úterý 29. prosince 2015

Zázraky a přízraky 2015 - tvářenky (a rychlý popis, co jsou pro mě "dobré tvářenky")

Ahoj kamarádi!
V seriálu #zazrakyaprizraky2015 budu dnes pokračovat tvářenkami
Jedná se jen o nákupy v roce 2015.


Obecný článek o "dobrých tvářenkách" jsem dosud nesepsala, proto na úvod určitý vhled udělám, aby bylo jasnější, podle jakých kritérií hodnotím. Celý článek je věnován tvářenkám pudrovým.

U tvářenek co do pigmentace pro mě platí obdobně to, co u stínů.  Tedy že přepigmentovanost není plusem, ale může být naopak na obtíž.  Hlavně při aplikaci, roztíratelnosti a výsledném efektu - velký nános, nejednolitost, opadavost. Zhusta bývá vysoký pigment jen zastíracím manévrem chabé konzistence a struktury. 

Ano, mám i dost velmi pigmentovaných tvářenek, které jsou ve všech ohledech výborné - nicméně vyšší pigment beru jen jako příjemný doplněk jiných plusů. 

Na druhou stranu úplně špatně pigmentované tvářenky ráda nemám taky, neb jak se musí vrstvit a vrstvit a vrstvit, udělá to zaprášený efekt, který ve finále působí unaveně a zvadle.

Primárně očekávám od dobrých tvářenek konzistenci, která nebude dělat neplechu při aplikaci. Nevadí mi přizpůsobit náčiní konkrétní struktuře výrobku, tzn. například hodně zapečené  tvářence či naopak měkkoučce jemné, pokud to pak půjde raz dva bez šmouh a nerovnoměrností.

Za další nutně potřebuji výd.  Levným produktům odpustím, dají-li se mnou aspoň sedm hodin, u těch drahých předpokládám aspoň deset. 

S čímž rovněž souvisí rovnoměrné mizení a odolnost proti otěru  (telefon u ucha je pěkný prevítek).

Prášivost u tvářenek nesnesu, protože má za následek (kromě uživatelského nekomfortu) mj. nepřilnavost, rozpliznutí mimo teritorium v oblacích produktu a tak podobně.  

Jakmile nelze prášivost aspoň v podstatné míře eliminovat ani lehkým vtlačením produktu nabraného na štětci o hřbet ruky, je to pro mě signál zmaru.  (Mimochodem, jsem alergická na obsesivní a razantní oklepávání pudrových produktů a zejména na foukání do tvářenek a paletek. To rostu).


Začnu opět Přízraky, ať to máme za sebou.  

Tím prvním je L'Oréal  Le blush. Na drogerku vcelku drahá věc, cca tři stovky.  Já ji koupila v Tetě za půlku s cílem rychlého přešmrdlání, když jdu zdevastovaná po cvičení.  I za těch 150 korun je to drahé,  protože nefunkční. Už ji nemám.  Pigment je tak slabý, že nešlo vydolovat prakticky nic.  Prašná jak cesta ze Sahary, docílila jsem oblaků produktu všude jinde, než na zamýšleném místě. Výdrž žádná.  Představte si všechny neduhy levňoučké Coloramy a znásobte.


Druhým Přízrakem je bohužel Too Faced zajíc Love Flush  v odstínu Justify My Love. Miluju původní TF srdce  (ta mají ale zcela jinou konzistenci). Tato je divně drobivá, poměrně obtížná na aplikaci a jejím největším problémem na mé pleti je nerovnoměrnost při odchodu,  mapuje.  Za 780 Kč v základní ceně se to nedá odpustit.

Pak tu mám jednu,  od níž jsem čekala úplnou bombu, a ta se nekonala.  Nezaslouží si zařadit do Přízraků, nicméně s ukáplou slzou sděluji, že je to Mareček, který poněkud pajdá za představou.  Fňuk.  Tedy Marc Jacobs Beauty v odstínu 216 Rebellious je pro mě do jisté míry zklamáním. Mareček je dost tvrdý, poměrně obtížně se nabírá a výdrž není omračující. Na mém Instagramu najdete srovnání s Clinique Cheek pop (které se níže objeví v Zázracích). Nová fotka chybí, Mareček je v kanclu, já t.č.doma na dovolené, kterou jsem si udělila (použila jsem svou fotku z IG).

