středa 3. srpna 2016

Filorga aneb Objev roku v péči o pleť


Ahoj kamarádi! 


Dnešní článek je recenzní a bude se týkat produktů francouzské značky Filorga

Nejprve mi dovolte její stručné představení, neboť jsem názoru, že si zaslouží Vaši pozornost i větší povědomí o existenci a sortimentu. 
Francouzská značka Laboratoires FILORGA Paris  působí na poli estetické a anti-aging medicíny a je jednou z nejstarších a nejúspěšnějších značek v tomto oboru.
Kromě produkce lékařských materiálů se věnuje dermatokosmetice pro domácí použití, která čerpá právě z estetických a anti-aging ošetření.
Úspěchy značky a produktů  ve světě se odrazily hned v několika oceněních  (např. prestižní francouzská cena Anti-aging and Beauty Trophy, kosmetický OSKAR Les Oscars).

 Detailní informace o značce zjistíte na www.filorga.cz .

Jsem velmi ráda, že jsem měla možnost vyzkoušet protivráskový krém Time-Filler v plné verzi (50 ml) a rovněž cestovní set minibalení obsahující tentýž krém na obličej Time-Filler, oční krém Time-Filler eyes, Meso-Mask a micelární vodu. 

Produkty značky seženete na e-shopu www.ifilorga.cz.
Český instagramový účet je ZDE (@filorgaczech) a centrální IG je  @filorga_official). 
Dalš informace přináší rovněž Facebook.

 
MINIBALENÍ 


Začnu miniaturami, provedu jejich stručnou charakteristiku (přeci jen se jedná jen o malá balení), poté se budu důkladněji věnovat hlavnímu hrdinovi této recenze. 

Micelární voda - 50 ml balení jsem spotřebovala na dovolené a k odlíčení používala jen ji, a to i na oči (což u micelárek běžně nedělám a používám speciální oční odličovací přípravky).

Dlužno podotknout, že jsem až na příjezdní den ani jednou neměla full makeup, avšak občas jsem použila voděodolné přípravky  (tužky, řasenku). 

Zásadní předností je absolutní nedráždivost, a to i v očích. Je jemná, přesto účinná.  Poradí si i s voděodolnými produkty.  S nevoděodolnými logicky rychleji. 

Klidně bych si pořídila plné balení  (až budou docházet zásoby).

Její účinky by měly být dle oficiálního popisu i protizánětlivé, což neposoudím, protože v tomto směru netrpím žádnými problémy.

Oční krém Time-Filler eyes - 5 ml balení stačí jen na letmý názor, nicméně mohu říci, že se jedná o lehký krém dodávající svěžest i hydrataci. 
Velmi dobře se snáší s korektorem.
Pro mě je záležitostí na den, ženy mezi 30 a 40 by myslím mohly být spokojeny i jako s péčí na noc. 


Meso-Mask - maska s  krémovou konzistencí  (po aplikaci lehce zaschne), její účinek je uváděn jako protivráskový a prozařující.
Za sebe mohu projasnění potvrdit, zároveň jsem pozorovala barevné sjednocení a vypnutí (ponechávám na pleti zhruba 20-25 minut).
Velice zajímavý výrobek, k němuž se ráda v budoucnu vrátím. 


RECENZE KRÉMU TIME-FILLER

Charakteristika od výrobce:

Pleťový krém Time-Filler je protivráskový krém, který pleť hydratuje a zbaví vrásek rozličného druhu:  mimických,  vrásek z dehydratace i vrásek ze ztráty pevnosti.

Charakteristika z uživatelského pohledu:

Pleťový krém Time-Filler je konzistenčně přívětivý, jeho struktura je "tak akorát" - ani příliš hutný, ani vodový, tudíž je jednak dobře kompatibilní s následně naneseným makeupem a jednak pořádně zhydratuje i vyživí, aniž by pleť zatížil.
Nemastí a vsákne se rychle. 
Parfemován je decentně a nevtíravě.
Bezprostředně po aplikaci je pleť viditelně vypnutá.
Používala jsem ho dvakrát denně, ráno i večer po standardní očistné rutině a po séru, a to na obličej, krk i dekolt.
Pečujícími přípravky nešetřím. Při uvedeném použití mi krém stačil na dva měsíce.

Prodává se i ve verzi MAT, což by mohlo zajímat majitelky mastnější pleti. 


Výsledky:


Pro nově příchozí předesílám, že mám suchou pleť, geneticky se sklonem k citlivosti  (což jsem léty péče eliminovala), s ohledem na životní prostředí  v Praze a poměrně hektický způsob života potřebuji rovněž notnou dávku hydratace. 
S přihlédnutím k věku  (rok výroby: vpád vojsk Varšavské smlouvy, rok zrození: Poučení z krizového vývoje) mám stále poměrně dobrou pružnost pleti, kontury tváře v podstatě zachovány. 
Největším důsledkem mého dlouhého pobytu na zeměkouli jsou u mě výrazně znatelné nosoretní rýhy a nerovnosti v oblasti čela (speciálně v práci používám hojně mimiku - udivený zdvih obočí ve smyslu "to snad nemyslíte vážně", svraštění čela při hledání odpovědí na neřešitelné otázky, bubáčení na protistrany atd.).


