čtvrtek 20. října 2016

Filorga Optim-Eyes aneb Optimální péče o oční okolí

Ahoj kamarádi! 


Dnešní recenzní článek věnuji oční péči Optim-Eyes od Laboratoires Filorga

O značce a produktech si již můžete zde na blogu přečíst mj.ve článku "Filorga aneb Objev roku v péči o pleť" a pod štítky Filorga a rovněž Zázraky a přízraky 2016.


Další informace můžete získat a zároveň nakupovat na www.ifilorga.cz

I. Oční krém Optim-Eyes


Konzistenčně se jedná o lehký, nezatěžující a dobře roztíratelný krém, který se zároveň  vyznačuje výbornou kompatibilitou s následnými produkty v rámci denní rutiny  (tedy s makeupem a korektorem).

Je absolutně nedráždivý.

Praktická pumpička (po pootočení vyjede dávkovač) je uživatelsky příjemným bonusem.

Od doby, co jsem ho obdržela,  používám na oční okolí jen tento krém  (ráno i večer), až na krátký výlet do Wrocławi, kdy jsem s sebou měla z důvodu úspory místa jiné miniprodukty.
Sumážku píšu po šesti týdnech používání.
Funkci výživy plní velmi dobře. 
Boj proti otokům neposoudím, protože jimi netrpím.
Protivráskový efekt bych snesla větší, ale tento krém u mě vyniká masivním působením proti tmavým kruhům, volám haleluja!  

Mám i z genetických důvodů kruhy jak pro Olympijské hry a velmi výraznou kost, která sama od sebe hází stíny. Zejména kvůli fyziognomickým předpokladům tedy vždy pod mýma očima něco bude.

Ale! Kruhy jsou výrazně (opravdu na první pohled viditelně) jednak světlejší a jednak méně hluboké. 
Významnou měrou se potlačilo fialovomodré zbarvení zvláště pod vnitřními koutky oka.

Dle mého názoru je krém vhodný pro všechny věkové kategorie. 

Na zesvětlení mých kruhů je tento výrobek zatím nejúčinnější a zasluhuje jasný Tetaštempl. 


II.  Optim-Eyes Lotion 


Produkt v sobě snoubí dvoufázový odličovač s pečujícím sérem.

Před aplikací se protřepáním smísí všechny složky a po nanesení na vatový tampon se jemným pohybem šetřou líčidla.

Výrobek perfektně rozpouští oční makeup, poradil si i s voděodolnými a dlouhodržícími produkty (Clinique High Impact Mascara ve voděodolné verzi, tužky MUFE Aqua eyes, voděodolné tužky Sephora, voděodolné stíny v tužce Gosh, tužka na obočí Rouge Bunny Rouge atd.).
Vůbec nedráždí.
Nezanechává pocit mastnoty, protože olejovou rozpouštěcí složku "odstraní a pohltí" vodní fáze.

Aby mohla působit i pečující složka produktu (sérum), není záhodno ani doporučeno následně oplachovat. 

Oční okolí je opravdu zhydratované i osvěžené, jak uvádí výrobce.
Co se týká efektu posílení řas, nemohu posoudit podporu růstu, na to budu potřebovat ještě čas (kvůli přirozeným fázím růstu), co však mohu potvrdit - řasy méně padají, respektive při odlíčení tímto produktem jsem nezaznamenala žádné úbytky, a to jsem se na to speciálně zaměřila.
Při odličování očního okolí jsem bdělá a jemná, snažím se oko nedrhnout, netahat, i tak se mi ale stávalo, že na tamponku sem tam vypadlá řasa byla. S tímto produktem se mi to nestává.
Řasy samozřejmě vždycky budou samovolně padat v rámci obnovy, mám teď na mysli mechanickou podporu vypadnutí dřív, než je nutné.

Až ho dopotřebuji, koupím si další balení, abych efekt zábrany vypadávání zkoumala dál, protože mě produkt  hodně baví.


III. Optim-Eyes Patch

Novinkový produkt skýtá osm párů polštářků pod oči  ("náplastí" napuštěných účinnými látkami). 

Je doporučeno je používat buď jako nárazovou intenzivní péči dvakrát až třikrát týdně či je použít před významnou událostí nárazově (rande, ples, pracovní pohovor atd.).