V kategorii Zázraků je poměrně plno.

Začnu čikynovým běsněním aneb Cheek pop od Clinique.  Letos jsem jich pořídila šest,  sedmá je Berry pop  (tu už mám však od příchodu na trh). Další Berry pop jsem koupila v rámci projektu podpory boje proti rakovině s charakteristickou stužkou v reliéfu, ostatní  (Heather, Pansy, Rosy, Nude a Fig) jsou v kytičkovém hávu.  Co Vám budu líčit, chystám se ještě na Melon Pop.
Cheek pop splňují všechny moje požadavky na dobrou tvářenku, vyzdvihnout musím zejména výdrž.  
Nekroužím v nich štětcem, jen shora poťupkám, pak o hřbet ruky vtlačím produkt do štětce kvůli rovnoměrnému rozprostření a aplikuji. Tím nejen snížím spotřebu  (ne, že bych to stran množství extra potřebovala :)), ale hlavně šetřím reliéf.


Dalším výborným nákupem je jarní YSL Blush Volupté v odstínu 2 Séductrice  (starší  foto pochází z mého Instagramu). 
Jemňoučký (a voňavý) "závoj na líčka". Po všech stránkách perfektní. 


Jarní Guerlain kulkotvářenka Météorites Perles de Blush je případem, kdy bezhlavě miluji, ačkoli bych při běžné objektivitě pár mušek viděla.  Hlavně prášivost. Ta je ale dána nejspíš typem produktu  (kule nesnesou při aplikaci  tolik, co běžný pudrový slisovaný výrobek). Krásně voní.  Drží skvěle.  A je to Géčko, no.

Chanel, ach Chanel..... Pominu-li jarní kytičkovku Jardin de Chanel Blush Camélia Rosé (kterou miluji pro její eleganci a něžnost), vyhrává 88 Vivacité aka Vitacit. 
Kromě všech dobrých vlastností Chanel tvářenek  (včetně vůně) má unikátní výraznou  barvu, kterou ale lze lehkou rukou bez problémů nanést decentně na denní nošení.


Dior u mě letos zabodoval tvářenkou Rosy Glow a jejím odstínem 001 Pétale přizpůsobivým tónu pleti.
Naproti tomu letní limitka  (btw šíleně drahá) Variation de Blush (mám odstín 001  Pink Sunrise) mě nakonec až tak neuchvátila. Všechno by bylo v pohodě, včetně bonusu balení a designu, ale výdrž kulhá.  A to kvůli ceně i značce nemohu odpustit.


A pak je tu Tarte! Tedy Amazonian Clay 12-Hour Blush v odstínu Dollface. Na ní nejvíce oceňuji možnost vždy se skvělým výsledkem nanést jakýmkoli štětcem, pokaždé docílím stejně dobrého výsledku.  Je to i kvůli tomu, že pigmentace je tak akorát. Dostala se ke mně z USA zásluhou Sabči @s0bi a je velká škoda, že tu není dostupná. 

Skvostem letošního roku je Hourglass v odstínu Radiant Magenta zvaný též Voldemort,  za jehož dovoz z Itálie děkuji Terezce @terezkamk.  Jestli máte možnost si ho ze zahraničí dovézt, neváhejte.  Já potřebuji další.  A další.  A všechny; ). To je taková pecka!

Z levnějšího ranku vyzdvihnu Catrice Gradation powder blush z podzimní LE Fallosophy (ačkoli mohu doporučit jakoukoli Catrice tvářenku - to jim jde). V pohodě se vyrovná obdobně od MACu z LE Toledo (Kindergarten Red).

A v podstatě jsem spokojená i s tou macandou  od Alverde z puntíkaté LE v odstínu Dizzy peach. Trochu vázne výdrž a trochu práší,  nicméně vzhledem k ceně odvádí nadstandardní práci.


Co Vaše letošní tvářenkové objevy?  Shodneme se v něčem?  Ráda si počtu v komentářích. 

Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.

Pusu teta 

P. S. Všechny produkty byly pořízeny mnou, až na Rosy Pop od Clinique, která byla dárkem na Popmánii v červnu v Palladiu. 

