úterý 17. května 2016

Max Factor kolekce MARILYN aneb I WANNA BE LOVED BY YOU

Ahoj kamarádi!

Která žena by v sobě nechtěla mít kousek koketnosti Marilyn Monroe... 
A co více je symbolem ženy ve šminkosvětě než červené rty...

Max Factor proto přišel v květnu na trh s kolekcí inspirovanou Marilyn Monroe, která čítá čtyři červené rtěnky s různými podtóny, v důsledku čehož si každá z nás může vybrat ten pravý odstín pro sebe.


Každá žena by měla mít alespoň jednu červenou rtěnku. 

Rtěnky charakterizuji jako krémovky s určitým akcentem do gelovita. 
Finiš je u odstínů 1 až 3 lehce lesklý, čtyřka má v sobě trošinku shimmeru.

Parfemace je dle popisu citron s vanilkou, já cítím citronové bonbóny, resp. citronové sušenky z dětství. Po nanesení je vůně relativně intenzivní, časem odezní do slabého náznaku. 

Vzhledem ke konzistenci jsou rtěnky uživatelsky velmi pohodlné na nošení, se všestranným komfortem (což je jistě zásluha obsaženého oleje z hroznových jader a avokádového másla). Komfort je  vyvážen nižší výdrží

Velkým plusem je při precizním nanesení jednolitost a nezvýrazňování eventuálních problémů na rtech jako jsou šupinky či jiné nerovnoměrnosti. 

Dvojka Sunset Red se mi zdá co do trvanlivosti největší držák ze všech čtyř, nejméně na mých rtech drží trojka Berry.  Druhé místo ohledně výdrže dle mých poznatků zaujímá čtyřka Cabernet, třetí je jednička Ruby Red.

Rozdíly však nejsou nijak markantní, v řádu minut.  Je to dle mého názoru dáno intenzitou pigmentu - čím vyšší, tím větší výdrž. 

Jsou to cca dvouhodinovky bez úprav  (a bez mastného jídla).
Stran výdrže berte prosím v potaz, že opravdu hodně a prakticky kontinuálně piju (přes den pochopitelně vodu :) a kávu a čaj) a mluvím a mluvím a mluvím.

K pigmentaci dodávám, že  je třeba do plného intenzivního krytí vrstvit

U nás zarytých rudortěnkařek je tato skutečnost určitým minusem, bude však plusem pro ty, které se prozatím na červené rty necítily, ale přesto by rády některý červený odstín vlastnily. V jedné vrstvičce přichází  nádech, plného krytí lze docílit třetí vrstvou - až na dvojku Sunset Red, ta kryje v druhé vrstvě.

S ohledem na konzistenci bych zejména starším děvčatům doporučila konturku - pro eliminaci hlídání, zda rtěnka neodchází mimo teritorium a zároveň pro klid, že se nevpije do vrásek v okolí rtů. 

Úplně se mi neosvědčilo podkreslit a vybarvit konturkou celé rty.  Jednak se tím přichází o komfort, který je největší předností kolekce. A jednak se mi zdá, že s ohledem na konzistenci  (v níž cítím trochu gelu až vosku), rtěnky nejsou ochotny ke konturce zcela přilnout, propojit se s ní (vyzkoušeno se - strukturou i chováním rozdílnými - konturkami: Aqua Lips od MUFE, Automatic lip pencil od EL, Quickliner for lips Intense od Clinique a Longlasting lipliner od Essence). Tudíž doporučuji konturku jen na obrysy, případně ji trochu rozmazat směrem dovnitř, pak je výsledek nejuspokojivější. 

K jednotlivým odstínům:

Filozofie kolekce je mi sympatická, neboť,  jak jsem shora uvedla, rtěnky mají rozdílné podtóny a výrobce je zamýšlí pro různé barevné typy.
Budiž tento záměr dobrým návodem pro ty, které váhají s vhodností podtónu červené pro svůj typ. 

