úterý 6. září 2016

G jako GUERLAIN aneb High End pro fajnšmekry

Ahoj kamarádi!


Po delší době pokračuji v sérii jednobrandových článků ze sekce HE, tentokrát souhrnem o značce GUERLAIN z mého úhlu pohledu. 


(Dior naleznete v článku "DPH aneb Diorova přidaná hodnota" , Chanel ve článku "Komu se nelení, tomu se šanelí", Estée Lauder ve článku "Jak se ze mě stala #elczteta" a můj pohled na luxusní značky ve článku "Co pro mě znamená High End").


Guerlain byl asi poslední HE značkou na našem trhu,  k níž jsem před x lety globálněji  "přičichla" a mým prvním produktem byly monostíny v krásném šedofialovém tónu. 


Guerlain pro mě představuje noblesu, nostalgický závan starých časů (v příjemném smyslu slova), punc luxusu a ženské elegance s trochou zdravé marnivosti a koketnosti.


Zaměřím se na dekorativní kosmetiku.  (Z péče jsem vyzkoušela řadu Abeille Royal, která je z finanční sekce "za raketu", a buď jsem k tomu ještě ani já nedospěla, či jsem prostě jen šetřilka, co se jí nechce vynakládat takovou palbu. Ne, že by ta dekorativní část byla levná :)).


Mám ještě pár věcí, co nejsou na fotce, popíšu je rovněž. 
Od značky jsem nevyzkoušela korektory, linky a produkty na obočí, rovněž ani legendární Teracota řadu  (jsem příliš bílá). 


Smyslem článku není rozbor konkrétních odstínů, cílím spíše na můj celkový uživatelský dojem.


I. METEORITKY


Pokládám je za jeden ze signifikantních znaků firmy
Kdo by je neznal!  A ta vůně...
Mám jich několik,  v různé formě i podobě. 

Klasické kulky, kulky tvářenkové i slisovance. Dokonce jsem se plácla přes Visu a v zimě koupila i Voyage. Zdálo se mi, že nazrál čas. 

Možná paradoxně nejčastěji používám slisovance, které jsou vlastně nejlevnější.  Pro neustálý  nedostatek času mají slisovanci nejpraktičtější balení a je s nimi nejrychlejší manipulace.

Guerlain je zkrátka koncipován tak, že by se při jeho používání nemělo spěchat a máme si to užít. Nicméně rána zaměstnané ženy nebývají stvořena k rozjímání....:).
Kulky doporučuji a nelituji jediné koruny.  (A moc se mi líbí i ty, které budou letošní vánoční limitkou).


II. MAKEUP a BÁZE POD MAKEUP 


Lingerie de Peau je láska.  Respektive musím říct: byla,  protože ho aktuálně nemám (naleznete ho na Instagramu mj.pod hashtagem #tetčinapopelnice).
Historicky je v TOP 3 mých makeupů - a pokud bych musela,  nakonec bych mu nejspíš přidělila dokonce zlatou medaili.
Na trh přichází jeho inovace  (bude mít i jiný obal  - tvarově viz meteoritková báze). 
Extrémně se těším a doufám, že si s inovací sedneme. 
Jeho nezadatelnou předností byla - přes slušně střední kryvost - zároveň lehkost, neviditelnost, výdrž a celkový komfort při nošení. Prostě takové pyžamko, prádélko pro pleť  (jak i název napovídá).


Bázi s částečky zlata L'Or nalezete  také již v #tetčinapopelnice na IG. 
Produkt byl velmi podobný obdobnému konceptu od YSL. Byla jsem zcela spokojena. Nezatěžoval pleť  (s čímž mám u většiny bází problém), rozjasnil, připravil.

  
Metoritkovou bázi mám ještě radši a šetřím si ji na zvláštní příležitosti.  Je lehounká, projasňující a viditelně vizuálně zkrášlující. 


III. RTĚNKY a LESKY


Moje šminková nejmilejší kategorie :). A také kategorie, v níž jsem nejvíce náročná a zvlášť v HE kategorii neodpustím nic.

