středa 30. prosince 2015

Zázraky a přízraky 2015 - rtěnky a PF 2016

Ahoj kamarádi! 
Dnes budu pokračovat v sérii #zazrakyaprizraky2015 mou nejoblíbenější kategorií, a to jsou RTĚNKY.
 
I v nich jsem se rozjela a díky mým IG kamarádkám získala i kousky v ČR nesehnatelné.
Moje kritéria "dobrých rtěnek" najdete ZDE  na blogu v článku. 
Předesílám, že byť jsem se letos chovala opravdu rtěnkově nestřídmě (koneckonců, to jste mohli vidět na mém Instagramu ), koupila jsem si jen jednu Rouge Dior (Time Square odstín). Pořád tento typ rtěnek od Diora považuji za nejlepší krémovky, co mám, ale není to pro mě žádná novinka. 

I. PŘÍZRAKY
Začnu tradičně Přízraky, ať končíme pozitivně. 

Vyslovený průšvih se mi vyhnul, nicméně mám tu tři,  které nesplňují moje požadavky a jejichž koupě by byla bývala zbytná.

Tou první je Shine Lover (v odstínu 357 Fuchsia in Paris) od Lancôme,  což rozhodně není levná legranda.
Jedná se spíš o zbarvený balzám s nízkou vydrží a nikoli ohromující hydratační schopností a komfortem, což bych vzhledem k typu produktu čekala. Obdobnou službu mi mnohem lépe splní čubičky od Clinique, Clarins či Kosmetika Moje za 49 korun.
Tou druhou je všeobecně oblíbená Catrice - Ultimate Stay v odstínu 070 Plum&Base.  Osobně to juchání nechápu, výdrž vzhledem k proklamaci je vlastně špatná, konzistence nic moc a celkový dojem mě neuchvátil. Vadí mi nejednolitost, nutno vrstvit.  Vadí mi parfemace. A vadí mi divný pocit gumovité lepivosti horního rtu o spodní. Škoda 149 Kč.
Tou třetí je Zoeva Luxe Cream Lipstick v odstínu Floral Crown, u níž si ale nejsem jistá, zda jsem ji nekoupila už na sklonku 2014 či na začátku 2015. Jediným plusem je balení s magnetem, a to nestačí.  Konzistence je uživatelsky nepříjemná, drhne a vysušuje mnohem víc než průměrné mattky. Například matné Essence za pětinu ceny jsou prostě lepší.  

II. ZÁZRAKY z drogerie
Ohledně Zázraků začnu levnější skupinou, kdy v první řadě musím vyzdvihnout matné Maybelline ColorSensational Matte.  

Koupila jsem tři odstíny  (z nabízených šesti v Rakousku), z nichž dva se do ČR nedostaly.  Máme tu zatím jen tři odstíny,  což nechápu a je to škoda.  Jednu z mých jsem věnovala do GA a dvě (Red Sunset a Magnetic Magenta) si užívám.  Snesou v podstatě srovnání s MACem. 
Levná pastelka (Hydratační balzámová rtěnka) od Kosmetika Moje je mým víkendovým společníkem a kamarádem na dovolených. Ideální záležitost, když jsem někde v terénu a nemám chuť nebo možnost se frdlat před zrcadlem. Šup šup a je to.
Z pastelkových mazátek mám v oblibě i Debby Lip pencil Mega Gloss v odstínu 07 Sweet Cherry z jedné mé toulky rakouskou Bipou.  Za cca 5 eur a kousek velmi slušná kvalita a byť je označena lesklým finišem, má pěknou sytou pigmentaci a dobrou výdrž.  Bohužel není šroubovací, musí se ořezávat, to je trochu minus. 

