úterý 22. prosince 2015

Péče o rty aneb není jen Smetanova Hubička, může být i smetanová hubička

Ahoj kamarádi!

Dnes se budu věnovat péči o rty a mým nejoblíbenějším produktům. 


Jako vždy se budu snažit představit i finančně dostupnou alternativu.

Péče o rty je nezbytnou součástí obličejové rutiny, protože suché a popraskané rty jsou nejen nevzhledné, ale i nepříjemné a špatně na nich drží rtěnka.

Balzámů a různých ústních mazadel mám nespočet, vybírám své největší oblíbence, stálice a srdcovky.

I. ODLÍČENÍ

Jakkoli se to může zdát mimo téma, důkladné odlíčení rtěnky (a eventuelně konturky) a zbytků makeupu z okolí rtů je základ.

Zejména nosíte-li barevně důrazné rtěnky, dlouhodržky, mattky či voděodolné rtěnky. Na držáky obecně se mi osvědčily odličovače s olejem nebo dvousložkové. Mojí absolutní stálicí jsou Take The Day off od Clinique a odličovač očí a rtů z řady Take It Away od Estée Lauder


Dobrý odličovač rtů je i Ultimate oil-in-gel lipstick remover od Sephory (momentálně ho nemám doma, je to průhledná tubička s černými a zelenými nápisy).

Volba konkrétního odličovače je samozřejmě věcí Vaší preference, jen dejte důraz na dobrou odličovací schopnost.

Snažím se příliš rty násilím nedrhnout a nepopotahovat; tampónek s odličovačem přiložím, chvíli počkám a stáhnu  (je to obdoba jako u očního okolí a prevence mechanického poškození). Pokud to nestačí, jemně obkroužím (hlavně kvůli konturce).

II. PEELING

Obecně se snažím drsnějším metodám se vyhnout,  leč pro nositelky výrazných a matných rtěnek je občasný brousek více než vhodný.

Peeling si můžete vyrobit z domácích zdrojů nebo použít starou známou metodu zubního kartáčku, já jsem si velmi oblíbila Collistar Scrub Balm (seženete v Douglasu).


Používám tak jednou za týden. Možná jednou za deset dnů, dle potřeby a dle četnosti nošení matňošek.


Z levnější kategorie mohu doporučit Aldo Vandini,  bohužel se u nás nedá sehnat.   Měla jsem  ho z rakouské DM (bývá v sekci balzámů na rty), je i v Müllerovi (bývá u ostatního sortimentu značky).. Značka Aldo Vandini kdysi na našem trhu byla. Teď už jsem ji nikde nepotkala. Mají fajn tělovou péči, mám ráda hlavně krémy na ruce.
Na fotce není,  už mi došel.  Je v tubičce.

A zdravím Zuzku @zuzkaczech, její hand made peeling byl skvostný. 

III. VÝŽIVA A REGENERACE

Mou naprostou jedničkou na noc je Clarins balzám v modré tubě Moisture  Replenishing Lip Balm.


Je to hutnější gelík, který bych nedoporučila pod rtěnku bez otření, ale co se týká noční péče, nemá konkurenci.  Nejenže vyživí, ale i hojí  (všechny ty vychvalované Carmexy jsou proti němu jen nevítané příbuzné z třetího kolena). 


Od doby, co ho #napopuds0bi používám  (přes rok), praskly mi koutky jen jednou  (při chřipce,  za dva dny to bylo ok). Běžně jsem na koutky extra trpěla, dlouho se mi hojily, teď ťukám na svou dutoleb, pohoda.
Čtvrté balení mi k vánocům věnovala Natálka @littlegemblog.

Velmi levnou alternativou je Arganový olejíček na můj rtíček od Moje. Za 29 korun pecka.  Tento je nejlepší ze všech tří druhů balzámů,  které jsem od Moje vyzkoušela.  Za mě o třídu. Doporučuji bez váhání.

Balzámek Liška mazaná je hand made výrobek, který jsem dostala darem od Terky @teri_navratil a škoda, že něco takového není na trhu.  Jsem za půlkou, až dojde, fňuknu si. Obsahuje samé dobré složky, např. bambucké máslo či mátový olej.

