čtvrtek 29. prosince 2016

TETČINA ROČENKA - PREMIANTI 2016 aneb Díl III. (primery, makeupy a korektory)

Ahoj kamarádi! 


Pokračuji v sérii toho nejlepšího z kosmetiky v roce 2016 a dnes se budu věnovat pleti v kategorii primerů, makeupů a korektorů

I v tomto díle se zaměřím na novinky letoška.


I. PRIMERY 


Tak,  jak byl rok 2016 v novinkách z pečující kosmetiky u mě Rokem Filorgy, stal se letošek v dekorativní sekci Rokem Rouge Bunny Rouge  (v poslední třetině doplněn By Terry - kde se chytám mj.na CC, z jehož vzorku jsem byla nadšena).


1) Rouge Bunny Rouge AQUA PRIMER 

Právě proto, že RBR obsahuje i v dekorativní kosmetice pečující složky, je Aqua Primer krom primární funkce báze pod makeup i hydratačním přípravkem.
Proto velmi pomůže například u makeupů, které  mají tendenci po určité době zvýraznit sušší místa či jiné nedokonalosti a pomůže také tam, kde je problém s výdrží.

Detailní recenzi najdete ve článku "Rouge Bunny Rouge zkrášlující primery".

Aqua Primer zcela změnil můj náhled na báze pod makeup, které jsem globálně považovala za krok, který pleť spíše dusí a "zalepuje", než aby něčemu pomohl.
Tudíž jsem v kategorii primerů prodělala myšlenkový růst :).

2) Rouge Bunny Rouge SERENE LIGHT SKIN PERFECTOR

Prostě chameleon. 
Nejen báze, ale i sjednocovač barvy pleti, odrážeč světla. Nejen dekorativka, ale i péče.

Použitelný na několik způsobů - kromě aplikace jako klasická báze i samostatně pro přirozeně souladný a rozzářený vzhled anebo jako přídavek do makeupu (viz též níže v bodě II/1)).

Detailní recenzi najdete rovněž ve článku "Rouge Bunny Rouge zkrášlující primery", kde je zároveň blíže popsáno, proč tento produkt nazývám chameleonem.

Jestli někdy někdo vytvořil kosmetický produkt přesně mně na míru, pak je to Serene Light.


II. MAKEUPY 

1) Rouge Bunny Rouge SKIN SOUL DROPS 

Kapičky.
Makeupové vysoce pigmentované sérum, které přimícháním do uživatelem zvoleného základu zabezpečí požadovaný finiš a kdy za pomoci množství kapek ( 1 až 4) uživatel reguluje intenzitu krytí.

Poměrně obsáhlou recenzi včetně popisu, do čeho a jak jsem míchala a co a jak se vzájemně chovalo, si můžete přečíst ve článku "Rouge Bunny Rouge: Recenze paletky ANTIGO a SKIN SOUL DROPS".

Článek nyní trochu zaktualizuji informací, že v době, kdy jsem ho psala, jsem ještě nevlastnila Aqua primer a Serene Light.
Můj nejoblíbenější způsob použití kapek je nyní takový, že do Aqua Primeru přimíchám jedno pumpnutí Serene Light a jednu až dvě kapičky Skin Soul Drops. Tím  získám jednolitý a přirozeně rozjasněný základ na pleti, který vydrží a kdy pleť zůstává hydratována až do odlíčení. 

Naprostá pecka.

 
2) Estēe Lauder PERFECTIONIST YOUTH-INFUSING MAKEUP  

Díky Barušce a jejímu výletu do Londýna jsem po předlouhých měsících toužení získala odstín Cool Bone, který je bohužel u nás k nesehnání. 

Detailní recenzi jsem sepsala do článku "Estēe Lauder PERFECTIONIST YOUTH-INFUSING aneb Makeup pro pěstěný vzhled".

Název článku v kostce shrnuje podstatu - hlavním bonusem je vskutku pěstěný vzhled při plném zachování přirozenosti.

3) Bourjois CITY RADIANCE MAKEUP 

Můj historicky nejlepší drogerkový makeup, který je v podstatě srovnatelný s Nars Sheer Glow (cca trojnásobně dražším).
Jeho jediný problém - výdrž, jsem eliminovala Aqua Primerem.
Podrobná recenze je k přečtení ve článku "Makeup Bourjois CITY RADIANCE aneb Nenápadný půvab buržoazie".

III. KOREKTORY


Z novinek letoška tu mám jen jednoho zástupce, a to drogerkový BOURJOIS RADIANCE REVEAL CONCEALER.

