čtvrtek 19. ledna 2017

Filorga SKIN PERFUSION HYDRATING TONER & TIME ZERO aneb Recenze tonika a séra

Ahoj kamarádi!


Dnes zrecenzuji další dva produkty značky Filorga, a to hydratační tonikum Skin Perfusion Hydrating Toner a sérum Time Zero.


Začneme tonikem Skin Perfusion Hydrating Toner jakožto krokem, který předchází nanesení séra. 


Obecně tonika používám pravidelně, ráno i večer před následnou péčí. Aplikuji na obličej, na krk až za uši i do dekoltu.  


Tonikum mi neslouží k odlíčení jako takovému.
Vyznávám zásadu, že pokud jsou na tamponku po použití tonika zbytky nečistot či  líčidel,  pak  předtím nebyla pleť vyčištěna pořádně. A tomu se snažím vyhnout.

Tonikum,  jak název napovídá, slouží k tonizaci pleti, k zatažení pórů, k přípravě pleti na absorpci následných pečujících přípravků. 


Skin Perfusion Hydrating Toner je oficiálně popsán i k čištění ve smyslu odlíčení, já ho tak ale nepoužívám, aplikuji právě až po důkladném zbavení pleti makeupu. 


Tonikum obsahuje kyselinu hyaluronovou a hydro-sacharidy a jeho hydratační schopnost je vskutku ohromná


Jedná se konzistenčně o vodičku, přičemž po aplikaci zůstává pocit nikoli jen z "dočišťující tekutiny", ale zanechává velmi decentní film - nikoli však ve smyslu lepení či mastnoty, ale v módu již pečující minivrstvičky

Balení obsahuje praktickou pumpičku, pomocí níž se produkt snadno nadávkuje na tamponek.
Tonikum je k pleti ohleduplné, nedráždí, neštípe, naopak je jemné, zklidňuje pleť, ovšem na druhou stranu pleť "nakopne", osvěží.


Nejblíže má pro představu z hlediska komplexního fungování k Extra-Comfort Toning Lotion od Clarins, které má několik let čestné místo v mojí koupelně  (viz například hashtag na Instagramu #tetčinapopelnice). Promiň, Clarinsi, ale byl jsi Filorgou sesazen.  


Sérum TIME ZERO

 
Produkt v sobě prolíná sérum v koncentrátu a gel s liftingovým efektem.





Dle oficiálního popisu má působit na 4 okruhy "vráskových problémů": na hluboké vrásky (efekt dermálních výplní), vrásky z únavy (efekt mezoterapie), mimické vrásky (efekt botoxu) a povrchové vrásky (efekt anti-age peelingu).


Konzistenčně je to svěží bělavý krémík (bez vodnatosti a naopak ale bez hutnosti) s lehounkým gelovým akcentem. Při aplikaci zprůhlední. 

Na fotce v horní časti vidíte jedno pumpnutí bez rozetření, níže rozetření nahrubo.


Produkt se postupně vytlačuje do pumpičky a je tak jednak přehled, kolik séra v průhledném obalu zbývá a jednak  se produkt spotřebuje do poslední kapky


Spotřeba je malá, je to vskutku koncentrát.
Odhadem se domnívám, že balení při použití dvakrát denně na obličej a krk postačí cca na 3,5 - 4 měsíce. 


Velice dobře se roztírá a přilne k pleti prakticky okamžitě


Nejsilněji se u mě ze shora popsaných efektů projevil efekt vypnutí, k němuž dochází vlastně hned po vstřebání. Vypnutí přetrvává


Dalším výsledkem u mě je "peelingový" efekt, pleť je oživena a je potlačen mdlý nádech. 

Tady jsem si jistá, že je to zásluha výlučně séra, protože jsem úmyslně pro objektivní výsledek po celou dobu nepoužila ani jeden exfoliační přípravek  (pro info - jinak běžně  cca jednou týdně peelinguji prostřednictvím Teaology a cca jednou za tři dny ráno použiji exfoliační tonikum, konkrétně buď Clinique nebo EL Perfectly Clean).


Co se týká hlubokých vrásek  (u mě zejména nosoretka plus mračoun), tam nejsem schopna posoudit, do jaké míry těžím z výsledků předchozích dvou balení krému Time-Filler či do jaké míry působí momentálně používaný krém Skin Absolute od Filorgy.

Co ale říct mohu,  že  Filorga fakt umí, a rámcově je mi vlastně jedno, jestli to dělá ten krém, onen krém či sérum nebo kombinace. 


