úterý 1. prosince 2015

Proustův tag

Ahoj kamarádi! 

Na Instagramu jsem si u Ilči @gayatri_cz  přečetla tzv. Proustův tag,  tudíž mě napadlo, že bych tímto příspěvkem zároveň vyhověla přání sepsat nějakou tagovku, neb se mi do standardně profláklých typu Nejlepší paletka apod. moc nechce (neříkám, že v nějaké upravené podobě nebudou). 

1) Ctnost, které si u sebe nejvíc vážím.
Slovo ctnost mi u takového čerta, jako jsem já, přijde jako dost nadnesené výrazivo, nicméně tedy: empatie, ochota pomoci  (hodněkrát jsem však dostala přes čumák), zásadovost (byť je mi občas značně na překážku).

2) Vlastnost, které si cením u mužů.
Zodpovědnost (nevycválané floutky jakéhokoli věku nesnesu), pracovitost (povalující lenory je nutno vyštípat z gaučů), přímočarost ve smyslu férovosti a neintrikaření. 

3) Vlastnost, které si cením u  žen. 
V podstatě stejně jako u mužů.  Nerozlišuji pohlaví. (Ženy sic nebývají nevycválanými floutky, dokáží však být zpovykanými fiflenami).

4) Čeho si nejvíce vážím u přátel. 
Toho,  že  jsou mě schopni a ochotni akceptovat takovou, jaká jsem.  A že si nemusím na nic hrát  (což beztak nedělám nikde a nikdy).

5) Moje nejhorší vlastnost.
Netrpělivost. Přílišná  rychlost.  Nechutný perfekcionismus. Zbytečná paličatost. 

6) Moje představa štěstí. 
Klid v rodině, klid v duši.  

7) Moje představa utrpení. 
Nemoc blízkých.  Nesvoboda v jakémkoli smyslu. 

8) Pokud ne mnou, kým bych chtěla být.
Nemám tyto touhy,  holt je nutno žít a sžít se i sám se sebou. Když už, tak bych si s gustem odpustila těch prvních dvacet let v tzv. socialismu.  Komouši mi narušili dětství i dospívání.

9) Kde bych chtěla žít. 
Tam, kde žiji celý život.  V Praze.  Jinde si život nedovedu a ani nechci představit.  Kdybych přeci jen musela,  tak rozhodně Vídeň.

10) Oblíbený fiktivní hrdina.
Raději žiju v realitě. 

11) Oblíbený skutečný hrdina.
Kdokoli, kdo dělá věci pořádně, kdo se nebojí říct svůj názor a stát si za ním, kdo je nezištně nápomocný jakýmkoli způsobem. 

12) Historická osobnost, kterou nemám ráda. 
Všechny diktátory, fanatiky a zbabělce napříč dobou a spektry. 

13) Nejvíc nesnáším.
Vlezdoprdelismus, závist, pochlebování, kvokaření, nepokoru a neúctu k výsledkům cizí práce a parazitování na píli a úspěchu druhých.

14) Na co právě myslím.
Že mi letos vůbec nejde vymyslet dárky. 

15) Pro jakou chybu mám největší pochopení.
Pro jakoukoliv neúmyslnou a pro tu,  která se přihodí při učení se novému nebo poznávání dosud neprozkoumaného.

Pokud byste tento tag rovněž sepsali, dejte mi vědět, ráda si počtu (na IG s hashtagem #proustuvtag).

Děkuji,  že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta

P. S. Těšte se brzy na Clinique GA! 

13 komentářů:

  1. Krásný tag:) Jsi skvělý člověk a na té Zlobivé fotce ti to strašně moc sluší:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle není žádná masovka, o to víc jsem ráda že si TAG sepsala, protože mi bylo jasné, že to bude zajímavé u tebe číst! Jinak Prahu a Vídeň jsem tipovala :D No a já se zrovna včera učila ctnosti v pojetí Aristotela a ten tam řadí například moudrost, rozumnost, statečnost, štědrost (té máš obzvlášť dost), zdravou ctižádost, slušnost a humor, spravedlnost a další, takže Tě asi zklamu, ale zas takovej čert asi nebudeš :D :D :D :D <3

    OdpovědětVymazat
  3. Tvoje příspěvky mě neskutečně baví, to jak jsou napsané s elegancí a humorem. Vážně radost číst a tento tag se mi moc líbil :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je jako kdybych to psala já, souhlas se vším, jen ty dárky mě nijak netíží, protože si s rodinou letos nic nedáváme (kromě babičky teda :)) Tvůj blog je čím dál lepší, jen tak dál a díky :)

    OdpovědětVymazat
  5. V mnoha názorech a vlastnostech se shodujeme, vlastně téměř ve všem a přitom jsme kazdá jiná, je to tím v jaké společnosti se lidi pohybujou. A co je moje nejhorší vlastnost,to je přílišná kritika jak k sobě tak k druhým,ale snažím se s tím něco dělat a radši si najít to lepší,ale jsem upřímná a s tím to hodně souvisí.
    Jestli bude čas,dám tag na ig,otázky se mi líbí.
    Krásný den teta ❤

    OdpovědětVymazat
  6. To je, jak kdybych to skoro četla o sobě... 😜

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat