pátek 17. února 2017

NUSPRING aneb Návštěva v obchůdku s přírodní a bio kosmetikou & Haul

Ahoj kamarádi!


Dnešní článek věnuji své návštěvě v obchůdku Nuspring v Praze 2, Belgická 27 (kousek od Náměstí míru).


Nejprve popíšu, jak a proč jsem se tam vlastně dostala. 
Nuspring sleduji na Instagramu @nuspring.cz  a velmi mě zaujalo nejen, jak děvčata vedou profil na sociální síti, ale hlavně s jakou radostí dělají svou práci.
Proto poté, co na jejich IG byla umístěna výzva,  že  hledají ambasadorku, přihlásila jsem se. 
Nejen proto, abych si dále rozšiřovala své kosmetické obzory, ale zejména pro sympatie, které jsem ke konceptu i lidskému faktoru, který ho tvoří,  nabyla, jsem Beatce napsala mail a ona mě poté pozvala na schůzku.



Obchůdek je útulný s velice příjemnou atmosférou.


Prozkoumala jsem sortiment, dostala mnoho informací a zeptala se na spoustu věcí.  Zároveň jsme podebatovaly o mýtech, které se kolem přírodní a bio kosmetiky točí. 


Nezatajila jsem,  že  nejsem ekomatka a biožena ve smyslu někdy až zfanatizovaného smyslu chápání. 
Koneckonců v době mého teenagerovství bouchl Černobyl, ve školních jídelnách nám soudružky  kuchařky dávaly UHO, vnitřnosti a kubánské pomeranče, tudíž mě nějaké to SLS ve sprcháči nerozhodí.
Nebudu si hrát na vývěsní štít přírodnosti, protože by to nebylo poctivé. 



Pokud však mohu konvenční produkt  (a nemám ráda termín chemický,  neboť je to často zavádějící), nahradit stejně účinným přírodním,  tak to pochopitelně ráda udělám a dělám. 

Nemám zájem aktivně a zbytečně devastovat životní prostředí, nicméně například vatový tampon ze 100% bavlny mou planetu rozhodně neuvrhne do záhuby. 

Kupříkladu nepoužívám už tak 8 let aviváže, žádné.  To mi zrovna přijde jako zbytečné zanášení odpadních vod svinstvem.  Antistatický efekt mi zabezpečí sušička i za pomoci  míčků v ní,  čímž zároveň ušetřím energii, protože zkrátím dobu sušení.


V Nuspringu naleznete množství pečlivě vybraných značek, a to včetně českých a slovenských,  na což já,  jak víte, hodně slyším. 


Jedná se například o Mylo, Havlíkovu přírodní apotéku, Soaphorii, svíčky Jemnô.





Z dalších značek jmenuji kupříkladu Minus 417 z Mrtvého moře pro péči o pleť i tělo, Hurraw (vyhlášené balzámy na rty) či francouzskou bioznačku dekorativní kosmetiky Avril.


Z portfolia Minus 417 jsem obdržela k vyzkoušení několik produktů v čele s magnetickou maskou.



Magnetická maska pro mě není novinkou, mám už doma konkurenční produkt nějaký čas.  

Ve stručnosti se používá tak, že ji nanesete na obličej, necháte předepsanou dobu působit,  poté magnetem zabaleným do papírového ubrousku či kapesníčku stíráte. Na pleti zbyde emulze /olej (dle konkrétního výrobku), což nakonec rozmasírujete do pleti. 
Jsem proto na tuto velmi zvědavá.





Nuspring prodává i svíce Jemnô, já jsem dostala k vyzkoušení vosky do aromalampy.


Avril má v portfoliu prakticky kompletní sortiment dekorativní kosmetiky včetně laků na nehty a štětců.



Strávila jsem u stojanu poměrně dlouhou dobu a zkoušela.
Koupila jsem si pastelku na rty v poměrně  (na mé rudé poměry) neutrálním odstínu Rose Charme  a štětec na tvářenku číslo 24.






Štětce jsou dle typu syntetické nebo přírodní
Můj zkosený tvářenkový je z kozy.
Jsou za velice slušnou cenu.

Co se týká laků na nehty, neobsahují žádné škodlivé látky a příště si určitě nějaký koupím.  Mimochodem, jeden odstín v královsky modré je barevně prakticky identický s Chanelem Vibrato :).


Stíny se mi jevily (až na jeden nejsvětlejší) velmi nadějně, stejně tak tvářenky


Pudry mi přišly poměrně krycí a bohužel nejsvětlejší odstín je na mě tmavý. I u makeupu je nejsvětlejší odstín Clair pro ultrabělobu tmavší.



