středa 16. prosince 2015

Péče o oční okolí aneb "oko bere"

Ahoj kamarádi! 

Není citlivějšího místa na obličeji než oční okolí.  

Očka neodpustí nic - probdělé noci, neustálý vejring do obrazovky počítače, špatný pitný režim, nedbalé odličování (doufám, že se tu nevyskytují žádné hanebnice, co chodí spát neodlíčené :)), nedostatek péče.  

A právě své oblíbené péči o oční teritorium věnuji tento článek. 

Jsem zastánce názoru, že v případě sešněrovaného rozpočtu raději oželet dekorativku a ušetřený peníz investovat do péče.  A u očí to platí dvojnásob.  V jakémkoli věku. 

Zcela laicky si myslím  (neb nejsem dermatolog ani kosmetička), že  zhruba od 25 let je speciální oční péče nezbytná.  A nedá se nahradit pleťovým krémem. 

Základem je hydratace, a to jak vnitřní  (holky, pijte vodu!),  tak ta vnější v podobě krému, balzámu, gelu či emulze dle osobních preferencí a typu pokožky.
Co se hydratace týká, dlouhá léta používám All About eyes od Clinique,  což všichni, co mě sledujete na ig, víte, neb ho vychvaluji neustále. 

Počet spotřebovaných balení je u mě na dvouciferném počtu, určitě první číslo už začíná dvojkou. 

Nejvíce a stále dokola kupuji verzi gel-krém  (existuje ještě hutnější varianta Rich a Roll on).
All About eyes v mé nejoblíbenější verzi má hustší gelovitou konzistenci s perfektní hydratační schopností a s dovedností potlačit otoky a zmenšovat  (u mě spíše "blednout" kruhy).
Ve svém věku používám ráno. 

Vhodný je dle mého názoru na všechny typy pleti bez ohledu na věk.  Mláďatům bude stačit i jako noční péče. (Pozn. mládě je pro mě každý do 35 :)).

All About eyes je jeden z mých nejoblíbenějších a nejkupovanějších výrobků ze sortimentu Clinique a žádný jiný hydratační krém jakékoli cenové skupiny mi neudělal takovou službu.
Na noc je třeba v mém věku už přitvrdit a věnovat se výživě a vypnutí

Ještě po čtyřicítce jsem používala většinou  krémy pro třicítky, pak jsem strávila cca dva roky  na lovu za optimální oční péčí pro můj věk  (neb EL z výběrové řady Re-nutriv zrušila můj oblíbený Ultimate Youth a doprodala zásoby). 

Zkusila jsem ledacos.  Od nevyhovujícího Lancôme Rénergie, který dělal hrudky a špatně se zapracovával (byť jejich oční Génifique je pro třicet plus fajn), přes Capture Totale od Dioru  (dráždil), přes Divine od L'Occitane  (rovněž dráždil) až po Abeille Royale od Guerlainu (očekávání nenaplněna). 

Doba pátrání skončila až  objevem Concentré Zone Regard od Clarins na podzim loňského roku.
Sice je celá tato tmavě červená řada určena pro 50+ (ano, existují i starší bytosti než já; )), nicméně konkrétně oční krém z této řady bez problémů můžeme mít i my mladší.  
Službu bude krém dělat dle mého názoru zhruba od 35.

Dle různých marketingových sdělení krém údajně prošel inovací  (zhruba na sklonku loňského roku), nikdo z personálu v různých parfumeriích mi však nebyl schopen sdělit, v čem inovace spočívá.  Nabyla jsem dojmu, že stále kupuji ten "starý" (momentálně mám 4.balení) anebo jsem inovaci jednoduše  uživatelsky nepostřehla. (I obal jsem měla vždy stejný).

Pominu-li opravdu praktické balení s pumpičkou, musím vyzdvihnout jeho hlavní přednosti, k nimž patří vypnutí bez zbytečného zatížení  či přehnané hutnosti a dále  perfektní  výživa pleti. Vrásky jsou ráno méně viditelné, což přičítám jejich jakoby vyplnění  (přičemž mám samozřejmě na zřeteli, že existující vráska nezmizí). 

Od Clarins pro mladší ročníky mohu doporučit Special Eye Contour Balm. Velmi příjemný balzám. 

Z levnější cenové kategorie tu mám dva tipy.

Tím prvním je privátka Sephory psaná sice jako anti age,  ale zrovna to bych brala s určitou rezervou,  tudíž velmi dobře poslouží i mladším. 

A když chytnete nějakou slevku, dostanete se cenově možná i níž, než třeba Dermacol či L'Oréal z drogerie. 