Jeden mazel na závěr této části: Estée Lauder Pure Color Envy Blooming Lip Balm.  


Výrobek doplňuje řadu všech typů rtěnek Pure Color Envy,  balení je jako u verze Shine  (trochu užší  než krémovky a mattky PCE).
Na náš trh se dostal někdy na sklonku léta, do butiků. Vypadalo to, že tu nebude, proto jsem si ho pořídila v Rakousku v lékárně  (Ludru jen z rukou lékaře!;)). 
Jedná se o příjemný narůžovělý balzámek, lze nosit i samostatně, kdo preferuje jen lehounký nádech barvy.
Přiznávám, že ho beru jako hodobóžový, stál totéž, co rtěnka  (jednatřicet hrůzovlasovstávajících éček). Sic #platilmuž, i tak ho mám jen "za odměnu", občas. Kupovala bych ho pořád,  ale  ta cena mě děsí.

IV. VYHLAZENÍ A PODKLAD POD RTĚNKU


Nikdy,  opravdu nikdy ráno před aplikací nevynechám All About lips od Clinique.  
Je to produkt pro mě naprosto nezbytný. Stálice a jeden z mých největších favoritů ze sortimentu značky. 



Zkoušela jsem samozřejmě i obdoby, za mě se mu nic nevyrovná. 


Ale to už jistě víte, pokud sledujete můj Instagram .
Stačí malinké množství velikosti větší špendlíkové hlavičky, rozetřít a chvíli nechat působit.
Vyhladí, připraví na rtěnku, prodlouží její výdrž a udržuje rty v kondici.

V této kategorii bohužel levnější produkt neznám.

V. ZÁVĚR


Kdo maže, není šupina.  Kdo brousí, není Mrs. Strupová.
(Poznámka: neberte na rty pilníček, ani papírový :). Koukněte na video ke Šmajdalence na YT na kanál U Šmajdy a pochopíte.  A vůbec běžte kouknout ke Šmajdě na YT. Konec Šmajdoproma:)).

Co jsou Vaše oblíbená patlátka? Dejte mi vědět, ráda si přečtu. 

DOVOLTE MI VÁM VŠEM POPŘÁT KRÁSNÉ VÁNOCE ♡. DĚKUJI ZA VAŠI PŘÍZEŇ. UŽIJTE SI VOLNÉ DNY V KLIDU!

Příští úterý bude mít blog po šestinedělí:),  uděláme si givku, která bude zároveň poděkováním za překročení trojky na mém Instagramu  .

Děkuji, že mě čtete.


Konec hlášení. 
Pusu teta

P. S. Všechny produkty (až na ludřinku cálnutou v dobrém rozmaru Charliem) byly pořízeny mnou. 

Collistar
Clarins
Kosmetika Moje, Hand made Tereza Navrátilová
Estée Lauder
Clinique

34 komentářů:

  1. Tak ten Clarins si určite zaobstarám keď miniem nejaké zásoby, lebo pokiaľ je lepší na noc ako Carmex a Blistex tak to potrebujem ! :D
    Aj tebe krásne Vianoce :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzkoušela jsem toho hodně, a nejlepší určitě Clarins (koupeno dle Tvých recenzí a Rendy) a Bobbi Brown kalíšek. Pěkný večer

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, kolik se toho dá o péči o rty sepsat. Já používám konopný balzám od Bione a není vůbec špatny. Asi vyzkouším Clarins... Všude čtu samou chválu!