TOO FACED
CLINIQUE
CLINIQUE, MARC JACOBS BEAUTY
MARC JACOBS BEAUTY
YSL
GUERLAIN
CHANEL
CHANEL
DIOR
TARTE
HOURGLASS
ALVERDE (s Mavalou a Popinou od Clinique)
CATRICE

47 komentářů:

  1. Ja som teda tento rok veľmi nenakupovala lícenky, ale viedli u mňa klasiky ako Nars - Madly a od Catrice klasické obdĺžnikové lícenky. Celkom tento rok ma aj zaujali tie nové lícenky od Catrice, aj výdrž celkom obstojná na mojej mastnej pleti. Ale novým miláčikom v roku 2016 bude asi nový prírastok od MAC-u Mocha. Na moju mrtvolnú bledú ideálny odtieň :D.
    A zuby si brúsim na cheek pop a nejakú Chanelku.
    A úplný prepadák nielen tohto roku aloe už dva roky dozadu je od Sleeku Rose Gold. Akože pigmentácia na ruke fajn. Ale na tvár človek neprenesie skoro nič. Práši to a robia sa do toho krátery aj najjemnejším štetcom od RT.

    OdpovědětVymazat
  2. jednoznačně Clinique a benefiční berry pop... a pak je příjemné překvapení Sephora tvářenka v odstínu 05 ;) P.S. na pučmelouna se chystám tééž ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Další ze skvělých fundovaných recenzí, psaných opravdu podle vlastních zkušeností, což velmi oceňuji. Nejsem velkým shromažďovatelem tvářenek a po vyselektování Lorealů, Maybelline, MF a Astorů(dostaly je kámoščiny holčičky na hraní) jsem zakotvila u dvou svých oblíbených tvářenkových značek Dior a MAC. U obou mi skvěle vyhovují tvářenky ze základní řady u Diora klasické DiorBlush a od MAC klasické kulaté Powder Blush. Na cestě ze zahraničí mám vánoční paletku Guerlain, tak se těším, že poprvé vyzkouším Guerlainovskou tvářenku, pže jejich koule, pudry, stiny a make-upy už dlouhho miluji, věřím, že ani tvářenky mě nezklamou.

    OdpovědětVymazat
  4. Cheek pop jsou vážně skvělé. A mám ráda i od TF srdíčko ��

    OdpovědětVymazat
  5. Moje nej je cheek pop Melon (potřebuju nutně Heather), TF srdíčko, Nars Sin a Benefit Dallas. Nemůžu si pomoct, ale Dallas je prostě můj odstín, v kterém se cítím ze všech tvářenek, co mám, nejlépe - štve mě ale cena v porovnání s velikostí produktu :(. Nars je můj největší držák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel Benefit je šíleně předražen. Narsů mám x, ale letos jsem nic nepřikoupila.

      Vymazat
  6. Já miluju Voldemorta a pak i tu novou Kiko, tu jsem teď dala do taštičky a nosím ji furt. Tu musíš mít, bohužel. Uděláme objednávku ;) A jsem ráda, že ti docela sedí to Alverde, za tu cenu je fakt příjemná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Voldemort je jasnej :). U Kika jsem zaváhala a budu to muset napravit;).

      Vymazat
  7. Aspoň jednu od Clinique si musím pořídit. Chanel mám ráda hlavně kvůli vůni.

    Děkuji za moc hezkou recenzi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuji. Cheek si kup, budeš spokojená; ). No a Chanel je Chanel; )

      Vymazat
  8. Nedávno jsem chtěla využít 30% slevy na Clinique v naší malé Marionnaud, ale tak vybrakovaný stojan jsem už dlouho neviděla. Čikina ani jedna. Tak jsem zase skončila u Pop rtěnky. Ze svých nákupů si asi nejvíc cením Clarins Prodige - rozhodně má nádherný obal, pro mne i odstín, jemně mletá, nepráší, jen výdrží pokulhává, ale neflekatí.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Marti, já se letos zamilovala do tvářenek od MACu :) dále jsem byla příjemně překvapená tvářenkou od UMA cosmetics z podzimní limitky (asi Rouge) v odstínu multibubble rasberry. Na ty čikiny popiny budu muset konečně kouknout ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čoveče, Umy se nějak bojím, nemám odvahu si to dát na obličej:). MAC je klasika, která vždy pomůže, když je třeba.

