pátek 14. října 2016

Bobbi Brown City Collection aneb Recenze paletky Paris

Ahoj kamarádi!


Dnes se  budu věnovat paletce Paris od Bobbi Brown z podzimní kolekce City Collection uvedené na trh u příležitosti 25. výročí značky.


Kolekce zahrnuje tři druhy paletek pojmenovaných po městech  (New York, London, Paris) obsahujících čtyři stíny a ve výsuvném spodním dílu tvářenku
Kolekci doplňují linky a rtěnky. 

Rozkošné obrázky na víčku paletek symbolizující popsaná města vytvořil ilustrátor Richard Haines.


Paletku jsem koupila v Douglasu v Palladiu.

Nebylo to úplně v plánu:), ale tak hezký a milý šminkový rozhovor jsme vedly se slečnou konzultantkou (přímo od Bobči), že  se to tak nějak přihodilo...
Navíc Bobbi slaví 25 let, já s Charliem 25 let - to je znamení :)).

Původně jsem tíhla k Londýnu, ale jednak mi v ní stíny přišly konzistenčně horší než v Paris a jednak slečna taktéž Paris doporučila.


Krom toho, že balení je roztomilé a přitom vkusné, je veskrze účelné. Spodní šuplátko s tvářenkou je vysouvací a po zasunutí je tedy paletka malá a skladná. Nadto nemá zbytečná hluchá místa a je štětekprostá.


I. OČNÍ STÍNY 


Čtyři stíny v Paris naprosto vystihují mou podstatu i barevné spektrum. 

Swatche stínů jsou  níže na fotce učiněny (po swatchi tvářenky) od levého horního rohu paletky (za použití štětců Sephora PRO číslo 13 a 15, tvářenka prstem).


1) Ivory (1,4 gramu)

Neutrální stín, světlounký krémový.

Je nejslabším z celé čtveřice, vzhledem k HE je jen průměrný. Intenzitu při nanášení a roztírání ztrácí, je potřeba přidat. 

Zatímco zbylé tři při přenosu na oko nepráší prakticky vůbec, tento trochu ano. 


2) Stormy Grey (Shimmer Eye Shadow - 1,7 gramu)

Středně šedohnědý studený odstín s krásnými jemně se šimřícími odlesky. Kvalitativně perfektní. 

Na mokrý způsob  (například do středu víčka) to rozbalí přímo ďábelsky. 
Na suchý způsob je to pro mě ideální "lejdyšín".

Pro úplně rychlé a nekomplikované líčení vypadá skvěle i jen sám přes celé pohyblivé víčko. 


3) Brushed Granite  (Metallic Eye Shadow - 1,4 gramu)

Středně šedý odstín s taupe nádechem
Psaný je jako metalický, což za mě platí při použití mokrým způsobem  (já to zkusila nástřikem Fix+ od MACu přímo na štětec). Suchým způsoben vydává šimeří třpytku bez heavy metalu, což je pro mě na den vhodnější. 

Vynikající stín ve všech směrech. 


4) Eclipse (1,4 gramu)

Tmavě šedý stín.

Při náběru  (zvlášť špičatým tužkovým štětcem) v paletce poněkud drobí, při přenosu na oko už ne.  Je to velmi dobrý stín, ale kvalit 2) a 3) nedosahuje  (nicméně má jiný finiš, je prakticky matný).


Globálně bych všechny čtyři stíny  (bez ohledu na finiš) přirovnala z mé četné sbírky nejblíže je klasickým Pure Color od Estée Lauder  (myslím tím běžně prodejné EL,  ne dárkové sady). 

Všechny čtyři mi drží výborně.  Nejdříve se vytrácí Ivory, ale to tak je i vzhledem ke světloučkému odstínu, si myslím. 

Stínují se všechny čtyři rychle a rovnoměrně (s výhradou blednutí u Ivory, viz shora).


II. TVÁŘENKA v odstínu French Pink 


Tvářenka  (5,1 gramu) ve svěžím růžovém odstínu  (do studena, ale žádná Barbie či Osmdesátky) se velice hezky nabírá na štětce, neměla jsem problém s žádným použitým (MAC, Sephora PRO, Gosh ani s levňoučkým Look by Bipa).

