úterý 12. června 2018

Co mi dal Instagram aneb Sociální sítě mají své bonusy

Ahoj kamarádi!

Dovolte mi dnes malou úvahu o (pro mě) pozitivním přínosu Instagramu.

Negativních vlivů se najde taky dost (o tom možná někdy jindy) - ale momentálně jsem neměla slinu na Tetahejt.
Tudíž dnes s úsměvem na rtu.

Rozdělím to do čtyř okruhů:

1) Informační hodnota

Základní sociální sítí na informace je pro mě FB, který mám od počátku soukromý a sleduji si převážně (i když nejen) zpravodajské servery, konkrétní novináře a politickou a ekonomickou oblast. 

Na IG je pro mě ona informační hodnota ve smyslu spotřebitelském.

Slídím si u svých oblíbených značek a jsem v obraze. 
Když je to podáno s citem, jsem ochotna otevřít peněženku.



2) "Překonání" sebe sama

Ono překonání jsem dala do uvozovek, protože by pro mě rozhodně bylo horší vzít do ruky pavouka než vyfotit selfie:).

(vlnky na vlasech Alterna Caviar Resort  - viz předešlý článek", rtěnka klikací By Terry odstín 23 Ping Pong) 

V době mládí i rané dospělosti jsem měla k fotografiím, na nichž bych byla z jakékoli vzdálenosti, přímo odpor. 

A hle - postupem doby postuji nejen postavu (a dokonce vyžaduji od okolí, aby mě fotilo), ale i tlamu zblízka.

Je fakt, že  mám v okamžiku zveřejnění pořád jakoby mrazení, takový nádech studu. To mě asi už nepřejde.

A postuji i proto, že  být dokonalá ve dvaceti s tunou aplikací na úpravy fotek není umění. A i my nemlaďošky jsme důležitou součástí populace a proč se skrývat v houští, že. 
A navíc je moje věkové období výrazným zákaznickým segmentem, jakkoli jsme (neuváženě) přehlíženy.



3) Inspirace

Ráda sleduji "reálné" dívky a ženy, na sledování "velkých" blogerů a influencerů mě neužije (prvoplánová či podprahová reklama mi leze krkem....aaaa, Fraňková, bacha, sklouzáváš k hejtu:)).

Baví mě se kouknout jak na děcka, tak na cestovatelské příspěvky, stejně tak i na žrádélko či oblečky a šminky.
Oddechnu si u toho a zároveň načerpám inspiračku. 

Stejně tak mě baví a obohacuje  sledovat jiný život, než vedu já.



4) Lidská smečka

Lidský faktor je na sociálních sítích zhusta negativním faktorem, zvláště ten ženský. 
Nicméně pro mě stále pozitiva převládají. 

Kdybych neměla IG, asi bych se  v běžně plynoucím životě s některými holkami nepotkala, a to by byla velká škoda.


Naše "Zídka"  je v každodenním kontaktu,  s holčičkami sdílíme naprosto všechno. Od radosti a štěstí  přes zklamání až po životní kotrmelce.
Děkuji, čubiny moje.


Těším se s Pavlou na další nádražní dýchánek.

Děkuji všem ostatním holkám, se kterými jsem měla možnost se setkat naživo, ale i všem těm, se kterými se zatím potkáváme jen virtuálně - děláte můj život barevnější.

V neposlední řadě děkuji Vám všem, co sem "chodíte".


Suma sumárum:

Pro mě je Instagram především zdrojem zábavy. 
Člověk to musí brát tak, že  ne vše, co vidí, tak skutečně je.
A pak přínos převažuje.



Jak to máte se sociálními sítěmi Vy (třeba nejen s IG)? Co Vám dávají? Ráda si počtu, jako vždy.


Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení. 
Pusu teta

14 komentářů:

  1. Taky ráda sleduji normální holky, těch "nenormálních", komerčních sleduji velice málo, a to spíše je pro to, ať mám materiál pro pobavení a drby :-D Značky jsem taky sledovala, ale pak jsem zjistila, že mi to peneženku otevírá nějak moc, než bych chtěla :-D Hele s těma fotkama mé osoby to máme stejně, taky jsem vždy tak trochu na trní :-D (týká se jen xichtofotek, když jsem vyfocená někde v dálce u baráku, je mi to fuk). Co mě na instagramu ze začátku děsilo bylo to, že si mě začali přidávat rodinní příslušníci a známí z reálného života. Jsem si tam tak nějak vytvořila virtuální realitu, a nevěděla jsem, jak s tím naložit v reálu. Ze začátku jsem je chtěla blokovat, ale pak jsem to nějak překousla a uvědomila si, že pokud je to nebaví, tak mě sledovat nemusí, že to je čistě jejich volba. Je je pár lidí z blízkého okolí (a spousta eshopů a tureckých obdivovatelů :-D), které jsem vyblokovala (ti, kteří jsou v kontaktu se Samečkem, tak ať nepráskají věci, které nemají :-D)

    OdpovědětVymazat
  2. IG je zábava a je fajn potkávat milé lidi i v reálu...jako třeba tebe nebo Pavlu.

