pátek 16. září 2016

Dny Marianne 2016 aneb Úlovky

Ahoj kamarádi!


Pokud jste četli můj poslední článek o Grand Openingu Douglasu v Palladiu, viděli jste můj výhledový kosmetický wishlist nejen na Dny Marianne. Níže se dozvíte, co z něj je už odškrtnuto.


Letos jsem šla jen do dvou obchodů, a to plánovaně do Coccinelle a do Douglasu. Jinam jsem se nevypravila a ani to už  nemám v plánu.
Masovosti se ve všech směrech a formách snažím vyhnout :).
I tak jsem provětrala peněženku slušně.



Realizovala jsem se tentokrát v Arkádách Pankrác  (protože tam byla v Douglasu jako vizážistka Rouge Bunny Rouge Verča @vercaticha. Můžete se za ní o víkendu stavit).

A koneckonců Coccinelle tam nedávno otevřela další obchod.



I. COCCINELLE


Přijela jsem už před otvírací dobou (neb mě dovezl Charlie a pospíchal vydělávat na moji Berunu:)).

Před Coccinelle se již vinula fronta.  S tím jsem tedy nepočítala, leč po otevření to bylo snesitelné. Já věděla, co chci.  Leč to neměli. 

Po krátkém váhání, rychlém rozmýšlení o vzájemné kombinovatelnosti s oblečením a botami jsem si vybrala jménem Charlieho karty středně velkou šedivou Arlettisku (dárek ke stříbrné svatbě) a jménem karty svojí Arlettis semišové psando (Pochette in Suede) v černé barvě s odepínacím řetízkem (určila jsem si, že je to taky k výročí,  když jsem to to čtvrtstoletí vydržela :).

Musím s radostí ocenit příkladnou péči slečen prodavaček. Milé, vstřícné. A dobře týmově kooperující.


Nyní jsem zcela kabelkově saturována, jak z hlediska tvarů, tak i barev. Toužím akorát po něčem tyrkysovém či petrolejovém, což časem vidím asi na Piper od Furly.
Vyřídila jsem Berunu a odklidila jsem se na zahrádku do kavárny, kde jsem počkala na Pavlu @ohmybeautifullife a Starostu (s kokoádou:)).  Pavla pak skákla do HM a Sephory, sešly jsme se v Douglasu.


II. DOUGLAS


Kolem desáté ranní bylo množství lidí na pohodu. 
Postupovala jsem následovně:


1) Alterna 

Obecně má Douglas Alternu cenově jak v kadeřnictví (tudíž za hodně).
Využila jsem proto slevu a jako bonus dárek k nákupu v podobě mé oblíbené masky z kaviárové řady Repair X (viz Vlasoposty zde na blogu).
Pořídila jsem si šampon z kaviárové řady - novinku s olejem. 


Jinak používám klasickou hydratační verzi. Šampon jsem ozkoušela v několika vzorcích od mého kadeřníka Péti Voláka, vyhovoval mi, proto jsem investovala do plného balení. 
Jedná se o intenzivní hydratační variantu, která i přes olej vůbec nemastí a nezatěžuje. Beztížnost je pro mě nutnost, mám na hlavě tuhé žíně. Asi jsem se měla narodit jako Jurášek.

Alterna je drahá, leč spotřeba je minimální. 
Šampon byla nutnost, vše mi došlo včetně miniverzí.  Teď jsem se třikrát umyla Bione a je to zralé na Tetahejt.



2) Teaology 


Pořídila jsem si zpevňující tělový krém,  po němž již dlouho pokukuji, páč jsem byla nadšená ze vzorku.
Dárkem k nákupu byl můj milovaný krém na ruce  (viz recenzní článek na produkty "Čajový obřad").



3) Douglas Home SPA 


Na otvíračce Palladia jsem dostala mj.sprchovou pěnu.  Tak mě zaujala, že jsem si koupila další dvě varianty  (sleva 30%).

Miluju sprchové pěny.  I proto, že slouží i při holení.  Možná na ně udělám nějaký post na IG  (jen jedna značka z mnou vyzkoušených stojí za bačkoru).



4) Rouge Bunny Rouge 


Plánovaný Aqua Primer koupen (jeho popis a ostatní recenze na produkty jsou zde na blogu pod štítky Rouge Bunny Rouge či rbrczteta). 

Dlouho už chci takovou blbůstku za raketu - RBR zrcátko. Tak jsem ho dnes vzala taky. 
Objemová řasenka bohužel v černé verzi nebyla, tudíž jsem částkou nákupu nedosáhla na dárky. 

Děkuji Verče za péči! 



5) Dior

Jak jinak: Rouge Dior 080 Red Smile!  (Pavla ji má taky, ale ze Sephory).

U stojanu Dioru to bylo jediné místo,  kde zahaprovala obsluha.  Rtěnku našla až třetí slečna.  Netrvalo to dlouho, jsem naprosto na pohodu, ale holky konzultantky, prosím vás: někdy mlčeti zlato. Zdůvodňovaní typu "my jsme tu chvilku a nikdo nám neřekl, kde co je", nepotřebují zákazníci slyšet a ani by neměli.
Jinak personál veskrze milý.


