neděle 15. ledna 2017

Kabelkopost aneb MojeTOSCA BLU

Ahoj kamarádi!


Dnes se zaměřím na mou oblíbenou italskou značku Tosca Blu a na další svou vášeň (lomeno úchylku), kterou jsou kabelky.


Značku Tosca Blu osobně vnímám především jako kabelkovou, byť sortiment je rozsáhlejší - kožené doplňky  (peněženky, pásky, rukavice, klíčenky apod.), šátky, deštníky, ale i obuv a oblečení.  


Mám množství kabelek a psaníček, ale i ledacos z ostatního sortimentu.


Značka Tosca Blu vznikla v roce 1998, kdy ji založil pan Giacomo Ronzoni


Kolekce kabelek se vyznačují především čistými liniemi, což přesně koresponduje s mými požadavky a představami.
Sofistikovanou nepřekombinovanost linií lze pak snadno "rozbít" i výraznějšími barvami či vzory, aniž by došlo k úbytku elegance.  Samozřejmostí jsou i neutrální či základní barvy  (béžová, hnědá, černá).


Nosím kožené kabelky. Výhradně. 
Anebo kvalitní látku v kombinaci s kůží. 


Jedinou výjimkou je níže vyobrazená černobílá Punťa  z kolekce #BluToscaBlu, protože pokud se někde objeví puntík, #punťaúchyl mého ražení ho potřebuje:). Celá tato konkrétní kolekce je crazy, Punťa je z ní ještě nejvíce "při zemi".
Tosca Blu má převážně kožené kabelky, vždy se však v kolekcích objeví i nekožené. Většinou jsou to kabelky se vzory.


Co se týká kožených kabelek, oceňuji symbiózu cena - výkon, neboť kabelky reprezentují dobré řemeslo a všechny mi bez újmy drží.  

(Pro ilustraci o cenové hladině: v základní ceně je TB stran kabelek cca na půlce Furly a cca na méně než 2/3 Coccinelle, pokud bychom se drželi mého oblíbeného italského ranku. Co se týká malých kožených věcí, jako jsou třeba rukavice, tam se cenově ke Coccinelle přibližuje, totéž se týká šátků).


Kabelky volím většinou středně velké, jsem poměrně drobouš, tak velké působí u mého těla, jako kdyby mi Charlie dal kvinde a já byla sbalena na odchod :).
Preferuji kabelky do ruky, že zdravotních důvodů nemohu nosit nic na rameni. 

Crossbody nevyznávám, to se o mně ví.  Ke stylu mého oblékání to nepasuje. Jak už jsem někde napsala, vypadala bych jak špatně oblečený instalatér. 
Nikomu crossbody samozřejmě neberu, sama Tosca Blu jich nabízí hodně v různých velikostech a tvarech.  Spíš mi jde o sladění s celkovým lookem.  Ke casual, volnočasovým aktivitám, s děcky (mámy potřebují volné ruce na odchyt potomstva; )) či ke sportovnímu ohozu ok, k formálnímu kostýmu za mě ne.  Rovněž ne k romantickým letním vílím šatům. To se mi prostě nelíbí. 


Hodně mám v oblibě rovněž psaníčka, menší i větší.  To černé na prvním obrázku byla  (tuším) moje první věc od značky  (rukavice s bambulí mám nově z Kostečné).


Kamenné prodejny najdete v Praze v Palladiu, v OC Nový Smíchov a od podzimu i kousek od Staroměstského náměstí v ulici Kostečná 3.
(Článek o otevření Kostečné a o mém celkovém náhledu na kabelky najdete pod názvem "Tosca Blu Opening aneb Jaké preferuji kabelky" z 12.10.2016).


Jaký tvar a typ kabelek Vám obecně nejvíce vyhovuje? A máte něco od Tosca Blu? Ráda si počtu, jako vždy. 


Děkuji, že mě čtete. 

Konec hlášení. 
Pusu teta 


P. S.: Až na červený deštník  (který byl dárkem k vánocům za věrnost), jeden šáteček  (dárek na Openingu v Kostečné) a zápisník (dárek za vyplnění dotazníku) je vše za vlastní prašule, tudíž #píárzpřesvědčení  (dvě nebo tři kabelky plus rukavice #platilmuž, zbytek jsem si vyadvokátila).