III. HIGH END ZÁZRAKY  nedostupné v ČR

Z HE ranku začnu zde nedostupnými exempláři - nejprve třemi Givenchy.  Jarní kytičkovou limitku v odstínu 202 Rose Dressing  s výměnným obalem jsem v posledním kusu chytla v květnu ve vídeňské Marionnaud  (tam byl servis!) a další dvě (301 Magnolia Organza a 205 Fuchsia Irresistible) mi obstarala Jana @jana_gregor v Petrohradu.  Vždycky jsem Givenchy milovala, po odchodu značky z naší Sephory před pár lety jsme bohužel odkazány na zahraničí.  V květnu se hodlám zase ve Vídni givenchovitě vyřádit.
Nasledují  rtěnkoví Marečci aneb Marc Jacobs Beauty, rtěnky Le Marc (na fotce je odstín  200 Oh Miley z polské Sephory via @sabina.grohova)  a setík minimarečků The Sofia z Dánska via @littlegemblog @peackapples @mademoiselleeem.  Na nich miluju naprosto všechno, komfort, aplikaci, výdrž. 

Z Marečkova království musím vyzdvihnout i macatou tužku (stran tvaru překřtěnou na MJpyj ;)) aneb Kiss Pop v odstínu 608 Headliner. Ač pastelka, má všechny plusy krémových rtěnek včetně sytosti a intenzity a dovezla mi ji Terka @terezkamk z milánské Sephory. 
Kat von D z USA via @s0bi mě uchvátila.  Matná Studded Kiss v odstínu Bachelorette (karmínově červená) je dokonalý, výdrž je vynikající a na komfortu neubírá.
Dalšími oblíbenkyněmi se na sklonku roku staly dvě matné Karličky,  tedy Matte Revolution Charlotte Tilbury - Love Liberty a Amazing Grace.  Sehnala mi je Sabča @s0bi.  Kdo máte rád mattky, tyto vás rozhodně nezklamou.  A navíc se mi líbí i retro Lady obal.

 IV. ZÁZRAKY z českých parfumerií

Čtvrtá část bude věnována parfumerkovým rtěnkám sehnatelným u nás. 
Nelze nezačít Popinami (Pop lip) od Clinique, jichž se mi nakonec sešlo devět kusů :), a to Cherry pop, Plum pop, Punch pop, Love pop, Wow pop, Grape pop,  Passion pop, Poppy pop, Raspberry pop. Dvě mi věnoval Clinique, po jedné jsem dostala od Deny @deny_ja a Sabiny @sabina.grohova k narozeninám,  zbylých pět mi provětralo účet.  O nich jsem toho napsala na IG už tolik a mraky z Vás je mají, že by bylo zbytečné cokoli dodávat.  Vlastně jednu věc  ano - mým desátým kouskem bude asi Party pop :).
Kdo mě sledujete na Instagramu, víte, jak moc a jak dlouho miluju rtěnky Estée Lauder.  Pure Color Envy vlastním od příchodu na trh před cca dvěma lety a něco,  průběžně dokupuji včetně setů malinkých verzí.  Takže pro mě Pure Color Envy v klasické verzi  není novinka roku. O limitce Le Rouge v červeném obalu tu mám zvláštní článek (ZDE) a pořídila jsem si odstín Red ego

Nicméně rodina PCE se letos rozrostla o tři další varianty, a to nejprve PCE Shine (vlastním odstín 260 Passionate a 350 Empowered) . Na to, že se jedná o odlehčenou verzi, má vysokou intenzitu a výdrž.  Nejlepší produkt tohoto typu v mé sbírce  (kam se třeba hrabe Chanel Rouge Coco Shine).

Na konci prázdnin přišly Liquidky a mattky. 

PCE Liquid Lip Potion je sameťák, neskutečně komfortní záležitost (vlastním odstíny Fragile Ego a Lethal Red).
Četla jsem dva PR hejty, za sebe mohu říct, že slečna i paní nejspíš aplikovaly vadně. Toto za prvé není typ tzv. šestnáctihodinovek, těch zcela zasychacích betonů.  Za druhé je tak sytá a má takovou konzistenci, že stačí nános jedné jediné vrstvy.  Šmrdlání sem tam,  které je nutné u šunt rtěnek,  aby se docílilo vůbec nějakého efektu, nejenže není nutné, ale je nežádoucí.  Chcete-li další vrstvu, nechte tu první vsáknout, vstřebat.  Pak naneste.  Poté žádné mazání, žádné obtisky.  Vždycky rostu, když někdo haní značku jen proto, že nemá zkušenost nebo návod ke správné aplikaci. 

