středa 26. října 2016

Diorův Update aneb Recenze novinek léta a podzimu 2016

Ahoj kamarádi! 



Dnes se zaměřím na značku Dior a na produkty, které mi přibyly ve sbírce od doby jarní LE (celkový souhrn o Dioru naleznete ve článku  "DPH aneb Diorova přidaná hodnota" a další produkty pod štítky Dior či diorczteta).



I. Rtěnky ROUGE DIOR 

Možná víte, že klasické Rouge Dior považuji za nejlepší krémovky mého bohatého rtěnkového života. 

O to více jsem s napětím čekala na jejich inovovanou verzi a rovněž na verzi v matu.

Očekávání byla naplněna.


Nejprve jsem si pořídila matnou verzi  ikonického červenorudého odstínu 999.

Na Dnech Marianne jsem pak najisto sáhla po odstínu 080 Red Smile v krémové variantě (nákupy z DM naleznete ve článku "Dny Marianne aneb Úlovky").

Reklamní kampaň stran Rouge Dior je skvostná,  a to nikoli jen kvůli Natalii Portman.  I ostatní zúčastnění přispěli k důstojné prezentaci luxusního produktu. 

Rtěnky mají klasický Dior obal v Lady vzhledu s velmi dobře přiléhajícím víčkem, takže nehrozí nechtěné otevření v kabelce. 

Oproti původní verzi jsou uvnitř víčka (nově) červené - jako kdyby Louboutin vtělil svou signifikantní podrážku dovnitř rtěnky :).

Matná 999 je středně tmavá výrazná červená bez přívlastku. 

Formule rtěnky se vyznačuje - i přes matný finiš - plným komfortem při nošení. Nevysušuje.  Neflekatí.  Lze bez problémů v průběhu dne opravit. 
Pigment je vysoce bohatý a plný.
Výdrž vynikající.
Prostě Paní rtěnka


080 Red Smile má finiš krémový s lehkým leskem přidávajícím rtům na objemu. 

Jedná se dle mého oka a na mých rtech  o jasně červený odstín s náznakem korálu, který se mi zdá ztlumen trochou růžového nestudeného podtónu. Rámcově bych ji zařadila spíše do teplejšího spektra červených rtěnek  (žádný modrý podtón, žádný náznak studené růžovky).

Bez ohledu na to se domnívám, že i studené typy ji mohou mít, jsou - li dostatečně kontrastní.

080 mi přijde ve finiši o fousek lesklejší než předešlá varianta. 


Za mou červenortěnkovou éru a při mé široké sbírce červených rtěnek se 080 nejvíce blíží mé nejmilejší červené všech dob a všech značek  - Rouge Dior 444 Red Muse  (odstín byl k mé velké lítosti zrušen).

Obecně jsou krémové Rouge Dior nadále moje všeobecně nejoblíbenější krémové rtěnky. Měla jsem a mám jich hodně (a doufám, že jich ještě hodně bude).

#tetaštempl forever pro Rouge Dior! 


II. PODZIMNÍ LE - paletka stínů 806 CAPITAL OF LIGHT


Celá kolekce je veskrze povedená, byť letošní jarní ještě více korespondovala s mým barevným typem. 

Klasická pětistínová paletka byla pro mě  jasnou volbou jako pekařina pro pana Jihlavanku :). 

Dlužno podotknout, že gramáž je nižší než u ostatních paletek tohoto typu, které mám doma (LE 3,4 g, permanentní kolekce 6 g), a to za stejný peníz. 

V již zmíněném celkovém článku o Dioru jsem o pětistínových paletách psala a vyzdvihla jejich přednosti z úhlu mých požadavků a potřeb  (viz rovněž článek "Co jsou pro mě dobré stíny").

Tato paletka není výjimkou.

Stíny jsou lesklé,  nicméně stále si zachovávají decentní vzhled. 
U Dior stínů je výhodou, že to,  co naberete, přenesete na oko a stínujete prakticky bez ztráty intenzity a hlavně snadno a rychle. 

Mně drží perfektně,  ale jak možná víte, s výdrží obecně problémy nemám.  Nepotřebuji na ně bázi, stačí mi korektor.  

Nezaznamenala jsem rozdíly v kvalitě mezi jednotlivými stíny v paletě. 

A potřebuji i paletku z vánoční kolekce (plus Diorific rtěnku a lak) :).


III. TUŽKA NA OBOČÍ


Tohle nebude pro každého

Troufám si říci, že spoustu žen odradí až "kůlovitý" tvar zkoseného hrotu a budou přemýšlet, jak takhle masivním nástrojem dotvořit obočí, aniž by si naráz vmalovaly tlustého slimejše.

Určitě produkt  není pro někoho, kdo nemá prakticky žádné obočí či obočí tak řídké, že  je více prosvítající holé kůže než porostu. 

Pro obočí mého typu  (hustší až husté) tužka funguje skvěle a neskutečně rychle.
Hrot se dá použít z různých úhlů  (nejen celou plochou nejširší strany) a různým pootáčením se přizpůsobí tvaru a potřebám. 

