neděle 13. listopadu 2016

REVLON aneb Ultra HD Matte Lipcolor & Colorstay Gel Envy

Ahoj kamarádi!


Dnes se zaměřím na produkty značky Revlon, a to na sametové barvy na rty Ultra HD Matte Lipcolor a lak a top coat s gelovým efektem Colorstay Gel Envy.


S Ultra HD Matte Lipcolor jsem měla možnost se blíže seznámit na prezentační akci pořádané českým zastoupením značky v salónku restaurace Altány Kampa. Ještě jednou děkuji za pozvání.  


Níže si můžete přečíst moji recenzní sumážku (produkty jste již mohli(y) vidět na mém Instagramu) a podívat se na fotky z akce a z podzimní Kampy.


I. Revlon Ultra HD Matte Lipcolor 


Mám tři výrazné odstiny:
1)  625 HD Love / Amour je dle mého oka zářivější červená s náznakem korálu  (žádný modrý akcent). Veselá a optimistická barva.
2) 635 HD Passion / Passion je dle mého oka rudá, ve výsledku neutrální.  Je v ní jak studený akcent, tak i trochu bordó.  Tento odstín se nejvíce líbí Charliemu. 
3) 610 HD Addiction / Dépendance je dle mého oka studená barvička lesních plodů, berry. Líbila se mojí zlaté fyzioterapeutce. 


Všechny tři se na mých rtech chovají stejně.


Seženete je v kamenných obchodech i na eshopu Fannu,  dále v My Národní a budou  (nebo již jsou) v Rossmannu se stojany Revlonu. 

Doporučená cena je 274 Kč. Fann kartaři mají desetiprocentní slevu. 

Poměr cena výkon je nadstandardní,  cena je velmi slušná.
Na našem trhu je k dostání sedm odstínů. 


Kromě příznivé ceny jsou dalšími plusy:
- intenzivní pigment (bohatě stačí jedna slabá vrstva);
- uživatelsky přívětivý aplikátor ve tvaru "pádýlka" zajišťující precizní nanesení;
- nevysušování, netvoření krust a shluků;
- bezproblémová oprava či doplnění barvy během dne;
- velmi slušná výdrž  v trvání cca 4,5 - 5 hodin  (ačkoli se barva přenáší například na sklenici, protože nejde o zcela zasychací rtěnku, stain zůstává dlouho.  Po jídle, pokud nechcete doplnit barvu či nemáte po ruce zrcátko, stačí prstem "rozklepat" zbylou barvu po rtech a vypadá to velmi slušně.

Drobné mušky mohu shrnout takto:
- vůně.  Pro někoho to naopak bude velkým bonusem, na mě je parfemace až příliš intenzivní, což je pochopitelně subjektivní.  Výrobce popisuje vůni jako vanilkový krém s mangem, já cítím i nějaký dámský likér :). Při aplikaci je cítit hodně, ale vbrzku vyvane, takže během nošení nemám problém. 
-  poněkud zavádějící označení produktu.  Mattky v pravém smyslu to nejsou.  Pokud by se v názvu objevilo Velvet,  bylo by to dle mého názoru příhodnější a výstižnější. 
- bez All About lips ji po cca 4,5 hodinách trochu cítím, nikoli  ve smyslu suchosti, spíše určitého - byť zcela drobného - stáhnutí.  Žádné drama, ale hlásit se to musí :).


Co se týká aplikace, vyzkoušela jsem různé způsoby za účelem různých variant finiše:
1) jedna slabounká vrstva plus obtisk do papírového kapesníčku = nejmatnější finiš  (cca semimat);
2) jedna slabounká vrstva bez obtisku do papírového kapesníčku = velvet efekt, stain zůstane dlouho;
3) dvě vrstvy = pololesk (nejvyšší přenos barvy, zachování stainu však shodně s ad 1) i 2)).

Na odlíčení doporučuji olejový či dvoufázový odličovač právě kvůli dlouhodobosti zachování stainu. Běžným odličovačem rovněž lze  (například mlékem ), nicméně proč si zbytečně tahat za rty.


Suma sumárum:
Doporučuji.   S naprostým klidem. 