Krém je lehký, ale dostatečně výživný.  Pěkně ošetří a jeho hydratační schopnost je rovněž velmi slušná. 

Pro mě je tento výrobek příjemným překvapením, neboť jsem z téže řady měla nespočet vzorků krému na pleť a ten mě vůbec nepřesvědčil. 

Druhý tipem je česká Manufaktura v jednoduchém a funkčním balení s pumpičkou.  Výrobek je popsán jako balzám.  Mně osobně spíš přijde jako emulze.  Konzistence je řídká, takže by mohl sednout i mastnější pleti. A bude fajn i na léto do veder.  Je lehoučký, pro mě už jen víkendovka.  Je označen jako senzitive, což mohu potvrdit, vůbec nedráždí.  A to jsem dost citlivka.

Suma sumárum:
Na  první dva výrobky nedám dopustit.  100 procent ze 100 procent.  Vyšší cena odpovídá. Clarins je ale pro nižší věkovou skupinu ještě zbytný. 

Druhé dva výrobky jsou finančně únosné a funkční.  

Děvčata, po dvacítce se o očka starejte, neb je pravdou, že "oko bere". Za dalších deset patnáct let totiž buď zúročíte péči nebo budete v zrcadle zírat na křížalku, suchou švestičku či na pytle jak od cementu.

Konec osvěty a konec hlášení. 

Budu ráda, když mi napíšete do komentáře Vaše oblíbené produkty oční péče. 

Děkuji,  že mě čtete.

Pusu teta. 

P. S. Všechny níže vyfocené produkty jsem si zakoupila sama - za zdaněné zdroje získané děsením lidí za peníze :). 



Clinique, Clarins, Sephora, Manufaktura

45 komentářů:

  1. Na All About Eyes si brousím drápky už nějakou dobu (myslím, že je to od doby, kdy jsem Tě začala sledovat na IG..), Clinique mě začal hodně bavit (opět kvůli Tobě a IG :D ). Věk se mi přehoupl už přes tu 25 a začínám si říkat, že krémy drogerkové pravděpodobně nebudou stačit😴 můj největší problém ovšem je to pití té vody... když si uvědomím, že piju málo a jsem závoděná jako blazen, vydržím dodržovat pitný režim tak dva dny a pak jsem zas skoro na suchu.. musím si to nějak vštípit do hlavy

    OdpovědětVymazat
  2. Další super článek! Je mi 36, na oči jsem v poslední době používala Lancome Genifique a Estee Lauder Revitalizing Supreme, na ten Clarins si dělám zálusk po nejen tvých super recenzích.
    Marti, v čem je ten Clinique All about eyes Rich jiný? Jasný, je hutnější, ale na jakou teda pleť? Vždyť ty máš suchou, ne? Nebo je spíš na noc?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rich je fakt krém. Konzistencí. Jsem suška, přesto mám tu verzi gel-krém radši. Líp mi přilne makeup a korektor. Na noc by šel, ale pro mě už nestačí kalibrem. EL Revitalizing supreme oční používám jako oční masku, on se tak dá. Budu o něm psát ve článku o maskách. Génifique jsem měla hodně ráda.

      Vymazat
    2. Já taky děkuji za odpověď! :-)

      Vymazat
  3. Skvelý článok, ja mám tiež dosť citlivé oči a hocijaký krém nemôžem ani balzamy na očné okolie. Mala som volakedy tú vzorku Dioru čo si spomínala a tiež ma dráždil a ešte to zhoršuje aj fakt že nosím šošovky. Akurát mi ježiško donesie Clarins - Eye contour balm. Príde mi fajn aj pomer/cena lebo väčšina očných má iba 15ml a tento až 20. A myslím že v 24ke mi zatial postačí :).

    OdpovědětVymazat
  4. Clinique oční krém jsem měla před časem taky a byl super. Bohužel Manufaktura za mě nee, udělala se mi šílená vyrážka, oči mě pálely a slzely.. :( teď používám krém z The Body Shopu a jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po téhle Manufaktuře? Omg, mně právě přijde zcela nedráždivý.

      Vymazat
  5. Marti, opět vtipná a čtivá recenze! Asi do toho Clinique půjdu! All about eyes😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, zkus vzorek. Myslim, že se ty peníze vyplatí.

      Vymazat
  6. Marti, perfektní článek! Používám Clinique na den, na noc pak dodělávám avokádový od Kiehl's a už se teda těším až bude po něm, vůbec mě nebaví. Budu muset popřemýšlet, co potom na noc. Clarins jsem minulý týden kupovala mamce, tak jsem zvědavá, jak jí sedne. Doporučila jsem jí ho, protože jsem věděla, že ho miluješ a že je prověřený :) Díky za článek!