      Vymazat
  10. Och bože to je taková nádhera :) Já si na tvářenkách hodně potrpím,protože mám ráda víc tvářičky jako Marfuška, hodně mi záleží i na výdrži. Velmi jsem si zamilovala od Alverde 03 Pretty terra, za pár korun hodně muziky, pak Milani berry amore,tu teď aktuálně nemám,jsem ji vymazlila už,no a dárek od Kristýnky @kristinatisdale Nars v odstínu Sin,to bylo pro mě překvapení,nečekala jsem,že mi sedne. Asi bych měla jmenovat i The Balm a Hard Candy a jiné od Kristy,které jsem mohla vyzkoušet jako Physicans Formula,Lorac, Nyx
    Já pokud nakupuju tak dám hodně na doporučení a jen si pak vyberu ten svůj odstín ;)
    Nejhorší zkušenost mám s Dermacol tvářenkou,ta se vytrácí a mapuje,hodně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milani jsem věnovala, ta struktura mi nesedla. Sin od Narsu je moje nejoblíbenější Narska. Alverde mě překvapila velmi pozitivně.

      Vymazat
    2. Alverde mám sice jinou, ale i já s ní jsem spokojená, a nesmrdí jako mnohé produkty o Alverde.;-)

      Vymazat
  11. Vidim své oblíbence. Na YSL jsem dnes koukala - myslim, ze byla dokonce s 30% slevou nebo ze by vic?
    Tarte miluji, Chanel take a Cheek pop? Tak to je jasna laska. Hlavne Nude, tak uz jsem skoro na dne. Ach jo :)
    Hourglass mam doma uz rok a vubec me nebere...a jsem rada, ze jsem ušetřila a nekoupila TF nove srdce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čoveče, Hourglass mě nadchla. TF zajíc je průšvih, to se nepovedlo. Za Nude můžeš ty a po Heather ji tahám nejčastěji.

      Vymazat
  12. Kopretina alias číkyna mě láká moc, asi si ji za odměnu někdy pořídím, ale jak vybrat 1 odstín?! A moc se mi líbí tvářenky od YSL. Děkuji za fajn recenzi a těším se na další

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabča nahoře psala, že je na ysl sleva. Ptz jinak je to drahý jako Chanel cca. To přeci jen ten Clinique je dostupnější.

      Vymazat
  13. Super článek. Miluju Clinique, začala jsem s makeup Superbalance pred xx lety, ted uz mam víc věcí a díky tobě jsem si koupila tvářenku ginger pop. A je naprosto skvostna 😆

    OdpovědětVymazat
  14. Super článek. Miluju Clinique, začala jsem s makeup Superbalance pred xx lety, ted uz mam víc věcí a díky tobě jsem si koupila tvářenku ginger pop. A je naprosto skvostna 😆

    OdpovědětVymazat
  15. Tu YSL tvářenku mám a jsem z ní nadšená :-) ségra jede na jaře do Itálie tak ji zaúkoluju at mi sežene Hourglass. Tu si přeju už hodně dlouho, tak jako Tarte, ale do USA se nedostanu ani já ani moji blízcí.

    OdpovědětVymazat
  16. Z uvedenych nemam ziadnu, vydrzou ma ale nemilo prekvapila Nars (nie je celodenna, vydrzi tak 4-5h), naopak, Urban Decay v odtieni Rapture je prekvapenim prijemnym. Drzi dlhsie a ma zaujimavy odtien, ktory podla mna, velmi sedi tmavovlasym devam..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně holek si stěžuje na výdrž Narsu. Já zásadní problém nemám, ale že by to byla pecka, to taky ne.

      Vymazat
  17. Ze zmiňovaných bohužel žádnou nemám, kazdopádně mám dvem tarte tvářenky a jsou asi jedny z nejlepších, které jsem zatím vyzkoušela. Trochu mě překvapila ta Too Faced, vzhledem k tomu, že jsem zatím všude četla jen pozitivní recenze. Vlastnil zkušenost nemám, příliš mě nelákají. Já mám nejvíce tvářenek od MAC a vyhovují mi klasické, i ty minerální. Oblíbený odstín je momentálně Gingerly :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mac je jistota! No a bohužel zajíc TF je pro mě zklamání.

      Vymazat
    2. Mac je jistota! No a bohužel zajíc TF je pro mě zklamání.

