středa 12. října 2016

Tosca Blu Opening aneb Jaké kabelky preferuji

Ahoj kamarádi!


Dnes píšu aktuálně pro všechny kabelkové maniačky vyžívající se zejména v italském designu při příležitosti otevření nového butiku Tosca Blu v Praze 1, Kostečná 3


Kabelky jsou jednou z mých četných úchylek. Vedle šatiček, rtěnek, stínů, laků, šátků atd.:)
Léty jsem si vypilovala svůj styl, který respektuje moje pracovní začlenění, účelnost, použitelnost a samozřejmě i subjektivní estetické hledisko.
Stručně - preferuji  Lady look s nápadem a jistou formou hravosti.
Aby to bylo elegantní, ale bez nudy (bez pocitu neurazí - nenadchne). Pokud by mi bylo méně a pokud bych dělala něco jiného, než dělám, byla bych připravena i k větším extravagancím. 


Z klasických kabelek mám ráda zejména "kufříkové" typy střední až menší střední velikosti a nosím je v ruce/na předloktí  (zejména z páteřních důvodů). Dále pak střední tvarově jednoduché "shopperky". No a ujíždím i na psaníčkách.


Na rozdíl od šminek nejsem v kabelkách highenďačka.  Ze zcela prozaických důvodů. Zejména  proto, že ač jsem již do jisté míry zpovykanec zpovykaná, pořád si vážím věcí. Není snadné vydělat na nadstavbu a není to samozřejmost.  

V kabelkách HE nepěstuji hlavně kvůli praktičnosti.  Věci mají sloužit svému  uživateli a ne naopak,  za další - jezdím zhusta MHD a probíhám městem jako zaměstnaná žena, tudíž by pravý High End zůstal nevyužit.  Nicméně požaduji kvalitu a soulad s mým typem.
Můj obvyklý poměr cena/výkon musí doplnit i poměr praktičnost/estetika. 


Tosca Blu je pro mě značkou, která mi poskytne vše v mém chápání "co je pro mě dobrá kabelka" a navíc je oproti ostatní italské konkurenci v kabelkové hezké středovce cenově na pohodu.  


Mým základním revírem je stran této značky Palladium.
Mám odtamtud  nejen kabelky a psaníčka, ale  i šátky, boty a doplňky typu klíčenka, rukavice a podobně.  Podarovala jsem členky mé rodiny i peněženkami. Jsem tam takový štamgast. 


Proto mi udělalo radost, že  jsem dostala klientskou pozvánku na otevření nového obchodu v Praze  (Kostečná ulice se nachází kolmo na Pařížskou - pokud půjdete od mé Alma Mater PFUK, pak to trvá cca čtyři pět minut a je to kolmice po levé straně vlevo, jedna kolmice za Širokou směr Staromák.  Z opačného směru ze Staroměstského náměstí tudíž půjdete pravou stranou Pařížské a poté vpravo).


Opening přilákal množství kabelekchtivých, pročež níže vyvedené fotografie jsou jen momentkami získanými pomocí píďalkovitých pohybů a hadovitých průpletů mezi četnými  návštěvníky tak, abych jim nenarušila osobní prostor.


Jukla jsem, poté provedla důkladnou obhlídku, vybrala, zaplatila a šla. Měla jsem však předvybráno z www stránek. 
Zvaní měli pro tento večer dvacetipětiprocentní slevu a bonusem dárek k nákupu  (šálka). 


Obchůdek je útulný a umístěný v krásných prostorách, což zajisté ještě více vynikne v běžném provozu bez davu.  
Regálky se nalézají po obou stranách a vprostřed, takže budou mít zákaznice přehled o zboží hned po vstupu. 


Tosca Blu nabízí krom kabelek různého typu a velikostí rovněž boty, bundy a rozličné doplňky - peněženky, klíčenky, pásky, rukavice, šály a šátky. Často jsou doplňky vyrobeny  v sériích stejného designu jako kabelky, tudíž lze vytvořit i ladící setíky

Bohužel k mé nové pruhované kabelce do série šátek nebyl.  Ten bych byla bývala vzala. Ale - nemusím mít všechno, že :). 