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý článek, taky používám all about eyes od Clinique, zatím pro mě nejlepší, už jsem toho vyzkoušela mraky a všechno mě dráždí, pálí a začnou mě slzet oči. Chtěla bych zkusit tu rich verzi all abyout eyes na noc, půjdu si říct i vzoreček, a ten clarins bych taky chtěla zkusit.Zuzka

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Marti,tie tvoje články ma neskutočne bavia,máš veľmi vtipný a trefný štýl písania...no k tým očiam,na tvoje odporúčanie na IG som si od Ježíška vypýtala clinique očný a denný krém tak som veľmi zvedavá ako mi sadne :)oči mam dosť citlivé a nesadne mi na ne hocičo,teraz mám Biodermu očný ,síce nedráždi ale v mojom veku to chce už silnejší kaliber :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Velmi mě těší, že to moje psaní má nějaký smysl.

      Vymazat
  9. Marti, já tě tak ráda čtu! Hlavně je to erudovaný názor dlouholeté uživatelky podložený zkušenostma. Já bohužel na očka dlouho prděla a až poslední roky začínám napravovat chyby. Resp. vždy jsem používala kvalitní pleťové krémy a ty mazala i na oči v domění, že to stačí. Teď střídám krém od Borghes se Sephorou, ale mám tu tubičku se třema kulkama v aplikátoru - jistě znáš :-) Ježich donese L'Occitane slaměnkovou řadu včetně očního krému, tak jsem moc zvědavá. Jinak Clinique i Clarins jsem zkoušela ze vzorků (spíš mini balení z dárkových sad) a moc dobrý oba, takže asi brzy pořídím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aplikační kulky jsou fajn!Mám je v kanclu proti únavě; ). A moc děkuji!

      Vymazat
  10. Vyzkoušela jsem spoustu očních krému a zakotvila u Benefiance od Shiseido. Zdá se mi dobrý na noc, ale hledám něco na hydratačního na den, takže jdu zkusit Clarins. Jsem zvědavá na EL, proč ji používáš jako masku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Benefiance mi "drhnul". Revitalizing supreme oční je určen na použití i jako oční maska. V silnější vrstvě.

      Vymazat
  11. Fajn shrnutí ;-) Péči o oční okolí jsem kolem tý 25ky začala řešit, dřív to bylo jen "když si zrovna vzpomenu". All about eyes jsem dostala dvě mini balení jako dárky k nákupu, jedno už padlo a druhé čeká, je fakt, že ta hydratace je skvělá. Teď zkouším Super Multi - Corrective Eye Opening Serum od Kiehls, tak uvidím. Mám hodně výrazné kruhy pod očima a zatím jsem nenašla nic, co by je jakýmkoliv způsobem krotilo (v péči). Na zkoušku jsem vzala i krém od Anew na tmavé kruhy, ale podezřívám ho, že k eliminaci kruhů jsou tam lehce zabarvený perličky, takže je to vlastně kosmetická korekce :-/ Ale na hledání mám pořád dost času, možná zkusím tu Sephoru.
    Díky!

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Marti,jaky je tvuj nazor na Biotherm? Mela jsem celou radu Blue Therapy( denni,koncentrat i ocni) a sedl mi,myslis ze pomer cena/ kvalita odpovida? A co si vlastne myslis o tom,jakse pise,ze na vrasky stejne nic nepomaha( krom botoxu) avse je jen reklama a krem z Lidlu za 60,- udela stejnou sluzbu ( ne-li lepsi) jak krem za tisice. Dik Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, zkusím to postupně :). Milovala jsem kdysi od Biothermu Aquasource řadu, do doby inovace. Blue Therapy jsem měla sérum a ani ho nedodělala, přehnaná parfemace a nějak mi tak divně lepilo. A krém jsem měla 15 ml, nějaký dárek k nákupu. Za mě cena výkon nesedí. Botox odmítám, nikomu neberu, ale já nechci. Nejsem odborník, ale vzniklá vráska už nezmizí, dá se jen zmírnit. Tzv.nezávislým testům nevěřím. Na krém z Lidlu nemám kule. Měla jsem jen krém na ruce, podprůměr, ale dal se. Deodorant - zcela na nic. Dva typy laku na vlasy - čiré zoufalství. Měj se hezky!

      Vymazat
  13. Zase super článek a osvěta :)Jakožto lehka přesdvacátnice mám svůj první oční krém, teda spíš hutný balzám a to Dulcia s kofeinem. Je to slovenská přírodní kosmetika(#podporujemeisousedniznacky :) a to okamzite zklidneni cernych kabeli je k nezaplaceni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karolí, děkuju! A dík za tip, to kouknu. Bratry podporuji ráda!

