neděle 24. dubna 2016

Nehtopost aneb Mávala mi Mavala (moje nehtová stálice)

Ahoj kamarádi!


Jako dlouholetá příznivkyně švýcarské (především) nehtové značky Mavala dnes sepíšu shrnutí sortimentu, neboť jsem vyzkoušela jeho valnou většinu a navíc si subjektivně myslím, že značka je poněkud ve stínu povědomí v rámci výrobků péče o ruce a nehty a laků oproti jiným,  což je škoda.  


Tudíž přináším trochu toho #píárzpřesvědčení.


Mavalu založila v roce 1958 paní Madeline Van Landeghem a ze začátečních písmen jména vznikl název. 

Mavala je pro mě synonymem pro přípravky pro péči o ruce a nehty,  portfolio však obsahuje i kosmetické přípravky Mavalia a přípravky pro péči o oční okolí Eye-Lite (zakoupila jsem si posilovač řas a začnu ho zkoušet).

Mavalu používám už řadu let, řekla bych přes deset,  byť nevím přesně,  kdy se dostala na náš trh.

V ČR sortiment seženete ve Fannu


I. Péče o ruce a nehty

Mavala Hand Cream je hutnější výživný krém,  ideální na noční výživu nebo kdykoli během dne pro namáhané ruce.  Mám ho ráda zejména v chladnějším období a nikdy mi doma nechybí. 

Novinkami letoška je na našem trhu gel a mléko. (K řadě patří ještě antibakteriální gel, ten však zatím nemám).

Active Gel je lehoučký a okamžitě vstřebatelný gelík, jehož stačí malé množství na rychlou vzpruhu unavených rukou.  Ocením ho zejména v kanceláři, kde neustále hraboším v nějakých papírech a potřebuji nemastné ruce.

Revitalizing Milk je tekutější mléčko vhodné na denní použití a vzhledem ke své lehounké konzistenci zvlášť do teplejšího období.  Vstřebá se ihned,  ruce jsou vyživené a oživené. Mléko  logicky neudrží efekt tak dlouho jako hutnější krém,  nicméně bude vyhovovat všem, kdo mají rádi okamžitou péči  bez mastného filmu. 

K péči o nehtovou kůžičku používám průběžně  ze sortimentu tři přípravky:
- Cuticle Remover (v balení jako lak na nehty). Můj spolehlivý pomocník. Od přírody mám ruce i kůžičku suché, musím pečovat kontinuálně. 
- Krém na kutikulu (Cuticle Cream) - můj nejvěrnější společník. Strukturou je spíše mastička než krém,  hutnější. Trochu se při aplikaci umastíte, ale on se bohatě odmění. Pro mě jeden z TOP produktů. 
- Mavala Pen - klasické pero s hrotem napuštěným olejíčkem.  Doplňková péče,  rychlá pomoc.  Pera mám vždy tři - doma, v autě i v kanceláři. 

II. Laky na nehty, odlakovače a Base coaty 

Laky na nehty se prodávají v roztomilých 5 ml baleních, což osobně považuji za výhodu, fakt máte šanci spotřebovat  (budiž důkazem již mé třetí balení odstínu Paris - pro mě nejkrásnější červené všech dob, a že jich mám :)).

Určitou nevýhodu balení spatřuji v absenci papírového obalu - na doma nepotřebuji, skladuji ve tmě, suchu a konstantní teplotě, nicméně na prodejnách bývají stojany zhusta pod zářivkami a v relativním teple, tudíž by je obal lépe chránil. 

Miluji Mavala laky pro jejich přívětivý štěteček, snadnost aplikace, kryvost a slušnou výdrž

Pro mě jsou základem sortimentu laky Mini Color's s názvy měst (kromě zmíněného Paris například Milano, Ankara, Madrid, Dakar, Berlin. ..Stále čekám, kdy do portfolia přibude Praha:)).

Kdo máte IG,  zajisté Vám loni neunikl #mavalavirus rozpoutaný v souvislosti s loňskou jarní kolekcí Garden Party  (postupně jsem až na Jasmin koupila všechny :)).

Kolekce Metropolitan zahrnovala "kovové" laky s metalickými  odlesky  (vlastním Copper Violet a Pink Gold).

Kolekce Jelly Efect se vyznačuje jinou strukturou - želé s poloprůhledným vzhledem  (níže vidíte odstín Jelly Grape).

Letošní jarní kolekce obsahující variaci červených laků (MyDarling, MonAmour, MyPassion, MyLove, MyAngel a MySweetHeart) je potěchou pro všechny vyznavačky klasické barevné škály s různými podtóny v červeném základu. 

Zastánkyně decentní  přirozenosti si přijdou na své setem na francouzskou mani.

Odlakovače existují ve dvou verzích  (růžový bez acetonu, modrý s acetonem).
Modrá verze je účinnější, vždy jsem ji oceňovala pro rychlé rozpuštění laku bez roznesení zbytkové barvy kolem nehtů.  Teď jsem dostala malé balení jako dárek k nákupu,  a to je horší, než jsem zvyklá z běžné prodejní velikosti. Nevím, čím to je.