Má velmi přilnavou konzistenci, drží perfektně.  Po dokreslení jen pročísnu čistým kartáčkem pro dorozprostření barvy a nemusím následně ani fixovat. 

Za mě a pro mě super.  

Mám nejtmavší odstín 003 (a snesla bych i ještě tmavší, případně s vyšším podílem tmavé šedé, obočí mám prakticky černé).


IV. TUŽKA NA OČI DIORSHOW PRO LINER WATERPROOF


O tužce už jsem psala  (viz štítek "Zázraky a přízraky 2016"), zařazuji ji pro úplnost. 

Perfektně se s ní pracuje, drží celý den. Přilne ke všem typům stínů.  Nevýhodou je cena.
  
Mám odstín 082.


V. DIORSKIN FOREVER - báze pod makeup


Tady musím bohužel říct, že úplně v harmonii nejsme.  

Báze na mě rychlostí blesku "uschne" , čímž pádem se nepropojí s makeupem tak, jak bych si přála, respektive nepřináší pro mě nic navíc. 

Je však zcela nemastná.

Pro nesušky to bude dle mého názoru velmi vhodný produkt. A věřím, že zejména děvčata milující makeup Nude Air budou spokojena. 

Na swatchové fotce ji vidíte rozetřenou velmi nahrubo, aby byl patrný i projasňující efekt.  Na pleti však nezpůsobuje žádné třpyty, splyne s tónem, vylepší. Barevně se přizpůsobí.

Bohužel konzistence, respektive následné chování  (ani po důkladném protřepání) není to úplně pravé pro můj typ pleti, jakkoli se samozřejmě i pro mě použít dá. 

Možná je to i tím, že byla vyrobena k inovovanému makeupu Forever (jehož původní verzi jsem milovala, zatímco inovace mi během dne zvýraznila suchá místa a trochu se srazila,  proto jsem do plné verze nešla). Vzájemné chování báze a makeupu Forever proto posoudit nemohu. 


VI. TOP COAT


Gelový top coat naleznete (spolu s dalším množstvím svrchních laků) ve článku "Topcoatový speciál", tudíž by bylo zbytečné se opakovat.

Shrnu to tak, že se jedná o velmi dobrý produkt, který však umím nahradit produkty o polovinu levnějšími při stejném efektu.  Pro milovnice Dioru mého typu je to však důstojný kousek do portfolia.


Co Vy a Dior?  Nějací oblíbenci?  Ráda si počtu, jako vždy.


Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta 


P. S. Všechny produkty byly zakoupeny mnou. A s radostí :). 


13 komentářů:

  1. Já teda z Dior dekorativky ještě nic nemám, ale během poslední návštěvy parfumerie jsem si vyhlídla jednu rtěnku. Tak si ji asi nadělím k Vánocům :) Zaujala mě i tužka na obočí, mám ho dost husté, tak by mi snad i vyhovovala. Ale rovněž mám obočí skoro černé, tudíž by mi asi nesedly odstíny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten odstín 3 na obočí použitelný je. I když je světlejší než moje pravá barva. Ale aspoň to nepůsobí tak tvrdě.

      Vymazat
  2. Ja jsem Dior nikdy nezkousela, prece jen cena je pro me prilis vysoka. Ale co me zaujalo, je paletka ocnich stinu, je nadherna :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ak Dior , tak jednoznacne rúže. Paletky mam zatial dve a veeelmi si zelam dostat od Jeziska tu vianocnu Splendor - fialkove odtiene. Tu na SK vraj zrejme nebude, tak rozhadzujem siete u znamych v Prahe.
    Jo a laky na nechty. Po lakoch od Chanelu su v oblubenosti na druhom mieste.
    Pokukovala som teraz v jesennej kolekcii po mono tienoch, ale odradila ma cena, ale aj to, ze sa mi zdali byt dost take glitrove, takze som usetrila :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mono stíny se finančně vždycky nevyplatí. A Splendor je nádherná.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Přesně tak :). Opečovávám ho s veškerou obezřetností.

      Vymazat
  5. Ja a Dior Rouge je láska na celý život. Môj naj je stále 757 Soveraine, bohužiaľ limitka, ktorá už nie je :((((. Zatiaľ som neobjavila nič jej podobné.
    Pôjdem skúsiť 999 mat alebo 080, jedna skončí pod stromčekom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám pocit, že jsem Suverénku ještě někde viděla. ..ale kde... Taky ji mám v oblibě.

      Vymazat
    2. Nuž, keď Ťa to napadne, napíš prosím. Budem veľmi vďačná. Tak nejak je to moja životná láska, ktorú nič zatiaľ neprekonal.

      Vymazat
  6. Já už ulovila 2 rtěnky (Désir a Darling) a červeného vnitřku jsem si předtím vůbec nevšimla :) Na nic dalšího se zatím nechystám, ale článek jsem si ráda přečetla, jako vždy ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Darling je krásný, mám ho ještě v původní verzi.

      Vymazat