      Vymazat
  14. Zase super článek. Já jsem dlouho používala EL Resilience Lift Extreme a teď druhým rokem HR Collagenist Eye-lift. Po čtyřicítce už musím mit těžší kalibr, naštěstí nemám tmavé kruhy ani otoky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adri, ty jsi odbornice na Helču! Mám ten peeling a je skvělý.

      Vymazat
    2. Já vim, že tebe Helča moc neuchvátila, ale mě ty její krémy nabité Collageny třetí generace a vyplňující hutnost pleti neskutečně vyhovují. I za cenu, že jeden stojí přes 3tisíce(s dvackou se to dá)Dělají mi prostě s pletí zázraky. Ale je pravda, že hydratační mi nesedla, já prostě potřebuju ty Collageny. Máš pravdu, ten černý peeling je skvělý.

      Vymazat
  15. Martinko, super článek!!!! na vánočním lovu na zacatku mesice jsem investovala nejen do sebe - hydratační rada od clinique (však vis radkyne), ale taky do mamce - bude mit ted 50 (taky na ne nevypadá) a pořídila jsem ji vanocni balíček s červenou radou od Clarins! Tak jsi me ted potěšila článkem, ze muj vyber nebyl spatny ba naopak velice uspokojivý! Mimo to jsem mamine koupila i tu bazicku pod stíny a linky od narsu (dekuji za radu! Jsi nej :-*), EL byla volba c. dva ale muselo se do kelímku zajíždět - coz by asi nesklidilo takovy úspěch. Díky jeste jednou a krásný vecer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iveto, děkuji. Zdravím maminku! (EL bázi nabírám štětcem).

      Vymazat
  16. Ahojky, super vtipná recenze. All about eyes mám ráda a používám ho a ten od Clarins zatím marně na Tvé doporučení sháním. Byla jsem v Douglasu a nenašla ho tam. Tak počkám až opadne vánoční blázinec a vyrazím znovu na lov☺

    OdpovědětVymazat
  17. All about eyes jsem měla už asi 2x ve vzorku, časem asi půjdu do plného balení. Krém od Sephory jsem nedávno dopotřebovala, ten byl fajn. Zajímavé je, že od Sephory mi vyhovují krémy/séra, ale věci na odličování vůbec! Clarins je jasný, ten mám celkově dost ráda. A děkuji za tip na Manufakturu, píšu si na seznam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, vem si radši nejdřív vzorek. Nahoře v komentářích je uvedena dráždivost. Mně to nedělá.

      Vymazat
  18. Nóóó, já si koupila ve snaze odlehčit peněžence oční krém Alverde a jako musím říct, že se mi oční okolí zhoršilo mi přišlo. Měla jsem teď hodně stresu, spánku málo a fakt jako jsem měla unavenou tu kůži. Koupila jsem si v lékárně Eucerin s Q10 a fakt už pozoruju velký zlepšení, takže už nikdy žádný extra levný (ačkoli to nemusí být samozřejmě jen o ceně). A v podstatě jsem se tímhle článkem utvrdila, že po Eucerinu kupuju Clinique, chci ho zkusit!! Jak jsme se teď spolu viděly tak mě fakt dostalo, jak vypadáš mladě, takže něco prostě na té péči je!!!!!!! :D :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. A Eucerin vůbec není špatný, ba naopak. Mně už ale nestačí.

      Vymazat
    2. Alverde za mě bohužel taky nic moc... měla jsem takový žlutý s pumpičkou, to nebyl ani fluid, to byla jen vodička... teď mám fialový na zralou pleť a taky tak nějak nic... bohužel, a to mám Alverde ráda :(

      Vymazat
  19. Manufakturu jsem neznala, nějak jsem tuhle řadu vždycky přehlížela... zaujala mě Sephora, ale vzhledem k tomu, že teď mám ten tunový krém Bione, který budou dodělávat ještě moje vnoučata, tak nevím, kdy se k němu dostanu :D jsem sice mládě, ale oční okolí mám sušší, jemné a vrásky už se mi trochu dělají... takže pečuji :)

    OdpovědětVymazat
  20. Jsem ostuda, priznam se, ze jsem ted precetla prvni clanek...a dekuju!!! Fakt se bavim :). Zrovna se chystam na svuj prvni ocni krem, v 26 letech, brrr bojim bojim vrasek. Na materske v malomeste si parfumerie neuziju, takze posilam alespon manzela pro All about eyes a doufam, ze donese spravne! :))) diky, jdu cist dalsi

    OdpovědětVymazat