I přes tento záslužný záměr dodávám, že  to není dogma a každý nechť si nosí to, v čem se cítí dobře. Občas je fajn jít proti pravidlům.  Jsem toho důkazem stran odstínu 2 Sunset Red, který je vlastně v opozici s mým barevným typem  (mnou nazývaným Green&White mrtvola with pink undertones :)). Dvojka se mi hodně líbí a rozhodně ji hodlám nadále nosit. Ono taky dost záleží na pigmentu rtů a dále na příležitosti a celkovém outfitu


1) Ruby Red

- výrobce se inspiroval přímo odstínem, který byl signifikantní pro MM.
- je to červená bez přívlastků, tedy pravá neutrální červená, která  doplní každý barevný typ. 
- Charliemu se na mně líbí nejvíc  (spolu se čtyřkou). Podrobila jsem ho důkladnému výslechu stran analýzy :).
- lze ji v klidu nosit i na denní příležitosti,  nejhezčí je s Lady lookem (pouzdrovky, koktejlky, kalhotový kostým s bílou košilí atd.), ale velmi hezky koresponduje i s džínami a trikem. 


2) Sunset Red 

- na mně má ze všech čtyř nejlepší výdrž,  jak už jsem uvedla. 
- vzhledem k teplejšímu podtónu (vidím spíš broskev než pomeranč) je logicky  nejvhodnější pro  teplejší typy. 
- my studenky se jí nemusíme vzdát, ale je třeba ji doladit se zbytkem vzhledu - např.k černé či šedé barvě u studených typů působí poněkud nepatřičně, velmi si však rozumí s barevnými vzory  (obzvláště hezké to bude v létě k různým šatičkám) a má ráda i jednobarevné outfity ve výraznějším duchu typu např.  tyrkysová, petrolejová, královsky modrá. 


3) Berry 

- obsahuje poměrně dost růžového nádechu  (výrobce uvádí modrý podtón).
- já, totální rudovyznavačka, bych už ji barevně nezařadila do červeného spektra, spíš obráceně jako střední růžovku   (spíše zastřenou, nikoli hot či bright) se studenými červenými akcenty.
- ideální barva pro bledule, to bezpochyby.  A  hle - navzdory všemu, tento odstín se mi na mně líbí nejméně, pro mou dračí povahu je málo důrazný.  To je na všech těch malovátkách výborné, že  si s nimi můžeme pohrát. A že můžeme zkoušet různé variace. 
- studené bledule ji mohou nosit k čemukoli, Berry nebude zbytek rušit ani přebíjet, naopak vhodně doplní. 
- klidně ji mohou mít i jiné barevné typy, pokud k ní zvolí vhodný outfit a doladí zbylé líčení. 


4) Cabernet 

- určena primárně pro tmavší typy a olivovou pleť. 
- jediná má trochu shimmeru
- název vystihuje barvu;  jedná se o bobulku, v níž červená přešla do vínové a byla malinko doplněna fialovou.  Na mých rtech je to čistá vínovka, nicméně pořád se tváří vlastně studeně (neukazuje ve vínové hnědý akcent, je naředěna trochou té fialky, ale ne moc). Hodně udělá co do finálního odstínu pigment rtů, u této obzvlášť.
- pro můj typ by dle pravidel měla být až moc tmavá - pche, já ji nosit klidně budu, i když spíš v období  jara a  léta na večer či za pošmourna,  na podzim a v zimě v pohodě i na den. 
- moc hezká je s neutrálními světlejšími stíny, tmavší typy však budou moci  přidat v intenzitě i na očích. 
- moc se mi líbí v kontrastu s černou koženou bundičkou.


Suma sumárum:
Celkově nejpodobnější jsou si  (v rámci mé rozsáhlé kolekce) s inovovanými Joli Rouge od Clarins.  To už jsem psala na IG a na tomto "srovnání" nemám důvod cokoli měnit. 
Oproti Clarins jsou za cca polovinu ceny. Jejich pultová  cena je 279,- Kč,  naleznete však porůznu zaváděcí akce za 199,- Kč,  což je více než slušné.

