pondělí 26. prosince 2016

TETČINA ROČENKA - PREMIANTI 2016 aneb Díl I. (Péče o pleť, odličování a čištění, doplňková péče)

Ahoj kamarádi! 


Pojďme si dnes shrnout ty nejlepší produkty, které jsem používala v roce 2016.


V prvním díle se zaměřím na pečující přípravky a čištění pleti, protože péče je grunt. 
Prolínají se mi tu osvědčené mnohaleté stálice spolu s novinkami, které mě letos přesvědčily o své účinnosti. 

Vybírám opravdu jen to nejlepší z nejlepšího, abych tu nesepisovala svazky tlusté jak od Lojzy Jiráska (to jsem zvědavá, jak se popasuji s dekorativkou :). Mám rozepsán díl o rtěnkách a stínech a je to masakr:)).


Mnoho věcí jsem již recenzovala, tudíž podrobnosti naleznete ve speciálních článcích. 
Zároveň zmíněné premianty uvidíte spolu s dalšími produkty ve velké sérii Tetčina popelnice, kde sumážkou sdělím dojmy.


I. PÉČE O PLEŤ 


Rok 2016 je v péči o pleť mým Rokem Filorgy
Objevila jsem,  zkusila, zamilovala se.
A samozřejmě nadále má v mé koupelně nezadatelné místo Clinique.  Tak to bude,  co svět světem stojí. 


Krém Time-Filler od Filorgy, jehož už jsem spotřebovala dvě plná balení a třetí čeká v šuplíčku, je vynikající anti age péče, jejíž hlavní bonus krom vypnutí pokožky, spočívá na mé pleti jako vyplňovač nosoretní rýhy, a to viditelně (viz  štítek "Filorga"). 

Oční krém Filorga Optim-Eyes je kanón, který u mě zmizíkuje kruhy pod očima jako dosud nic (viz  štítek "Filorga").

(Momentálně mám od Filorgy ještě silnější kalibr - kompletní péči Skin Absolute plus sérum Time Zero.  Recenze bude později).

Clinique, ach můj Kliniček dlouholetý. 
Moisture Surge gel-krém a All About eyes gel-krém jsou stálice, které jsou pro mou osobu více než příznačné.  Jestli je moje #píárzpřesvědčení někde opravdu důrazné, pak je to v těchto případech.  Spolu s All About lips tvoří mou Clinique Svatou trojici a přes to nejede vlak (blíže viz článek "Jak se ze mě stala #cliniqueteta" či "Moje největší stálice od Clinique aneb 20 let se značkou" či pod štítkem cliniqueteta).


Sérum Collistar Nero Sublime je božský produkt, jehož recenzi naleznete ve článku "Budu Star s Collistar".


II. ODLÍČENÍ A ČIŠTĚNÍ 


Pěna Extra Gentle Cleansing Foam od Clinique je mým společníkem k sonickému kartáčku  (recenzi na Soničku naleznete ve článku "Sonický kartáček od Clinique aneb jak si vrčím").


Tonikum od polské dermokosmetické značky Tołpa je vynikající produkt, plně srovnatelný s mým oblíbeným tonikem od Clarins a několikanásobně levnější  (najdete ho v cestovatelských a nákupních článcích z Vratislavi pod štítkem "Tetka on the road").


Jemný odličovač očního makeupu Teaology Flower Tea Gentle Make-up Remover je nedráždivá (a přesto účinná) vodička  (recenze viz článek "Čajový obřad aneb Teaology").


Bi-Facil od Lancôme je mou mnohaletou stálicí v odlíčení očního okolí,  jeden z nejlepších produktů na trhu. Šetrný k citlivé pleti, ale na druhou stranu ultrarychlý rozpouštěč.


Tonikum Aqua Mineral DAILY DEWDROPS  FACIAL TONER  jsem objevila na začátku podzimu, kdy značka přišla do Fannu a momentálně mám již druhé balení. Příjemný tonik s osvěžujícím efektem. Používám ho hlavně v ranní rutině jako vzpruhu před následnou péčí (viz též článek "Aqua Mineral"). 


Odličovací mléko a dvoufázový odličovač očí a rtů Take The Day off od Clinique mám stále doma, a to řadu předlouhých let (viz například článek "To nejlepší z Clinique aneb 20 let se značkou"). Miluju! 


Oční odličovací sérum Filorga Optim-Eyes Lotion blíže konkretizuji ve článku "Filorga Optim-Eyes aneb Optimální péče o oční okolí" a po spotřebovaném balení obdrženém k recenzi jsem si sama koupila další. 


III. DOPLŇKOVÁ PÉČE 


1) Masky


Premiantem v hydratačních maskách  zůstává noční maska Moisture Surge Overnight mask od Clinique.
Hydrataci potřebujeme všichni, bez ohledu na věk i typ pleti. 