Na další odstíny se můžete podívat v recenzním článku Martiny na blogu Elegant 40   (jeden z odstínů - HD Love máme shodný, dva jiné).


Swatche všech sedmi variant jsou níže, berte prosím v potaz umělé světlo.  


II. Revlon Colorstay Gel Envy - odstín  600 QUENN OF HEARTS a top coat Revlon Colorstay Gel Envy Diamond top coat 


Odstín 600 QUENN OF HEARTS je tmavorudá barvička směr vínovobordó s vysokým leskem. 

Není tak hustý jako ostatní laky s gelovým efektem (bez lampy).
Ačkoli v první vrstvě je povrch zcela jednolitý, barva potřebuje dodat sytost vrstvou číslo dva. 
Lakuje se moc hezky, jen o něco déle schne (což bude dáno nejspíše konzistencí. Nepoužila jsem úmyslně žádný urychlovač schnutí).

Top coat ze stejné řady ještě podpoří lesklý povrch a velmi výrazně ochraňuje lak před odlupky.
Měla jsem lak pět dnů bez ztráty květinky, kdybych neměla nutkavou potřebu lakovat další Mavalu, v klidu by ještě vydržel.

Těším se, až top coat prozkoumám i s ostatními laky, zatím to vypadá více než dobře.  Info poté podám na svém Instagramu. 


Zaujaly Vás produkty?  Ráda si počtu, jako vždy. 

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta 


P. S.: Produkty mi věnovalo české zastoupení značky na zmíněné prezentaci, za což ještě jednou děkuji. Vážím si i toho, že odstíny byly vybrány na míru. 
Ostatní články o značce a produktech si můžete přečíst zde na blogu - pod štítkem ve vyhledávači "Revlon".


625 HD Love

18 komentářů:

  1. Odstín Passion je boží😍 Musím přes týden skáknout do Fannu😊

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, já jsem neodolala Depandanci :-) dělá mi úspěšně společnost v práci :-)a myslím, že se po ohlédnu jestě minimálně po jedné - tentokrát z nude spektra :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Sluší ti vše! Parádní report! Děkuji za odkaz, moc milé.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný, líbí se mi nejen ty barvy, ale i obaly rtenek, moc povedený. Prosmejdim stojan v Rossmannu, až půjdu pro plíny ;-)
    A ten lak je přímo démonickej (to se kdysi říkalo o Danielu Hůlkovi,hahaha, to je pasé).

    OdpovědětVymazat
  5. potřebuju tu ňudku, to je asi jasný :-) asi Seduction...a pak mi tu chybí odstín Matte balmu a rtěnky, chjo že já si vždycky vyhlídnu něco co není...ale třeba nabídku rozšíří...

    OdpovědětVymazat
  6. Pekný deň,
    videla som Tvoje fotky na IG a keď si tam potom hodila (za čo veľmi pekne ďakujem ešte raz) fotku ako vyzerá na perách, neodolala som a kúpila som si odtieň LOVE. Zatiaľ. Pretože pomer výkonu a ceny je naozaj skvelý pre používateľky, určite vyskúšam aj inú farbu. Zrejme Passion a pokukám aj nejakú nude farbu.
    ĎAKUJEM za skvelý článok a odporučenie na veľmi dobrý produkt, čo ocení aj moja peňaženka pred Vianocami :)).
    Ahoj !

    OdpovědětVymazat
  7. Odstíny jsou pěkné a velmi Vám sluší. Ovšem výrazně nalíčené rty nosím zřídka, takze bych je neunosila. Třeba do nich dorostu. :D Zaujal mě top coat. Počkám na Vaše další dojmy a pak pro něj poběžím. Doufám, že bude u nás k sehnání. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. Mají i dvě světlé - vyslovenou nude a růžovou světlou. Plus jednu korálovku, ta už je výraznější. Top coat u nás je;)

      Vymazat
  8. Já mám odstín Devotion a jsem maximálně spokojená, krásná barva, nevysušuje a výdrž ok, i balení se mi líbí, jelikož takové ještě nemám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balení je rovněž velmi povedené, souhlasím. A rovněž praktické a skladné.

      Vymazat