Výrobce udává, že při prvním použití je možné cítit lehké brnění - u mě tomu tak nebylo.

Je možno polštářky uchovávat v lednici. Zkusila jsem z lednice i pokojovou teplotu - vzhledem k tomu, že nemám otoky, zásadní rozdíl jsem (krom chladivého efektu) neviděla, pro oteklé oči bych však ledničku doporučila.

Náplasti se aplikují na čistou a suchou podoční oblast co nejblíže pod linii spodních řas (cca na 15 minut).
Mám už všechny páry spotřebovány (jako intenzivní péči) a shrnout mohu takto:

Vyzkoušela jsem už hodně náplastí pod oko, dosud opravdu fungovaly jen dva výrobky: Stress Relief od EL a toto. Vše ostatní vždy mělo nějaká ale anebo to byl dráždivý výtržník. Většina konkurenčních produktů měla efekt jen chvilkový - po aplikaci vizuelně ok, ale za deset minut stav, jako kdyby nic neproběhlo.

V tomto případě osvěžený efekt přetrvává, pleť je doslova napumpována. 

Koupím si je znovu, jen, co spotřebuji zbytek od EL. A v budoucnu mi budou stačit na nárazové akce, protože ostatní oční péči mám kontinuální a kvalitní.

IV. Suma sumárum

Letošní rok je u mě v oblasti péče o pleť Rokem Filorgy.
Objevila jsem něco, co mi sedne, co funguje.
Svých dlouholetých stálic se nevzdám, nicméně momentálně i do budoucna má už Filorga v mojí koupelně neoddiskutovatelné místo.

Kdybych musela vybrat za letošní rok jen jednu nejlepší věc z péče a jednu nejlepší věc z dekorativky, byl by to krém na obličej Filorga Time-Filler a z dekorativky chameleon Serene Light od RBR.

Co očekáváte od očního krému a od oční péče vůbec? Ráda si počtu, jako vždy.

Děkuji, že mě čtete.
Konec hlášení.
Pusu teta 

P. S. : Tyto produkty mi věnovalo české zastoupení značky formou barteru, za což ještě jednou děkuji. 
O dalších produktech, které jsem si sama  koupila či koupím na shora uvedeném eshopu, sepíšu zvláštní článek, případně udělám jednotlivé posty na mém Instagramu. 


4 komentáře:

  1. Som rada, že si tak spokojná a keďže zatiaľ všetky kúsky z recenzií, ktorými som sa nechala inšpirovať, boli úspešné aj na mne, tak dúfam, že táto séria bude tiež.
    Momentálne mám na deň aj noc Clinique All about eyes (na noc vo verzii Rich, na deň Tebou preverenú a odporučenú klasiku) a som max spokojná.
    Ale plánujem po ukončení skúšať ďalej, tak dúfam, že túto značku dostanem aj na SK.
    Len by som potrebovala okrem krému na oči a denného krému aj denné sérum. To čisto náhodou vyskúšané nemáš, prosím ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na sérum se chystám teprve. Teď mám jiné (recenze brzy) a u péče nechci mít víc otevřených věcí. Teď jsem koukala, že Filorga má sérum nahrazující mezoterapii. To budu muset prozkoumat :)

      Vymazat
    2. To sérum nahradzujúce mezoterapiu som už niekde videla, buď na FB alebo IG a tiež ma veľmi zaujalo. Teraz mám Tebou odporučené čierne od Collistar a zatiaľ skvelé, bez výhrad. Účinky ešte necítim, je skoro po 3 týždňoch. Trochu zvláštna vôňa, ktorá našťastie vyprchá. Skvele sa naň nanáša denný krém aj makeup.
      Teším sa aj na recenziu teraz tebou používaného séra, len to trochu lezie do peňazí :).

      Vymazat
    3. Jj u toho Collistaru je prvotní vůně intenzivní, to jsem psala. Ale jinak je skvělé. Akorát mám jen jeden obličej, tak nechci naráz střídat to a to a to. Ráda si někdy Nero Sublime koupím znovu. Nicméně nejdřív prostě musím zkusit Filorgu. Ať mám kompletní přehled :)

      Vymazat