úterý 22. října 2019

Renovality aneb Švestkový olej & Acai sérum

Ahoj  kamarádi!

Dnes se spolu poněkolikáté podíváme na značku Renovality.
V této recenzi blíže představím dva produkty: novinku ze sortimentu Švestkový olej a dále pak Acai sérum



Moc děkuji Renovality (KLIK) za zaslání produktů k otestování.

1) ŠVESTKOVÝ OLEJ (50 ml ve skle s pipetkou/ 339,- Kč)


Charakteristika:
Švestkový olek disponuje vysokou ochranou proti volným radikálům. 
Zjistila jsem si, že na stupnici komedogenity zaujímá stupeň 1-2 (blíže o stupnici a o návodu, jak na oleje, viz blog, článek z 30.11.2018 KLIK), tudíž ho může mít i pleť mastnější či problematičtější.
Dá se použít i na vlasy. 

Pro koho:
Švestkový olej je vhodný zejména pro tyto typy pleti: citlivá, suchá a zralá (já jsem všechno :)).

Moje uživatelské dojmy:
Olej používám při večerní péči (můžete i na den).
Nakapu do dlaně, trochu zahřeji, nanesu na obličej,  rozmasíruji a poté ještě vtlačím.
Po chvíli pokračuji krémem.
Geniálně vyživuje a dodává pocit sametovosti.



A teď bonus: vůně!
Vůně je naprosto skvostná. Voní mi jako perník přelitý švestkovým punčem.

Naprosto návykový olejíček.

2) ACAI SÉRUM (50 ml ve skle s pumpičkou/319,- Kč)



Charakteristika:
Acai olej je bohatý na vitamíny C a E (pro regeneraci), mastné kyseliny (pro podporu mladistvého vzhledu),  zinek, antokyanin (působí jako antioxidant a poskytuje pro ochranu proti volným radikálům).
Dále obsahuje squalan (na Squalan od Renovality naleznete mou recenzi TADY).
Sérum není parfémováno. 
Je zcela čiré.

Pro koho:
Zejména pro pleť zralou či suchou, pro pleť poškozenou a rovněž i pro pleť problematičtější.
Lze ho použít už i na začínající vrásky.

Acai olej má stupeň komedogenity 2, což je na stupnici 0-5 stále velmi dobré i pro problematičtější pleť náchylnou k ucpávaní pórů.

Moje uživatelské dojmy:
Vstřebatelnost je velmi dobrá (aplikuji vklepáváním a poté ještě zapracuji francouzskou efleráží).
Používala jsem ho povětšinou ráno (můžete ráno i večer).

Sérum po sobě zanechává hladkost, v čemž spatřuji jeho největší bonus. 
Zároveň je pleť vyživená. 
A cítím v něm působení squalanu, který mi obecně prospívá. 
Kompatibilita s následně použitými přípravky je bezproblémová.

Krom pleti obličeje se dá aplikovat i na vlasy, a to buď formou zábalu či do konečků.
Poměr výkon cena je výborný. Za mě doporučuji zvlášť pro pleť sušší či pro pleť,  která cítí potřebu výživy a regenerace

Už jste tyto produkty vyzkoušeli? A jaké máte favority ze sortimentu Renovality? Ráda si počtu v komentářích.

Děkuji, že mě čtete. 

Konec hlášení. 
Pusu teta

7 komentářů:

  1. Ahoj, tak na ty si taky brousím zuby,Acai se mi obzvlášť líbí,protože už obsahuje sqalan, jen musím dopotřebovat olejíčky,co mám. Já jsme teď se sluníčkem načala zase mrkvový,abych chytila ještě trochu barvy.
    Jenom prosím,jak je to stím vrstvením olejů a krémů? Zrovna na ig Havlíkovy Apoteky to psali naopak,že nejdřív krém a pak olej. Já s tím zkušenosti nemám, jen ráno si dávám na oční okolí arganový krém - na večer mám opuncii nebo moringu a ty dám na celý obličej.

    OdpovědětVymazat
  2. Kamarád pracuje v KEZ, po tom, co tam udělali inspekci bych si od Renovality nekoupila ani pozdrav. Laura

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Údajná Lauro, Váš komentář se mi nezobrazuje přes gmail, tudíž ho pokládám za úmyslně fejkový. Nechám si to prověřit. He dost nasnadě, odkud vítr vane. Můj byznys tohle není. Kdyby byl, použiji zákonné předpisy o nekalých obchodních praktikách. Že vám to stojí za to . Mmch, děláte to proklatě amatérsky.

      Vymazat
    2. Milá Teto z prahy, dodnes jsem vás měla za slušného rozumného člověka a fajn ženskou, ne tohle. Ne nemám založený gmail, to jako musím mít založený gmail, abych si mohla čít váš blog? Takovou reakci jsem teda nečekala, že bezdůvodně nařknete člověka z nějakého podvodu a lži. Myslím ,že KEZ se k Renovality vyjádřilo dost jasně, stačí jim napsat a ověřit si to, to by bylo to první, co bych od právníka čekala, ne osočování. KEZ, které uděluje v ČR certifikát CPK, udělalo inspekci v Renovality, nechalo otestovat jejich pracovníky odebrané vzorky a zaplatilo si vlastní testování. Ale ono je lepší věřit někomu, kdo vám posílá dárečky, klidně ať vám ten obličej z těch pančovaných olejů sleze, co já se vůbec starám, že jsem byla tak blbá a něco jsem tady psala. Myslím Martino, že jako právník víte, že kdyby se někdo snažil Renovality poškodit, tak se mohli bránit soudně a v případě že mají vše v pořádku, by soud vyhráli. Tvrdit přece, že pančují oleje je pomluva a poškozování jejich dobrého jména, pokud mají oleje v pořádku, můžou se obrátit na soud a nechat otestovat soudními znalci. Ne stáhnout ocas a zrušit certifikaci, aby se v tom už nikdo nešťoural. Váš blog čtu od prvních měsíců, co jste ho založila, znám všechny články, sleduju tedy do dneška jsem vás sledovala i na istagramu, ale končím. Nenechám se osočovat z něčeho, co není pravda, když realitu, vidět nechcete, je to vaše věc. A je mi úplně jedno, co si budete nebo nebudete nechávat ověřovat a jak, já mám svědomí čisté a nemám se čeho bát. Laura.

      Vymazat
  3. Drahá Lauro, každý máme právo na svůj názor a ten Váš vám taky nikdo nebere. Avšak vy jste to tu podala tak, že jsem se během desetiny vteřiny nehorázně naštvala... Mrzí mě to, pokud to je tak, jak píšete. Ale výrobky od Renovality mi zachránily pleť, odstranilo akné a konečně mám i něco na vlasy co funguje... a i kdyby v nich bylo napuštěno kdo ví co, stejně si je z těchto důvodu zase koupím. V drogeriích a všude je plno jiných výrobků a s takovým složením, že by se jeden nestačil divit...
    Takže za mě, pokud to pomáhá mě a mé rodině, tak je to ok.
    Mějte se krásně

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to vypadá zajímavě, musím říct, že švestku bych v této podobě asi nečekala. Neměla jsem ani ponětí, že má nějaké účinky na pleť a celkově se využívá v kosmetice. Ve čtvrtek mě čeká kosmetické studio, tak se jich zeptám, jestli by mi něco nedoporučili. Věřím tomu, že určitě budou vědět, kudy běží zajíc. :)

    OdpovědětVymazat