Mám takovou tuchu, že jsem ze sortimentu produktů na rty vyzkoušela vše, co kdy bylo na trhu. 


A ač jsem notoricky rtěnková holka, zde volám: nejlepší jsou krémové lesky! A to nejen z Guerlain sortimentu, že sortimentu všech značek, co tu jsou. Vůbec,  ale vůbec nelepí.  A jsou plně komfortní, slušně drží a mají sytý pigment (verzi se třpytem ale nemám).


Na druhé místo kladu Rouge G, což je luxusní produkt obalem i obsahem.  Stojí ovšem raketu.
Já ji vlastně miluju, byť mi někdy brnká na nervy. Jednak váží jako kilo mouky a jednak má tendenci při nesofistikované manipulaci vycvakávat obal a obnažovat zrcátko.  Pro netrpělivé Blížence na úrovni tortury:).
Stejně však budu Rouge G kupovat dál.  Nějak jí nakonec vše odpustím...To je láska, příteli.


KissKissku mám jen jednu.  Zhodnotila bych ji lapidárně slovem fajn. A vy si přeberte, zda to stojí za investici.


Vyjížděcí Shine Automatic je nekomplikovaná rtěnka, pro mě nemá dostatek důrazu. Nicméně na běžné denní nošení poskytne vše, co rtěnkově potřebuji. Přidanou hodnotu jsem však nenalezla.


A na závěr této kategorie jedno zklamání - relativní novinka z řady La petite robe noire.
Začnu tím, co běžně nedělám - obalem.  Guerlain má obecně obaly bytelné  (někdy až moc:)), tady je to nějaký plast za hubičku, který se luxusně jen snaží vypadat.  A bohužel,  hlavně obsah není HE, pro mě ne.
Je to balzámortěnka, kterých je na trhu spousta, znám a mám množství lepších,  a to i o hodně levnějších.  Navíc mi u této vadí na konzistenci něco, co cítím na rtech ne ve smyslu balzámkové vyživující klouzavosti, ale jako zajetí jakýmsi voskovým gelem, který na rtech až do spotřebování sveřepě "sedí", se rty nespolupracuje, nesplyne ...a pak najednou zmizne.


IV. STÍNY 


Miluju! 
Guerlain stíny jsou dlouhodobě jedny z mých nejoblíbenějších stínů, zejména stran konzistence, aplikace, výdrže,  finiše a celkového efektu. 
Splňují všechny mé požadavky popsané ve článku "Co jsou pro mě dobré stíny".
Navíc - Guerlain má velmi použitelné přiložené aplikátory!  


V. TVÁŘENKY


Aktuálně mám jen jednu, a to už dlouho. 
Na větvi z ní nejsem, to nejlepší na ní je velmi dobrý štěteček. 
Nemám tudíž  chuť zkoušet tvářenky jiné a další,  leč nikdy neříkej nikdy,  známe mě :).


VI. ŘASENKY 


Pro moje řasy je nejlepší Cils d 'Enfer.  Měla jsem dvě balení. 
Kdyby nebyla tak drahá, kupuji ji  klidně pořád dokola. U řasenek lze najít velmi slušné produkty i za mnohem méně peněz (výsledek dlouhodobého pozorování). 
Nejpříbuznější je s Volume de Chanel  (kdysi jsem dělala na IG srovnání.  A u této guerlainské tuším i s updaty během dne včetně odličovaní).
Doporučit ji s klidem mohu.  Máte-li typově řasy jako já a chcete HE řasenku obsahem i obalem. 


VII. TUŽKY 


Mám aktuálně pouze jednu vysouvačku ve stříbrné barvě (zbyteček). Je výborná, to ano, ale ne vynikající.  A to za ty peníze chci.


VIII. LAKY NA NEHTY


Aktuálně mám "jen" tři,  ty klasické.  Dva s perletí, jeden krémový.  
Všechny lze shrnout, že dostojí svému HE zařazení a jsou plně srovnatelné například s laky od Chanelu. 


IX. Na konec... nakonec  SHALIMAR
Vůně je individuální záležitost, leč Shalimar Parfum Initial je jednou z mála silných smyslných vůní, které se mnou korespondují.  Jsme spolu spjaty.