K nákupu jsem ještě dostala masku Mitomo. 


A představte si, nejspíš trpím kosmetickým Alzheimerem - já zapomněla na Starskin!  Jak do wishlistu, tak naživo.  Mají boží masky  (nejradši mám asi hydratační.  Pak je skvělá na ruce.  O level nad sephoráckou.  No ale taky je dražší). Tak příště.

Kroužila jsem po Douglasu dle seznamu.  Žádné impulsivní nákupy. A nechtěla jsem naráz pořídit z wishlistu vše, to bych si ani neužila. I tak toho je až až.


Co jste si pořídili nebo máte v plánu?  Ráda si počtu, jako vždy.

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta



18 komentářů:

  1. Super nákupy.
    Najviac ma zaujala cierna coccinelle kabelka. Mne by sa hodila v skoricovej farbe. U nás je však obchod len v Bratislavskom auparku,tak som zvedavá aký tam bude výber.
    Páči sa mi aj dior rúž. Musím sa naň pozrieť, pretože stále som nenašla " moju červenú".
    Ostatné značky na Slovensku bez šance. A celkovo mám pocit, že tieto zľavové dní sa tak u nas neprezivaju. V tomto zmysle, že som nezažila čakanie v rade a pod.Alebo možno som mala vzdy šťastie (alebo tu nič extra zaujímave nemame :) ) Ďakujem za inšpiraciu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám pocit, že skořice v letošní podzimní kolekci není (www.coccinelle.com)

      Vymazat
    2. Martinka ma pravdu, skoricova nie je medzi farbami aktualnej sezony Coccinelle 😔 Ale kolekcia je velmi vydarena, urcite sa najde nejedna skvela nahrada 😉

      Vymazat
  2. Šla jsem do Douglas, jelikož jsem musela vrátit Foreo, které jsem brala přes jejich e-shop (chytla jsem vadný kus). Tak jsem si zašla pro nové ve vylepšené variantě, protože jejich postup výměny zboží je na facku. Snad jsem měla tentokrát šťastnější ruku. Ještě jsem popadla odličovací balzám Clinique. V Sephoře jsem si vzala Bonder od Orly a pokud ani to nepomůže výdrži laků na mých nehtech, tak už nevím:-( Ze zvědavosti jsem ještě vzala profláklou Sephoří jílovou masku - plánuji jen lokální použití na kritické plochy obličeje. A toť vše - dárky k nákupu mne tentokrát k většímu utrácení nenalákaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kdysi Bonder měla a nějak nic zajímavého. Ale už je to dlouho (ještě původní lahvičky). Balzám Clinique je plně srovnatelný s obdobou od EL (relativní novinka) a je ho mnohem víc, takže je výrazně levnější.

      Vymazat
    2. Právě tu Ludří používám, tak plánuji srovnat. Bonder nefunguje? Třeba mě mile překvapí.

      Vymazat
  3. Zdravim,ja pokoupila v Douglas TaG do zasoby ( laky,sampony,masku a lesk na vlasy ) , Dior bazi pod make-up. Pak jsem zabehla do Pietro Filipi a odtud jssm si odnesla kalhoty,top a nausnice. Letos DM v klidu u vse jsem brala na jistotu :-)). Za me spokojenost !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super! A tu bázi máš Forever?

      Vymazat
    2. Jo,jo...Diorskin Forever. Mam ji poprve tak snad budu spokojena :-))

      Vymazat
    3. Za mě to bohužel zázrak není. Respektive pro suchou pleť.

      Vymazat
  4. Ja jsem si poridila od Lancome krem Vissionaire a Hydrazen essenci. A pak od clinique Moisture surge, mydlo na sonicke cisteni a gel anti blemish solution. A moc se tesim, az vyzkousim ty kremy jako darek k nakupu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem chodící maskot Moisture Surge :)). Vissionnaire mi bohužel nesedl a je na mě i moc parfemován.

      Vymazat
  5. Ja jsem si poridila od Lancome krem Vissionaire a Hydrazen essenci. A pak od clinique Moisture surge, mydlo na sonicke cisteni a gel anti blemish solution. A moc se tesim, az vyzkousim ty kremy jako darek k nakupu.

    OdpovědětVymazat
  6. Vzhľadom na neexistenciu Douglas na SK a minimálnu zapojenosť na Dni Marianne v našich obchodoch som to ako obvykle prežila úplne bez straty peňazí.
    Vážne by som ocenila ak by sa k nám dostala značka Teaology. Alternu som tiež nikde nevidela. Alebo som možno asi nehľadala dobre.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Mne sa podarilo kupit si limitku - nahrdelnik Swarovski od Jean Paul Gaultiera a cervene Timberlandy ❤ Zajtra este planujem nejaky Rouge Dior, laka ma ten sedy odtien 😉

    OdpovědětVymazat