Tvářenka je mnohem lepší, než se jeví jen tak z krabičky prstem, kde to "nerozbalí" v plné síle. 

Jak asi víte, pigmentace pro mě není základním hlediskem  (viz články "Co jsou pro mě dobré stíny", "Co jsou pro mě dobré tvářenky"); tato konkrétní je však  pigmentovaná až dost, jakkoli se tak zprvu nejeví. 

Přebytky při náběru doporučuji vtlačit do štětce lehkými poklepy pomocí hřbetu ruky pro rovnoměrné rozprostření barvy (nejsem příznivcem hojně užívaného masivního oklepávání, zvlášť u tvářenek. Bušení štětcem o obal či o cokoli jiného sice přebytek odfučí, ale produkt se tak nedostane do všech vláken a je pak zbytečně složitější roztírání na tváři).

Popsaným způsobem je aplikace snadná a rychlá

Tvářenka dobře drží a neflekatí.

Hodnotím ji celkově velmi vysoko.


III. Suma sumárum: 


Kolekce je důstojnou oslavou výročí značky.

Vzhledem k mému množství stínů a paletek s obdobnými barevnými tóny bych se bez ní pochopitelně obešla. 

Nicméně nákupu sebemenším způsobem nelituji, jsem velice ráda, že ji mám a užívám si ji radostně. 


Ke stínům i tvářence mohu souhrnně říci, že na rozdíl od některých pudrových produktů jiných značek vykazují mnohem lepší výsledek náběrem štětci než prstem přímo v paletě. 

Jak jsem již psala na IG a výše u tvářenky, nenechte se proto zmást při swatchování na prodejně.  Zejména Ivory, Eclipse a tvářenka se tímto způsobem zdají být "zatvrdlé" a s nízkým pigmentem, při náběru štětcem tomu tak není - zejména u Eclipse a tvářenky.

Variabilita použití paletky je vynikající.
Dá se tvořit vše od zcela jemného looku, přes denní klasiku až po kouřové drama na večer.

Vzhledem k opravdu vysoké ceně a vzhledem k Ivory stínu, který v HE kategorii nepřesvědčil, Tetaštempl zůstává v (pootevřeném) šuplíku.  Jsem prostě hodně náročná. 
I tak s klidnou duší nákup doporučuji,  nejen proto, že ke značce srdcem tíhnu, nejen proto, že paletka je celkově kouzelná, nejen proto, že je uživatelsky variabilní, ale hlavně proto, že globálně je to jednoduše velice dobrý produkt. Tvářenka a stíny Stormy Grey a Brushed Granite jsou skvostné. Mohl by to být i tip pro Ježíška, nicméně bych neotálela, je to limitka :).

Jak se Vám líbí City Collection?  A co je Váš oblíbený produkty od Bobbi Brown?  Ráda si počtu, jako vždy.

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta 


P. S.: Fotka obličeje je stejná jako u článku "Podzim u Kosmetika Moje", neboť stíny z Paris Paletky v líčení doplnila řasenka Best Zoom od Kosmetika Moje. 
Použila jsem na toto konkrétní líčení jen dva stíny - Ivory přes celou plochu jako základ (Zoevou) a Eclipse na rozostřenou spodní linku a na horní víčko nejprve kulatým tužkovým štětcem MUFE (na orámování a do vnějšího véčka), poté jsou hrany zjemněny za pomoci MAC 217.

2 komentáře:

  1. Všetko vyzerá mňamózne na zožratie, najmä tá ružová :).
    A samozrejme, na Tebe vyzerá úžasne. Z tejto značky nemám nič, v minipide Nitre o tejto značke ani nechyrovať :(.
    Keď tak nad tým rozmýšľam, mali sme s mužom tento rok 20.výročie. Nepoznáš HE značku, ktorá slávi tento rok 20.výročie ? Guerlain ani Dior to nie je :(((((.

    OdpovědětVymazat
  2. Uz jsem obdivovala na Instagramu... krása!!!

    OdpovědětVymazat