úterý 29. listopadu 2016

Clinique Superbalanced Silk Makeup SPF 15 aneb Makeupový harmonizátor

Ahoj kamarádi! 


Dnešní recenze si detailněji posvítí na Superbalanced Silk Makeup od Clinique, o němž jsem se již zmínila v souhrnu novinek značky ve článku "Podzim v Clinique",  zároveň jste ho také už mohli vidět na mém Instagramu. 


Superbalanced Silk Makeup nenahrazuje původní Superbalanced, existují a budou existovat na trhu vedle sebe.


I Superbalanced Silk Makeup  (SPF 15) je - stejně jako jeho starší kolega - zabalen v v charakteristické a ikonické skleněné lahvičce (30 ml).


Kdo by měl uživatelské choutky na pumpičkový aplikátor, může si ho přikoupit v Clinique buticích  (za 120 Kč) a mít ho pak i na další použití. 


Mně osobně šroubovačka nepřekáží, po protřepání dnem vzhůru nanesu z lahvičky malé množství na hřbet ruky a poté aplikuji na obličej.  Nikterak tak nekontaminuji vnitřek a pumpu osobně nepotřebuji.  Chápu však, že je pro někoho příznivější. 


1) Základní charakteristika a poslání 

Makeup je určen pro typy pleti 2, 3 a 4 (tedy pro všechny typy pleti vyjma extra suché jedničky - dle Clinique stupnice).

jsem na pomezí 1 a 2 (blíže viz níže), momentálně jsem blíže dvojce.

Osobně si myslím, že čtyřka bude muset poměrně pudrovat.

Hlavním úkolem tohoto makeupu je,  jak název napovídá, "supervyváženost". 

Pokud se kouknete na nápaditou a vtipnou mezinárodní kampaň Clinique, uvidíte názorně zaměření makeupu na harmonizaci pleti, když má fungovat jako matovač na mastnějších a lesklejších místech na tváři a naopak dodat vláhu tam, kde je třeba zvlhčovat, hydratovat. 

Reálné výsledky jsou s kampaní rovněž harmonizovány :).


2) Konzistence 


Makeup je tekutý, nikoli ale přehnaně ve smyslu vodnatosti. 

Z lahvičky "nechlístá" proudem, spíše se vykápne.

Konzistenčně se přizpůsobí pleti a lze ho nanášet bez potíží (dále viz bod 5). 


3) Krytí 


Označila bych ho za nižší střední až střední (dle použitého náčiní a množství),  což je přesně to, co mi vyhovuje obecně. 


4) Finiš 


Makeup zabezpečuje přirozený efekt bez nánosů. 

I zmatnění zůstává v přirozeném duchu a slovo Silk v názvu není nadarmo,  vskutku ke zmatnění dochází v hedvábné rovině


To bude vyhovovat nejvíce normálkám a smíšenkám, protože jednak nebudou muset přehnaně fixovat pudrem a na druhou stranu nebude pleť zmatněna do maxima, do "zaprášeného" vzhledu. 


My sušky a/nebo stařinky sice nezískáme rozjasnění, které našemu typu pleti/věku  globálně sedne, nicméně prakticky nemusíme pudr použít,  respektive lehkou rukou můžeme aplikovat pudr s efektem odrazu světla (typově například G kulky, ysl Souffle d'Eclat či RBR Diaphanous anebo - při chuti do více jasu - Bobbinčin Nude Finish Illuminating Powder).

Pro mě lze bez pudru i s některým z výše jmenovaných.

Silněji matující pudry či pudry kompaktní by mi dělaly zbytečně unavenější vzhled (a dělají, samozřejmě jsem to vyzkoušela.  Nejméně líbivý efekt byl s Too Faced pudrem).

Sušší a/nebo starší pleť může přimíchat půlkapičku tekutého rozjasňovače. Není to však nutné. To spíše na večer pro dodání Glamour vzhledu. 


Mimochodem - je velmi příjemný na omak :).


5) Aplikace na pleť 


Chcete-li dosáhnout jemného a decentního vzhledu, doporučuji namísto hutných rovných kabuki štětců použít spíše stiplíky nebo kupříkladu "bafříka" od Clinique  (viz zde na blogu štítek "Štětkopost" či "Zázraky a přízraky"). 

Vynikající výsledky zařídí rovněž Beauty Blender

Ten je pro mě nakonec nejlepší, nejvíce proto, že odstín je na mě o něco tmavší a Beauty Blender činí nejjemnější vrstvu. Mám odstín 02 (dle mých informací by na našem trhu měla být i jednička).


6) Výdrž 


Velmi dobrá

S bázemi či bez u mě prakticky bez rozdílu

Co ovšem působí jako dokonalý podklad, je Aqua Primer od RBR. Je tomu tak proto, že opravdu hydratuje a udržuje pleť v jednolitosti, makeup pak netvoří žádné šupinky a neleze do vrásek a pórů. 

S ostatními bázemi či bez se mi cca po osmi hodinách lehce ošupinkuje střed nosu  (je to nejspíš neobvyklé, ale vršek mého rypouše je nejsušším místem na mém obličeji). Rovněž po této době dochází k určitému zvýraznění mračivky na čele. Obojí však napravím rozetřením, eventuálně poklepáváním prsty a je to zas ok, frčíme dál.