Suma sumárum:

Aby bylo možno si značku užít, je třeba k ní dospět. 
Nemyslím ani tak věk, jako spíš šminkovou zkušenost.  Jen tak lze naplno docenit všechny nuance, které značka nabízí. 

A co beru jako to nej ze značky? 
Kulinky. Stíny.  Makeupy a báze. Laky na nehty. Lesky s krémovou strukturou  (nemyslím tím tekuté rtěnky).
Bod G jednoduše existuje! :)


Co Vy a Guerlain?  Ráda si počtu, jako vždy.

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta 


P. S.: Fotky jsou z různých časových období, tudíž některé produkty doznaly k dnešku opotřebení. 

Vše je za moje peníze, ve třech případech se jedná o dárky od známých. A jeden produkt na fotce není můj - jedná se o Rouge G z vánoční LE 2015, kterou jsem na pokraji mdlob (totálně nedostatkové zboží! ) ukořistila pro Pavlu.  Aspoň jsem si ji tedy vyfotila, protože je nádherná :).

Závěrem si neodpustím tradiční apel: Guerlain je exkluzivní značka s tradicí.  Zasluhuje si proto úctu i ve smyslu nákupních zvyklostí.  Prosím, kupujte ji jen od oprávněných distributorů. Na různých eshopech jsem si všimla i produktů, které x let již nejsou v prodeji.  Nekažte si následný dojem ze značky  zbožím bůhvíodkud, není to rohlík, je to nadstavba.  Viz můj článek "Prapodivný způsob podnikání v kosmetice".


12 komentářů:

  1. Krasne jsem si pocetla! Musim rict, ze mam jen lisovane meteoritky a bronzer, a chci vic. Ano na Vanoce bych si neco z limitky rada poridila. Presne kvuli te noblese a eleganci, kterou ja miluji!

    OdpovědětVymazat
  2. Guerlain je moja láska, aj keď som sa k nej ako HE značke dostala ako k prvej bez nejakých extra veľkých skúseností v líčení. Náhodou som sa objednala na líčiacu akciu vo Fann a bolo to.
    Hneď na prvý raz makeup Lingerie, doteraz celý rok, okrem leta, kedy ho mením za meteoritkový makeup.
    K tomu meteoritky v guličkách (moje naj je letná verzia myslím z 2015), zlisované meteoritky do kabelky.
    A parfém na leto Aqua Allegoria Limon Verde.
    Klasické parfémy typu Shalimar nemôžem. Na mňa prisilné a vo všetkých som voňala ako sladký cukrík. EEE.
    Rúže KissKiss áno, najmä do práce. Ich drahšie verzie som si nikdy nekúpila, to som radšej investovala do Dior Rouge.
    Pleťová kozemtika by ma oslovila ak by nebola taká príšerne drahá až predražená. Je to na mňa moc.
    Vyskúšam ešte meteoritkovú bázu, k tej som sa ešte nedostala.
    A áno, vianočnú kolekciu chcem. Otázne bude v akej podobe sa dostane na Slovensko a do Nitry :(.

    OdpovědětVymazat
  3. Překrásné obaly! Guerlain je prostě estetický skvost! Mám jen kulky Meteoritky a voní krásně! Možná bych zkusila nějaké stíny na oči :) Dík za inspiraci😊

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem ke Guerlainu (a vlastně ani k jiným HE) ještě nedospěla... Jo, líbí se mi to, okukuju to, ani mi tak nejde o ty peníze, ale nějak se na to ještě "necítím"... Ale meteoritky mám, dvě malé cestovní krabičky z letiště s malým štětečkem, ta vůně je krásná!

    A doufám, že se letošní Vánoce nebude opakovat to loňské zoufalství, to bylo opravdu nedůstojné!

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám od Guerlain jenom rtěnku La petite a až na ten hrozný obal jsem s ní moc spokojená, tak to je škoda že tobě nesedla. Jinak mě od Guerlainu zatím nic jiného neláká (naštěstí :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No za ty peníze bych prostě čekala tak nějak globálně víc.

      Vymazat