úterý 20. prosince 2016

Bourjois Healthy Mix aneb Makeup a korektor s ovocnými extrakty

Ahoj kamarádi!


Dnes zrecenzuji dvojičku makeupu a korektoru Healthy Mix s ovocnými extrakty od Bourjois.


Makeup jsem chtěla už dlouho, ale nemohla jsem sehnat nejsvětlejší odstín, což se mi zadařilo až po znovuuvedení značky do DM sítě.

Oba produkty už používám několik měsíců, tudíž je mám řádně ozkoušeny.


Byla jsem zvědavá, jak obstojí ve srovnání s ostatními výrobky Bourjois  (viz recenze makeupu Bourjois  City Radiance, viz recenze korektoru Bourjois  Radiance Reveal a viz recenze Bourjois 123 CC Creamu ve článku Abeceda o BB, CC a tónovacích krémech).


Dopředu říkám, že zmíněným produktům se tyto dva za mě nevyrovnají a níže uvedu důvody.


I. MAKEUP HEALTHY MIX (30 ml)


Praktické balení obsahuje pumpičku

Konzistenčně se jedná o příjemný krém.

Krytí je cca střední (nedoporučuji vrstvit, druhá vrstva je viditelná).

Aplikačně nejsou zásadní potíže, při větším množství a za pomoci hustého kabuki nemusí být však povrch jednolitý, doporučuji s produktem spíše šetřit. 

Dle mého názoru je to fajn produkt pro normální a smíšenou pleť. 

My sušky můžeme mít v průběhu dne zvýrazněna sušší místa  (u mě nos a lehce vršek tváří - eliminovala jsem posléze Aqua Primerem od RBR, bez něj se bohužel určité sušiny vyskytují).

Proklamované rozjasnění nevidím, je to opravdu spíše krémáček bez viditelného odrazu světla. 

Při pečlivém zapracování je efekt přirozený

Oceňuji výdrž,  ta je nadstandardní. I bez jakýchkoliv primerů.

S pudry se snáší dobře. 

Suma sumárum:

Na drogerku nadstandard, ale žádná bomba

Pro lepší efekt si pomáhám buď rozjasňujícím pudrem či Serene Light od RBR nebo trochou tekutého rozjasňovače  přímo do makeupu. 

Můj nejsvětlejší odstín 51 bych snesla ještě o fous světlejší (ale to je subjektivní problém nás Green Mrtvol with pink undertones). 

Největší přednost spatřuji v přirozeném sjednocení odstínu pleti

Věřím, že  normálky a smíšenky budou spokojenější než já. 


II. KOREKTOR HEALTHY MIX (10 ml)


Korektor je poměrně zklamáním.

Začíná to už nevhodným balením
Vrchní hubička  (jako u lesku či některých balzámů na rty) je aplikačně leda na dvě věci. Je to tuhý plast, tím bych do očního okolí neryla.
Takže stejně nutno vymáčknout jinam (a leze zbytečně moc produktu).

Krytí je takové v podstatě nijaké.
Při vyšší vrstvě je produkt vidět a po čase tvoří miniaturní hrudečky.  Tudíž i zde je lepší produktem šetřit - ovšem za cenu krytí cca jako u očního BB creamu. 

Nepoužívám korektor na pupínky, těmi netrpím  (jen pod oči a kolem nosu).

Stejně jako u makeupu rozjasnění nevidím

Ač má korektor rovněž číslo 51, je tmavší než makeup, což také není potěšující. 

Nechci nazvat korektor Přízrakem, to by si nezasloužil, ale žádné pozitivní překvapení to tedy není a není to ani průměr.  Patří do kategorie "Zavřená peněženka",  kdy si sice nervu vlasy, ale investované peníze by bylo lepší pronádražovat. 

Suma sumárum:
Nedoporučuji. 


Co  Vy a Bourjois? Ráda si počtu, jako vždy. 


Děkuji, že mě čtete. 

Konec hlášení. 
Pusu teta 


P. S.: Oba produkty byly zakoupeny mnou.



12 komentářů:

  1. Ahoj Marti, mám ten makeup a na mojí smíšenou pleť super, přesně jak píšeš - je lepší s produktem šetřit a pohoda. Nepotřebuji žádné mega krytí a u nás nic lepšího než DM a Teta není, takže někdy s koupí nelze jinak 🙄😉 ale makeup dobrej, proč ne 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem nejvíc zklamaná z toho, že tam není to rozjasnění, o němž vehementně píšou. Jinak bych nebyla tak skeptická. Teda až na ten korektor, ten se nepovedl.

      Vymazat
  2. Zdravím, já jsem vyloženě cílovka tohoto make-upu. Smíšená pleť a mastnější T-zóna. Odstínově mi sedí 52 i v zimě, takže žádná trága. Můj největší problém je, že na mně hrozně oxiduje. Ihned po nanesení paráda, ale za pět minut jsem žlutá jak Marge Simpson. Musela jsem vyhodit. Taková škoda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pripájam sa k oxidácii :(. Tiež by som mala byť cieľovka, ale za mňa zlé až veľmi zlé. Oxidácia na 1.mieste do max 10 minút po nanesení a keď som nemala v rýchlosti čím nahradiť v meste, tak sa do pár hodín temer stratil z tváre (čo bolo v konečnom dôsledku lepšie ako ho vôbec mať na pleti :))) ).

      Vymazat
  3. Ja se s make upem nezzila. Prijde mi, ze na tvari sedi, nevsakne se a maze se. Zhruba po 5 hodinach se mi plet ovdeci a mam ji samej pupinek. Za me tedy ne.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten obal korektoru je divný, to jsem snad ještě u žádného neviděla... štěteček, houbička, ano, ale tohle?! Tohle mi popravdě vadí i na pusu, natož pod oči... to se nepovedlo.

    OdpovědětVymazat
  5. Korektor je pre mňa nepoužiteľný pod oči, lebo je na mňa príliš hustý na očné okolie, takže nemám šancu ho zapracovať, a na vyrážky je zasa tekutý a nedrží. Čo sa týka aplikátora, ten by mi nevadil - aj tak by som si aplikovala prstom, tak som zvyknutá. Našla som však iné využitie tohto korektoru - zmiešaním s nevhodným odtieňom makeupu, ktorý som mala, som vytvorila vhodný makeup a na pleti mi už takto sedel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fajn, že ho zužitkuješ jinak, i když by tedy měl sloužit svému účelu. .. Zkoušela jsi ho pod očima zapracovat Beauty Blenderem? To by mohlo trochu pomoci.

      Vymazat