7) Suma sumárum 


Podle mého mínění ideální makeup pro typ pleti 2 a 3.

U extra mastné problematické pleti podle mého názoru nebude v první vrstvě stačit krytí na akné, například.  Bude třeba navrstvit a vychytat množství pudru.  Tohle je samozřejmě jen má domněnka, takový typ pleti jsem nikdy neměla. 

Extrémní sušky  (pro něž výrobcem ani není určen), by si musely dát pozor na aplikaci a nepoužít příliš mnoho produktu.

Zralejší ženy anebo i kdokoli, kdo trpí na dehydrataci, by se měl soustředit na dobrou  hydratační péči před aplikací makeupu a zejména starší ženy by měly mít kvalitně opečované oční okolí nezatěžujícím přípravkem  (proto tak miluju x dlouhých let All About eyes gel-krém pod makeup, neb s ním makeup splyne bez tvorby šupin a shluků do vrásek).

À propos -  pozor, až moc často je dehydratace zaměňována se suchostí, ačkoli tomu tak není. Dehydrovaná může být i mastná pleť.  A spousta žen - smíšenek zaměňuje dehydrataci se suchostí.  A pak činí různé pitominky typu zanášení obličeje vazelínou a podobně.


Superbalanced Silk Makeup s klidem doporučuji jako Everyday Makeup. Velmi sedne rovněž ke kancelářskému looku a všeobecně se hodí ke všem zaměstnaným ženám.

Jeho harmonizační poslání reálně funguje, což ocením  v tomto ročním období při přebíhání z vytopené místnosti do mrazu a zpět obzvlášť.


Jak se Vám makeup líbí?  Zkusíte?  Nebo už ho doma máte?  Ráda si počtu, jako vždy. 

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta 


P. S. : Děkuji českému zastoupení Clinique za poskytnutí produktu  (barter forma).


14 komentářů:

  1. Zase som o vedomosti bohatšia - Ďakujem. Myslím, že by mi teoreticky mohol sadnúť odtieň medzi č. 2 až 3. Mám normálnu až zmiešanú pleť, nie extra mastnú. Ale nakoľko som max spokojná s Guerlain Ligerie de Peau, nejako neplánujem meniť.
    A súhlasím s Tvojim názorom ohľadom Clinique All about eyes na ranné oči pod makeup. Fantázia. Verzia rich ale len na noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. LdP nemá to přirozené zmatnění. Jinak je ale samozřejmě vynikající.

      Vymazat
  2. Makeup mě zaujal už v době, kdy jsem ho poprvé uviděla u nějaké zahraniční Youtuberky. Splňuje vše, co od makeupu chci. Každopádně jsem nenašla zcela vyhovovující odstín, což je můj nejčastější problém u makeupů. Škoda, jinak myslím, že by mi sednul :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chce to vzorečky, to se nedá svítit:). Já měla tři odstíny, než jsem zvolila tento.

      Vymazat
  3. Skvela recenze, krasne fotky s serikem, ale tentokrat mne v textu zaujaly G kulky uplne nejvic :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Měla jsem možnost zkusit vzoreček (bohužel nejsvětlejší odstín k dispozici je na mne moc tmavý/oranžový), první dojem byl docela fajn, po druhé aplikaci mi ale u nosu vypučelo něco, za co by se puberťák stydět nemusel. Může jít o shodu náhod, ale riskovat to nebudu :-/ zůstanu u osvědčeného Even Better

    OdpovědětVymazat
  5. Také jsem zkoušela ze vzorku a první dojem byl velmi dobrý, ale na mé smíšené pleti se mi během dne začal otírat a mizel z nosu a jeho okolí, takže také zůstanu u svých favoritů, ale make-up si určitě najde své fanynky. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže problém s výdrží? Co fixátor makeupu? Bez toho se neobejdu, jsem nalíčená v průměru 13 hodin (7-20).

      Vymazat
  6. Krasny vecer Martinko,

    super clanek, recenze. Zrovna resim makeup a peci. Diky tobe a IG, kde te sleduji, bych si uz konecne rada vyzkousela peci a makeup od Clinique. Mam smisenou az sussi plet..vek 37. Jakou peci,,krem, gel,, by si mi doporucila?

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pekne napsané! Chtela bych ho zkusit, ale zajímá me, jestli číslování odstínu odpovídá ostatním Clinique makeupum. Mam 03 u Even Better. Mimochodem jsem rada, ze jsem dala EB jeste šanci. Nakonec se ukázalo, ze problem byl jen ve způsobu aplikace! Dekuji! Jana

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám smisenou pleť a naprosto mi vyhovuje, pudrovat musím, ale tak to mám se všemi make-upy. Za me pochvala pro Clinique :)

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá opravdu zajímavě, určitě si řeknu o vzoreček na vyzkoušení, že bych si ho třeba pak pořídila 👍 Krásný srozumitelný článek ☺️

    OdpovědětVymazat