    OdpovědětVymazat
  3. Instagram jsem na podzim zrušila, byl to pro mě žrout času a neuměla jsem to ukočírovat. Jsem jen na FB a v podstatě spravuji pouze svoje stránky k blogu. Zjistila jsem, že sítě ovlivňují mé nákupní chování a to velmi intenzivně. Prostě díky tomu víc utrácím a často za kraviny. Takže jsem si prostě naordinovala méně sítí obecně. A žiju, je to lepší. Můj muž třeba nemá vůbec nic, jen whattsup kvůli sportu, a tak nějak mi přijde víc v klidu než my vytěkanci ze sítí :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky spíš sleduji "normální" lidi než nějaké blogerky, kromě tebe a pár pohodářek :) Jinak mám IG spíš tak na relax, FB je pro mě pracovní, tudíž tam volnočasově nechodím :D

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, krásně napsáno 😍 Pro mě je instagram inspirativní relax, takové milé místo plné krásných obrázků, pohody i prostoru pro zamyšlení. V našem racionálním světě tu lidi sdílí své pocity, myšlenky, radosti i smutky. A samozřejmě i krásné věci a radost z nich. Virtuální svět, ve kterém je ale spousty lidské opravdovosti. Je to zkrátka místo, kde odkrývame nejen své tváře, ale někdy i svůj vnitřní svět. Krásný večer 🙋

    OdpovědětVymazat
  6. Mně dal IG kamarádky, kterými bych se jinak neměla šanci setkat. Spoustu inspirace. Taky možnost poznat tebe a holky z Phy co se občas sejdem.Šicí a kosmetické nadšenky. Velké blogerky už nahradily ty malé a opravdové. Daniela

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Marti, hezky jsi to shrnula, zvlášť v dnešní době, kdy se obecně vše nese v negativním duchu, jsem ráda za tvůj optimistický pohled:-) Já jsem na IG pouze sledovatelem, jelikož nejen při vzniku fotek (vydrželo mi to, na rozdíl od Tebe, až do pokročilého věku) jsem obecně stydlín, ale ráda se chodím inspirovat a kochat. Co mě nebaví nebo začne prudit, přestávám bez lítosti sledovat, také jsem se umoudřila v tom, že nemusím mít vše, co kdo ukáže a postupem času jsem zjistila, že když se pár dní na IG nepodívám, svět se točí dál a nic se nestane:-)
    Přeji Ti hezké léto a díky za to, že jsi inspirací:-) Irena

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Marti, ja som dlho premyslala nad tym, ze ci sa vyjadrim k teme alebo nie. Rozhodla som sa, ze ano :D :D :D :D Pre mna je instagram zdrojom inspiracie, rada pozriem , co ma kto nove, co sa deje, kozmeticke novinky (toto je pre moj ucet nie vzdy pozitivne). A zistila som, ze niektorym insta zivot prerastol cez hlavu. Mam par oblubenych blogeriek alebo youtuberiek, ktore uz bohuzial stratili nejaku hranicu toho, co ukazuju alebo akym sposobom reaguju na veci. Ked ides na instac, tak pocitas aj s tym, ze su tam hejteri, ludia s opacnym nazorom a podobne. Podla mna je kritika OK, aj negativny nazor, ak je podany normalne. Toto nepokladam za hejt. Bohuzial niektore osoby sa nevedia akosi stotoznit s tym, ze su tam aj ludia,ktori maju ini nazor a naopak, je tam vela "riťolezov" (u nas je tento nazov uplne bezny, po cesky neviem :D, ktory ich zboznuju a vychvaluju do nebies a prito m toho cloveka nikdy stretli, poznaju len jeho instac a videa. Tak ja sa pytam, ze aku hodnotu maju sledovatelia pre daneho cloveka, ked nestoji o iny nazor, len ze je najlepsi? A vobec som nepochopila ten "trend" fotografovat sa v obleceni a pytat sa followerov, ci sa ma dotycny kupit danu vec alebo nie.....

    OdpovědětVymazat
  9. Presne, ako r.ť na šerbeľ si napísala ten článok. Ďakujem.
    Sledujem tých, ktorí ma bavia a dávajú mi pridanú hodnotu. A v poslednom čase dávam veľa unfollow, lebo čo je mo je moc a reklama ma nebaví vždy a všade.

    OdpovědětVymazat