Ve fotkách chybí balerinky, neb jsou zazimovány.  K eventuálnímu prohlédnutí jsou na mém Instagramu v příspěvku z 15.4.2016 (video).


Psando a rukavice s bambulí k výročí
Punťa v kanclu
Královská modrá a Matte Crimson od Clinique cestou na soud :)
Fuchsiové psando a klíčenka plus pastelka Dior
Tmavě modrý šopřík ozvlášťněný perforací
Lakované bordó psando, botky Hogl a Popina od Clinique
Střední fuchsijka, botky Geox
Taupe kufírková plus trocha toho Dioření
Tmavě červené psando, rukavice Marks and Spencer a Diorific
Černá menší s červenými uchy
Vánoční dárek 
Šátky
"Výtahselfie" s Punťou (na moje poměry je větší). Klobouk Tonak, kabát Andrea Martiny, šála Esprit

10 komentářů:

  1. Kabelky jsou krásné! Zatím od této značky žádnou nemám, ale to bude tím, že nemám přesně vyhraněný styl v kabelkách. Mám ráda psaníčka. Na shopping jako volnočasovou aktivitu crossbody volím, abych měla prázdné ruce, ale často ji mívám na jednom rameni.

    OdpovědětVymazat
  2. Překrásné kousky! Kabelek mám docela hodně a s věkem (zkušenostmi) volím také raději kůži... Tosca Blue nevlastním jedinou, je to škoda🙀

    OdpovědětVymazat
  3. O znacke Tosca Blu som sa dozvedela az na tvojom blogu, mas naozaj peknu zbierku (pricom najsympatickejsi je mi ten Punta, uplny roztomilous :D)

    Este ma zaujala ta Clinique Matte Crimson, aka je? Na Vianoce som dostala z tohto radu Matte Plum a este som ju nepouzila, tak nech viem, co mam cakat :) dakujem.

    OdpovědětVymazat
  4. Některé se mi líbí opravdu hodně :-) možná bych uvítala trochu lepší fotky (u některých není až tolik vidět jak přesně kabelka vypadá), ale chápu, že používáš ty, které již máš k dispozici z Insta

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné, prenádherné kúsky. Z rovnakých dôvodov ako ty potrebujem kvalitné dobre vyzerajúce kabelky do práce, stredne veľké, pevné, žiadne okrúhle nepevné, v ktorých as veci ťažko hľadajú. Jednoduchú klasiku.
    Bohužiaľ, u nás som túto značku nevidela, tak sa musím uspokojiť s dostupnými značkami alebo počkať každý rok na letnú dovolenku a kúpiť si nové kúsky v Taliansku :))).
    Bodkovaná je úplne dokonalá :).

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, máš krásnou sbírku a vytahova fotka je boží. Nejvíce mě zaujala kufrikovka v barve taupe, škoda, že není celá videt ;-). Značku Tosca Blu si poznamenavam do budoucna.

    OdpovědětVymazat
  7. To je pořádná kabelková sbírka! Úplně souhlasím s cross body, byť sama je mám a ráda nosím, ale výhradně na sportovno. Od Toscy mám dvě psaníčka, ale kabelku jsem bohužel zatím nenašla takovou, která by mě vážné chytla za srdce, bije mi pro Furlu a Cocinelle :-) Na většině od Toscy mi vadí nějaký (pro mě zbytečný) detail jako jsou kovové prvky, třásně, nebo kontrastní ucha apod. Ale ty je umíš nosit :-) Kloboukové psaníčko je skvost.

    OdpovědětVymazat
  8. Náhodou, i instalatér může být slušně oblečený. K nám teď chodil jeden, který zařizoval udržování teploty vody v radiátorech a to byl fakt pěkný chlap. Vždycky čistě oblečený, i když v montérkách a měl brašnu, kterou jsem mu skoro záviděla. :) Takže bych to nepodceňovala. Móda musí být v první řadě praktická. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Kabelky moc pěkné. Přesně jsem si říkala, že by se k nim hodily boty s klínem nebo prostě nějaké pěkné lodičky. No a najednou vidím, že je tam máte vyfocené. Tak to jsem ráda, že máme v tomhle ohledu třeba trochu podobný vkus. Váš vkus se mi totiž moc líbí a přiznávám se, že jsem se několikrát nechala inspirovat na kombinaci oblečení. :)

    OdpovědětVymazat