PCE matné  (finiš je semimat) jsou v obou mých odstínech Unattainable a Neon Azaleia spolehlivými pomocníky na dlouhé dny, aniž by rty trpěly.  Sytý pigment, snadná aplikace i případné opravy.  Žádné šupiny.  Mizí rovnoměrně.
Ze všech typů PCE mám klasiku nejradši.  A miluju i miniverze.  Můj stabilně nejoblíbenější odstín je Tumultuous pink
Rouge Pur Couture od YSL jsou mými dlouholetými oblíbenci  (od příchodu na trh), letos jsem neodolala limitkovému designu pusinek z kolekce Kiss and Love a koupila si klasickou červeň. Odstín je v permanentní kolekci, LE je jen o balení. 
Co by to bylo za rok, kdyby nepřibyly nějaké Maciny. Namátkou z MACu letošního roku vybírám vánoční set s konturkou a leskem a překrásnou mattkou Pretty Irresistible plus matnou růžovofialovku s kapkou mauve Evening rendez-vous.

(Slušně nakročeno k Zázraku má i Maxi Velvet z vánoční LE Guerlainu, nicméně ještě ji nemám zásadně prozkoušenou v celodenních podmínkách, tak tu zatím není).
 
Ráda si přečtu Vaše rtěnkové objevy, ale i výtržníky. 
Děkuji, že mě čtete. 
Konec hlášení. 
Pusu teta 
P. S. DOVOLTE MI POPŘÁT VÁM VŠEM ŠTASTNÝ A ÚSPĚŠNÝ ROK 2016♡. Užijte si ho ve zdraví a s veselou náladou! Děkuji Vám za přízeň, které si nesmírně vážím
Maybelline ColorSensational Matte
Kosmetika Moje
Debby Lip pencil Mega Gloss v odstínu 07 Sweet Cherry
Givenchy - jarní LE v odstínu 202 Rose Dressing
Givenchy Le Rouge - 301 Magnolia Organza a 205 Fuchsia Irresistible
MARC JACOBS BEAUTY - Le Marc 200 Oh Miley
MARC JACOBS BEAUTY  - VÁNOČNÍ SET The Sofia
Matte Revolution od Charlotte Tilbury - Love Liberty a Amazing Grace
Clinique akce v butiku v Palladiu - POPMÁNIA
Clinique - Grape pop
Clinique - Raspberry pop
Clinique - Punch pop
Estée Lauder PCE Liquid Lip Potion v odstínu Fragile Ego (a stíny v tužce Magic SMoky)
Estée Lauder - matná PCE
Unattainable
Estée Lauder PCE Liquid Lip Potion v odstínu Lethal Red
YSL ROUGE PUR COUTURE  - LE Kiss and Love
Vánoční kolekce MAC
Evening rendez-vous od MAC
Estée Lauder PCE Shine v odstínu 260 Passionate
Estée Lauder PCE Tumultuous pink - malá a veliká
Estée Lauder PCE Shine - odstín Empowered
MARC JACOBS BEAUTY - Kiss Pop v odstínu 608 Headliner
Shine Lover (v odstínu 357 Fuchsia in Paris) od Lancôme
Zoeva Luxe Cream Lipstick v odstínu Floral Crown
Catrice - Ultimate Stay v odstínu 070 Plum&Base

39 komentářů:

  1. MArti,
    předem Ti chci popřát vše nej do nového roku ...:-)

    Myslím, že Tobě nemusím říkat jaké jsou mé rtěnkové objevy tohoto roku :-) za mě jednoznačně Ludří PCE 240 Tumultuous Pink a její sestřička 270 Jealous a brousím si rtíky na 340 Envious (která mi připadne na mě moc výrazná :-))) a pak uvažuju o 420 Rebellious Rose .... a stím catricím propadákem musim souhlasit ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Věru. Rebelánek ti půjde :)

