neděle 11. prosince 2016

Když vítr skučí, zabere Gucci aneb Recenze paletky Cosmic Deco a rtěnky Bitter Grape

Ahoj kamarádi!


Dnešní recenzní sumážka si posvítí na dva produkty z dekorativní kosmetiky značky Gucci, a to na paletku očních stínů Cosmic Deco a na rtěnku v odstínu Bitter Grape.

Ačkoli jsou produkty značky u nás nesehnatelné (nejblíže je nejspíš Berlín), přesto si myslím, že by pro Vás mohlo být užitečné moje shrnutí, zda je máte usilovně shánět a vydat nemalý peníz. 

Vzhledem k tomu, že se jedná o produkty z kategorie "za raketu", jakož i z důvodu věhlasu značky,  budu nesmlouvavá a neodpustím ani drobnosti  (na rozdíl od nároků na středovky či "nižší High End").


Děkuji ještě jednou Hance @sofastars_nuf za švýcarskou zásilku,  můj nákup pochází ze Ženevy. 
Jeho balení bylo vskutku luxusní.  Taštička,  v ní krabička, na ní mašlička, uvnitř pytlíček a v něm produkty. Radost už jen pohledět. 


I. Paletka očních stínů MAGNETIC COLOR SHADOW QUAD - 010 ODSTÍN COSMIC DECO 


Cosmic Deco je paletkou zaměřenou spíše do kouřova
Na den je však pro můj kontrastní typ bez potíží použitelná.


1. stín je zbarvením bělouš zlatavý s odlesky, které to někdy rozehrají jen jako šínítko, pod určitým úhlem a světlem o sobě dají vědět metaličnem. 
2. stín je dle mého oka jediný opravdu teplý, jedná se o zelenou olivu s trochou hnědé a třpytem. 
3. stín je zbarvením  středně až tmavě šedá ocelovka se studeným třpytem až do metalízky. V určitém úhlu se jeví jako modrošedá. 
4. stín je prakticky černá barva  s hnědým nádechem, v němž jsou do základu v matu zapracovány stříbrné třpytky. Zajímavý koncept.  


Stíny 1 až 3 hodnotím velice vysoko.
Kdybych je měla přirovnat k jiným z mé sbírky, je to taková kompilace Marečka, guerlainských šestek a třpytivých By Terry šmrncnuto Viktorčinou limitkou od Estée Lauder.

Jsou vysoce pigmentované, tady však silná pigmentace není na překážku, jak tomu často bývá (viz článek "Co jsou pro mě dobré stíny").

Nepráší.  Nedrobí.  Sytost zůstává stejná po celý den. Skvěle drží. 


Samozřejmě vzhledem k jejich až krémovité konzistenci  (nesnáším slovo máslovitost) je třeba nerýt do nich příliš huňatým štětcem.  Chce to spíše placaté typy a vtlačit.
S ohledem na jejich snadnou roztíratelnost stačí pak jen lehce rozostřit okraje blending brushem. Šmrdlání tam a zpět pořád dokola je zbytečné a dokonce nežádoucí. 


Stín číslo 4 má sice velmi dobré vlastnosti jako 1 až 3  ve smyslu sytého pigmentu, výdrže, konstatní intenzity bez blednutí od nanesení do odlíčení, ale: konzistence je sušší, což způsobuje drobnější (nicméně existující) potíže při aplikaci ve smyslu určité směsi drobivosti s prášivostí (něco mezi).
Rovněž při nanášení nepřenesu intenzitu jako u stínů 1 až 3 a vytratí se při stínování.  Je nutno přidat,  avšak poté drží v nezměněném stavu až do odlíčení, jak jsem uvedla.


Suma sumárum:

Balení, provedení,  celková potěcha - na jedničku s hvězdičkou. 
Obsah tvoří převelice dobré stíny 1 až 3 a lehce nadstandardní stín 4,  které ale v souhrnu na Tetaštempl nedosáhnou.  Za více než 2.500 korun chci a očekávám stíny vynikající, perfektní, a to všechny. 