Užila jsem si včera hezké chvíle a děkuji českému zastoupení za pozvání. 


Jaké kabelky preferujete pro Vaše potřeby Vy? A zajímal by Vás eventuálně můj kabelkový speciál? Ráda si počtu, jako vždy.


Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta 


...pro horní pruhovanou jsem šla prakticky najisto 
Asi budu potřebovat i ty šedé rukavice s bambulkou :)
Šálka byla  dárkem pro návštěvníky Openingu 

17 komentářů:

  1. Na to budu ještě reagovat na instagramu :-). Super napsané, s drtivou většinou souhlasím. za 25% bych zařvala blahem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, Tosca mívá sezónní výprodeje, pak lze nakoupit ještě výhodněji.

      Vymazat
  2. Nadhera. Ja kabelky nenosim a jako barbar nosim batoh. Nosim nadstandartni mnozstvi veci (veci do skoly, atd.) a batoh preferuji predevsim kvuli zadum. Zadna elegance to neni, to priznavam. Do budoucna bych si chtela poridit alespon jednu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jasné. Vždycky ty věci musí sloužit účelu nositelky. Nicméně nějakou kabelinku potřebujeme každá :)

      Vymazat
  3. Krásný střed týdne, kabelinda nádherná a ty rukavičky s bambulkou mě uhranuly na první dobrou už na IG.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se bohužel nepodařilo včera proplést k té vitrince, abych je zkusila :).

      Vymazat
  4. Toscu ze sezónních výrpodejů můžu, ale doma mám jen jednu a pár měsíců se i pokouším bezůspěšně udat, překřtila jsem ji na černou díru. Je moc hezky zpracovaná, kvalitní kůže, pohodlná na rameni, ale obrovská. Zatím jsem u nich nenašla takovou kabelku, ze které bych byla bezvýhradně nadšená, nebo spíše nadšená do té miry, abych byla ochotná dát za ni českou MOC. Z hlediska estetiky a praktičnosti vedou berušky Coccinelle, byť tam to poslední dobou hodně hapruje s kvalitou. Za absolutní špičku proto považuji Furlu :).

    A obdobně jako ty nahlížím na HE tašky, ráda se jimi pokochám, ale dát padesát za kabelku mi pro můj styl život přijde příliš luxusní.

    A pokud mohu doporučit, kvalitní kabelky má Modalu, ne provařená Pippa, ale model Bess je hodně povedený.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Modalu su fajn, ale kupujem si ich len v zlave (co je dost casto) a minimalne ked su za polovicu a menej. Nepripadaju mi az take super za 200 GBP. Zuzana

      Vymazat
  5. Kabelky zbožňujem :))). Kupujem premyslene, s cieľom obohatiť zbierku toho čo mám doma. Nekupujem drahé, ale kvalitné a praktické. 90 % ich nosím do práce. Nosím v nich kooopec vecí, takže stredne veľké až veľké. Mini pidi ani nemám, "psaníčka" ma neoslovili.
    Tá Tebou vybraná je úplne famózna a dokonalá.
    Rukavice by som brala tie čierne s bambuľkou :):

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem zamilovaná do těch šedivých :)

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, Ježíšek ti nadeli krasnej darek! Kabelky miluju, ale, pouziju-li tvůj výraz, raketu bych za ně nedala. Kvalitní, pěkná, kožená kabelka se dá koupit za pár tisíc. Můj nejnovější úlovek je červená kabelka Fossil, kterou mi na moje přání (příkaz), přivezl muž ze sluzebky :-))) V poslední době preferuji typ crossbody, kvůli tahání batolete a kočáru a dalších tun věci.

    OdpovědětVymazat
  8. Kabelky jsou moje hobby, takže kabelkový speciál si ráda přečtu. V Brně bohužel TB není, ale jak budu mít cestu do Prahy tak omrknu. Má aktuálně nejoblíbenější značka je Fossil, u nás zatím není (jupí), takže jich moc nepotkávám, kupuji ve Vídni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fossilku nemám. Dík za tip, na jaře ve Vídni juknu :).

      Vymazat
  9. Spodní pruhovaná mě oslovuje ;-)

    OdpovědětVymazat