      Vymazat
    2. Budu mít dilema na rok 2016 :-D 340 vs. 420 :-D

      Vymazat
    3. Envious vůbec není tak výrazná, bude ti slušet. Asi potřebuješ obě ��

      Vymazat
    4. Pavli, dobře ...přemluvila jsi mě, potřebuju tedy obě :-D

      Vymazat
  2. Krásný nový rok plný super objevů a milých setkání! Díky tvým recenzím jsem si vlastně objednala Moje tužku a už to jelo... Nicméně. Děkuji. Za recenze, za styl psaní, za čas, který tomu věnuješ. Přeji jen dobré! Příští rok si snad pořídím první lepší kousek, uchvátila mě samozřejmě ludra. Ale to bude svátek, to se nesmí uchvátat 😊 Měj se krásně 😊

    OdpovědětVymazat
  3. Na matné Maybelline jsem se těšila, ale bohužel mě vůbec nezaujaly odstíny, které jsou dostupné u nás. Ze zmíněných mám jen jednu Clinique rtěnku, nakonec jsem se rozhodla pro odstín Berry Pop a je super. Moje srdcovka je ale MAC, miluju jejich matné rtěnky. Nejčastěji používám Velvet Teddy, Mehr, Diva a Sin. Hodně ráda mám i Clarins rtěnky/pastelky/balzámky :).

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marti, vzhledem k tomu, že kosmetiku nakupuji z velké většiny na popud IG, tak hodně tvých oblíbenců se letos stalo i oblíbenci mými (IG mám od ledna :D). Ať už klasické PCE či matné a tekuté (škoda, že je u matných a tekutých na výběr poměrně malé množství pro mě nositelných odstínů), i když si pořád nejsem úplně jistá, že jsem na ně dostatečně "velká holka" :), dál pak Popiny, z těch novějších odstínů mám v hledáčku minimálně tři včetně Party Pop, z drogerkových miluju Essence, Rimmel Kate a matné Maybellinky. Přízrak mám jediný, a to bohužel rtěnku od Moje, tu klasickou v černém obalu. Nevydrží snad ani jedno napití, ale těch pár korun vem čert :)
    Přeji krásný, veselý a úspěšný nový rok! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čaues! Rimmel Kate mám taky ráda, letos ale nemám žádnou novou. Ty ňudky - nic pro mě. Moje rtěnku klasickou jsem nezkoušela, tam je mi jasný, že to nebude ono. Měj se fajn!

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Vše nej do nového roku rtěnková královno! Estee Lauder zatím nemám a brousím si zuby😊 Opět fajn recenze! To jsou proste letité zkušenosti ...

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Teto, dovolím si také popřát všechno nejlepší do nového roku a hlavně velkou spoustu kosmetických objevů. Já mám pro příští rok v hledáčku další Popinu (zatím mám pouze Berry Pop, ale miluji ji nadevše) a chtěla bych zkusit i nějakou tu Ludřičku, když o nich vždycky tak pěkně básníš. Co se týče aktuálního nadšení, tak jsem si letos konečně splnila sen a pořídila si MAC rtěnečky. Do srdéčka se mi vryl odstín See Sheer, který je naprosto úchvatný v létě a pak také All Fired Up, který k mému údivu větrám hlavně teď v zimě. Co se týče propadáku, tak je to bohužel rtěnka od UD v odstínu Tilt. Ta mě zklamala na plné čáře a nevím co s ní. Vůbec se mi nechce jí používat... :( A to stála poměrně dost, když to tak vezmu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. UD klasiku jsem ani nekoupila, voskovatec na první dojem. Prý jsou dobré ty matné, já to ale zkoušet nechci. All Fired Up je krásná!

      Vymazat
  8. Teta boduje! Tolik krásy v jednom článku :)
    Jinak u Maybelline matovek mám pocit, že jsou skoro až lepší než MAC matovky :)
    Krásný nový rok, hodně zdraví, úspěchů a rtěnkových zázraků :)

    OdpovědětVymazat
  9. Rtěnková královno, dovol mi popřát ti všechno nej do nového roku, spoustu krásných rtěnek a taky to zdraví, a štěstí.
    Já vždy používala nevýrazné spíš nude rtěnky, ale časy se mění a taky jsem si pořídila dvě clinique rtěnky a jednu výraznou mac rtěnku, myslím že do Mac vyrazím zase a nějakou krasavici koupím aby té mé nebylo smutno. Moc bych chtěla i nějakou od EL, tak snad se mi v roce 2016 podaří nějakou krásku ulovit :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Krásný článek o krásných kouscích a přeji Ti jen to dobré,ať tě potká a nepříjemné mine obloukem. A čtenáři ať se vrací.

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Marti, sdílím lásku ke všem PCE rtěnkám, u nejedné jsme byly spolu a děkuji ti za výhru Tumultuous i za dárek miminko Envious, to jsoumoje top rtěnky roku 2015.
    Doufám, že budeme v objevování dalších krásek pokračovat i v roce 2016. 😊 Jinak samozřejmě přeji i zdraví a štěstí. P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že žádná rtěnka před námi není v bezpečí :)

      Vymazat
  12. Musím říct, že jsem docela nadšená z miminek Marc Jacobs. Mám zatím dva odstíny, oba tmavší, Je Taime a Kiss Kiss Bang Bang a pecka. A asi časem koupím plnou velikost, musím vybrat nějaký fajn odstín. Ale třeba Je Taime je asi první červená, v které se cítím fakt dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, Je t'aime mám v plné velikosti a miluju! A kup si Marečkovy stíny :)

      Vymazat
  13. Ahoj Martinko,

    moc pěkný článek! Díky Tobě jsem letos objevila svého favorita mezi rtěnkami, kterého u mě jen tak někdo nepřekoná, a to rtěnky PCE od EL. Jsou vážně boží a už nechci jiné. Clinique a jeho popiny jsou hned v závěsu, ale na EL nemají:-). Takže ti do roku 2016 přeji co nejvíce rtěnek a hlavně zdraví :-).

    Deny

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Marti, svou prvni el jsem dostala jako bolistku od manzela pri 17ti hodinovem cekani na letisti s 15ti mes.dcerkou na rhodosu. Je to pce 310 fierce beauty. Dokonalost a jeste jednou dokonalost:-)..Dale me velmi uchvatila Clinique pop a to party pop. Nyni je na rade all about lips...dale dej se vůle Boži :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím o info, jak se dále vyvíjela Boží vůle:)))

      Vymazat
  15. Martino, i Vám/Tobě báječný nový rok plný zdraví a pohody! Já sice nejsem moc rtěnková, ale prvni Popinka už je u mě taky, stejně tak jako krásná Nudka od MACu v Creemsheen finiši, jelikož jsou moje rty momentálně v kondici struhadla...

    OdpovědětVymazat
  16. Times Square mám též, už jsem ji dlouho neměla, tak já ji vytáhnu zase zítra :) Pro mě je Zoeva taky přízrak, už jsem ji vyřadila, fakt jediná dobrá věc na ní je to balení. A pak mě zklamala Audacious od Narsu. Naopak Shine Lover od Lancome mám ráda - teď na ni koukám že mám i stejný odstín jako ty. Objevem jsou pro mě taky rtěnky od Clinique, EL, MAC a z drogerie Maybelline.. :) A spadeno mám na nové rtěnky od Rimmelu a z limitky od MACu.. Pořád je jich mám málo no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Audacious je pro mě zklamáním taky, ale už 2014. Je prostě divná. Tak se budeme těšit, jak se rtěnkově předvede 2016;).

      Vymazat
  17. Krásný článek. Rtěnky miluju a díky Tobě jsem našla odvahu používat i výraznější a tmavší odstíny. Nejraději mám Dior, YSL, EL PCE, Clinique Pop Lip, Guerlain Kiss Kiss a MAC.

    OdpovědětVymazat
  18. Díky Tobě ani neexperimentuji a rovnou se řídím doporučeními, která mě nikdy nezklamala. Takže Pop Lip od Clinique a Pure color envy (+ verze Liquid) od EL jsou mé stálice a další nehledám:)

    OdpovědětVymazat
  19. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat