neděle 1. ledna 2017

TETČINA ROČENKA - PREMIANTI 2016 aneb Díl IV. (Péče o tělo, ruce a nohy)

Ahoj kamarádi!


Vítám Vás v novém roce a přeji Vám i z tohoto místa,  ať je sedmičkový rok šťastný a plný pozitivních a obohacujících zážitků a ať si všechny své životní cesty můžete projít ve zdraví a s klidnou myslí. 


Čtvrtý díl série Tetčina ročenka dnes přináší to nejlepší z péče o tělo, ruce a nohy.


Společně se podíváme jak na novinky roku 2016, které mě v dobrém smyslu slova zaujaly, tak i na moje stálice.


Tento článek bude produktově o něco obsáhlejší než ostatní díly Ročenky, protože jsem celkový článek o péči o tělo dosud nesepsala. Tudíž bude sumážka podrobnější. 


I. PÉČE O TĚLO


Letos mě v této kategorii nově nejvíce zaujaly dvě značky, a to TEAOLOGY a AQUA MINERAL.


Teaology JASMIN TEA FIRMING BODY CREAM jsem kupovala v Douglasu při Dnech Marianne  (viz nákupní článek " Dny Marianne aneb Úlovky").

Výrobek by měl být i zpevňující - v tomto případě jsem vzhledem k roku své výroby poměrně rezervovaná a zároveň mám na mysli, že jakýkoli přípravek není samospasitelný.
Nicméně jedná se o výborný tělový krém s hladivou strukturou, rychlým vsáknutím do pokožky a vynikající vyživující funkcí. 

AQUA MINERAL TOTAL SILK BODY SCRUB naleznete blíže ve článku "Aqua Mineral".


Po úspěchu scrubu jsem si pak ve Fannu koupila od téže značky BODY BUTTER.
Mám ráda takový ten uvolňující pocit domácího welness. 
Máslíčko je výživné i hydratující. Vsakuje se rychle a efekt přetrvává.  Navíc velmi hezky decentně voní. 


Následují stálice, bez nichž by #cliniqueteta nebyla #cliniquetetou.

Jedná se o řadu DEEP COMFORT od Clinique, a to o máslo a mléko  (viz blíže články "Jak se ze mě stala #cliniqueteta" a "Moje největší stálice od Clinique aneb 20 let se značkou"). 

Bez těchto dvou produktů si nedovedu představit své koupelnové rejdy. 


Letos přišel Clinique s tělovými krémy z řady Happy zvanými GELATO CREAM.  To bych nebyla já,  abych okamžitě nenaběhla do butiku ; ). 
Pořídila jsem si variantu Sugared Petals
Výrobek se tu objevuje zejména pro jeho roztomilost a vůni  (ano, i to na mě někdy působí, pokud je to podáno dobře), leč za mě a pro moje potřeby výhod másla Deep Comfort nedosahuje.  Oproti máslu Deep Comfort má pomalejší vstřebatelnost a o něco méně vyživí. 

Řadu tělových krémů doplňují i tři variace krémů na ruce - pořídila jsem si koncem prosince k tělové péči krém na ruce ve stejné parfemaci a také verzi klasické Happy vůně  (nostalgie z devadesátých let, kdy jsem měla prvně klasickou Clinique Happy voňavku).


Výborná másla na tělo má rovněž THE BODY SHOP  (nejraději mám asi mangové), CUCCIO a samozřejmě RITUALS.


II. PÉČE O RUCE


Jak jsem občas flink na mazání těla, tak naopak ruce mažu úplně pořád a krémy na ruce mám naprosto všude.  


1) Krémy 


Objevem letoška je TEAOLOGY FLORAL TEA HAND AND NAIL CREAM a FILORGA HAND-ABSOLUTE. 


Teaology mám nyní druhé balení,  je to skvělý produkt s vynikající pečující funkcí a vůní,  které se mohu učichat.


Filorga HAND-ABSOLUTE je výrobek, který je sice o něco dražší, ale - jak už jsem uvedla na IG, jeho reparační funkce je plně srovnatelná s mnohem dražším Estée Lauder z nejdražší a nejluxusnější řady Re-nutriv.  Používám ho na noc, čímž si šetřím obsah. Ráno jsou ruce hebké, opečované. 
Aktuálně je to můj nejlepší krém na ruce. 


ROGER & GALLET 
Značka je u nás obtížně sehnatelná, což je škoda, protože krém je vynikající. 
Já ho dostala dárkem o Míši z Bruselu a hodně jsem si fňukla, když mi došel. 


Následují stálice:


KAMILL - jakkoli Kamill nemá nejlepší krémy na trhu, pro mě je to srdcovka a nostalgie, zejména původní heřmánková verze, kterou mám vjemově spojenou s narozením mého syna - a že už je to pěkně dlouho :).

V poslední době kupuji i další verze, zejména v Rakousku. 
Nejlepší užitné vlastnosti má intenzivní  HANDPFLEGE KONZENTRAT,  která je ovšem oproti ostatním verzím Kamillu o dost dražší.


L'OCCITANE - miluju a mám pocit, že jsem měla snad všechny varianty, co se kdy objevily na trhu. 

Letos mi udělalo radost složení Adventního kalendáře značky, kde bylo několik úplně malinkých verzí, což je ideální do kabelek i psaníček. 


CLINIQUE z řady DEEP COMFORT - další z mých Top produktů značky
Krom péče o pokožku rukou zároveň ošetřuje i nehtovou kůžičku. Počet mnou spotřebovaných balení je za ta léta dvouciferný, byť produktu stačí při aplikaci malé množství. 


MAVALA HAND CREAM - najdete ho i v celkovém článku o značce "Mávala mi Mavala".
Perfektní krém, hutný tak akorát, s dlouhodobě vyživující funkcí. 


Mám ráda i krémy na ruce z MANUFAKTURY, byť jsou například na rozdíl od ostatních  stálic Mavala,  L'Occitane či Clinique více řídké, tím pádem méně výživné a s účinkem přetrvávajícím kratší dobu.  Nicméně poměr cena výkon je u nich vyvážen.


2) Peeling 


Mým nejoblíbenějším je RITUALS
Jedná se o produkt, u něhož jsou brusné částečky v základu z olejíčku, tudíž jsou ruce po aplikaci zároveň ošetřené péčí. 


Není špatná ani levnější varianta z Manufaktury, výsledkům Ritualsu se ale nevyrovná. Nicméně doporučit ji v klidu mohu. 


3) Masky 


Z "jednorázových rukavic" se mi nejvíce osvědčil STARSKIN z Douglasu.

Ačkoli je maska určena na jedno použití,  v pohodě  se dá použít dvakrát až třikrát, pokud se dobře uskladní. Je dražší než například sephorácká obdoba, leč o třídu výše  (sephorácké jsou fajn, tedy myslím ty na ruce - pleťové i oční mě dráždí a ta na ústa nedělá nic). STARSKIN má obecně výborné masky, na pleť mě nejvíce zaujala hydratační verze. 


III. PÉČE O NOHY 


Trpím na suchá chodidla, jsem celé dny v uzavřené obuvi, tudíž musím jak brousit, tak i vyživovat.


1) Scruby 


Mám oblíbené dva: český TOPVET a THE BODY SHOP.


TOPVET je ještě o fous lepší, navíc o dost levnější.  Výrobky Topvetu kupuji v PeMi, kde je velký výběr ze sortimentu  (pár výrobků je i v Tetě, ale konkrétně tento jsem neviděla).


THE BODY SHOP má výraznou mentolovou vůni a chladivý efekt, tudíž je fajn v teplých dnech, protože zároveň osvěží. 


2) Mazadla 


SHEFOOT jsem koupila v Polsku.
Pokud máte naše sousedy blízko, určitě na krém i ostatní produkty značky mrkněte.
Stojí za to i "ponožková" maska na nohy.  


Stoprocentní bambucké máslo - na fotce mám L'Occitane, ale můžete samozřejmě zvolit i jinou značku.
Například TOPVET má tento typ výrobku rovněž v nabídce a vyjde cenově mnohem lépe než L'Occitane. 
Vzhledem k hutnosti je nejlepší aplikovat na noc a vklouznout do bavlněných ponožek. Bambucké máslo má široké využití. 


MAVALA HYDRO-REPAIRING FOOT CREAM najdete blíže ve článku "Novinky začátku roku aneb Nakročeno do kategorie Zázraky 2016".

První balení jsem dostala od zastoupení značky.  Po velké spokojenosti jsem poté koupila další balení ve Fannu.  Jeden z nejlepších krémů na nohy, co jsem kdy zkusila. 


KNEIPP - naleznete ho ve stejném článku "Novinky začátku roku aneb Nakročeno do kategorie Zázraky 2016".
Svou pečující funkci plní bezchybně (celkový článek o Kneippu chystám, mám toho prozkoumáno poměrně hodně).


Jak a čím mažete? Ráda si počtu, jako vždy. 


Děkuji, že mě čtete. 