Není to nejlepší paleta v mé sbírce, nicméně - že je nejluxusnější  (bez ohledu na cenu, za kterou může i kurs koruny vůči franku), o tom nepolemizuji.

Stále si ji užívám jako svátost, stále ji uchovávám ve všech shora popsaných obalech  (až na papírovou tašku:)) a stále ji vytahuji s určitou obřadností.


II. Rtěnka Audacious Color Intense Lipstick - odstín 240 Bitter Grape 


Jako u paletky je provedení skvostné, bohužel k mé převeliké lítosti konkrétně tento odstín oplývá potížemi, které finálně způsobují zklamání. 


I na swatchi vidíte nerovnoměrnosti, a to jsou prosím pěkně na hřbetu ruky tři vrstvy. 
Na rtech na poslední fotce je jednolitá, ale vyhrála jsem si s ní.


Při aplikaci zřejmě vinou jednak nižšího pigmentu a jednak konzistence, která je sice nakonec na rtech neskutečně příjemná, ale vykazuje určité znaky "odskakování" od rtů (nechce se chytnout, přilnout, splynout), se hodně  nadřu, abych dosáhla jednolitosti. Mrška prostě flekatí - řečeno lapidárně. 

U odstínů do fialova se to sice stává, ale u Gučíka to neodpouštím.


Nosit ji samozřejmě budu,  nicméně v situacích, kdy mám více času jak na aplikaci, tak na hlídání, zda rtěnka v průběhu nošení netvoří skvrnitý tyfus nebo 101 Dalmatinů in violet.
  
Jinak barva vypadá hodně odvážně a vskutku  je,  nicméně na rtech vzhledem k jejich přirozenému pigmentu, je pro upíří typy mého rodu v klidu nositelná, neb jde finálně do bobulek. Je to spíše vínovka s fialovým akcentem.  Studená. 


Co se týká červeného odstínu 140 Iconic Red ze stejné řady, pevně věřím, že bude lepší. Zatím nevím, schovávám si ji pod stromeček. 


V souhrnu jsem ráda, že jsem dosáhla na další šminkovou metu.  Jedná se o produkty,  které do mojí sbírky patří a sehrají v ní důstojné místo. 


Tak co na to říkáte?  Ráda si počtu, jako vždy.


Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta 


Cosmic Deco
Bitter Grape

12 komentářů:

  1. Krásně popsáno i se stylen nanášení, jsem se musela pousmát :) Ty jsi číslo :) krásné určitě Ti budou dělat radost 👍😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj blog bude mít smysl, když se tu návštěvníci pobaví. Děkuji za zpětnou vazbu. Až přestanu být numero, tak mě někdo rovnou zastřelte :)).

      Vymazat
  2. Skvrnitý tyfus nebo 101 Dalmatinů in violet ??? :)))) Dobre som sa zasmiala. Všetko nádhera, farby, balenie, až na to, že tá fialová nie je nič pre mňa. Zato ma zaujala tá krásne červená řtenka, ktorú si si nechala pod stromček :).
    Teším sa na jej "skomentovanie".

    OdpovědětVymazat
  3. Škoda té fialové, odstín je to nádherný, ale člověk opravdu za tu cenu nechce kompromisy... jinak je to luxus, už jen to balení!

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, mně se u tebe na blogu moc líbí! <3 Děkuji, že ses s námi podělila o tu radost z luxusu. Je mi líto, že nejsi spokojená na 100% Ta fialová rtěnka vypadá brutálně, ovšem na rtech je to fakt nositelná kráska. Škoda, že tě neposlouchá.

      Vymazat
  5. I pro mě je Gucci synonymem luxusu. Líbí se mi, že nejde jen o předraženou značku, ale že např. i jejich kosmetika je opravdu kvalitní ;) Teď mám od Gucciho např. parfém (Guilty) a ta jeho vůně (ovoce, květin a pepře) je naprosto dokonalá :)))

    OdpovědětVymazat