Napuštěné podušky odlakovačem v krabičce bohužel doporučit extra nemohu - pro důkladné odstranění laku je spotřeba velká, tím pádem je to nákladná záležitost. 

Korekční pero Nail polish Correcteur by nemělo chybět ve výbavě žádné lakomaniačky pro opravy přetahů po nalakování.

V kategorii Base coatů mohu za sebe doporučit Mava-White (optický bělič nehtů) a Mavala Ridge Filler  (podkladový lak vyhlazující povrch nehtů a zahlazující rýhy).


III. Top coaty, sušiče 

Miluji Mavala Dry - sušič laku ve spreji, jehož jsem spotřebovala nespočet balení.  Nanese se lak, cca minutku dvě se počká  (neaplikuje se úplně hned) a přestříká.

Top coat pro ochranu barvy Mavala Colorfix je jedním z mých nejoblíbenějších top coatů všech dob, nikdy mi doma nechybí. 

Novinkou letoška je top coat s gelovým efektem Gel Finish Top Coat (koupila jsem ho ve Fannu se slevou). Zatím jsem velmi spokojená, musím ho však ještě důkladněji prozkoušet s různými laky.  Určitě stojí za pozornost.

Existuje i matující top coat (Color-Matt Top Coat),  ten jsem však nezkoušela. 


IV. Doplňkový speciální sortiment

Pro sběratele laků by nikdy neměl chybět Thinner, tedy ředič. Mavala má výborný, nikterak neničí funkčnost laku.

Kousačům nehtů jejich zlozvyk pomůže odstranit Mavala Stop

Výživný olej Mavaderma podpoří růst nehtů. 

Mavala Scientifique slouží ke zpevnění nehtů.

Mavaflex dodá pružnost suchým a tvrdým nehtům.  


Shrnutí:

Laky mám hodně ráda a budu je kupovat pořád a pořád. 
Mými TOP 3 produkty  (kromě laků) je sušič  Mavala Dry, krém na kutikulu a top coat Color Fix.

Co Vy a Mavala? Máte, znáte, používáte, chcete vyzkoušet? Ráda si počtu, jako vždy.

Děkuji, že mě čtete.


Konec hlášení.
Pusu teta


P. S. Pro sichřík dodávám, že jsem článek sepsala - jak jinak - o své vůli a na základě vlastních dlouholetých zkušeností.  Nakupuji značku kontinuálně. Od českého zastoupení Mavaly jsem až toto jaro dostala LE kolekci laků a mléko a gel  (plus druhou kolekci laků, která byla v soutěži na mém IG).

Část kolekce Garden Party
Něco z mé sbírky
Orange Fussion a Aqua Blue
Copper Violet a Pink Gold
Iris a Begonia (Garden Party)
MySweetHeart a MyLove (kolekce letošního jara)
Milano a Jelly Grape
MyDarling a MonAmour (letošní jarní kolekce)
Stojan ve Fann OD Kotva

8 komentářů:

  1. Já Mavalu poznala až díky Tobě, zamilovala jsem se do loňské jarní limitky :) Ostatní sortiment jsem doposud neprozkoumala. Děkuji za článek, hned jsem si poznačila několik produktů :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mavala laky jsou skvělé, extrémně mi vyhovuje minivelikost. Neskutečně mě pak překvapila kolekce Jelly effect...nikdy bych nevěřila, že se mi právě tyhle laky budou tak líbit, specielně pak odstín Candy apple...nejkrásnější letní, zářivá, sexy a nikoli laciná červená

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu nemám! !!! Jelly mám jen ten jeden. Sirotečka nebohého:))

      Vymazat
  3. Znacku Mavala som poznala uz skor ako vypukol #mavalavirus, vlastnim nude odtiene Moon Grey a Rose Dust a tmavy Mauve Cendre no a na zaklade "virusu" som si prikupila Begoniu, ktora je pre mna uplna srdcovka, je pre mna synonymom pre upravene elegantne "lady" nechty. Z tebou vymenovanych sa urcite pozriem po Paris, lebo krasnych cervenych nie je nikdy dost (a je to Pariz, moja laska). Velmi poucne pre mna bolo aj predstavenie ostatnych produktov z portfolia, nejako som ich doteraz prehliadala, ale napravim to, lebo par z nich ma dost zaujalo.

    OdpovědětVymazat
  4. Díky Marti za článek - Mavalu znám již dlouho a co mě na ní nejvíc baví, je právě minivelikost laků na nehty - člověka potěší, když něco vypotřebuje do konce:-). Také oceňuji, že mnou vybrané odstíny kryjí dobře již v první vrstvě, většinou nemám tolik času a ani trpělivosti čekat, až vše pořádně zaschne. Z letošní kolekce jsem si nejvíc oblíbila odstín MyDarling,lakuji ho pořád dokola:-) Přeji hezký začátek pracovního týdne i přes nepřízeň počasí (že by znova kozačky a rukavice?!:-(

    OdpovědětVymazat