Neabsolvovala jsem žádný invazivní ani neinvazivní korekční, vyplňový či jiný zákrok, zatím vegetuji ve zcela přírodním stavu - avšak  s bedlivou péčí o pleť. 


Filorga Time-Filler již ani ne po měsíci používání zafungoval na mé pleti jako "zmizíkovač" nosoretní rýhy, a to tak  (jak jsem již psala na Instagramu), že si toho všiml i můj muž.  A to je co říct, po 25 letech manželství přílišnou pozorovací schopnost nelze čekat.  
V tomto smyslu je u mě  jeho protivráskový a výplňový efekt nejznatelnější.

Samozřejmě nemohu čekat, že vrásky zcela vymizí, když už tam byly,  nicméně jejich zmenšení a citelné vypnutí pleti se dostavilo, a  to tak rychle, že jsem s tím ani nepočítala. Většinou očekávám výsledky u péče o pleť za dva až tři měsíce.  

Ke zmíněnému vypnutí dodávám, že není nepřirozené, efekt působí spíš jako "šťastná pleť".


Shrnutí:


Objev roku, jak už plyne z názvu článku a #tetaštempl s hvězdičkou

Krém je určen pro ženy od 30 let a já s tím souhlasím. Jsem však důkazem, že i posttřicátnice si s ním velmi dobře porozumí a bude jim vrchovatou měrou stačit. 

Cena odpovídá. Ano, je vyšší.  Nicméně na péči o pleť se z dlouhodobého hlediska nevyplácí šetřit  (dekorativku lze nahradit i velice levnými produkty, u péče to dle mého názoru a dle mých zkušeností neplatí).
Cenově je pro představu zhruba na polovině až dvou třetinách ceny anti-age péče Dioru, Chanelu, YSL, Guerlainu a podobně a zhruba nastejno s Clarins a anti-age Clinique.
Než dvě drahé rtěnky, raději jeden dobrý krém. 

Znáte značku Filorga?  A co Vás ze sortimentu zaujalo?  Ráda si počtu, jako vždy.

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta 

P. S.: Za všechny citované produkty děkuji českému zastoupení značky (formou barteru). 
Budiž mým nejpřesvědčivějším doporučením, že si z eshopu ihned po dovolené objednám jako zákazník za svoje peníze uvedený krém Time-Filler a minimálně k němu přikoupím sérum. Čímž pádem s klidným svědomím přidávám i #píárzpřesvědčení. 


8 komentářů:

  1. Recenze pobavila a zároveň přínosná jako vždy, děkuju za podrobné info a určitě budu ráda když dáš pak zase vědět :) Já o této značce slyším poprvé od tebe, ale zaujala mě takže ji jdu prozkoumat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Baru. Určitě chci zkusit i sérum. Značka mě baví! A hlavně funguje.

      Vymazat
  2. Ach,je těžký dát do krému skoro 2000,ikdyž péči potřebuju,přece jen čas zastavit nejde,ale uvidím,třeba si ho pořídím k narozeninám :) Kdo by nechtěl ,,šťastnou pleť" :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nuž, Marti, ty vieš tak dobre zamotať moje presvedčenie o nepotrebnosti ďalšieho krému že až. Už som rozmýšľala, veľmi horlivo, o potrebnosti botoxu (mám presne tie isté vrásky a presne z tých istých dôvodov + zdravotné problémy), ale ešte porozmýšľam či nedám šancu krému.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Botox nechci, respektive nikdy jsem neměla nutkání do něj jít. Nějak mě pořád baví být přírodně stará:))). Filorgu jsem tento týden objednala, potřebuji ji znovu; ).

      Vymazat
  4. Ja na Filorgu narazila nahodou v Norsku. Hlavne ocni krem - Filorga Optim eyes. Je mi 25, tudiz se o vrasky zase tolik nestaram, nicmene me trapily kruhy a pytle pod ocima...zkousela jsem spoustu zarucenych kremu s prirodnimi vytazky, ale u zadneho jsem se ke zmenam nedopracovala...Filorga zapusobila hned, co se tyce vaku pod ocima. Kruhy jsou po par tydnech taky mene viditelne! konzistence velmi prijemna a i kdyz mi vetsina ocnich kremu oci drazdi, tento ne. Opravdu si jej nemuzu vynachvalit a vrele doporucuju! Cena je hrozna, ale souhlasim s tim, ze peci je treba par penez obetovat. U ocnich kremu o to vic!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je legrace, Katuško. Dnes jsem na Optim-Eyes publikovala recenzi:).

      Vymazat