Tužky a konturky rovněž zasluhují pozornost. 
Rtěnky mi přišly poměrně voskově klouzavější, tudíž si myslím, že by potřebovaly konturku, aby neutíkaly mimo vymezený prostor.



Více než rtěnky mě zaujaly právě pastelky, které jsou mimochodem velmi slušně pigmentované.  Výběr odstínů je značný. 


Celkově značka podnítila můj zájem a ráda si v budoucnu pořídím lak na nehty, oční stíny,  tvářenku a byla bych zvědavá i na řasenku.



Nuspring kromě kosmetiky nabízí i potřeby pro domácnost od anglické značky Ecoegg


Ecoegg už jsem měla nastudován dopředu, doplnila jsem si informace na místě a jala se nakupovat
Pořídila jsem si vajíčko na praní, vajíčko na sušení a detoxikační tabletky na čištění pračky.




Prací vajíčko se naplní minerálními a turmalínovými peletami, které  mají funkci aktivace molekul vody a její ionizace, čímžto bez agresivních látek odstraní z prádla zašpinění. Tento způsob praní je vhodný pro alergiky, ekzematiky i děti.

Vajíčko by mělo vydržet na rok praní, pokud perete běžné dávky prádla (zhruba 5 kg) třikrát až čtyřikrát týdně (což při mé frekvenci praní znamená cca půl roku). Minerální peletky se pak dokupují, takže se přikupuje jen náplň (pouze tato jedna složka).


Sušící vajíčka, respektive míčky, už dlouhodobě používám (aktuálně jsem měla z Tchiba). Slouží zejména ke zkrácení doby programu sušičky a ke změkčení prádla (aviváž fakt není potřeba). 

Sušící vajíčka Ecoegg přidáním vonných tyčinek zabezpečí zároveň vůni usušeného prádla, pak lze tyčinky dokupovat (na výběr je několik vůní). 
Tyčinky dát můžete nebo nemusíte.

Používají se obě vajíčka z balení najednou, jinak by to nemělo účinek.

Časem udělám podrobnější sumážku. 


Co se týká čištění pračky, na trhu v běžných drogeriích tohoto typu výrobku příliš není.  Prozatím jsem používala k2 a jsem ráda, že jsem si pořídila jiný produkt, který by neměl být takový "dryák".



Co chápete pod pojmem přírodní a bio kosmetika? Jaké jsou Vaše oblíbené značky/produkty z takového ranku? A znáte magnetické masky?  Ráda si počtu, jako vždy. 


Děkuji, že mě čtete. 

Konec hlášení. 
Pusu teta



P. S.: E-shop Nuspringu naleznete na www.nuspring.cz .  Stránky jsou přehledné a informačně návodné.

Pro kolegy a kolegyně "lojery a lojerky" dodávám, že kamenný obchůdek je blízko "Domu U dvou koulí" aka Městského soudu v Praze, tudíž po soudní exhibici můžete dojít načerpat novou energii a uklidnit smysly do Nuspringu, jak hodlám činit v budoucím období.

20 komentářů:

  1. Moc hezký článek. Opět si podnítila můj zájem. V tomto "pražákům" závidím. My tu máme prd. Nejraději bych se tam vydala a vše okoukla, vyzkoušela a očichala. Co se týká bio/nebio/chemie....mám to stejně jako ty. Tudíž pokud najdu funkční a mě vyhovující alternativu původního "nebio" produktu, tak si ho pořídím. Z péče jsem vyzkoušela krétskou přírodní kosmetiku Bioaroma a nikterak jsem si na zadek nesedla, některé produkty byly skvělé (aloe vera hydratační gel a tonikum s diktamem, gel si na léto pořídím), některé byly propadák (anti-age maska...katastrofa. Nyní zkouším českou značku SynCare, která má některé produkty s certifikátem CPK, používám dva - čistící gel a oční krém. Oční krém je super, ale čistící gel bohužel jaksi nečistí, má příjemnou konzistenci, i aplikace je fajn, ale poté musím použít ještě asi litr tonika a 20 tamponů, abych to dočistila, což mě úplně vytáčí. Takže jsem včera mazala pro růžový čistící gel od Biodermy. Vypotřebuji ho na ranní očistu, kdy je pleť bez makeupu. Jinak občas nějaké to Alverde, něco je fajn (tělové máslo, krémový olej na tělo), něco je tragédie (opalovací krém SPF 30, po minutě letěl do koše, nešel vůbec rozetřít). Je potřeba prostě zkoušet a pátrat. Ale že bych jako šmahem vyhodila veškerou "nebio" kosmetiku, to vůbec, spíš je to vše dílem náhody a postupného objevování. Pro mě je důležitá funkčnost, pokud to svou funkci neplní, prostě to nebudu používat "bionebio"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten opalovací krém je peklo v řetězech, navíc se během léta zkazil, nikdy víc

      Vymazat
    2. Opalovací krém jsem radši ani nezkoušela. Mám solární alergii a musím se držet v osvědčených vodách.