Anti aging v maskách zastane  Sculptwear od Clinique, na jejíž aplikaci jsem si pořídila speciální nástavec k Soničce. Je to zpevňovačka a formovačka kontur. 


2) Péče o rty


Objevem letoška je Kiss Elixir od Rouge Bunny Rouge pro noční péči či okamžitou pomoc v případě potřeby. Kupovala jsem ho zjara a ještě pořád v tubičce je.
Zcela vytlačil Clarins v modré tubě, tohle je o level výš. 
Je poměrně hutnější, tudíž pod rtěnky bych ho nedávala  (anebo by se musel přebytek setřít, a to je škoda), nicméně na regeneraci je to úžasný produkt. 


All About lips od Clinique je další ze stálic, najdete ho u mě pořád a neustále. 
Nic lepšího jako primer pod rtěnku jsem neměla.  Vyhladí, připraví,  udrží rty hladké a v kondici.  A stačí ho malinkato - větší množství je naopak je škodě (viz například článek "To nejlepší z Clinique aneb 20 let se značkou").


3) Termálky a micelární vody


Favority v termálkách zůstávají Uriage jakožto nejhojivější a nejvíce zklidňující a Avène jakožto nejvíce osvěžující a s nejdokonalejší střičkou.


Micelárky nejsou mým denním společníkem,  proto jsou zařazeny do doplňkové péče.
Nejvíce používanou byla Uriage

Od Filorgy mě micelární voda zaujala, ale zatím jsem měla jen miniverzi, takže by nebylo úplně poctivé ji sem dávat. 


4) Peeling


Rozhodně vede Teaology GREEN TEA DETOX FACE SCRUB  (recenzi najdete ve článku "Čajový obřad aneb Teaology"). Vytlačil i Helenu Rubinstein. 
Teaology seženete výhradně v Douglasu.


Jaké jste měli letos pečující oblíbence? Ráda si počtu, jako vždy. 

Děkuji, že mě čtete. 

Konec hlášení.
Pusu teta 


P. S.: Darem nebo barterem k recenzi jsem obdržela Soničku a pěnu od Clinique (nástavec na masku je za vlastní peníz), Time-Filler a Optim-Eyes krém a odličovač od Filorgy  (a sama si pak pořídila produkty znovu). Zbytek koupen mnou. 


11 komentářů:

  1. Dlhorocne stalice su Foam cleanser od LaPrairie a ruzova micelarka od Biodermy...tam experimentujem minimalne.. Z kremov za mna tento rok najlepsie vysiel denny a nocny od Aurelia Probiotic...ci ale opakovane zainvestujem, neviem... V patrani po idealnej hydratacke pokracujem nadalej... Z tvojho portfolia zaujal ocny krem od Filorgy, bo s kruhami pod ocami bojujem od cias, ked som rozum brala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brzy začnu zkoušet hydratační řadu od By Terry; )

      Vymazat
    2. :-) smelo do toho... Som zvedava, bo aj ja mam v merku... (Ps: ten duplicitny prispevok som zmazala, nech ti to tu nespamujem... )

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem si oblíbila na odličování neutrální hydrofilní olej Saloos, občas doplním dočištění micelární pěnou LRP... z mazadel mě velmi překvapil oční krém Cien (ten Nature, klasický Q10 až tak super není, ale taky je fajn) a na obličej avokádový krém Navia :)

    OdpovědětVymazat
  4. Som rada, že si nahodila tento článok akurát vtedy keď som si prečítala, že začali výpredaje aj vo Filorge (30 % zľava na všetko).
    Ja som vyskúšala Nero Sublimo od Collistar a bola som veľmi veľmi spokojná. Práve začínam kompletnú sadu na tvár na deň a rozmýšľam, že si v rámci 30 / kúpim na noc od Filorgy Sleep and Peel a pod to sérum Meso+ (Tebou uvádzaná Skin Absolute Plus je nad môj cenový rámec, ktorý som momentálne ochotná dať).
    A samozrejme, som maximálne spokojná s Clinique All about eyes (aj verzia rich na noc bola fajn, ale na deň som naň nemohla naniesť makeup bez žmolkovania), tak od teraz na deň len gél-krém. A používam pár dní od Clinique All about lips a zatiaľ max spokojnosť.
    Veľmi som chcela vyskúšať aj kúsok od Teaology, ale bohužiaľ v Nitre zatiaľ nedostupné a nenašla som e-shop na SK. Zatiaľ :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skin Absolute jsem kupovala při akci minus čtyřicet procent :). Jj, je to dražší. Nicméně já už na péči prostě šetřit nemohu; )

      Vymazat
  5. Jdu mrknout na tu Filorgu... z Clinique jsem díky tobě závislák na gel krému moisture surge 😃

    OdpovědětVymazat