Konec hlášení. 
Pusu teta 


P. S.: V přehledu jsou produkty koupené mnou, až na scrub Aqua Mineral, který jsem obdržela barterem k recenzi, totéž se týká jednoho balení krému na ruce Teaology  (ten druhý byl dárkem k nákupu produktů Teaology v Douglasu při Dnech Marianne) a jednoho balení krému na nohy Mavala  (další balení jsem pak koupila ve Fannu).


18 komentářů:

  1. Já všeobecně nejradši mažu s Dove, teď mám tělové mléko z řady DermaSpa a to je perfektní. Krémy na ruce od Manufaktury mám taky ráda, no a kupodivu mi dost sedl krém od Dermacolu (Hand and nail intensive care) - jinak totiž Dermacol taky moc nemusím. Kamill bych si z nostalgie taky zase mohla někdy koupit :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z té Dove řady jsem měla krém na ruce. Byl docela dobrej.

      Vymazat
  2. Ďakujem za ďalší skvelý prehľad. U mňa je problém v starostlivosti o pokožku, že som alergik ku sklonu k atopickej pokožke, takže veľmi veľa vecí ma vysušuje. Čo ej zvláštne, najlepšie mi robí na pokožku krém z Nivey a taktiež Mixa (s 10 % obsahom ovsenného mlieka).
    Zbožňujme ňuňu malé krémy na ruky, kade chodím, tade si ich kupujem, tie malé 30 ml balenia. Mám ich brutálnu spotrebu a v kabelke mi dlho nevydržia.
    Značku Teaology Ti závidím, na SK som ju ešte nevidela a nie je ani v e-shope Douglas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela jsi na zklidnění pokožky těla Excipial? Absolutně nedráždí. Zapomněla jsem ho do přehledu dát :(. A není vůbec drahý.

      Vymazat
  3. Super článek, jsem taky takovej "mazátor" rukou, mám ty krémy všude v každých velikostech :) moje stálice na noc je Loccitane, kupuji si to 150 ml a noční balzám na rty Nuxe reve de miel, a přes den od Clarins lip balm rose wax...na tělo miluju Kiehls creme de corps :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na ruce mám oblíbence Nutrix Royal od Lancome. Mám hodně suchou kůži na těle i na rukou a tento krém je sázka na jistotu. Klasiku od L´Occitane mám také ráda a teď nově jsem spokojená s krémem na ruce od Eucerinu. Ten recenzovaný od Filorgy asi letos koupím do sbírky.
    Můj objev v mazadlech na nohy je Allpresan pěna s 15% ureou.Díky ní jsem úplně opustila Kneipp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nutrix Royal!!! Jak jsem na něj mohla ve výčtu stálic zapomenout! Zařadím ho do celkového článku o Lancôme.

      Vymazat
  5. Ahoj krem na ruce je má závislost nejvíc v zimě používám biodermu atoderm mléko na tělo jako první namazani ráno tím se mi ruce vyzivý a pak biodermu krém a střídám je s yes rocher,jinak mám krém na ruce v každé kabelce a všude vždy po ruce. Na nohy nyní Kneipp a v létě sérum velve schol .Mavalu mám v plánu teprve prubnout ,laky používám.

    OdpovědětVymazat
  6. Na tělo Cetaphil restoraderm, na ruce momentálně Cien, Dermacol a Nivea a chystám se na Manufakturu :-) Nožky přes zimu flákám a občas je namažu krémem na ruce :-D ale na hrubé paty netrpím a oškrábe je sholl velvet smooth :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně Cien bohužel nehydratuje, respektive efekt vydrží do pěti minut, a to je málo :(

      Vymazat
  7. Úplně jsem zapomněla na dva oblíbené krémy Ozalin na nohy a pak krém na vše Revitgal obličej, pod oči ,ale nejvíc ho používám na noc na nehty a pak celé ruce.

    OdpovědětVymazat
  8. Úplně jsem zapomněla na dva oblíbené krémy Ozalin na nohy a pak krém na vše Revitgal obličej, pod oči ,ale nejvíc ho používám na noc na nehty a pak celé ruce.

    OdpovědětVymazat
  9. Ten scrub na ruce od rituals je perfektní. Miluju ten pocit po jeho smyti.

    OdpovědětVymazat
  10. Krémy na ruce od loccitane miluju i přes vyšší cenu a Manufaktura je taky OK, ješte nedám dopustit na modrou Indulinu na chodidla na noc (plus ponožky).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Indulona! Klasika, na kterou je spolehnutí. Mám nejradši měsíčkovou, už jsem ji ale vcelku dlouho neměla.

      Vymazat