      Vymazat
  2. Martinko, tos mi kápla do noty. Momentálně jsem ve fázi hledání přírodního mu. Vzhledem k tomu, že v únoru již splývám se zdí, tak je problém. Ale teď testuji Zuii a Zao a vypadá to nedějně. Avril tedy škrtám. Bohužel u nás na severu žádný takovýto obchůdek nemáme - tam bych se vyřádila!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel je Clair tmavší. Ačkoli textura se mi líbila. A na pleti ještě zoxidoval, tak pak ještě ztmavl. Škoda.

      Vymazat
  3. Joo, tak tos mi kapla do noty, aspon nemusim jezdit jen do Kotvy do Biooo. Ale uplny maniak nejsem (obcas mam teda biozachvat, ale pusti me to rychle), jak pise Jitka vyse, zkousim a kdyz nevyhovuje, vratim se klidne k nebio vyrobku. Skalni biozeny by me asi kamenovaly, ale proste v tomhle nejsem ortodoxni. Kamaradka- chemik- me vzdy dokaze uklidnit, kdyz se objevi nejaka fama o fatalnich ucincich kdejake chemikalie ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem si vědoma, že mi chemické a biochemické hlubší znalosti chybí. Občas ale stačí zdravý selský rozum, aby člověk pochopil, že některé z biožínek hlásají bludy a naopak, že ve spoustě kosmetiky z konvenčního ranku je možná více "zdravějších" komponentů než v pseudopřírodě. Proto si nechám ráda poradit od znalého a vyškoleného personálu.

      Vymazat
  4. Ahoj Marti, já jsem taky vyzkoušela lecos - pod heslem Pro dítě vše! :-) ale pak jsme to taky pěkně probrala. Z pracích přípravků jsem zústala věrná Puer - proti skvrnám , a bílé prádlo peru jenom v tomhle a co nezvládne Puer,to zvládne žlučové mýdlo. Navíc - když občas vyperu v pueru na 60 a víc,tak se mi už nestalo,že by byla pračka jakkoliv cítit. Jinak jsem si teď hodně oblíbila Havlíkovu přírodní apoteku - po prázdninách,když jsem prvně navštívila jejich obchůdek v Liberci (vždy tam byly moc milé slečny), i kolegyně v práci tvrdily,že mám ple´t lepší. Před vánocemi jsem byla zase doplnit zásoby v Brně. Dřív jsem ještě hodně používala masážní ole´je od saloosu,ale pak jsme se z nich začali osypávat. A poslední příjemný objev jsem dostala od kamarádky - Botanico krém na ruce s kozím mlékem a medem, příjemně voní a natírám si s ním večer i nohy. Konec hlášení :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Mně nejvíc zaujaly ty koule na praní a sušení. To jsem vůbec neznala. Aviváž nepoužívám a to na sušení si určitě pořídím. Díky za informaci!

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za super tip, obchod jsem neznala, ale už jsem objednala (štětce + pastelku na rty + kartáček na obličej). Dnes mi vše přišlo a první dojem spokojenost! :) Já si na bio kosmetiku moc nepotrpím, co jsem zatím měla, mi bohužel moc nefungovalo. Plánuju ale vyzkoušet nějakou tu bio drogerii, tam zatím moc zkušenost nemám. Aviváž jsem nedávno taky přestal používat a rozdíl žádný nevidím. Akorát mě to mrzí v obchodech když vidím ty krásný obaly, ale to je tak všechno :). Určitě budu ráda když bys nám později podala podrobnější info až všechno pořádně vyzkoušíš, díky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě recenze budou. Jednak na kosmetiku, jednak bydlenkovská. Bydlenkovská bude nejspíš dřív.

      Vymazat
  7. Díky za tip. zrovna mi přišel vhod!

    OdpovědětVymazat
  8. Tak, z tohto všetkého ma najviac zaujali tie guličky na pranie a sušenie :))).
    Musím naštudovať viac, doteraz mi to nič nehovorilo. Aviváž odkedy mám sušičku nepoužívam vôbec.
    Čo sa týka značiek, začala som so slovenskou Soaphoriou, pokračovala kozmetikou Dulcia (kukni, je úžasná !), teraz pridala kozmetiku Tvoje, sem tam skúsim aj české, ale snažím sa najmä kvôli podpore SK značiek používať tie naše. I keď značku Moja Vám závidím.
    Skús, ak si nájdeš čas, pozrieť stránku www.biobeauty.sk, Baška odtiaľ je myslím tvorcom Jemnô :).

    OdpovědětVymazat