pondělí 19. září 2016

Max Factor Smooth Miracle Primer aneb Báze pod makeup

Ahoj kamarádi!


Dnešní jednoproduktová recenze bude zaměřena na novinkovou bázi pod makeup Smooth Miracle Primer od Max Factoru.


Pro nově příchozí předesílám, že nejsem denním uživatelem primerů pod makeup, a to zejména proto, že mnoho z mnou vyzkoušených s texturou hustého silikonového gelu  (viz Dermacol Satin base a jeho obdoby) mi pleť "dusí a zalepují".
S potěšením tedy kvituji, že tato báze onu konzistenci nemá. 


Jedná se o lehký krém bez přidané parfemace  (cítím jen lehce jakoby základní lékárenský krém - nikoli nepříjemně).

Po rozetření báze zprůhlední a zůstanou jen lehce prosvětlující částečky (na fotce vidíte bázi nejprve jednou pumpnutou na ruku, poté rozetřenou nahrubo a nakonec rozetřenou takřka do ztracena).

Třicetimililitrové balení obsahuje praktickou a funkční pumpičku.

Konzistenčně i chováním bych tuto bázi připodobnila  (z mnou vyzkoušených) nejblíže k MUFE HD primer  (ta je o něco řidší).

Vzhledem k typu mé pleti  (sušší, zralá) nemám zas tolik pórů jako třeba mastnější pleť, tudíž úplně neposoudím jejich zahlazení.
Každopádně mohu říct, že po aplikaci je pleť "rovnoměrnější".


Plusem je po aplikaci přirozený efekt, primer s kůží splyne  (např. u Dermacolu jsem měla pocit, že mi na moji pleť někdo nahodil další vrstvu - cizí předmět, co tam nepatří).
Dalším plusem je, že mou pleť nikterak nezatěžuje, během nošení bázi necítím.

Následné nanesení makeupu je - s níže uvedenou výhradou - bez potíží, jak při aplikaci rukou, tak i kabuki štětcem, jakož i Beauty Blenderem.
My, majitelky suché pleti, bychom uvítaly více přilnavosti makeupové vrstvy k bázi, respektive pomalejší vsáknutí báze do pleti  (což bude u smíšené či  mastnější pleti naopak výhoda).
U mě bylo vhodné neotálet a makeup nanést opravdu hned, a to rychle. 


Při chování během dne mohu shrnout, že jeho hlavním plusem bylo zachování vyhlazenějšího povrchu pleti  (čímž dostál i svému názvu).
Nemohu říci, že by nějak zásadně prodloužil výdrž nanesených makeupů  (aplikovala jsem: Bourjois City Radiance,  Estée Lauder Perfectionist a Lancôme Teint Miracle).
Zdá se mi však, že přispěl k rovnoměrnějšímu odchodu zmíněných makeupů. 


Suma sumárum:

Není to must have, nicméně je to velmi slušný produkt. Určitá nadstavba. 
Z hlediska složení je jeho přidanou hodnotou obsah antioxidantů (vitamín E, panthenol, výtažky ze zeleného čaje).

Doporučená maloobchodní cena je 494 Kč, což mi přijde poměrně dost.  Pokud někde chytnete akci, pak mohu nákup doporučit, jestliže jsou primery pravidelnou součástí Vaší makeupové rutiny, nemáte v oblibě hutné báze a hledáte spíše lehčí krémovou strukturu. 
Na eshopu Fannu jsem ho viděla za 399 Kč.  A v Teta drogerii je na kupón sleva 20% při nákupu na 500 Kč  (na jakékoli zboží).


Co Vy a báze pod makeup? Používáte?  A zaujala Vás tato novinka? Ráda si počtu, jako vždy.


Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta



P. S.: Max Factor Smooth Miracle Primer jsem dostala k vyzkoušení od českého zastoupení, tudíž jsem ho neplatila.  Povinnost recenze mi však nevznikla, článek je sepsán z mého rozhodnutí. 


5 komentářů:

  1. Marti, docela mě báze zaujala, kolik ml má? Dermacol mi neseděl a ješte to bylo prťavé balení. Děkuji a pěkný vecer

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Jsem slepá👀, čtu v rychlosti mezi večeří a koupáním a tak to dopadá👎🏻 Dík

      Vymazat
  3. Báza ma zaujala a aj som rozmýšľala, že by som si ju zaobstarala, ale pri predstave, že by mi nesadla (rovnako ako jej predchodca od MF) za tú cenu, neviem a uvidím či si kúpu rozmyslím. Počkám na nejakú akciu alebo sa skúsim pozrieť vo Fann či nemajú na odskúšanie do kelímku.
    Inak vďaka za recenziu, urobila som si ako klasicky obraz.

    OdpovědětVymazat
  4. Tvá recenze mě velmi zaujala, Marti. Nyní dodělávám bázi od Gosh, u ktere se mi po roce sem-tam používání nepodařilo zjistit, jaký dělá uzitek. Jedu tedy na placebo efekt a beru si ji, když potrebuju delší výdrž tapetáže :-)) Pěkný víkend!

    OdpovědětVymazat