med.

      Vymazat
  11. Masku Peter Thomas Roth Rose Stem Cell mám taky. Při aplikaci mi nevadí, je mi na obličeji příjemná a hezky voní. Akorát že jinak nedělá vůbec nic. Jako bych ji nepoužila. To už mi přijde lepší růžová spací od Sephory. Tu si už ale taky nekoupím - kilo za 15 ml glycerinu je na mě přece jen moc.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak jsem si zase krásně početla :) Masku PTR jsem taky zkoušela. Koupila jsem si na začátek ty tři miniatury. Hmmm... mám z nich smíšené pocity a troufám si říct, že na to, jaké to má v zahraničí super ohlasy, mi to nic, ale vůbec NIC neudělalo. Okurkovou a růžovou jsem předala dál a dýňovou používám v nouzi jako peeling :) Jinak za sebe mohu doporučit novinku od Juveny- Miracle beauty mask. Naprostá pecka! Dá se použít buď jako noční maska ve slabé vrstvě, nebo jako 10ti minutová rychlá péče. Můžu říct, že mi opravdu pomáhá a výsledek je super. Pleť je napapaná, vyživená a jemná. Dělám ve FAnnu a zatím, komu jsem ji doporučila a dala vzoreček, tak se pro ni vrátil :) stojí za vyzkoušení :) Nedělám reklamu, jen píšu svoje názory a pocity :D

    OdpovědětVymazat
  13. Mě matné rtěnky dělají neplechu snad všechny,tak holt nemohu soudit,mám jednu pidi od KVD a nesedí mi ani barvou,tak půjde dál. Ostatní matné mi barvou sedí,tak je kombinuju s jinými. Ostatní věci jsem nezkoušela. A sága o hadru? Jako mě to celý přišlo dost přitažený za vlasy,ať už kvůli hygieně,tak i třením o pleť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasickou KVD miluju. Hadr se dá dobře vyprat, v tom problém není, ale to tření :(

      Vymazat
  14. Ja mam jen Kat von D, ale odstin double dare a jsem fakt spokojena. Je pravda, ze ja ji vzdy s necim mixuji. Ja to tak delam skoro se vsemi rtenkami, pokud je zrovna netestuji. Ostatni vyzkouseno nemam.

    OdpovědětVymazat