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marti, na noc mám nejraději taky Clarins, občas máznu La Mer. Když mám rty ve velkym průšvihu, tak to jistí Elizabeth Arden. Pod rtěnku plánuju taky Clinique, ještě na něj nějak nepřišla řada. Pěkný večer! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Teto z Prahy, moc Ti fandim a tleskám! V internetovém světe je nespočet blogerek...youtuberek...instagerek a nevím co ještě :-D
    každopádně Tvoje prezentace nejen že má hlavu a patu, ona je především vtipna a výstižna. a to je to, co mě baví moc. Takže díky za Tvoje články a Veselé Vánoce i Tobě ☆☆☆

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Marti, Zuzky scrub a balzámek byl úžasný, teď mám šikovný balzám od Balea a má denní péče je mangový balzám z FAnn.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Marti, Zuzky scrub a balzámek byl úžasný, teď mám šikovný balzám od Balea a má denní péče je mangový balzám z FAnn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balea mě bohužel vydrží s efektem jen chvilku. Ale nezkoušela jsem všechny typy, tak nemůžu být zcela objektivní.

      Vymazat
  8. Super článek, našla jsem v něm hodně stalic. Díky tobě:-*

    OdpovědětVymazat
  9. Ha, tak pro Collistar si musim zajit. Vzdy na neho zapomenu!

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, uz par měsíců jsi ma oblibena " instagramka ", moje penezenka ovsem place :)) Ja muzu velice doporučit modrej kalisek od Blistex, uz mam min. 8my baleni. Na Clarins balzam se zanedlouho tez chystam :) Preju krasne Vanoce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! (Instagramka se mi líbí, něco jako Instamamka :))

      Vymazat
  11. Jee, velice děkuji za zahrnutí do hodnocení. Mám velikou radost, že jsi spokojená. Jinak mohu balzám vytvořit kdykoliv i s jakoukoliv parfemací :)

    OdpovědětVymazat
  12. Opět jsem si příjemně početla. :) Nutno ještě dodat, že kdo chce mít rty v kondici, měl by dbát na pitný režim, jinak ho nezachrání ani ten nejúžasnější balzám. :)
    Z článku mě zaujal hlavně Collistar peeling, na ten mrknu, a Clinique. Jinak jsem spíš na balzámy na přírodní bázi, velmi doporučuji Burt's bees. ;) A na noc rty premáznu krémem Egyptian Magic, to jim taky dělá dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík. Burt's bees doma už mám, zatím zavřený. O to víc se těším.

      Vymazat
  13. Ahoj, tak uz vim, co bude muj prvni povanocni nakup...clinique :-) dekuji za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  14. All about lips je super, jen mám trochu problém vymáčknout opravdu úplně malé množství...škoda, víc by mi vyhovoval v balení s úzkou tubičkou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně to mě napadlo hned při prvním použití, ale jinak je super

      Vymazat
    2. Holky, já tento problém nemám a vymáčknu vždy fakt pidi kousek. Ale dělám to tak, že na tu hubičku strčím prst, vlastně skoro zacpu, pumpnu a vyleze malinko.

      Vymazat
  15. Zase super článek. Na Clarins na noc a Clinique na den pod rtěnku se chystám, jakmile vyplácám ty hromady jiných balzámů, které mám. Nejraději mám korejský Erborian z Marionnaud, který je z korejských bylin, akorát je bohužel v kelímku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Erborian je obecně skvělá značka, neprávem opomíjená, se mi zdá. Mám teď CC a BB a obojí super. Balzám zkusím!

      Vymazat
  16. Me zajímá ten Clinique pod rtenku. Urcite se po nem podivam.

    OdpovědětVymazat
  17. už jsem se bála, že nezmíníš ten nejlepší způsob peelingu :D :D a děkuji za odkaz :-*

    já jsem teď KONEČNĚ v práci dodělala ten zatracený EOS, který stál úplně za prd. mám teď Burta, verzi mango, není vůbec špatný! a v kabelce mám Neutrogenu, která je chválená, ale přijde mi taková moc lojovitá, to nemám moc ráda, a dělá trochu povlak, fuj. omrknu sephorácký odličovač a Alda, až budeme někdy zase v Německu.

    jinak peelingy si občas kupuju v Lush, ale bohužel je hodně rychle spotřebuju, jsou doslova k sežrání...

    OdpovědětVymazat
  18. Ten modrý Clarins je suprový! Moc fajn je i ten puntíkatý balzám, potom mám moc ráda peelingy od Lushe a samozřejmě All about lips od Clinique :)

    OdpovědětVymazat