Pořídila jsem si ho v Polsku, protože při uvedení na trh u nás nebyl k sehnání nejsvětlejší odstín a nechtělo se mi čekat. 

Toto se Bourjois opravdu povedlo  (což se naopak nedá říct o korektoru Healthy Mix).

Radiance Reveal Concealer se vyrovná mnohem dražším obdobám.

Zároveň se stal mým nejpoužívanějším korektorem letoška
Po již několikaměsíčním používání mohu shrnout, že nejlépe se mi zapracovává buď jen prstem (poklepáváním) či Beauty Blenderem (z důvodu jeho krémovité  konzistence ho štětce zbytečně mažou).
Detailní recenzi si můžete přečíst ve článku "Bourjois Radiance Reveal Concealer aneb Korektorový objev".

Ostatní korektory, na něž se mohu z dlouhodobějšího hlediska spolehnout, jsem popsala ve článku "Kruhožrouti aneb TOP 3 korektory".


Jací byli Vaši pomocníci v této kategorii v letošním roce? Ráda si počtu, jako vždy. 


Děkuji, že mě čtete. 

Konec hlášení. 
Pusu teta 


P. S.: Serene Light byl dárkem na podzimní prezentaci RBR, vše ostatní jsem si pořídila za svoje. 


10 komentářů:

  1. Aqua primer je úžasný, zaujal mě hned,jak jsi o něm psala a jakmile jsem ho vyzkoušela v miminku, bylo jasný, že to fakt chci 😍 takže volba ode mě pro mě k narozkám byla jasná 😉 Serene light plánuju pořídit na léto, kdy občas vynechám makeup - ten teď používám Double Wear od EL a docela mi sedí. Korektor od Bourjois určitě vyzkouším. Tak si říkám, ještě že Tě máme, protože i v kosmetice platí:"Dobrá rada nad zlato". Takže díky teto! 😃

    OdpovědětVymazat
  2. Za mě teda profláknutý korektor Catrice Camouflage liquid, a dost jsem si teď oblíbil makeup od Annabelle Minerals.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem sušák, takže minerální makeupy pro mě nejsou. Na tekutý Catrice jsem nejspíš už stařinka, moc jsem ho na sobě viděla, v mém věku už radši méně; ).

      Vymazat
  3. Martinko...krasna recenze. Primery nepouzivam...ale EL..make up...je uzasny. Zbytek jsem nezkousela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. Já taky nebyla primerové děvče (třeba Dermacol Satin base vysloveně nesnesu), Aqua Primer změnil můj názor; ).

      Vymazat
  4. Milá Teto Kapičky, Serena, Aqua primer s parfémem Aliegria jsou letos asi největší pecky co mou osobu potkaly. Díky Verči co pro RBT pracuje. Kapičky jsem si dala pod strom. (Od Vánocjsem je použila dvakrát jednou k lékaři s prckem a podruhé se sebou letošní svátky jsou obzvlášť vypečené) ostatní tři zmiňované si postupně pořídím v sedmičkovém roce. Marti díky tobě si má pleť chrochtá blahem a mé mírně marnivé já je na výsost uspokojeno. Co jsi kdy pochválila doporučila mi neskutečně sedlo. Moc mě mrzí, že RBR není v OV snad si ho z Phy dovezu sama, nebo někoho kdo bude ochotný poprosím.
    Díky, že tu pro nás jsi a snad se potkáme i na živo ( asi tě umačkám) měj se krásně Daniela
    P.S. Myslíš, že Serene dokáže vytáhnout pigment stejně jako CC od EL? V létě, když jsem byla "tmavá" od moře tak mi dodal nádherné sjednocení. Pak jsem se jen zapudrovala bronzerem od TF Carie & mr.Big ( letos to byl extrém nikdy v životě jsem tak tmavá nebyla).

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Ďakujem zase za skvelé tipy!
    Ja som max spokojná s Guerlain, ako primer, tak i makeup a nakoľko mi z drogérky zatiaľ nikdy nič nevyhovovalo tak, aby som to používala čo i len cez víkend, zostávam verná, zatiaľ, len tejto jednej značke.

    OdpovědětVymazat
  7. Já se držím svých stálic, to znamená Superbalanced od Clinique a z bází pod makeup YSL a MUFE. Letos jsem asi žádný make-up objev neměla.. Skin soul drops jsem si ještě nepořídila, ale láká mě pořád, asi do něj časem fakt půjdu.

    OdpovědětVymazat