neděle 2. října 2016

Estēe Lauder Perfectionist Youth-Infusing aneb Makeup pro pěstěný vzhled

Ahoj kamarádi!


Dnešní recenzní článek bude výlučně o makeupu Estēe Lauder Perfectionist Youth-Infusing Makeup (SPF 25), neboť si tento výrobek zasluhuje speciální příspěvek.


Když se před časem objevil na našem trhu, okamžitě jsem po něm pocítila hlad, protože dle popisku je to přesně to, co moje pleť potřebuje a hledá


Ačkoli má EL vypracovanou škálu odstínů  (C - studené odstíny, W - teplé a N - neutrální), na náš trh se nejsvětlejší céčkový odstín nedostal (1C1 Cool Bone) a ze vzorků mi u nás nejsvětlejší dostupný odstín 1N1 Ecru barevně nesedl.  Pleťová béžová barva mi bohužel vnesla do obličeje šedavý nádech, takže jsem vypadala jak stará Indiánka, co rozžvýkala vagón chininu. 

Ovšem ten efekt, ta textura!


Přes dva roky jsem se pídila v sousedních státech po 1C1 Cool Bone a zjevně střed Evropy není připraven na růžové kontrastní náčelnice od 7 trpaslíků. 
Nikde nic. 

Mou nejdéle neuspokojenou šminkovou touhu mi splnila Baru @barue, když mi v Boots v Londýně našla a přivezla studenou bledou růžovku 1C1 Cool Bone.  Děkuji ještě jednou, Baru! 


Očekávání byla naplněna a dlouhé pátrání přineslo plody.

Makeup v elegantní skleněné lahvičce s pumpičkou je dle mého subjektivního názoru ideální pro suchou/normální pleť a/nebo zralou (výrobce uvádí, že je pro všechny typy pleti). 


Kombinuje makeupové funkce s pěstícím efektem séra Perfectionist. 


Na působení séra v makeupu sic moc nevěřím  (a nespoléhám na něj - používala jsem stejně jako vždy i svoje sérum plus hydratační krém), takže by nebylo poctivé sérovou součást makeupu hodnotit, nicméně výsledný saténový finiš působí opravdu opečovaným ušlechtilým dojmem při zachování přirozenosti


Makeupu stačí trošinka.
Tak to mám koneckonců ráda a nikdy nechci vyšší než střední krytí.  Na zralejší pleti to prostě nepůsobí pěkně. A netrpím extrémními nedokonalostmi.


Lahvičku je před použitím vhodné protřepat, aby produkt "zkrémovatěl". 

Po promísení složek není tekutý, stane se jemným krémem. 


Jeho výhodu spatřuji i v kompatibilitě s různými pomůckami na nanášení. 
Funguje jak s hustším kabuki štětcem  (Sigma F80), tak s bufferem od Clinique, rovněž i se stiplíkem od MUFE, jakož i s Beauty Blenderem. Dá se nanést i jen prsty.
  
Jedinou drobnou výhradu mám k aplikaci s oranž houbičkou od RT, která zbytečně moc produktu "schvátila" a vydala minimum, tudíž se plýtvá.


Výdrž je bez báze zhruba 8 hodin. S bází o něco vyšší
Úplná pecka nastává s bází Aqua Primer od Rouge Bunny Rouge,  kterou jsem si koupila v Douglasu při Dnech Marianne  (o nákupech na DM již zde článek je).

Aqua Primer je totiž lehounký a ač to není lepidlo či beton jako některé jiné báze, makeup na sebe (nenásilně) připoutá, nechá ho na sebe takříkajíc hačnout.  Speciální recenzi chystám  (ještě jsem nevyzkoušela se všemi makeupy z mé sbírky).

Bez báze má Perfectionist určitou tendenci se mi po zhruba sedmi hodinách srazit do mračivky a u kořene nosu (stačí ale jen rozetřít prstem a zas je to ok), s bází mi to nedělá, a to ani s Max Factorem (Smooth Miracle) ani s meteoritkovou bází od Guerlainu.
Nejsem zaměřením bázovité děvče, nicméně u Perfectionistu výsledky s primery vidět jsou. 


Bez báze i s ní je finálním výsledkem přirozeně sjednocená a zdokonalená pleť s lehkým nenuceným prozářením. Jak jsem již napsala v titulku článku - jednoduše pěstěný vzhled. Což v kostce vystihuje z mého pohledu podstatu produktu. 


Ještě vyššího odrazu světla lze docílit se Skin Perfectorem Serene Light od Rouge Bunny Rouge  (recenze bude brzy).


Suma sumárum:

Tetaštempl
A jasný Zázrak 2016 (o mých  ostatních kosmetických objevech letoška si můžete přečíst v sérii článků pod štítkem "Zázraky a přízraky 2016" a série bude ještě pokračovat).


Znáte tento makeup?  A co obecně od makeupu očekáváte? A který je Váš nejoblíbenější? Ráda si počtu, jako vždy.


Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta 


P. S. Swatch byl pořízen za zatažena a deště  (vlevo pumpnuto, uprostřed rozetřeno nahrubo, vpravo takřka do ztracena). Berte prosím v potaz, že  mám oproti obličeji na moje poměry dost opálenou ruku a fotky tudíž poněkud zkreslují odstín.


5 komentářů:

  1. Nemas vubec zac teto, rado se stalo :-*

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem ve vzorečku v nějaké "univerzální" beige a docela hezky držel, mi trošku vadila zvláštní parfemace. Pleť byla krásně hladká... takže kdybych měla možná jiný odstín asi bych jej vyzkoušela v plném balení.

    OdpovědětVymazat
  3. Makeup, konkrétne tento, nepoznám.
    Ja som si ten svoj The best už našla v Guerlain Lingerie de Peau. Mám stále pôvodnú verziu pred inováciami, atk neviem či aj tá "vynovená" a podelená na C, W a N mi bude sedieť.
    Od makeupu očakávam, že nebude vidieť a urobí to čo má, aspoň na 8 hodín počas práce. Ten môj to do bodky spĺňa. Potrebujem len stredné krytie, nejaké extra veci zakrývať okrem vrások nemusím :)).

    OdpovědětVymazat