      Vymazat
  18. Tvářenky jsou jedním z mých nejoblíbenějších kosmetických produktů, taky proto bych je nakupovala skoro pořád :) Mezi můj letošní objev patří rozhodně Cheek pop, já mám právě Melounka a jsem s ním strašně spokojená, taky už je pěkně vydřený:) Rozhodně plánuji i další odstíny. Mojí ale vůbec nejoblíbenější tvářenkou je stále Sugarbomb od Benefitu, který mám v plechovém domečku od loňských Vánoc. Trochu se bojím dne, kdy se objeví dno:) Ale bude to rozhodně kousek, který budu muset mít znovu:)

    OdpovědětVymazat
  19. Zase skvělý článek, díky teto! Jinak za mě určitě Cheek Pop, to je láska jako trám, musím určitě rozšířit rodinku. Letos jsem se rozšoupla s paletkama stínů a kromě Popinek vlastně tvářenky ani moc nekupovala, budu to muset "příští" rok napravit. Od Tarte mám jen tu v Energy Noir paletce a miluju ji. Hezký den! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Letošní honba za Vitacitem, ta byla super a děkuji všem zúčastněným:-D. Mě letos celkem překvapily tvářenky od Kiko, jsou super:-). O Clinique ani nemusím mluvit to je láska:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kika mám tři. Dvě velmi dobré, jednu prášivku. Vitacit jsme potřebovaly :)

      Vymazat
  21. Moc hezky clanek,hlavne proto ze u tvarenek chci to same co ty...mela jsem napr tvarenku Milani a i pri pidi nabrani jsem vypadala jak Marfusa :-D a hodne jsem vahala nad Too Faced srdickem v odstinu Baby love,ale kdyz se to objevilo v prizracich,tak jsem radeji sahla po UD v odstinu Fetish a miluju ji :-) a za me je pro lonsky rok objev tvarenka HM z nove beauty kolekce,brousim si zuby na vic produktu,protoze to co se nabizelo v oddeleni kosmetiky HM tehdy,je uplne nekde jinde (tam jsem nakupovala 10ti lete sestrenici darky a ted tam nakupuji konecne ja). A navic me lakaji tvarenky id Clinique,kdyz na ne vsude slysim chvalu,je to jak horecka a asi nejakou potrebuji :-D
    Mej se se krasne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milani! Oooo brrr! Jsou z domu. Na HM se chystám časem. Pa!

      Vymazat
  22. Moc hezky clanek,hlavne proto ze u tvarenek chci to same co ty...mela jsem napr tvarenku Milani a i pri pidi nabrani jsem vypadala jak Marfusa :-D a hodne jsem vahala nad Too Faced srdickem v odstinu Baby love,ale kdyz se to objevilo v prizracich,tak jsem radeji sahla po UD v odstinu Fetish a miluju ji :-) a za me je pro lonsky rok objev tvarenka HM z nove beauty kolekce,brousim si zuby na vic produktu,protoze to co se nabizelo v oddeleni kosmetiky HM tehdy,je uplne nekde jinde (tam jsem nakupovala 10ti lete sestrenici darky a ted tam nakupuji konecne ja). A navic me lakaji tvarenky id Clinique,kdyz na ne vsude slysim chvalu,je to jak horecka a asi nejakou potrebuji :-D
    Mej se se krasne

    OdpovědětVymazat
  23. Nutně potřebuji nějakou Chanel, ale vybrat jen JEDEN odstín do začátku??? Nemožné :-D ... už jsem držela v ruce Rouge a pak mi bylo líto začít tak výraznou, že jí tolik neunosím ... a jednu jsem prostě nedokázala vybrat, tak ZATÍM nemám žádnou :-D ... to samé je s Popinami, i u rtěnek jsem musela vzít hned dvě najednou :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Tak zrovna tady máš perfektní fotky, ta Chanel/Mel je suprová!! :) Já jsem vyloženě zklamaná z nějaké tvářenky nebyla, oblíbené pro mě byly a jsou Clinique, Sephora, Max Factor a TF (klasická i ta nová, mně vyhovuje - i když momentálně ji nemůžu najít... :))

    OdpovědětVymazat
  25. Mě to tak drásá srdce, ze ti nevyhovují Love Flush. Ja zas nejsem moc velký fanoušek originál srdicek. Moc rada bych vyzkoušela chanel a dior a Tarte .. ach..Tarte, to je muj miláček. Dalsi krasny článek plný hodnotných informaci.

    OdpovědětVymazat