Suma sumárum: 


Oba produkty si plnou měrou zasluhují dekorovat Tetaštemplem.
A oba používám šest týdnů  (od Mikuláše, abych byla úplně přesná :)).


Pro Váš komplexní přehled dodávám, že oba produkty jsem používala dvakrát denně.
Na Time Zero sérum jsem aplikovala jako krém Skin Absolute denní a večer noční,  oba rovněž od Filorgy, občas jsem prostřídala na den s Moisture Surge od Clinique


Můj názor je, že tonikum je vhodné pro všechny typy pleti a pro jakýkoli věk


Time Zero sérum je pro věkovou skupinu od třiceti let,  přičemž si myslím, že i mladší ročníky by ho mohly mít, pokud se nalézají v nějakém náročnějším období.  Nám,  které třicku dovršily již v minulém století (#noaco), sérum bohatě stačí. 


Time Zero hodlám ještě používat s Time-Filler krémem, poté doplním informace o symbióze obého na Instagramu nebo do dalšího článku o produktech Filorga. 


Filorgu seženete přes eshop www.ifilorga.cz


Používáte séra pravidelně? A tonizujete?  Ráda si počtu, jako vždy. 


Děkuji, že mě čtete.
Konec hlášení. 

Pusu teta


P. S.: Tonikum a několik dalších produktů (které vidíte pospolu níže na poslední fotce) jsem si koupila v rámci akce Cyber Monday.  Sérum jsem dostala barterem k recenzi.

Moje ostatní články o produktech značky Filorga naleznete zde na blogu pod štítkem "Filorga". 

O řadě Skin Absolute někdy příště :).




9 komentářů:

  1. Vypadá to skvěle. Celá značka působí luxusně. Tomu odpovídají i ceny, které jsou mimo můj rámec. Škoda no. Tonizuji léta a sera používám tak 4 roky, od cca 40. Mám pleť myslím v dobré kondici vzhledem k věku a momentálně hledám vhodnou péči. Dopotrebovavam všemožné zásoby, ale chci tomu dat zase nějaký systém, ucelenost. Zaujala mě česká značka salonní kosmetiky Syncare, některé produkty mají i CPK. Tak se zřejmě vydám touto cestou. Ráda podporuji české firmy a jsem na to dost zvědavá

    OdpovědětVymazat
  2. To se zase hezky četlo😍 Jelikož mě sklátil bacil, tak jediné co teď patlám je borozan... na Filorgu jsem koukala, ceny vyšší, ale vzhledem ke kvalitě produktů... proč ne. Ja mám teď denní krém Isofill od Uriage a Clinique moisture surge...a sakra...sérum zatím nepoužívám, i když bych uz měla... (33). Tak až bude akcička na Filorgu asi neodolám! Díky za přínosnou recenzi!

    OdpovědětVymazat
  3. Filorgu som si kúpila (v nejakej akcii) na Tvoj popud na základe Tvojej recenzie a musím súhlasiť, že cena je adekvátna kvalite.
    Na deň používať celú radu z tohto, t.j. sérum, krém na oči a aj krém na tvár (Time-Zero + Time-Filler mat + na oči). Musím uznať, že je to prvý raz čo zmatňujúci krém na tvár naozaj funguje.
    Takže za mňa max spokojnosť.
    Už mám starostlivosť aj na noc kúpenú(len musím najprv dopoužívať to čo mám rozpoužívané), ale to tiež od Filorgy (sérum myslím Messo+ a krém Sleep and Peel - kúpené na základe predchádzajúcich vzorkov k rade Filler; k tomu čakám na nejakú akciu na krém na oči, čo si recenzovala ako prvý).
    Kupovala som zatiaľ len v akcii, nie za plnú cenu.
    A ten servis k tomu, komunikácia - úžas !

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, já si díky tobě koupila Time Filler mat + oči a jsem nadšená. Použivám to zatím tři týdny, takze na celkovou sumážku je ješte brzy, ale krémy se bezvadně vstřebávají, Mat opravdu funguje a sedí mi dokonce i oční krém, se kterými mám obvykle problém - citlivé oční okolí.Myslím, že cena odpovídá kvalitě, krémy podle mne i dlouho vydrží, stačí opravdu troška. A když je akce, tak si myslím, že cena nijak závratná není. Brousím si zuby na další kousky a děkuju #staretetězprahy 😉😀😘

    OdpovědětVymazat