Co Vy a červená na rtech? Nosíte?  A jak Vás zaujala tato kolekce?  Ráda si počtu, jako vždy. 

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta


P. S.: Všechny čtyři rtěnky jsem obdržela od PR zastoupení značky, za což ještě jednou děkuji.  Druhá série byla výhrou v mojí soutěži na IG.

Co  patří k červené rtěnce? Perly! Tyto jsou hand made od Pavly @ombljewellery
Perly viz výše, šátek Promod 
1 RUBY RED
2 SUNSET RED
NA DENNÍM SVĚTLE BEZ ÚPRAV
- nicméně rty mají jinou pigmentaci než hřbet ruky

14 komentářů:

  1. Já jsem si koupila Berry a taky se mi zdá spíš do růžova s červeným nádechem :). Což je pro mě super, já na červené rtěnky moc nejsem, ale chtěla jsem mít jednu z této kolekce protože se mi mimo jiné líbí i moc balení (a mám už od MF 2 jiné a ty jsou taky fajn). Červené rtěnky mám vlastně jinak jenom od Clinique a 2 od Clarins.. A zase super článek a fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík moc. Jj, balení je fajn, pro mě mnohem hezčí než předchozí MF obaly.

      Vymazat
  2. Přesně jak píšeš, Marti, stran doporučení, pro jaký typ jsou jednotlivé odstíny vhodné. Když jsem je poprvé viděla, říkám si, určitě půjdu pro trojku Berry, to je bez debat. Ovšem při bližším ohledání jsem zjistila, že se mi na mě vůbec nelíbí a překvapivě mi sluší nejvíc teplá dvojka!? (také mimo můj barevný typ)... byla jsem z toho tak v rozpacích, že jsem zatím nevzala žádnou, ale jistě to napravím, ač jinak preferuji rty spíše nenápadné:-)
    Měj se fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dvojka je z nich pro mě nejvýraznější. A líbí se mi i míchat 3 a 4;)

      Vymazat
  3. Po prvé, som staršia studená bleduľa :). (Samozrejme, necítim sa na to. Teda ako staršia).
    Po druhé, keď som ich videla, tak si hovorím, že 3 to istí.
    Po tretie, keď som videla v reále, tak to evidentne bude nakoniec 1.
    Idem pohľadať za akciovú uvádzaciu cenu.
    A červené rúže som začala nosiť až po návrate do pracovného procesu po druhej materskej, t.j. v cca 36 rokoch a cítim sa v nej najlepšie. Potrebovala som čas dozrieť na túto farbu :).
    Moje dva naj kúsky z červeného odtieňu sú od Dior Rouge Dior 757 Souveraine a od Guerlain KissKiss 324 Red Love. Každá iná a obe skvelé, čo do výdrže, farby, ako mi pristanú :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se podívat, zda KissKissku mám v tomto odstínu, Souveraine je moje oblíbená :). Vem jedničku, to je klasika na každou příležitost.

      Vymazat
  4. Na Max Factor dost dobrý, i to balení vypadá luxusně:)) Líbí se mi všechny 4:))

    OdpovědětVymazat
  5. já jsem si říkala, že ta Berry by mohla být fajn na léto i pro tu konzistenci, jak ji popisuješ, na podzim bych brala Cabernet. Podle výběru je jasné, že na červenou moc nejsem. "Červené období" jsem měla dříve a to jsem měla zase všecko červené. Teď mám zase všecko na jedno brdo a tu do Fuchsia :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fuchsiovky a magenty jsou spolu s červeňochy moje nejmilejší barvy :). O fuchsiovkách jsem už taky sesmolila před časem článek.

      Vymazat
  6. Jó červená rtěnka, to mám ráda. Děkuju za shrnutí, zaujalo, potěšilo :-)

    OdpovědětVymazat